Motorola Edge 30 Neo/Fusion/Ultra

poruka: 62
|
čitano: 36.112
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Re: Motorola Edge 30 Neo/Fusion/Ultra

Tako je.

Lagano krenule i nadogradnje android sustava sa drugim modelima, vidjeti ćemo kad nas dočeka već.

12 godina
Edge 30 Ultra kupljena u studenom, jos uvijek nakon 4 mjeseca nema android 13 nadogradnje.
Znam da azuzriranja mobu razjebat mob, ali opet, ovak imam osjecaj ko da je mob zastario i ko da je zaboravljen, a jednostavno su iz Motorole prespori.
Sa Oneplusom nisam morao cekati toliko dugo na update...
TikTok - bambitoss (Youtube - DAKI92 )
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
mp3david kaže...
Edge 30 Ultra kupljena u studenom, jos uvijek nakon 4 mjeseca nema android 13 nadogradnje.
Znam da azuzriranja mobu razjebat mob, ali opet, ovak imam osjecaj ko da je mob zastario i ko da je zaboravljen, a jednostavno su iz Motorole prespori.
Sa Oneplusom nisam morao cekati toliko dugo na update...

Ako je ovo točno što kaže za Ultru, a trebalo bi, odgoda slijedi dalje za OS, ali rade na najvećoj problematici Moto, pobljšanju na kamerama, sada dal će to biti što spomena vrijedno ne znam:

https://forums.lenovo.com/t5/motorola-edge-30-ultra/Edge-30-Ultra-Security-Update/m-p/5210030?page=9#5918968

Ali, ako rade odgodu Androida na 13 zbog toga, onda bi se moglo reći da su uložili truda napokon u softver kamere.

12 godina
Stiglo azuriranje, ali ne android nadogradnja
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Možeš odraditi koju fotku u usporedbu prije nadogradnje, ima li kakvog pomaka?

12 godina
Nisam nista konkretno usporedivao, ali kamera je dobila novu drugaciju ikonicu.
Mislim da ce taj update kamere biti sa androidom,jer nije mi u detaljima pisalo da ima ikakve veze sa poboljsanjem kamere, cisto sigurnosno azuriranje
5 godina
neaktivan

Stigla sigurnosna zakrpa za 1. Ožujak. Na 30 Fusion.

Očekivano je bilo za A13 ažuriranje u prvom kvartalu godine, očito je odgođeno sigurno tamo do sredine ljeta.

Vjerojatno i za 30 Ultra

0 0 hvala 0
12 godina
Ma bas sam razocaran, da mobitel koji je kupljen u 11. Mjesecu, jos uvijek nije dobio android 13 nadogradnju.
Nemam nista protiv Motorola, odlicne su.
Ali zbog ovakvih stvari, ovo mi je bila samo test promjena marke uredaja, bolje bi bilo da sam ostao na Oneplusu...Mislim da Motorolu vise necu uzimati ubudude...
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

Ja ne znam zašto se toliko ljudi uzbuđuje oko nadogradnji sustava?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Mozda jer platis skupo mob, a ostane zapostavljen i zastarjeo...a to im svi prigovaraju te spore nadogradnje, a to im je jedina stvar koju trebaju popraviti da budu top
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

znaci jedna jedina stvar ih dijeli od toga da budu top, ali zbog te jedne jedine stvari ti ne bi vise nikad uzimao motorolu i zao ti je sto si promijenio marku uredaja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stiglo azuriranje ali od androida 13 i dalje ni glasa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Android 13 stigao u Brazil za 30 Fusion.

[Izvor]

Pitanje dana kad krene globalno i kod nas.

1.33Gb teži update, rekao bih prilično "čisto" bez bloata.

1 0 hvala 0
15 godina
Uvijek prvo stiže u Brazil. To im je najvažnije tržište....
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

India dobiva sada po redu A13. Korisnici na redditu prijavljuju. Tako da bi to brzo moglo i kod nas. Iznenađujuće je kako 30 Ultra dobila tek sigurnosnu zakrpu ovaj mjesec.

0 0 hvala 0
13 godina

evo sletio a13 na e30 fusion. Zasad najveca promjena mi se cini u security, dobio sam novi moto security app, i ima masu opcija unutra ukljucujuci i opciju da se zakljucaju postavke neta u lockscreenu, tako da se vise nemoze mob prebacit u airplane mode ili ugasit internet u lockscreenu (mislim da je ovo a13 funkcija prije nego moto dodatak)

bateriju, kameru i ostalo komentiram ako skuzim razliku

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

I meni je u četvrtak isto došao A13.

Uz security opcije sada može se ukloniti i double line clock na zaključanom zaslonu i donji status bar na gestama i aplikacije idu na fullscreen. Neki bi rekli prilično iritantne sitnice.

Od ostalog, primjećujem štucanje u pojedinim animacijama (spuštanje status bara, zatvaranje app-sa itd). I system sada uzima cijelih 22gb.

Baterija nije isto najbolja, 2h SOTa na 57% drugo punjenje, trebalo je to već biti oko/preko 3h.

Kamera se čini nešto bolja za obradu slika, ali i dalje nije to na nekoj razini za hardver koji se nalazi u mobitelu. Također, trzanje 4k videa sa uključenim OIS-om je i dalje prisutno, u nekim pokušajima snimanja i gore nego prije.

Biti će u neko vrijeme tvornički reset pa vidimo dal se šta poboljša. Nastavi li to trzuckanje i trajanje baterije oko 4h (A12 6.5-7h) + trzuckanja videa, ići će na oglasnik jer ne planiram čekati 15mj da se sjete popraviti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2023 10:18 (Mr.Inferno).
13 godina
Mr.Inferno kaže...

I meni je u četvrtak isto došao A13.

Uz security opcije sada može se ukloniti i double line clock na zaključanom zaslonu i donji status bar na gestama i aplikacije idu na fullscreen. Neki bi rekli prilično iritantne sitnice.

Od ostalog, primjećujem štucanje u pojedinim animacijama (spuštanje status bara, zatvaranje app-sa itd). I system sada uzima cijelih 22gb.

Baterija nije isto najbolja, 2h SOTa na 57% drugo punjenje, trebalo je to već biti oko/preko 3h.

Kamera se čini nešto bolja za obradu slika, ali i dalje nije to na nekoj razini za hardver koji se nalazi u mobitelu. Također, trzanje 4k videa sa uključenim OIS-om je i dalje prisutno, u nekim pokušajima snimanja i gore nego prije.

Biti će u neko vrijeme tvornički reset pa vidimo dal se šta poboljša. Nastavi li to trzuckanje i trajanje baterije oko 4h (A12 6.5-7h) + trzuckanja videa, ići će na oglasnik jer ne planiram čekati 15mj da se sjete popraviti.

i meni se cini da baterija malo losija, al tek su 2 dana prosla. Mozda treba onaj battery optimisation se ponovo naučit na korisničke navike...vidjet cu kroz tjedan 2. Ovo stekanje u oisu nisam vidio ni prije, doduse slabo kameru koristim, bas testiram. Ima neki specificni scenarij u kojem steka?

5 godina
neaktivan

Može biti za bateriju. Vidit ćemo.

Upali 4k sa HDR10 i OIS, pokreni snimanje i odmah probaj micati mobitel lijevo/desno. U prvih 2-3 sec je prisutno. Ako je statičan mobitel ili nema akcije ispred neće se toliko primjetiti.

13 godina

Evo testirao kameru i isto je u prve 2 sekunde nekakvo stucanje prisutno i onda je ok nakon toga

5 godina
neaktivan

Užas. Reportao sam im i ja uz sample video, log-ove, verzije kamere itd, isto kao drugi i nisu na kraju to popravili.

13 godina

on the good side cini mi se da baterija traje isto ko i prije, bar za moj use case

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Na Ultri i dalje nista smijeh smijeh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Još malo Android 14, a top Motorole još nisu dobile Android 13. Za ne povjerovati 😏
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vepar kaže...
Još malo Android 14, a top Motorole još nisu dobile Android 13. Za ne povjerovati 😏

Gle, Motorala je u vlasništvu Lenova koji ne radi update-ove za ništa. Imam Lenovo tablet i dobio je samo jednu nadogradnju androida, ovo ostalo zaboravi, a imao je snage i za druge android verzije, ali Lenovo zaboli mauna, tako je i sa Motorolama. Jednostavno software podrška kod Motorole i Lenova je jedna od najgorih i treba ih izbjegavati u širokom luku.

12 godina
Steta zbog toga sto je mob stvarno dobar.
Od zvucnika, baterije izdrzljive, brz je mob, kamera zna uslikati stvarno nevjerojatne slike..ali eto..update im je jedini problem.cini se da je problem zbog necega oko kamere, zato je Fushion dobio update a ultra nije.
Ali s obzirom da je vama nekoliko update pogorsao bateriju, mislim da ga ja necu instalirati odmah kad dode
5 godina
neaktivan

30 Fusion; nisu ispravili niti jedan problem koji je prijavljen sa A12 u A13. Iskreno ne znam što su radili sve ove mjesece. Ok, dobili smo nekoliko novih značajki ali to je sve. Baterija je tako tako; čini mi se ista ili malo gora nakon A13, nakon nekoliko dana korištenja.

Odradim tvornički reset koji dan pa se nadam poboljšanju, i također pošto idem preko rescue suita, resetirati sistemsku particiju nazad na par gigabajta a ne sada 22gb koliko uzima nakon nadogradnje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2023 16:03 (Mr.Inferno).
12 godina
Stigao novi update. android 13 i dalje nula bodova. Mozda motorola prijeđe odmah na android 14
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Baš odbijaju suradnju.

Ja sam se sa svojom 30 Fusion pozdravio, tj u oglasniku je.

Prešao na Nothing Phone (1), uhvatio na nekom popustu a oduvijek sam htio isprobati to čudo.

12 godina
Stigao android 13 na moto edge 30 ultra i ja nisam htio instalirat zbog losih komentara za neo i fusion nakon nadogradnje. I nekako mi se skine azuriranje i ja odgadam stalno tu obavijest i nisam ni mogao zaustavit to azuriranje. I nesto mi nestane signala, ja resetiram mob ono se instalira.
Joooj poludit cu, sad ce baterija otic sva u klinac.

I da, naravno da je sad nestala opcija kod spajanja na mreze nema opcije samo 3g, samo 4g itd...sad ima samo 2g/3g/4g i 2g/3g/4g/5g uzaaaas
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice