Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.971
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Zapeo si za taj Mi Note kao neki ovdje za Mate 20 Pro😁

Toliko hvale, a prosječan. Ne traže svi top kameru i ja sam među njima. Neki bi igrali zahtjevne igre, a s tim SD730 neće se naigrati. Neko želi novi mob s garancijom, a ne stari s upitnom baterijom.
Volim brzi proc, refresh rate, stereo zvučnike i brzo punjenje (65W), dok mi je kamera sporedna. Za taj Mi Note tvrditi da je best buy, a eto po mojim kriterijima ni blizu. I na čemu smo sad?
Predstavljen je krajem 2019, nije u cvijetu mladosti kao ni Mate 20 Pro ili P30 Pro...

@itina0808

https://www.ebay.com/itm/Realme-8-Punk-Black-128gb-ROM-6gb-RAM-4g-lte-Dual-SIM-Android-6-4-display-/133784590193?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=724-127637-2357-0

https://www.ebay.com/itm/Realme-GT-Master-Edition-5g-128gb-Cosmos-Black-6gb-RAM-Dual-SIM-Android-6-43-/154610747443?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=724-127637-2357-0

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2022 16:32 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ltina0808 kaže...
Jooj ne tako ne zelim pak grozan low budget uređaj☺️😉

Sad ti je gotovo. 

Nije Redmi Note 10 baš toliko grozan, valjda... 

vepar kaže...

Toliko hvale, a prosječan. Ne traže svi top kameru i ja sam među njima. Neki bi igrali zahtjevne igre, a s tim SD730 neće se naigrati. Neko želi novi mob s garancijom, a ne stari s upitnom baterijom.
Volim brzi proc, refresh rate, stereo zvučnike i brzo punjenje (65W), dok mi je kamera sporedna. Za taj Mi Note tvrditi da je best buy, a eto po mojim kriterijima ni blizu. I na čemu smo sad?
Predstavljen je krajem 2019, nije u cvijetu mladosti kao ni Mate 20 Pro ili P30 Pro...

Pa tebi ga ne bi ni preporučio. 

Gle, da je kolegica napisala da želi mob na kojem se može igrati onda sigurno ne bi spominjao ovaj mob, ali kad kaže da joj treba za osnovne radnje + fotkanje zašto ne bi uživala u korištenju fotića za malo kuna. Može li to bolje? Naravno da može, ali i košta više. Svaki uređaj ima svoju "publiku", kompromise i cijenu. Nisam još vidio savršeni model. Je li bolje da ovaj mob ima top SoC, naravno da je, ali onda ne bi koštao 1200kn, uostalom imamo to u Mi 10 Pro, ali on košta skoro 3x više.

Želi li nov mobitel ili rabljeni će sama odlučiti, kad je napisala da joj igra samo novi zbog plaćanja na rate više nisam davao preporuke.

Mi Note 10 je best buy za korisnika koji želi imati što bolje kamere za njegovu trenutnu cijenu, za nekoga tko traži nešto drugo naravno da nije best buy.

Navedeni su i svi rizici kod kupovine polovnog uređaja.

Moje mišljenje je da nismo svi isti i preporuke treba davati prema upitu, a ne prema sebi. Ono što je nekome najbolji izbor drugome može biti najgori.

Evo da meni daš mob koji si opisao, top SoC, 120Hz, ludi zvučnici i nikakva kamera, ja ne znam što bi s njim radio. Ne igram, ne slušam mjuzu u kvartu preko mob zvučnika, a kad skrolam tako mi je svejedno je li 60Hz ili 120Hz. Ono što mi je bitno je da baterija traje što duže i da mi nije više na punjaču nego u rukama, da ima što bolje kamere, da ne šteka pri radu i da se što brže puni (eto jedne zajedničke karakteristike ).

3 godine
Decki, najbolje da vas ja sve izvedem na pivu pa da mi nađemo mob..Mogu i žene doc da ne misle da uz mob i decka trazim😄

2 0 hvala 0
11 godina
vepar kaže...

@itina0808

https://www.ebay.com/itm/Realme-8-Punk-Black-128gb-ROM-6gb-RAM-4g-lte-Dual-SIM-Android-6-4-display-/133784590193?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=724-127637-2357-0

https://www.ebay.com/itm/Realme-GT-Master-Edition-5g-128gb-Cosmos-Black-6gb-RAM-Dual-SIM-Android-6-43-/154610747443?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=724-127637-2357-0

Ti bice ni u HDZ-u nisi :D

11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

https://www.ebay.com/itm/133719583742?epid=3045177627&hash=item1f224eebfe:g:4AkAAOSw45pgbr6I#SHIPPING_SECTION_MODULE

Pozdrav.Jeli sigurno kupovati na ovoj stranici i ima li još kakvih davanja osim dhl 15eur?

0 0 hvala 0
12 godina
ltina0808 kaže...
Decki, najbolje da vas ja sve izvedem na pivu pa da mi nađemo mob..Mogu i žene doc da ne misle da uz mob i decka trazim😄

ak nas izvedes na pivu odu novci za mobitel..hahah

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
15 godina
9111963 kaže...

https://www.ebay.com/itm/133719583742?epid=3045177627&hash=item1f224eebfe:g:4AkAAOSw45pgbr6I#SHIPPING_SECTION_MODULE

Pozdrav.Jeli sigurno kupovati na ovoj stranici i ima li još kakvih davanja osim dhl 15eur?

Kupovao sam tri puta kod njih. Vrhunski seller. Šalju DHL-om, imaš dvije godine EU garanciju i dobiješ pisani račun u kutiji...

14 godina
neaktivan
ltina0808 kaže...

Nema druge. Mob se najbolje bira poslije 2-3 pivice. 

9111963 kaže...

na ebayu? jako sigurno. uostalom trgovac ima 64687 ocjena i prosjek pozitivnih 99.8%. uz to imaš ebay money back guarantee i još ako platiš preko paypala nemaš apsolutno nikakve brige. pa i da ti pošalje ciglu zaštičen si ko' lički medvjed. 

par puta sam kupio preko ebay trgovaca kojima bi netko hakirao račun i onda prodavao nešto jako jeftino i svaki put bi mi ebay uredno vratio novce.

15 godina
ltina0808 kaže...

Ja pijem bevandu, pa ti vidi....

11 godina
neaktivan
vepar kaže...
9111963 kaže...

Kupovao sam tri puta kod njih. Vrhunski seller. Šalju DHL-om, imaš dvije godine EU garanciju i dobiješ pisani račun u kutiji...

Davanja nema više nikakvih?I jel se isplati uzet taj Oppo?

16 godina

Dajte preporuku više mobitela u rasponu cijena od 3 000 - 5 000 kn (plus eventualno koja stotina više, ako ima smisla). Naglasak je na što boljoj kameri. Sestra kupuje mobitel i preporučam joj da gleda možda čak isključivo Samsung. Ali preporučite što god je na glasu kao dobro i pouzdano. Jedino što bi možda bilo dobro da izbjegne Xiaomi jer vidim da se ljudi žale na softversku stranu njihovih mobitela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
9111963 kaže...
vepar kaže...
9111963 kaže...

Vjerojatno isplati ako koristiš TIM za mob operatera. 

Koliko ja vidim u opisu taj mobitel je na ugovor i vezan je za TIM.

Davanja nemaš nikakvih dodatnih osim što platiš uređaj i poštarinu, šalje se unutar EU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2022 20:36 (mzopg).
14 godina
Izzy kaže...

Dajte preporuku više mobitela u rasponu cijena od 3 000 - 5 000 kn (plus eventualno koja stotina više, ako ima smisla). Naglasak je na što boljoj kameri. Sestra kupuje mobitel i preporučam joj da gleda možda čak isključivo Samsung. Ali preporučite što god je na glasu kao dobro i pouzdano. Jedino što bi možda bilo dobro da izbjegne Xiaomi jer vidim da se ljudi žale na softversku stranu njihovih mobitela.

Pa da, Samsung ima prilično dobre i pouzdane point and shoot kamere. S21 FE je na njuškalu 3500kn nov.

3 godine
Poslije 2-3 pivice nagovorili bi me i na dva moba,a onda budem radila samo da njih isplatim😂😄

1 0 hvala 0
3 godine
Poslije 2-3 pivice nagovorili bi me i na dva moba,a onda budem radila samo da njih isplatim😂😄

2 0 hvala 0
15 godina
9111963 kaže...
vepar kaže...
9111963 kaže...

Nema nikakvih davanja, ali pazi na SIM lock. Imam taj mob i vrijedi...

11 godina
neaktivan

Znači,nije sim free.A jb.....

15 godina
9111963 kaže...

Znači,nije sim free.A jb.....

Zato je ta cijena. Inače košta oko 450 eura bez SIM lock...Bio jedan na njušaklu za 2700kn s engleskom garancijom, ali je prodan odmah...

14 godina
Prelazim na tarifu pa si pikiram i mob, može preporuka nekog flagshipa? S22, OnePlus 10, Xiaomi 12...nisam neki fan Applea ali i iphone dolazi u obzir.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Sve ovisi što očekuješ od moba i po kojoj cijeni nabavljaš

Xiaomi 12 bi zaobišao u širokom luku, s22 mi je premal sa lošom baterijom, za op 10 nemam mišljenje, ne sviđaju mi se nešto od 8ice nadalje. s22+ se čini kao najneintruzivniji flagship bez previše mana (osim nepouzdane baterije)

7 godina
protjeran
Ćoby kaže...
Prelazim na tarifu pa si pikiram i mob, može preporuka nekog flagshipa? S22, OnePlus 10, Xiaomi 12...nisam neki fan Applea ali i iphone dolazi u obzir.

Defititivno Xiaomi 12. Nikako exynos gluposti.

15 godina

Snapdragon 8 Gen1 i Exynos 2200 su izrađeni na istom Samsung 4nm procesu, tako da su oba smeće. Dokaz tome je što Qualcomm prelazi na TSMC sa novim SD 8 Gen1+.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
vepar kaže...

Snapdragon 8 Gen1 i Exynos 2200 su izrađeni na istom Samsung 4nm procesu, tako da su oba smeće. Dokaz tome je što Qualcomm prelazi na TSMC sa novim SD 8 Gen1+.

Nisi vidio razliku između Snapa i Exyja na S22? Bome..

14 godina

Nisam nesto zahtjevan, kamera i fluidnost su mi prioriteti. Autonomija također. Šta mislite o novom oppo reno 7 ili pixel 6?

13 godina

Definitivno ne Xiaomi 12. Polufunkcionalni poluproizvod po cijeni funkcionalnog flagshipa. Pixeli su se pokazali užasno zbugganima čak i nakon mnoštva updatea. Trenutno ne znam što bi preporučio osim samsunga kao neku pouzdanu opciju. 4 godine Android updatea, 5 godina security patcheva te najbolju podršku što se tiče rješavanja bugova i brzih servisa. Htio bih opet probati oneplus i oppo. Zenfone 8 se čini kao jako dobar mobitel ako ti je ok dizajnom i možeš živjeti s lošijim kamerama, ali pošto su ti priorotet, vraćam se na s22+ kao preporuku kad se sve uzme u obzir. Iphone je uvijek safe bet što se tiče fluidnosti i kamere ako ti je iOs ok

Ma uzmi Huawei P30 pro ili Mate 20 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2022 0:52 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Ćoby kaže...

Nisam nesto zahtjevan, kamera i fluidnost su mi prioriteti. Autonomija također. Šta mislite o novom oppo reno 7 ili pixel 6?

Za kameru je nešto pixel u prednosti (point and shoot) nad oppom a autonomija i fludinost su na stani oppa.

16 godina

Evo mene opet.

Poco F3 ili 11T.

Sveo sam priču na ta dva. Sve ostalo je ili prilično skuplje (s20FE, O+ 8T), ili moram radit kompromise u vidu baterije, procesora, storage-a (gledam 8/256 modele) ili nečeg trećeg (realme gt master, motorola g200, edge 20...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

11t, ima ga prijatelj i trenutno na zadnjem global romu nema problema dok naš zajednički prijatelj ima poca f3 i želi ga skršiti  

Isto tako dobiješ poprilično bolju kameru

15 godina
Ako bi stabilan softver, onda Motorolu Edge 20....Pristojne kamere, SD778G i dobiješ punjač za razliku od nekih 😁
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
vepar kaže...
Ako bi stabilan softver, onda Motorolu Edge 20....Pristojne kamere, SD778G i dobiješ punjač za razliku od nekih 😁

Ma puna kuća punjača.

A gledam nemoguće, da izvučem što bolje sve iz moba, za te neke normalne pare, do 3 soma u dućanima.

Proc, kameru, ekran, bateriju, storage. Jebg, kompliciran sam, al prethodna dva su bili predzadnji galx. note pa s21ultra, pa sam se razmazio, a pare otišle na potrebnije stvari.

Zato nekak gledam nekog dobrog allroundera kao 11t. Svidio mi se poco f3 zbog proca, al popljuva ga kolega iznad, pa jebg.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice