Samsung Galaxy Nexus - Rasprava

poruka: 86
|
čitano: 19.070
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Nexus - Rasprava

Puno hvala na odgovoru. Evo bas sad surfam na mobitelu, Hdspa je upaljen i u roku 40 min mi je pocuclao 20 % baterije.Prije par dana je.napravljen factory.reset tako da nije do neke greske.Gledao sam na e bayu bateriju od 3800 Mah i kosta.12 $. Stvarno ne znam sto bi mi moglo cuclati bateriju jer je osvjetljenje na minimum.S flashanjem roma bas i nisam upoznat.Gdje pogledam koliko mi screen on izdrzi?

Stjepan
13 godina
neaktivan

Teško mi je ovako reći, ako je to u standby-u dok je ugašen ekran, onda je puno, previše... 1850 mAh bi trebalo biti sasvim dovoljno za 1 dan... 3h screen on kad se isprazni baterija do kraja...

Instaliraj watchdog aplikaciju pa vidi šta ti cucla ;)

Settings - (about phone) battery - klikneš na screen i onda ti piše time on.

http://www.ebay.com/itm/Samsung-Genuine-Google-Galaxy-Nexus-GT-I9250-2000mAh-Extended-Battery-and-Cover-/120857647555?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item1c23ad59c3

Ja bi recimo ovako nešto piknuo... Iako nije puno više, isto je poboljšanje, a mobitel ne izgleda nakaradno nego skladno lijepo...

Gumbić HVALA ako sam ti pomogo je ok ;)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 18:37 (EchoOne).
16 godina
neaktivan

Ne cucla toliko dok je ugašen ekran nego kad je upaljen. Evo u 1 sat surfanja Internetom otišlo je 28 % baterije. Od 67 % na 39 %. Instalirati ću 3g watchdog pa ću vidjeti što cucla bateriju. Ali mislim ne mogu vjerovati ekran je osvjetljen na 10 -15 %, imam instaliran Easy battery saver pa kad je mob ugašen gasi Internet,možda taj program smeta, ali činjenica je da ako mobitel skinem s punjača u 8 ujutro da nema šanse da uz intenzivnije korištenje izdrži do 8 navečer. A da ne govorim da igram kakvu igru što bi bilo.Otišao sam pod settiungs- baterija i prva tavka zaslon i piše vrijeme uključenosti 2 h, 1 min, 40 s, nadam se da je to to. Znači ti ne bi uzeo bateriju od 3800 Mah?

Stjepan
13 godina
neaktivan

Pogledaj tušto sam napisao za te aplikacije koje štede bateriju, možda se prepoznaš negdje...

1 sat surfanja, 28% baterije je nažalost dosta normalno... Znači da si nastavio, izdržao bi ti cca 4 sata...

2h screen on, ali to moraš reći kad ti bude skoro pred sam kraj baterija. Ako ti je pred sam kraj (ispod 10%), a samo ti je 2 sata screen on izdržao, onda nešto nije uredu. Ili ti negdje cucla beteriju, ili ti je možda baterija otišla.

Ja osobno nebi uzeo onu od 3800 jer nekako bi mi mobitel bio preglomazan. Ako tebi nebi, uzmi nju onda. Ja bi rađe uzeo još jednu iste veličine pa ju mjenjao (1850mah).

A da isprobaš koji custom ROM staviti? Ili barem kernel drugi, to je još važnije za bateriju nego ROM...

Svakako pogledaj sa watchdogom da li se neka aplikacija ponaša čudno, svega sam vidio i da tek instaliranom softveru (tvornički) bio je neki AOS bug...

16 godina
neaktivan

Što se tiče ovog baterry savera, zaustaviti ću ga i neću ga više paliti. Kako ti je podešena svjetlina zaslona? Što se tiče Interneta koristiti ću 2 G mrežu kako si naveo u onom postu. Bluetooth, NFC mi je isključen, sinkronizacija maila, Facebooka mi je upaljena. Javim danas koliko je screen on nakon što bude baterija manja od 10 %. Pogledati ću onda ovu bateriju od 2000 Mah. I kako se stavlja drugi kernel i koji je dobar? Nisam baš u to upučen jer imam sve official.

Stjepan
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 20:11 (stjepanzg).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda najlakše preko onog toolkita, stvarno sam zaboravio pa morat ćeš na xda developers forumu pogledat. Ali nije komplicirano, pogtovo kad je mobitel već godinu i nešto na tržištu tako da je pojednostavljeno do kraja...

Vjerojatno ćeš prvo otključat bootloader i rootat mob, pa stavit CWM i onda preko njega. Imaš i youtube tutoriala, možda najlakše tako pratit po tome šta on radi, tako i ti...

Ne bi znao ni koji je kernel najbolji trenutno, ali pogledaj koji je najpopularniji, teško da ćeš pogrješiti.

16 godina
neaktivan
Pozdrav! Imam Galaxy Nexusa, i u večini slučajeva sam spojen na edge. no primječujem da na određenim lokacijama u gradu kroz koje svaki dan prolazim, npr. Branimirova, Importanne galerija taj 2G signal jednostavno nestane, ne piše više E u gornjem desnom uglu i naravno nema Interneta, signal od mreže je postojan. No kad u tom trenutku idem prebaciti na 3G on se normalno spoji. Pa šta 2G signala ne bi trebalo imati svugdje po defaultu jer nije mi jasno da se na toj određenoj lokaciji spoji na 3G a da Edge ne hvata. Npr. jučer je Edge signala bilo u Importanne galeriji a danas ga nije bilo.

Stjepan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Itko zna odgovor? Zvao sam službu za korisnike i rekli su mi da bi edge signal trebao uvijek biti na mobu ako je uključen Internet i ako sam stavio opciju spajanja samo na 2g mrežu. Šta da odem u servis? Jer ako je uključerno po defaultu 3g problema nema, no 2g na nekim lokacijama potpuno nestane. Znate vi koji bi mogao biti uzrok? 

Stjepan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim nitko nema odgovor na moje pitanje. Zanimljivo kad sam imao S4 dolazilo je do gubitka signala pa se prekidao poziv iz čista mira a sad ovo kod Nexusa. Kad mi se to dogodi kod Nexusa što sam opisao u prethodna 2 posta prebacim u airplane mod i onda nakon par sekundi opet vratim u normalu i edge se vrati. ašto se to događa, ne znam. Samo bi volio znati jer da odem na servis radi otg problema pošto je mob pod garancijom ili da se svaki put zezam sa stavljanjem u airplane mod?

Stjepan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čitam po net-u da jako puno ljudi ima problem sa nešto slabijim zvukom na Galaxy Nexus-su. I meni se čini (možda mi se samo čini) da mi je zvuk malo slab tokom razgovora kad mi je volume na maksimumu. Koliko sam uspio pročitati problem je u OS-u. Da li još netko ovdje ima tih problema?

Sa verzijom Android-a 4.3 taj bi problem trebao biti riješen, ali pitanje kad će ga pustiti OTA (VIP) kod nas.

AMD Athlon X2 7750+ Gigabyte MA78GM-S2H Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 4 gb OCZ, Platinum XTC LG Flatron W2241S PSU Fortron 400W

0 0 hvala 0
12 godina

Vjerojatno imaš yakjuxw verziju.

Možeš preflashati na Yakjui onda dobivaš update direktno od Googlea, zaobilaziš i Samsung i operatera.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li kakvih novosti oko OTA update-a preko VIP-a (4.3) za Nexus?

Što se tiče flash-anja nisam to još radio, pa ne bi htio nešto pokvariti.

AMD Athlon X2 7750+ Gigabyte MA78GM-S2H Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 4 gb OCZ, Platinum XTC LG Flatron W2241S PSU Fortron 400W

0 0 hvala 0
17 godina

Izgleda da tu staje priča sa nadogradnjom (službenom) na 4.4, ne sumnjam da bu xda vrvil custom romovima sa 4.4..

A ovi iz Gugla, mogli su ga komotno stavit na listu za upgrade na 4.4 {#}

Vrtim SuperNova 5.1+Mpokang kernel v10, mob radi ko zmaj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kao izvan njihovog 18-month update cyclea je...

A mislim da im se ne da pisati instrukcije za TI chipset u njemu i ne žele ugroziti prodaju nexusa 5

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...

Kao izvan njihovog 18-month update cyclea je...

A mislim da im se ne da pisati instrukcije za TI chipset u njemu i ne žele ugroziti prodaju nexusa 5

A tak nekak..

Sve si mislim da bu istu sudbinu doživel i Nexus5, dok bu na pomolu bil njegov nasljednik (N6)..

Podrška je mogla bit komotno duža (3god)..

13 godina
neaktivan

Mi moze neko reć koji je najbolji custom rom za nexus?

Battlelog: Xtream_gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Mi moze neko reć koji je najbolji custom rom za nexus?

To ti je sve individualno, svak bu pohvalil custom rom koji ima na mobu..

Isprobaj par komada pa buš videl nakon nekog vremena..

Meni je recimo najbolji (a taj i koristim) SuperNova v5.1+Mpokang kernel v10...

Probal sam još par tih romova al nije to to..

Probaj, pa buš videl koji ti najbolje radi..

13 godina

Ma malo je to glupo. Hvale kitkat kako ide na sve 512mb ram mobitele I ne izdaju za 1gb ram gnexus

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

To ti je sve individualno, svak bu pohvalil custom rom koji ima na mobu..

Isprobaj par komada pa buš videl nakon nekog vremena..

Meni je recimo najbolji (a taj i koristim) SuperNova v5.1+Mpokang kernel v10...

Probal sam još par tih romova al nije to to..

Probaj, pa buš videl koji ti najbolje radi..

Ma zanima me koji imaju najmanje bugova i na kojima najbolje mobitel radi, di to mogu vidit? daj mi par linkova za par tih kvalitetnih romova, pa cu vidit koji mi se sviđa :)

Battlelog: Xtream_gjurki
13 godina
neaktivan

Di mogu kupit original bateriju za nexusa

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ma malo je to glupo. Hvale kitkat kako ide na sve 512mb ram mobitele I ne izdaju za 1gb ram gnexus

Samo zato sto Texas Instruments nedaje podrsku za svoj CPU u Gnexu, pa ne mogu nista po tom pitanju.

17 godina
Volvox kaže...

Ma zanima me koji imaju najmanje bugova i na kojima najbolje mobitel radi, di to mogu vidit? daj mi par linkova za par tih kvalitetnih romova, pa cu vidit koji mi se sviđa :)

http://forum.xda-developers.com/galaxy-nexus/development

13 godina
BMK kaže...
maks0806 kaže...

Samo zato sto Texas Instruments nedaje podrsku za svoj CPU u Gnexu, pa ne mogu nista po tom pitanju.

Mislim da su oni odustali od produkcije cipova za mob l. Tako da bi googleovi inzenjeri trebali sami pisati nove drivere za mob. Mogli su i za nexus one i nexus s napravit kitkat haha

Ma sve je to biznis... imam frenda koji ima gnex i uzet ce nex 5 jer ima kitkat. 18 month update cycle je glupost. Ako apple moze updejtat ip4 na ios 7 (makar je dobio samo novi look) moze neki drugi OEM

11 godina
neaktivan

Imam ponudu za 1300kn za ovaj telefon,dosta mi je vise iphone 4,pa bi se zamijenio za nesto drugo a nisam neki tip da dajem velike pare za telefone,a frend ima ovaj i super mi je osim eto te baterije. Mislite li da ga uzmem? btw dali postoji neki custom room ili nest slicno za tranaspernt bar da nebude crn,vidio sam to na nexusu 4 da frajer jedan ima :) poz svima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RondoVK kaže...

Imam ponudu za 1300kn za ovaj telefon,dosta mi je vise iphone 4,pa bi se zamijenio za nesto drugo a nisam neki tip da dajem velike pare za telefone,a frend ima ovaj i super mi je osim eto te baterije. Mislite li da ga uzmem? btw dali postoji neki custom room ili nest slicno za tranaspernt bar da nebude crn,vidio sam to na nexusu 4 da frajer jedan ima :) poz svima

Bateriju možeš neku veću uzet.. A za transparent bar i još milijun svega potražit ćeš na xda - sve ima :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

nabavio sam neki dan Samsung Galaxy Nexus i imam problema s baterijom tj. aplikacijama koje rade u pozadini.

Verzija na uređaju je 4.3 i uređaj nije root-an.

Nisam još naučio radit screenshoot, pa sam slikao  :D

http://i.imgur.com/EtakRlO.jpg

Znači meni su ove aplikacije preko noći (dok je telefon bio u stand by) potrošile 15% baterije i koliko ih god ja gasim one se opet automatski upale.

Ima li tu pomoći ili je to tako na Androidu?

Hvala unaprijed na odgovoru!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice