Nokia 5800 v50

poruka: 175
|
čitano: 37.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia 5800 v50

Balkans blue (moj, naknadno stavljen)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

Jedan sam od sretnika koji na 5800 imaju službeni Nokijin nelokalizirani softver pa sam odmah mogao update-ati na v.50xxxxx bez problema.

Dosad uočena poboljšanja:

1. Mobitel je generalno brži i lakše radi, prelaženje iz menija u menije je trenutno, otvaranje aplikacija isto tako, kod pregledavanja fotografija više nema laga između dvije fotografije, nekoliko sekundi čekanja kod otvaranja nove poruke (pogotovo kad je prečac za stvaranje nove poruke na početnom ekranu, problem prijavljen i od korisnika na Nokia Support Discussions) je riješeno i sad je i otvaranje nove poruke brzo, nije trenutačno, ali je brzo i tako dalje... kinetic scroll je podržan u svim menijima.

2. Interna memorija je oslobođena u velikoj mjeri sa novim updateom. Evo primjera: sa starim firmware-om v.40xxxxx i sa istaliranim aplikacijama imao sam slobodno oko 25 MB na memoriji telefona (C:); nakon hard-reseta, formatiranja memorijske kartice i ponovljenog instaliranja svih aplikacija koje sam imao i prije, imao sam slobodno oko 50 MB na memoriji telefona. Nakon update-a na firmware v.50xxxxxx i restore-a svih aplikacija i postavki kao i prije update-a pomoću Nokia Ovi Suita, sad imam slobodno 67 MB na memoriji telefona. Ne sjećam se da sam imao toliko od kad sam kupio telefon prije godinu dana...

3. Surfanje sa defaultnim browser-om je sad odlično. Browser je puno brži nego prije, ispravno učitava apsolutno sve, sam se od sebe razvlači po cijelom ekranu (nije potrebno ići na Opcije prikaza pa Cijeli ekran kao prije), i dalje postoji ona dvosmjerna strelica u donjem desnom kutu kojom se browser stišće i omogućava mijenjanje opcija, ali nakon par sekundi surfanja ponovno se sam razvlači po cijelom ekranu, za vrijeme punjenja stranice u gornjem dijelu browser-a se vidi crno polje i ono bijelo polje loading, kad se stranica učita do kraja, to crno polje nestane i browser ispuni cijeli ekran, kinetic scrolling radi kao satić u browseru.

4. Multimedija - za slike sam već rekao, za video ne vidim neke promjene jer mi je i prije radio kako treba, svirač mp3-ica i ostalih audio datoteka je promijenjen, malo je povećan izbornik i nazivi pjesama, nisam uočio promjena u funkcionalnosti, radio hvata i RDS, nema problema sa smrzavanjem prisutnih u verziji firmware-a v.40xxxxx

5. Dodana je Ovi Sync aplikacija koja omogućava sinkroniziranje kontakata, kalendara, bilješki i dokumenata sa Ovi servisom na internetu. To nisam pokrenuo jer kontakte smatram privatnima, kao i obveze u kalendaru i dokumente, ali kome je to potrebno, servis je odlično zamišljen, kao Ovi Suite samo preko interneta, dostupan iz bilo kojeg preglednika na bilo kojem računalu.

Još jedna stvar vezana uz mobitel - update je doživio i Nokia Ovi Suite, koji sad radi stabilno i fino. Za razliku od svih dosadašnjih verzija, barem meni.

Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
RE: Nokia 5800 v50
shrikehyp kaže...

Još jedna stvar vezana uz mobitel - update je doživio i Nokia Ovi Suite, koji sad radi stabilno i fino. Za razliku od svih dosadašnjih verzija, barem meni.

Ne znam kako radi, ali znam da mi je update NOS-a trajao 45 minuta i rostao isto toliko po HDD-u. Trajao bi i dalje da nisam komp rucno resetirao...

Nakon toga se normalno pokrenula nova verzija. Svasta...

15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

kad instaliram v50 da li bih trebao dobit Quick Office v4.2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

ova nokija je sve vise pocela lict na iphone..heh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SAmo je puno mocnija ;)

Steta sto iphone nece nikad liciti na nokiju.

15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

Po meni je Nokia 5800 bolja od iPhona međutim kada već je bolja zašto onda nema nekih boljih igara i aplikacija za nju jer iPhone u takvim stvarima puno bolji. Ja još nisam uspio naći jednu poštenu 3d igricu za skinut poput Bounce Touch ili RT Gr

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Nokia 5800 v50

Zar mi nismo u vremenskoj zoni GMT +1? Pa što onda stavljaju +2, sad mi ne radi auto time update (to sam primjetio i na v40), sad mi pomjera +1h od stvarnog zbog te greške. Viče

Kome je suđeno da bude j@ban, njemu gaće same spadaju.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle da razriješimo stvari oko dostupnosti..

v50 postoji.

Nokia 5800 kupljena u VIP redovno dobija update 4-6 tjedana nakon izlaska originalne inacice.

Pri. v40 ima datum 29.12, a prilagođeni 4.2.

Slično je bilo i sa v30.

v50 bi trebao biti i brži jer originalni ima datum 23.3. samo što se evo tek sad pojavio.

Uz malo sreće, lokalni bi se trebao pojaviti za tjedan-dva.

Tko nemre čekati može mijenjati product code.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 8:42 (NightShadow).
15 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Dakle da razriješimo stvari oko dostupnosti..

v50 postoji.

Nokia 5800 kupljena u VIP redovno dobija update 4-6 tjedana nakon izlaska originalne inacice.

Pri. v40 ima datum 29.12, a prilagođeni 4.2.

Slično je bilo i sa v30.

v50 bi trebao biti i brži jer originalni ima datum 23.3. samo što se evo tek sad pojavio.

Uz malo sreće, lokalni bi se trebao pojaviti za tjedan-dva.

Tko nemre čekati može mijenjati product code.

Da je bar tako i sa T-scumom...

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
odjavljen
lordlojkus kaže...

Nije mi jasno sto se svi pozivate na t-scum...

Ja sam ga tamo kupio, cak dobio i onu njihovu glupu rozu temu (i sve postavke) i normalno se mogao staviti v40 firm (cak sam stavio prije toga i v30, jer je gore bio v2nesto), nekoliko tjedana nakon pojave.

Osim, sto je otkljucan na sve mreze, ali stvarno bi se zacudio da prodaju zakljucane.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 10:53 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
lordlojkus kaže...

Nije mi jasno sto se svi pozivate na t-scum...

Ja sam ga tamo kupio, cak dobio i onu njihovu glupu rozu temu (i sve postavke) i normalno se mogao staviti v40 firm (cak sam stavio prije toga i v30, jer je gore bio v2nesto), nekoliko tjedana nakon pojave.

Osim, sto je otkljucan na sve mreze, ali stvarno bi se zacudio da prodaju zakljucane.

Pa ja sam ga kupio u T-scumu i dobio sam njihovu karticu. Šta je on otključan???

16 godina
odjavljen
lordlojkus kaže...

Pa ja sam ga kupio u T-scumu i dobio sam njihovu karticu. Šta je on otključan???

Pa ja sam dobio otkljucanoga. Samo ja nisam uzimao nikakvu njihovu karticu, sto je je...

Nije valjda da zakljucavaju te skuplje uredjaje koje uzmes na pretplatu ?!?! To znam da u VIP-u nisu radili kada sam tako uzimao...

17 godina
odjavljen
DrNasty kaže...

Zar mi nismo u vremenskoj zoni GMT +1? Pa što onda stavljaju +2, sad mi ne radi auto time update (to sam primjetio i na v40), sad mi pomjera +1h od stvarnog zbog te greške. Viče

To je zbog toga što za ljetno vrijeme dodaje još +1, pa ispade ukupno +2. Ako želiš Automatsko ažuriranje vremena, uključi ga u postavkama sata. Kad uključiš Automatsko ažuriranje, umjesto vremenske zone ti piše: Lokalno vrijeme.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...

Po meni je Nokia 5800 bolja od iPhona međutim kada već je bolja zašto onda nema nekih boljih igara i aplikacija za nju jer iPhone u takvim stvarima puno bolji. Ja još nisam uspio naći jednu poštenu 3d igricu za skinut poput Bounce Touch ili RT Gr

Zato sto je to ozbiljan smartphone a ne igrackica. Meni igre ne nedostaju i mijenjacu sve igre za iphone za puni bluetooth.

15 godina
neaktivan
logic kaže...
lordlojkus kaže...

Zato sto je to ozbiljan smartphone a ne igrackica. Meni igre ne nedostaju i mijenjacu sve igre za iphone za puni bluetooth.

Ali gledaj: Taj smartphone i nije baš najjeftiniji. Tako da bi ipak trebao imati više aplikacija i igara

17 godina
neaktivan

Pa nije bas da ih nema. Aplikacija za symbian imas more kao i igara. NE znam na sta konrektno mislis kad kazes da ih nema. Sta konkretno nema.

16 godina
srky.du kaže...

kad instaliram v50 da li bih trebao dobit  Quick Office v4.2

Da, ali nije puna verzija. Dakle mogu se čitati dokumenti, ali ne stvarati i uređivati.

Dijelim pozivnice za Demonoid.com! // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

Aplikacija ima brdo ali igre na 5800 su KATASTROFA. Nema full-screen igara koje koriste pokrete tijela iako 5800 ima tu mogućnost. Jednostavno mislim da programiranje na Symbianu počinje padati u zaborav i svi se okreću Androidu i iPhone OSu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao sto rekoh to je poslovni telefon i kao takav je odlican. Iphone je igracka i ima brdo igara ali tako smijesna ogranicenja da se po meni jedva moze zvati smartphone. Al ok. Neko zeli igre neko zeli aplikacija.

16 godina

Iako mi igre ne trebaju, moram se složiti s tobom..

Dobre igre se mogu nabrojati na prste...

Ali ima genijalnih aplikacija..

Symbian-u je potrebna veelika promjena da bi ponovno postao konkurentan na tržištu (sad ćete svi reći da symbian ima najveći dio, ali to si je priskrbio prije, kada je i bio najbolji, i sada stalno taj udio opada).

Dijelim pozivnice za Demonoid.com! // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
17 godina
moderator
Nokia 5800 v50

Ovdje se govori o novom firmwareu za 5800, ostavite se usporedbi s iPhoneom, offtopic je.

0 0 hvala 0
17 godina
lordlojkus kaže...

Aplikacija ima brdo ali igre na 5800 su KATASTROFA. Nema full-screen igara koje koriste pokrete tijela iako 5800 ima tu mogućnost. Jednostavno mislim da programiranje na Symbianu počinje padati u zaborav i svi se okreću Androidu i iPhone OSu.

O.O

Ja ih imam 5-6 instaliranih na mobitelu.

I tek tolko bezveze sam isao vidjet kak izgledaju.

Jedna od njih je cak zacudujuce dobra!

Al moram se slozit s ostalima.

Ja se ne igram na mobitelu pa mi bas to i nije od velike vaznosti. Izlanuo se

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Ne znam da li je to do novog certifikata ili do novog FW, ali napokon se mogu spojit na WLAN na faksu. Rade i pap i gtc, a prije mi nije ni jedan radio.
U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan

JA sam se spajao na sve mreze do sada bez ikakvih problema. Mozda je do faksa pa je koincidencija da se popravilo bas sad.

15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50

http://www.mediafire.com/?gymyzyzmxzm

evo ovdje sve što sam skupio od officea i pdf readera, pa kome treba.

potpisati i moralo bi šljakati.

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 1
17 godina
moderator
Nokia 5800 v50

Smrznuta mi je ova traka s kontaktima i ne reagira na dodir, dok ostale ikone se mogu kliknuti. Još neko ima ovaj problem (na v40 je uredno radila uvijek)?

0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Smrznuta mi je ova traka s kontaktima i ne reagira na dodir, dok ostale ikone se mogu kliknuti. Još neko ima ovaj problem (na v40 je uredno radila uvijek)?

Restart, soft ili hard reset?Smijeh

Da ima malo korisnih aplikacija što se mene tiče- garmin,možda opera 10,hmmm... to je to, ostalo mi netreba.

Neke igre su dobro no brzo su mi dosadile.

No ja sam ga uzeo zbog muzike i video i u te 2 stvari me odlično služi.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 14:32 (Hyperion).
17 godina
moderator
Hyperion kaže...

Restart, soft ili hard reset?Smijeh

Restartao sam, proradila je par sec nakon restarta. Možda je neki glitch.

Hard reset je išao nakon instalacije v50 :D

15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v50
ko primjeti da ima u t-mobileu bez mijenjanja codea, nek javi.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice