pozdrav...
imam huawei u 8300 i uz njega punjač,
na mobitelu mi se pokidao utor za punjač pa bih želio napuniti bateriju direktno bez korištenja mobitela ali neznam koja je žica plus, a koja minus.
molim pomoć.!
pozdrav...
imam huawei u 8300 i uz njega punjač,
na mobitelu mi se pokidao utor za punjač pa bih želio napuniti bateriju direktno bez korištenja mobitela ali neznam koja je žica plus, a koja minus.
molim pomoć.!
Ako su samo dvije žice - boja je plus.
EDIT - ali ako to nisi znao, savjetujem ti da se ne igraš, i da kupiš novi punjač.
Takvim nacinom punjenja ces samo unistiti bateriju. Imaj na umu da je i u mobitelu dosta elektronike koja regulira punjenje.
Spajati Li-Ion/LiPo bateriju mobitela direktno žicama na punjač baš i nije pametna ideja... Treba paziti na napon i struju punjenja, ako fulaš, u najboljem slučaju izgubiš dio kapaciteta, a u najgorem baterija se može napuhnuti i zapaliti se ako se predugo puni. Ako baš ne možeš popraviti konektor, rađe nabavi vanjski punjač sa eBay-a, koji ima kakvu-takvu elektroniku za kontrolu punjenja, bolje od spajanja na punjač žicama.
ma briga me ionako je mobitel kanta, ali mi samo nešto treba da provjerim pa kad crkne crkne..
OK. HVALA NA POMOĆI. ODUSTAO SAM OD IDEJE. VIDIM DA JE PREOPASNO