Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.366
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
oskarduki kaže...
tommek10 kaže...

pozdrav koristim wanama imao sam prije 11.3, pa 11.5 i sad 11.7 na prve dvije verzije sam radio full wipe i brisao sam sve...bio sam zadovoljan , pri stavljanju zadnje verzije 11.7 baterija mi uzasno umire i nemoze izgurati 12h.... dali da napravim full wipe sve pobrisem pa onda stavim i poslje napravim back up. Bili to mozda pomoglo sto ili?

uradio sam full wipe i dalje mi trosi bateriju... nisam koristio predhodne verzije ali za ovu zadnju znam... 

ja cu vjerojatno vratit 11.5 onda, jel 11.7 uzasno cucla bateriju...

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.1
16 godina

Čitao sma po xda da nakon full wipea nije pametno restoreat backupane aplikacije. Bolje je preko marketa/playa skinuti nanovo. 

Čini mi se da su čak i u pravu, jer sam prije sve nanovo radio nakon wipea (govorim samo o skidanju aplikacija, restorao sam datu naravno) i imam osjećaj da je sve nekako bolje radilo i baterija je bila bolja nego sad.

Možda ovih dana uhvatim malo vremena (kad izađe Paranoid 1.1 pa sve nanovo napravim i javim dojmove.

šumski put je bio ravan.
13 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
oskarduki kaže...
tommek10 kaže...

pozdrav koristim wanama imao sam prije 11.3, pa 11.5 i sad 11.7 na prve dvije verzije sam radio full wipe i brisao sam sve...bio sam zadovoljan , pri stavljanju zadnje verzije 11.7 baterija mi uzasno umire i nemoze izgurati 12h.... dali da napravim full wipe sve pobrisem pa onda stavim i poslje napravim back up. Bili to mozda pomoglo sto ili?

uradio sam full wipe i dalje mi trosi bateriju... nisam koristio predhodne verzije ali za ovu zadnju znam... 

testiracu ga jos danas pa cu videti sta se desava... koji si karnel koristi na 11.5 verziju? da li ti je dobro drzala baterija?

14 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
tommek10 kaže...
oskarduki kaže...
tommek10 kaže...

testiracu ga jos danas pa cu videti sta se desava... koji si karnel koristi na 11.5 verziju? da li ti je dobro drzala baterija?

Imao sam isti kernel kao i na 11.5, baterija bez koristenja mobilnog interneta je drzala uz neko normalno koristenje drzala bez problema 48 sati. Prije sam imao kernel siyah ali kako sam instalirao wanama on mi je bubnuo kernel od ics... koliko sam ja bar ja shvatio...

Galaxy S2 WanamLite 11.5 DXLP9, SiyahKernel v3.2.1
15 godina
neaktivan
Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
oskarduki kaže...
Mitch kaže...
jesi kalibrirao bateriju nakon flashanja?

i btw zasto imas tak ruzan font? :)

imam trenutno karnel AbyssICS-4.0 promenio sam nekoliko romova i nisam dobio nista bolje,bat. najvise 10h i to sam kupio original pre par dana... :(

Koliko čujem, Abyss je dosta loš po pitanju baterije. Ja imam Siyah 3.2.5.2 na stock ROMu i prilično sam zadovoljan... Ima puno opcija za tvikati da poboljšaš bateriju. Jedino mi se senzor baterije malo čudno ponaša i nakon kalibracije.

17 godina
tommek10 kaže...

Koristim Wanam 11.7 i Speedmod kernel i vrlo sam zadovoljan trajnjem baterije.

17 godina
neaktivan

Možeš onda probati i Phenomenal 5.4, - Speedmod s undervoltom. Meni je extreme verzija radila bez problema, ali na kraju Siyah troši manje-više jednako s manjim UV (jer mi iste postavke štekaju na Siyahu, a neke se i ne mogu podesiti), a ima puno više drugih opcija. Čini mi se da Speedmod/Phenomenal imaju odličan idle, ali pod opterećenjem više troše pa dođe na isto

16 godina
neaktivan
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Koliko čujem, Abyss je dosta loš po pitanju baterije. Ja imam Siyah 3.2.5.2 na stock ROMu i prilično sam zadovoljan... Ima puno opcija za tvikati da poboljšaš bateriju. Jedino mi se senzor baterije malo čudno ponaša i nakon kalibracije.

Kakvi točno tweakovi? Koje koristiš? Daj par riječi

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina

Kao što rekoh, još ćemo dugo imati dobru pilu i bespotreban je upgrade na SGS III {#}

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
14 godina
Davor kaže...

Zanimljiva mini-drama na sceni :) Onaj sinek Paradoxx koji je razvijao Hydrogen ROM iskoristio je pare od donacija na Pledgieu da si kupi PC, a šatro je prikupljao novac da može kupiti Google Nexus One i razvijati svoj ROM i za taj uređaj. Također se saznalo da on sam navodno zapravo nije radio mnogo - većinu posla oko ROM-a odrađivao je stanoviti Netchip, koji nije dobivao skoro ništa od te love.

Uglavnom, Hydrogen ROM je sad mrtav, a i mali govnar mi se zbog ovog svega blago zgadio, stoga tražim novi AOKP ROM koji je izgrađen oko Androida 4.0.4 i aktivno se razvija (u smislu da ima barem jedan update mjesečno). Imam neke favorite, ali prije nego počnem s flashanjem, otvoren sam za prijedloge :D

Da, kao što se izdogađalo s Darkyem.
Vidio sam to s Paradoxxxom.
Ah, Francuzi...

Probaj MIUI Special Edition aka Dragon ROM ili Hydra H2O ROM - oba čista AOKP-a.

Btw. promjene za sljedeći CM9 i evo link na posljednji CM9 (direct)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 10:31 (sudy_freak).
16 godina
sudy_freak kaže...

Vidio sam da prilicno pratis CM9, daj pomozi mi malo.

Koja je razlika izmedju RC jucer izaslog i obicnog nightlyija, takodjer jucer izaslog. U velicini vidim da je RC za 20MB manji???

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
odjavljen
syncmaster245b kaže...
sudy_freak kaže...

Vidio sam da prilicno pratis CM9, daj pomozi mi malo.

Koja je razlika izmedju RC jucer izaslog i obicnog nightlyija, takodjer jucer izaslog. U velicini vidim da je RC za 20MB manji???

Taj RC3 o kojem ti pričaš je CM7 (Gingerbread) 

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
16 godina
neaktivan

..zaključao sam jedan tekst u zapisima i sad ga ne mogu otključati jer me traži fucking potvrdu za zaključavanje,koju btw nisam ni ukucavao jer se zapis zaključao automatski kad sam kliknuo na onu ikonicu u meniu{#}
kako sad to otključati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kordy kaže...
syncmaster245b kaže...

Taj RC3 o kojem ti pričaš je CM7 (Gingerbread) 

Uopce nisam skuzio {#}

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Kakvi točno tweakovi? Koje koristiš? Daj par riječi

Imaš ExTweaks app za tweakanje na razni kernela koji službeno radi samo sa Siyahom (u stvari radi i s Dorimanx kernelom i možda još kojim). Razvija ga Xan koji radi i Voltage Control app. U njemu možeš kontrolirati opcije hotpluga, znači kada da se uključuje i isključuje druga jezgra (nisam dirao). Imaš novi pegasusq governor koji je portan sa S3 i navodno ima dosad najbolji omjer performansi i baterije (taj governor ne koristi hotplug nego sam regulira jezgre). Naravno i governore, o kojima dosta ovisi potrošnja, možeš birati i poštelati. Imaš različite opcije CPU idle moda - AFTR+LPA, Idle+LPA itd. Isto nisam dirao jer mi defult radi OK. Pod GPU opcijama može se aktivirati 3. korak, u zadnjoj verziji kernela po defaultu prvi step radi na 66MHz što bi u teoriji trebalo štedjeti bateriju.

Ja sam recimo primijenio globalni undervolt CPU-a pri bootu od -50 mV, znači na sve stepove.  GPU sam isto undervoltao -50. Za ekran sam stavio gamma shift -10 da mi bude malo tamniji (ekran najviše troši, a u mraku mi je i na nuli bio presvijetao). Ima dosta opcija za BLN i LED diode, ja sam im smanjio napon s 3V na 2,7 da budu malo tamnije. Ima još opcija za igrati se u ExTweaksu i pomoću skripti.

17 godina

Izasao je novi oficielni ROM, evo sta je ekipa sa xda za sada primjetila od novosti:

I am able to use 5Ghz on XXLPW.

I've noticed some more changes in XXLPW. Here's all of them so far:

1. Option to enable battery %.
2. Option to disable "Swipe screen to unlock" text on lockscreen.
3. Contacts tab in Phone app.
4. Direct link to SamsungDive mobile website in settings from where you can remotely control the phone.
5. Remote Control is MUCH more responsive than before. The phone responds immediately to commands from SamsungDive.
6. Overscroll Glow colour has been changed from Samsung's deep blue to stock ICS sky blue.

0 0 hvala 5
17 godina

ima ga na kiesu ali za tele 2 {#}

p.s jeli mogu puknut back up sa kiesa od prijasnjeg stock roma na ovaj ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 13:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ima ga na kiesu ali za tele 2  {#}

p.s jeli mogu puknut back up sa kiesa od prijasnjeg stock roma na ovaj ?

Trebalo bi da moze bez ikakvih problema.

13 godina
neaktivan

ja vise nemam pojma koji rom i koji karnel da spojim da mi baterija ne crkava za 6h ostavim tel on i dalje trosi bat. evo slika kako to on radi: 

ajde neka dobra dusa da pomogne da nesto resim ili cu ga zapaliti.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
oskarduki kaže...

ja vise nemam pojma koji rom i koji karnel da spojim da mi baterija ne crkava za 6h ostavim tel on i dalje trosi bat. evo slika kako to on radi:

Smanji brightness displeja ako je na maximumu i izvadi bateriju na 5 min i vrati u tel...

13 godina
neaktivan
zoka kaže...
oskarduki kaže...

Smanji brightness displeja ako je na maximumu i izvadi bateriju na 5 min i vrati u tel...

uvek mi je minimum brightnes,pogaseno sve wifi,m.data,auto syn. ama bas sve i ostavim ne diram 2h kad upalim od 100% na 80% baterija.... neznam sta da radim...

15 godina
neaktivan
sudeči po slikama tebi je screen stalno upaljen, potrošnja je ujednačena, a od toga ti najviše troši ekran
jesi probao factory reset, da ti se nije zbrkao os pa radi gluposti
16 godina
oskarduki kaže...

stavi hydrogen rom, wipe-aj battery stats u cwm kad je na 100%

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
oskarduki kaže...

stavi hydrogen rom, wipe-aj battery stats u cwm kad je na 100%

koji karnel uz hydrogen?

13 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
sudeči po slikama tebi je screen stalno upaljen, potrošnja je ujednačena, a od toga ti najviše troši ekran
jesi probao factory reset, da ti se nije zbrkao os pa radi gluposti

jesam brisao sam sve, to inace radim na svaki novi rom koji ubacim.... moguce da se zbrkao ali neznam kako da ga razbrkam.. :)

16 godina
nije karnel nego kernel, i preporuka je dark knight v2.5.2 uz hydrogen
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
oskarduki kaže...

Matična?
Jel bio na servisu?

Nema šanse koji god imao kernel da mu tako troši.
Meni je znao dok nije promijenjena matična trošiti 15% po satu u deep sleepu. 

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
oskarduki kaže...

Matična?
Jel bio na servisu?

Nema šanse koji god imao kernel da mu tako troši.
Meni je znao dok nije promijenjena matična trošiti 15% po satu u deep sleepu. 

nije bio,mislis da moze biti i do toga?

15 godina
neaktivan
oskarduki kaže...

jesam brisao sam sve, to inace radim na svaki novi rom koji ubacim.... moguce da se zbrkao ali neznam kako da ga razbrkam.. :)

nema toga što macola od 10kg ne može razbrkati :D

jesi probao vratiti na stock, meni to sve nekako djeluje kao softwareski problem, nešto slično sam imao i ja, baterija nije mogla 20 sati izdržadi ali mi je pomogao factory reset

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice