Potrošnja megabajta

poruka: 13
|
čitano: 10.313
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Potrošnja megabajta na mobu
Nadam se da je u dobrom podforumu tema,ako nije ispričavam se.
Planiram uzeti Lumiu 520 i zanima me zbog izbora mreže kolika bi mi otprilike bila potrošnja megabajta.
Znaci koristio bih najviše za facebook,pregledavanje raznih vijesti i sl.stranica,raznih foruma(dosta slika,)mozda ponekad youtube.Dnevno bih bio nekih mozda 2 sata ukupno na internetu.
Moze li mi netko tko se razumije reci koliko bi to bila potrošnja?
Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Potrošnja megabajta na mobu
zna tko?
17 godina
Potrošnja megabajta

Nemoguće ti je to procijeniti na takav način. Zavisi o prometu i potrošnji, što drugo da ti kažem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Potrošnja megabajta

Teško je ovako napamet govoriti, to ovisi o puno čimbenika ali moje iskustvo je da potrošim cca 150MB mjesečno, svakodnevno idem samo na mobilne stranice (bug, fb, index...). Također uključene su mi sve sinkronizacije (mail, people, itd..).

Youtube na mobitelu ždere promet (video općenito) tako da ti baš nebih preporučio ići na YT preko mobilnog interneta, naravno sve ovisi koliki paket interneta uzmeš, ako uzmeš flat - šibaj...

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Potrošnja megabajta
Hvala svima na odgovoru! :D
Koliko slike žderu megabajte?
17 godina

ufff 150mb, jako tesko da to imam na mjesec dana na raspolaganju. jedva izađem na kraj s 1gb prometa mjesecno. tj imam flat ali mi smanje brzinu nakon 1gb. tak da zavisi od covjeka do covjeka. i ne ne gledam yt. mozda 2-3 videa na mjesec dana.

15 godina
Lord_Marko kaže...

ufff 150mb, jako tesko da to imam na mjesec dana na raspolaganju. jedva izađem na kraj s 1gb prometa mjesecno. tj imam flat ali mi smanje brzinu nakon 1gb. tak da zavisi od covjeka do covjeka. i ne ne gledam yt. mozda 2-3 videa na mjesec dana.

Da, sve ovisi, brat mi također ima tu opciju i troši 1-1,2GB, ja sam očito ekonomičniji Smijeh.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan
Potrošnja megabajta

zavisi koliko ti mreza nudi

100mb je premalo

1gb je ok

sve izmedu ovisi o korisniku

s time da youtube mozes downloadat

a browseat mozes npr s nokia express browserom

koji komprimira stranice

itd

meni je dosta 120 u bonbonu, al youtube ne koristim

a internet preko opere

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Potrošnja megabajta

@apoteka

Ta opera je pretpostavljam na androidu,,  koliko ti opera otprilike uštedi ( u %) i radi li kakve probleme na androidu, ima li redovne nadogradnje...? 

0 0 hvala 0
13 godina
Potrošnja megabajta

Ja imam 512 pa smanjenje brzine

Potrosim to oko 15.-20. u mjesecu

Inace dosta sam na internetu vecinom fb(znaci mnogo slika), bug i tu i tamo gledanje yt videa ili skidanje nekog appa

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

@apoteka

Ta opera je pretpostavljam na androidu,,  koliko ti opera otprilike uštedi ( u %) i radi li kakve probleme na androidu, ima li redovne nadogradnje...? 

symbian, al nokia express browser koristi istu stvar

neznam koliko ustedi jer defaultni je grozan i ne koristim ga

ali u programu pise 82% ustede, tj 6.6gb (ukupno stanje) komprimira na 1.2

15 godina
neaktivan
Potrošnja megabajta

Ja imam 1 GB i ne mogu to nikako potrošiti. Koristio bi ja mrežu sa mobitela na laptop ali mi je brzina 1,93/0,50, a ova kućna mreža 10/4 pa mi je se glupo spajati na 3G.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Potrošnja megabajta

Na tabletu imam 1.3GB potrosenog mobilnog prometa i 1.2GB preko WiFi, dok na mobitelu mi je prosjek kroz godinu dana 400-600MB preko mobilnog i 2-3.5GB preko WiFi.

Kolega s posla pak ima gotovo svaki mjesec 1GB mobilnog i oko 12GB preko WiFi (s time da on stalno nesto gleda na youtube).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice