"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.699
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ukoliko tko namjerava uzimati preko GEEKMAXIA , XIAOMI REDMI NOTE 5 (4/64) , XIAOMI MI MIX 2s , ONEPLUS 6 , neka se javi na PM za dodatne popuste 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
lei kaže...

Ja bih bio jako zahvalan ako bi se još netko tko ima iskustva s oba procesora javio i dao svoje viđenje stvari i usporedbu, pogotovo me zanima ima li kakvog pada u performansama kod 625 nakon recimo godine i više korištenja?

Hvala.

Općenito niti ne bi trebalo biti pada u performansama, više bi za takve stvari bio odgovoran OS. Kod mene nakon godine dana se ne vide nikakve razlike, a bome ni ROM nisam mijenjao već 9 mjeseci - upravo iz razloga što sve radi odlično...

14 godina

Sviđa mi se Redmi Note 5, i blizu sam kupnje ali...Čini mi se ogromnim, trenutno sam na mobitelu od 4 incha, pa me zanima imali li nešto jednako dobro, a manje? Ne znam kako ću uopće tim baratat, to je ko kupaonska pločica. Ili ću se priviknut kroz par dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sve ti je stvar navike, nakon par dana korištenja se pitaš kako si živio s mobitelom s manjim ekranom
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Evo baš krenem naručit mobitel sa Ali Expressa i odmah sranje i loše iskustvo.

Nisam prije ništa kupovao od tamo i napravim acc i kao novi user dobim kupon od 4 dollara. I ništa, dalje stavim mobitel u košaricu, odaberem boju, DHL kao način shippinga, upišem podatke i vidim na dnu stranice, automatski mi je onaj kupon od 4$ koji sam dobio odbio od cijene, i platim. Tad idem pogledati detalje mojeg ordera i vidim da je moja narudžba "closed" iz razloga jer je "moja" upotreba kupona kršila neka njihova pravila (We regret to inform you that the recent use of coupon(s) in your order has been identified as being in violation of the guidelines outlined in our General Rules for Coupon Use. Your order will be cancelled, and any payments you have made (excluding any fees or charges which you have made to third parties) will be returned to your account.). Naravno novce su potegnuli, i sad čekaj i pitaj boga kad će to biti vraćeno. Nemam para da napravim drugu narudžbu bez tog smrdljivog kupona koji su oni meni automatski stavili jer sam na karticu stavio onoliko koliko mi treba za kupnju tj. malo više. A na kuponu još lijepo piše "Can be used on: all items in AliExpress". Pa je*em im mater.

Sve u svemu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2018 16:17 (Promster).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...
press kaže...

Evo upravo stigla treća Nubia 17 lite u obitelj prvo uzeo ja pa kćerka i na kraju žena , samo njena je plava da ih ne pomješamo 

planiram kupit...dakle pokazao se kao dobra kupnja ? jel ti baterija izdrži jedan dan ?

Meni koji nisam zahtjevan korisnik 2 dana , a kćerki koja je turbo zahtjevan korisnik bez problema 1 dan .

15 godina
neaktivan
Promster kaže...

Evo baš krenem naručit mobitel sa Ali Expressa i odmah sranje i loše iskustvo.

Nisam prije ništa kupovao od tamo i napravim acc i kao novi user dobim kupon od 4 dollara. I ništa, dalje stavim mobitel u košaricu, odaberem boju, DHL kao način shippinga, upišem podatke i vidim na dnu stranice, automatski mi je onaj kupon od 4$ koji sam dobio odbio od cijene, i platim. Tad idem pogledati detalje mojeg ordera i vidim da je moja narudžba "closed" iz razloga jer je "moja" upotreba kupona kršila neka njihova pravila (We regret to inform you that the recent use of coupon(s) in your order has been identified as being in violation of the guidelines outlined in our General Rules for Coupon Use. Your order will be cancelled, and any payments you have made (excluding any fees or charges which you have made to third parties) will be returned to your account.). Naravno novce su potegnuli, i sad čekaj i pitaj boga kad će to biti vraćeno. Nemam para da napravim drugu narudžbu bez tog smrdljivog kupona koji su oni meni automatski stavili jer sam na karticu stavio onoliko koliko mi treba za kupnju tj. malo više. A na kuponu još lijepo piše "Can be used on: all items in AliExpress". Pa je*em im mater.

Sve u svemu...

meni se isto slična stvar dogodila. Kada odabereš uređaj i dodaš ga u košaricu i neuspjelo  platiš  ostane ti u My orders. Ja sam tako imao 2-3 komada istog uređaja koji su automatski cancelani, ali odma do njih sam imoa i stvarni koji sam naručio ženi. I odem ja maknut ih sve jer su me živcirali i cancelam ženi mobitel isto. Vratili lovu nakoj tjedan dana... Žena dobila mob tek nakom par mjeseci tako da na greškama se ući..

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Heroes sacrifice sets everything right. - Drakes epitaph
13 godina

Vec neko vrijeme planiram uzet "kineza" , mislim si po pricama da zbilja uređaji nude najviše za cijenu... al danas idem na brzinu usporedit svoju lumiu 640 i od frenda xiaomi mi a1... i u 30 sekundi zakljucim....
na dnevnom svjetlu prednja kamera od a1 neusporedivo lošija od lumije...grozno... zadnja kamera malo bolja od lumije... ajmo rec mali plus... i ekran lošiji od lumije (boje strašno isprane)... opet minus...i sad mi nije jasan sav taj buzz oko kineskih mobitela? Ne pratim stvari al wtf? lumija 640 je 2 godine stariji uređaj od mi a1

0 2 hvala 0
13 godina

HUAWEI P10 Plus IT$MPP10PS - 299.99$

Xiaomi Redmi Note 5 3+32GB IT$MPN5 - 165.99$

Xiaomi Redmi Note 5 4+64GB IT$MPN564 - 189.99$

Xiaomi Redmi Note 5 3+32GB IT$MPGB32 - 159.99$

Xiaomi Redmi Note 5 4+64GB IT$MPN64 - 184.99$

redmi s2 4+64GB IT$MPS2 - 159.99$

oneplus 6 6+64GB IT$MP1P6 - 499.99$

Linkovi za GB se nalaze na forumu u mojem potpisu. LP 

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LittleM kaže...

Vec neko vrijeme planiram uzet "kineza" , mislim si po pricama da zbilja uređaji nude najviše za cijenu... al danas idem na brzinu usporedit svoju lumiu 640 i od frenda xiaomi mi a1... i u 30 sekundi zakljucim....
na dnevnom svjetlu prednja kamera od a1 neusporedivo lošija od lumije...grozno... zadnja kamera malo bolja od lumije... ajmo rec mali plus... i ekran lošiji od lumije (boje strašno isprane)... opet minus...i sad mi nije jasan sav taj buzz oko kineskih mobitela? Ne pratim stvari al wtf? lumija 640 je 2 godine stariji uređaj od mi a1

Ok, igrom slučaja imam par starih lumia doma, i mogu samo reći da ne budeš lud. U 30 sekundi si zaključio... Jesi ti normalan? Te lumije i njihove 1mp prednje kamere ne da ne mogu prići blizu MiA1 po tom pitanju, nema nikakve usporedbe. Ekran lošiji? Molim??? Zadnja kamera???????

Šta ti trkeljaš i ostaneš živ...

Hearthstone: Maks0806#2960
13 godina
maks0806 kaže...
LittleM kaže...

Ok, igrom slučaja imam par starih lumia doma, i mogu samo reći da ne budeš lud. U 30 sekundi si zaključio... Jesi ti normalan? Te lumije i njihove 1mp prednje kamere ne da ne mogu prići blizu MiA1 po tom pitanju, nema nikakve usporedbe. Ekran lošiji? Molim??? Zadnja kamera???????

reci kaj hoces, prednja kamera na a1 se cini kriminalno lose

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2018 22:29 (LittleM).
13 godina

Ma nemam ja što govoriti, ajme, kolikogod bila loša, ova u Lumiji 640 se ne može nazvati kamerom naspram nje. Sorry 30 sekundi iskustva -.-

13 godina
LittleM kaže...
maks0806 kaže...
LittleM kaže...

reci kaj hoces, prednja kamera na a1 se cini kriminalno lose

Ne samo prednja. Obje kamere su mu kriminalno loše. Već dugog vremena nisam vidio ovako lošu kameru, kako po danu, tako i po noći.

Ali zato ostale specke su odlične i radi uzasne kamere necu mijenjati mob.

Fuck me I am famous.
7 godina
neaktivan

Jel moze neko preporuciti solidan kineski mob za ne prezahtjevno koristenje tipa surfanje, youtube, malo slikanje i video nista prezahtjevno ali da slike budu ipak malo kvalitetnije. Selfie me toliko i ne zanima kao niti bilo kakve igre.

Cijena do nekih 1300kn recimo.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
juje1 kaže...

Jel moze neko preporuciti solidan kineski mob za ne prezahtjevno koristenje tipa surfanje, youtube, malo slikanje i video nista prezahtjevno ali da slike budu ipak malo kvalitetnije. Selfie me toliko i ne zanima kao niti bilo kakve igre.

Cijena do nekih 1300kn recimo.

Hvala.

Global Version Original Xiaomi Redmi Note 5 4GB RAM 64GB ROM SmartPhone Snapdragon 636 Octa Core 5.99" 18:9 Full Screen
http://s.aliexpress.com/7bQzyMfe?fromSns=Copy to Clipboard

13 godina
domac5 kaže...

Global Version Original Xiaomi Redmi Note 5 4GB RAM 64GB ROM SmartPhone Snapdragon 636 Octa Core 5.99" 18:9 Full Screen
http://s.aliexpress.com/7bQzyMfe?fromSns=Copy to Clipboard

ili sa Geekmaxia po otprilike istoj cijeni samo brža dostava i 2 godine EU garancije:

https://www.geekmaxi.com/en/smartphones-global-version-xiaomi-redmi-note-5-4gb-64gb-599-full-screen-dual-camera-mobile-phone-snapdragon-636-octa-core-4000mah-717.html

(inače imaš kod za 10 eura popusta na jednoj od prethodnih stranica)

12 godina
protjeran
tomislav10 kaže...

ili sa Geekmaxia po otprilike istoj cijeni samo brža dostava i 2 godine EU garancije:

https://www.geekmaxi.com/en/smartphones-global-version-xiaomi-redmi-note-5-4gb-64gb-599-full-screen-dual-camera-mobile-phone-snapdragon-636-octa-core-4000mah-717.html

(inače imaš kod za 10 eura popusta na jednoj od prethodnih stranica)

Otkzd to ?

Zar nije bilo 1 godinu kao i sa drugih shopova tipa honorbuy, geekbuying itd. ?

14 godina
neaktivan

Piše ovako: 

9.1 Geekmaxi applies the warranty periods as provided by the manufacturers and suppliers. For smartphones the warrenty period is twentyfour (24) months and most other products twelve (12) months with the exception of Drone’s which do not have any. Geekmaxi cannot be held liable for a warranty period longer than the period as defined by the manufacturers and suppliers. Geekmaxi respects the rights and claims the Customer may exercise under rule of law.

14 godina

Kad se riješi (rečeno mi je, a i nadam se da uskoro) ovo njesra sa AliExpressom, kupit ću Redmi Note 5 sa Geekmaxija. E sad pošto sam apsolutno ne upoznat sa "kineskim" mobitelima ne znam puno o njima, čuo sam nešto o bloatware-u i raznim glupostima instaliranim na mobitel. Je li najbolje updateati mobitel na najnoviju verziju software-a? Da li s njom dolazi još tih "gluposti"? Navodno se sve ne može maknuti..itd. Može li mi netko to ukratko objasniti? Unaprijed veliko hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imas kineski i globalni rom (zapadnjacki). Kineski nema google servise makar se da slozit, ima dosta kineskog smeca koji se da obrisati. Globalni nema kineskog smeca, ima google servise i hrpetinu jezika ukljucujuci i hrvatski. E sad, ima jos i jedan problem sa temama, naime da ti prosljakaju moras staviti svicarsku kao regiju jer EU zemlje imaju dizejblan taj feature. Valjda zbog autorskih prava (tak nekaj).
13 godina

Sa geekmaxija imaš global rom u startu i ne moraš ništa raditi. Samo uživaš u telefonu kao da si ga kupio od samsunga, sonija, lđja itd

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Pozdrav, ne znam je li ovo tema za probleme sa kineskim mobitelima, ako sam pogriješio, izvinjenje, neka admini pomjere gdje treba...

Je li neko imao problem sa Leagoo M8. (počelo se dešavati 5 dana nakon isteka garancije od godinu dana, slučajno ili ne :-)
Uglavnom - kada otključam telefon na tipku za otključavanje ne dozvoljava ukucavanje pina za otključavanje niti „crtanje“ uzorka za otključavanje – kao da je mrtav touch.
Kada ga malo protresem touch proradi i mogu ga otključati. Često se dešava da nakon otključavanja poludi telefon, sam mi spusti obavijesti, na viberu mi otvori neku poruku, zovne nekoga, odabere poruke za brisanje i slično.
Uglavnom, nekad neće ništa da radi, nekad radi i ono što mu ne kažem  :-)

Na internetu sam našao sličan problem, zovu ga GHOST TOUCH, ali nisam nigdje našao kako je neko to riješio... razmišljam da na ebay ili sličnoj stranici kupim novi touch pa da probam, pa reko da vidim je li neko imao sličan problem, kako ste riješili?

0 0 hvala 0
13 godina

https://tradingshenzhen.com/en/421-mi-8-mi-8-se

Shop koji sam vidio na 

kanalu. Tak da je ocito legit, a cijene su pristojne sa EU shippingom.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SimeKZ kaže...

https://tradingshenzhen.com/en/421-mi-8-mi-8-se

Shop koji sam vidio na 

kanalu. Tak da je ocito legit, a cijene su pristojne sa EU shippingom.

230 kn je skuplji nego isti takav na goldway a stranica je upitna, ne bih htio bit pokusni kunic

13 godina
uzmi od elektronskog upaljača dio koji baca el.iskru i šokiraj ekran tako da škljocneš 5-6 puta milimetar dva iznad ekrana.tako se touch na neki način resetira...
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
13 godina
ukay1000 kaže...
Imas kineski i globalni rom (zapadnjacki). Kineski nema google servise makar se da slozit, ima dosta kineskog smeca koji se da obrisati. Globalni nema kineskog smeca, ima google servise i hrpetinu jezika ukljucujuci i hrvatski. E sad, ima jos i jedan problem sa temama, naime da ti prosljakaju moras staviti svicarsku kao regiju jer EU zemlje imaju dizejblan taj feature. Valjda zbog autorskih prava (tak nekaj).

Jučer sam kupio RN5 global i mogu reći da uopće nema kineskog smeća. nekoliko Xiaomi aplikacija (glazba i sl.) koje ne moraš koristiti i to je to. Kao što kolega kaže; upali i vozi 

12 godina
protjeran
tomislav10 kaže...
ukay1000 kaže...

Jučer sam kupio RN5 global i mogu reći da uopće nema kineskog smeća. nekoliko Xiaomi aplikacija (glazba i sl.) koje ne moraš koristiti i to je to. Kao što kolega kaže; upali i vozi 

Kakva je kamera ?

Jel ima neko redmi note 4/4x i redmi note 5 u rukama i ima li smisla sa prvog na drugi prelazit ?

Koje su razlike naoko.

13 godina

Bolji ekran, proc i kamera. Android 8.0

14 godina

Pozdrav ekipa. Tražim neki mobitel, recimo da je do 2000 kuna, a da ima 3.5 mm jack, utor za micro sd karticu i "relativno" dobru kameru. Za sada mi u odabir ulazi Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3/32GB) i Xiaomi Mi A1.. Imate li preporuke za neke druge možda modele? Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav ekipa. Tražim neki mobitel, recimo da je do 2000 kuna, a da ima 3.5 mm jack, utor za micro sd karticu i "relativno" dobru kameru. Za sada mi u odabir ulazi Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3/32GB) i Xiaomi Mi A1.. Imate li preporuke za neke druge možda modele? Unaprijed hvala :)

Uzmi za 200 eura Note 5 pro sa 64/4 konfiguracijom i na konju si

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice