Nokia N950

poruka: 3
|
čitano: 1.485
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia N950

Evo otvaram temu o smartphoneu koji bi prvi trebao vrtjeti MeeGo operativni sustav.

Mislim da će ovo čudo promjeniti dosta toga u mobilnoj industriji (mada bi po specifikacijama i s obzirom na os moglo posramiti i tablete).

Ovaj bi uređaj po meni trebao biti taj koji će vratiti nokiji barem dio slave kakvu je nekada imala i nadam se da će ovaj model potaknuti nokiju da ne odustaje od ove platforme nego da napravi još ovakvih uređaja, koji neće biti samo za "testiranje" nego će biti tretirani kao punopravni s budućim modelima s WP7.

Glasnine govore da bi uređaj mogao doći krajem ove godine ili početkom iduće i što se tiče specifikacija spominje se procesor takta 1.2 GHz (ne zna se da li ima više jezgri).

Budući da je N900 iz 2009. godine i dan danas među najboljim uređajima koji se mogu naći na tržištu, pitam se što će tek ovo čudo donjeti.

Ovdje pišite vaša mišljenja o ovome uređaju i novosti te što mislite o MeeGou kao mobilnoj platformi.

Za kraj 2 koncept fotke (mada sam gotovo siguran da neće izgledati tako)

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nokia N950

Sigurno ce bit dobar uredjaj (ako ikad izadje!), al mislim da ce ostat marginaliziran i neatraktivan prosjecnom kupcu bas kao i n900. Nokia sigurno vise nikad nece bit dominantna kao nekad, a ako ojaca, ojacat ce zahvaljujuci dobrim WP7 uredjajima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 19:28 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nokia N950

Slazem se s time.

Ipak ljudi odabiru jednostavnije uređaje i nevole puno eksperimentirati, a kada prosjecan korisnik bira između windowsa i nekog tamo MeeGo-a sigurno je da će uzeti poznatije ime, a windows je danas sinonim za os uopće većini ljudi.

Ali i ovaj će uređaj imati svoje korisnike u to sam uvjeren i vjerujem da će MeeGo s novim sučeljem i mogućnosti rada u portraitu privući dosta korisnika i to ne samo naprednih.

Ja se radujem ovome uređaju i nadam se da će ovako moćnih uređaja sa pravim desktop os-evima biti što više u budućnosti, a mislim da bi trebalo što prije izbaciti ovakav os na neki tablet, jer tablete trenutno smatram beskorisnima, ipad je možda i ok za neke stvari ali daleko je za mene sve to od "prave stvari".

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice