Problem sa instaliranjem aplikacija na android!!

poruka: 13
|
čitano: 7.661
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako..kupio sam LG GT540, i ima instaliran android sistem..s obzirom da prije nisam imao priliku raditi sa androidom..nemogu nikako skontati kako da prenesem sa računara na android sistem (tj.na mobitel) neke aplikacije..konkretno skinuo sam mig33, al neznam kako da ga prenesem..ako može pomoć???..čitao sam za android market..al trenutno nisam u mogućnosti da pristupim netu sa mobitela..hvala unaprijed..:)

"Nije snažan onaj ko je dobar hrvač već je snažan onaj ko se u srdžbi savlada"(Poslanik Islama)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Problem sa instaliranjem aplikacija na android

pa spoji kablom mob na komp....ili kad budes spojen na wifi skini preko dropboxa...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:53 (reebeech).
15 godina
neaktivan

spojim ja kabal..na racunar..al gdje god prenesem na mob.nemogu ga nac..tj.tu aplikaciju..aa evo citao sam da se nemoze kao kod obicnih mob..raditi sa aplikacijom..tj..da se instalira..ako ima neki drugi nacin??

"Nije snažan onaj ko je dobar hrvač već je snažan onaj ko se u srdžbi savlada"(Poslanik Islama)
15 godina
neaktivan
Nazalost preko Marketa moras skinuti neki file manager(Astro npr.), preko njega mozes naci aplikaciju koju zelis instalirati. P.S. aplikacija mora biti u .apk formatu.
15 godina
neaktivan

aa..kako da to uradim??..ja vec imam mig skinut i formatu .apk  , mogu li pomocu tog marketa to uraditi??...i kako da to uradim??

16 godina
neaktivan
1. Skini s Marketa Astro File Manager
2. Spoji mobitel s kompjuterom i prebaci taj file na mobitel tj., karticu u neki folder (napravi neki folder i nazovi ga Aplikacije)
3. Iskopcaj mobitel
4. Odi u Settings - Applications - Unknown sources tu stavi kvacicu
5. S Astro File Managerom otvori onaj folder na kartici (Aplikacije) i tu nadji taj file koji si prebacio, odaberi ga i instaliraj...

6. Enjoy!
[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
15 godina
neaktivan

aa..za to moram...preko mobitela skinuti astro file manager???..sa marketa..je li??aa hvala na odgovoru..:)

16 godina
neaktivan
Es-Selefus-Salih kaže...

aa..za to moram...preko mobitela skinuti astro file manager???..sa marketa..je li??aa hvala na odgovoru..:)

Da, tako je. 

I pogledaj temu Android Borbeni Komplet za preporuke dobrih aplikacija.

A ovo 'Hvala na odgovoru' imas tu ispod... (ovaj veliki botun){#}

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
15 godina
neaktivan

...uhhh..novi problem..sve sam to uradio i nastimao evo..ali nakon sto sam se odjavio sa neta..sad mi konstantno pise dole u donjem uglu mobitela ovo"MObilni prijesnos podataka povezan" i ovo"Poslužitelj ne odgovara, pokušajte ponovo kasnije"...:S..ako može pomoć kako da ovo čudo iskljucim..:S..stvarno je dosadno..:S.hvala..unaprijed..:)

16 godina
neaktivan
Es-Selefus-Salih kaže...

...uhhh..novi problem..sve sam to uradio i nastimao evo..ali nakon sto sam se odjavio sa neta..sad mi konstantno pise dole u donjem uglu mobitela ovo"MObilni prijesnos podataka povezan" i ovo"Poslužitelj ne odgovara, pokušajte ponovo kasnije"...:S..ako može pomoć kako da ovo čudo iskljucim..:S..stvarno je dosadno..:S.hvala..unaprijed..:)

Hm.... Settings - Wireless & Networks - Mobile networks

Tu udji i makni sve kvacice. To ti je da iskljucis prijenos podatako prego 3G-a.  To je, ako se mislis na Internet spajat samo preko Wi-Fia.

15 godina
neaktivan
aaa..jaraniko hvala...evo sad radi..:)...
15 godina
neaktivan

ee...novi problem..:S...sad kad sam sve to sredio..imam problem sa dvije aplikacije..radi se o sims3, koji je došao instaliran kad sam uradio upgrade sistema sa 1.6 na 2.1, i o need for speed shift, kojeg sam skinuo sa neta. kod oba se pojavljuje isti problem..pokrene i vidim onaj pocetni znak igre tj EA, kod obe igre, njihov logo se pojavi na pocetku..ali nakon toga samo me izbaci iz aplikacije..i nemogu  da je otvorim..:(..sta da radim, zna li ko??:..:)..hvalal unaprijed..:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu ( koju sam vec otvorio ovdje ) postavit cu i ovdje nedoumice da povecam svoje sanse za konkretan odgovor, buduci da se iz naslova onog topica bas i ne moze vidjeti smo me konkretno zanima:

Da pocnem, kupio bih ovaj tablet:

Point of view: 7" mobii Tablet GenII

http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=209

Isao sam malo surfati o njemu i nisam naso skoro nista osim ovih zgoljavih specifikacija na web-u, na ono sto jesam naisao je post jednog korisnika ovog uredaja koji komentira da na njemu nema googleovog android marketa ve samo neki njihov(proizvodacov) market za android OS. Nikad nisam radio sa android uredajem pa me malo "uplasilo" i zbunilo, jer prije sam mislio da je market obicna web stranica sa koje se mogu skidati/kupovati aplikacije (to znaci nije tako?), i nisam siguran kako to utjece na dostupnost aplikacija, pa me zanima, da li se moze naknadno dodati taj android market?

Ako ne, na koji jos se sve nacin mogu dodati aplikacije, jel se mogu direktno skidati sa nekog direktnog linka(web servera) ili ftp-a? Da li postoje alternativni javno dostupni marketi? (koliko vidim na wikipediji pise da ih ima). Da li je uredaj sa Androidom "ziher" otvoreni za sve aplikacije ili ga proizvodac tableta moze "zakljucati" na samo njegov market i sl?

Te me jos zanima, da li pozdrzava samo Android aplikacije ili moze i Java MIDP aplikacije? I da li aplikacije mogu raditi u multitasking nacinu? (koliko sam cuo iPhone nema multitasking). Jel defaultni preglednik (ili neki besplatno dostupan) podrzava tabove?

Ako bih ga uzeo kanim dosta i programirati android aplikacije, pa me zanima koja je prica s te strane, skines SDK, napravis aplikaciju, i kako je puknes gore? Preko WiFi-a? Flash kartice? Web/FTP servera? ima kakvih mogucih ogranicenja?

U biti jedino sto ja zelim od toga tableta je da mogu (ugodno) surfati na netu, pogledati nesto na youtubu, i za to vrijeme biti ulogiran na moj MSN account (i po mogucnosti na facebook chat/poruke), i bezbrizno staviti gore aplikacije koje sam razvio na svom PC-u, jel to sve "ziher" moguce sa bilo kojim Android uredajem ili su moguca ogranicenja?

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice