Ako je netko kupio 520-ku u Tele2 može upgradeati na Black.Morate imati 831 mb slobodno na telefonu.
Nokia Lumia 520
- poruka: 160
- |
- čitano: 64.650
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Može se i VIP-ova lumia 520 nadogradit iako nadogradnja nije još službeno odobrena od VIP-a (Mislim da se nadogradnjom na taj način gubi garancija). Treba se samo prijavit kao developer (koristi se live account za login) i na mob instalirat Preview for Developers i Windows Phone App Studio. Nakon uključivanja opcije enable preview for developers mogu se skinut update-i. Prvo ide Microsoftov GDR3 a Black nadogradnja od Nokije mi se skinula nakon dan-dva (iz nekog razloga nejde odmah)....
pošto ću možda kupit lumiu ovu,zanima me jedno..
ima li hrvatskih aplikacija (npr.24 sata,dnevnik ..) i jel je ima na hrvatskom jeziku?
A jel Lumia samo na engleskom jeziku?
A jel Lumia samo na engleskom jeziku?
nije...mozes birat koji jezik hoces...
Hvala ti puno,izvini sa pitanjima,al nerazumijem se u mobitele baš,bolje u kompove i igre.. nego kakav je Store na ovom OS?
iskreno nisam ga niti jednom otvorio...dobio sam kao sluzbeni mobitel pa nisam cackao puno po njoj...za ono sto mi treba, pozivi, mail, poruke je jako brza i fluidna...malo treba navikavanje na WP (imam htc one x) al kad skuzis di je kaj mob je cisto ok...
jel ima možda web stranica na pc za market na lumiji? posto ima za andorid play.google il kak
Imaš trgovinu,ukucaj Windows phone market.
Black update je sad "official" i na VIP-u...
Jedini ozbiljniji nedostatak lumie 520 je nepostojanje "equalizera". Ako ti fali basa možeš se slikati.... bez obzira na cjenovni razred to je ozbiljan propust. Možda se u dogledno vrijeme pojavi kakav media player koji bi takvu mogućnost imao realiziranu softverski....
Samo da se kratko uključim. Kupio sam mob prošli tjedan i mogu reći da sam prezadovoljan. U tom cijenovnom razredu ne postoji tako dobar android.
Sad pitanje. Ima koja aplikacija za upravljanje pokrenutih aplikacija? Ono da mogu kill napraviti i slično. I da prikazuje resurse blah blah. Znate što mislim.
Thx.
postavke/desno u aplikacije/zadaci u pozadini/ tu ubiješ što nećeš da ti radi stalno
a nema pou-a na marketu hahaha,sala..
nego kolko vidim po komentarima,dobar je mobitel?
Znam da zvuči nevjerojatno, ali 520 nema equalizer.... navodno zato što je entry model. To je točno, ali funkcija podešavanja zvuka, pa makar i pomoću nekoliko predpodešenih opcija (npr. flat, pop, classic) mi se ne čini kao entry opcija.
tražim aplikaciju za download muzike,ali jedino što mi onako bez greške radi je Hot music,a za punu verziju treba nadoplatiti 10 kuna.Nije problem,ali me zanima ima li slično kvalitetno i besplatno rješenje?
Hot music ima nevjerojatno dobru bazu glazbe.
P.S. imam mali problem:
Može li netko pomoći jer mi nakon ponovnog postavljanja mobitela nema updatea za vibrirajuće tipke u kartici "dodir",a imam Lumia Black update.
kolege.,imam jedan problem.neznam kako uopće pitat.Nemogu napravit račun za skidanje aplikacija(trgovinu).
Ubiti,mikrosoftov račun mi je blokiran piše da treba provjera.neznam koliko sam bio jasan.Ubiti,kako skidat aplikacije?
Moraš napraviti račun tj Microsoft Account, znaci e mail i passwort, kad napraviš s njm se ulogiraš na mobitelu
da,to sam sve napravi,ali mjesto di se logoran mi je blokirano. vjerojatno sam pogriješio više puta logiranje i sad me ne pusti unutra
resetiraj onda ponovo mob
Nisan se domislija za reset.rješija problem.Hvala lipa
moze pomoc? nemogu uopce skidat aplikacije zbog neceg "my familiy" kako da to rijesim?
moze pomoc? nemogu uopce skidat aplikacije zbog neceg "my familiy" kako da to rijesim?
Vjerojatno si se igrao s Dječjim kutkom ili na stranici windowsphone.com uključio zaštitu da ti, kao roditelj, svom djetetu onemogućavaš skidanje aplikacija na mobitel. Više info o tome je ovdje:
http://www.windowsphone.com/hr-hr/how-to/wp8/apps/my-family-on-the-windows-phone-website
Vidim da su svi relativno zadovoljni s ovim mobitelom, i ja bi bila da nema jednog ALI. Jučer sam ga kupila, oko 18-19 sati skinula s punjača, koristila sam internet možda nekih 15-20min i nekih sat vremena sam tipkala po postavkama i proučavala di je kaj. dok sam išla spavati, oko 1, isključila sam sve aplikacije i wifi, baterija je bila na 72%. danas sam se probudila oko pola 10, a mob ugašen, potpuno se je ispraznila baterija. nisam još nikad imala smartphone ali ovo mi se ne čini normalno, zar ne? dal postoji još nešto što mi je moglo tako brzo potrošiti bateriju?
Vidim da su svi relativno zadovoljni s ovim mobitelom, i ja bi bila da nema jednog ALI. Jučer sam ga kupila, oko 18-19 sati skinula s punjača, koristila sam internet možda nekih 15-20min i nekih sat vremena sam tipkala po postavkama i proučavala di je kaj. dok sam išla spavati, oko 1, isključila sam sve aplikacije i wifi, baterija je bila na 72%. danas sam se probudila oko pola 10, a mob ugašen, potpuno se je ispraznila baterija. nisam još nikad imala smartphone ali ovo mi se ne čini normalno, zar ne? dal postoji još nešto što mi je moglo tako brzo potrošiti bateriju?
Malo je čudno da ti se 72% ispraznilo tijekom noći. Ja sam uzeo svoju 520 prošli tjedan u četvrtak i s početnim punjenjem baterije odradio od 12 h do 19 h stalnog prčkanja, koliko sam stigao na poslu, te mi se tad ugasio. Prati malo potrošnju baterije par dana, ali ne očekuj da će ti baterija trajati danima, može se izvući 2 - 3 dana, ovisno o učestalosti korištenja (moj jedva izdrži do navečer, jer... ne ispuštam ga iz ruke da budem iskren ). Ako će ti i dalje ludo trošiti bateriju, napravi reset mobitela i vidi kako će se ponašati, dodajući jednu po jednu aplikaciju i prateći potrošnju, neki app možda divlja, pa zato toliko troši. Ako se ispostavi da nije app i da ni hard reset ne pomaže, pravac servis, pa reklamiraj.
Btw. nisam stigao puno čitati temu ne vidim da se netko žalio na zagrijavanje, ali sam primjetio da mu se proc zna fino zagrijati, dovoljno da ako je vani hladno, da lijepo zagrije prst koji je na tom dijelu maske. Događa li se to i drugima ili sam jedan od rijetkih s tim problemom?
par punjenja treba da se baterija "formira" i prodiše punim kapacitetom, i normalno je da se grije u gornjem desnom kutu jer je tamo procesor.
Ima li koga u Djakovu sa Lumiom 520? Nesto sam htio isprobat, pa ako ima koja dobra dusa, platicu pice za mladice :)
Ajd objasi tu šta te zanima pa možeš pivo poštom poslat