"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Prokleto sam neodlučan :D 

Inače sam mislio uzeti Xiaomi mi a1 zbog čistog androida, ali me odbilo to sto ima slabu bateriju, to sto ne podržava fast charger a sve ostalo mi je u redu. 

Sada razmišljam o Oukitelu http://www.racunalo.com/oukitel-mix-2-objavljen-sluzbeni-video-i-antutu-test/ 

Ima brzo punjenje

baterija je 4080mah

5,9inč ekran, xiaomi je 5.5 i ovaj je tanak kraj ruba to mi je plus. Skoro da je jednaki xiaomiju ako gledamo cijelo kućiste. 

a minus je da je oukitel 2 klase ispod, barem mislim da je xiaomi kvalitetniji. 

Pitanje za vas, kakav vam je dojam o Oukitelima, mislim vi koji ste ga do sada kupovali, Imate li problema ? 

17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Otkad je baterija na A1 slaba? Koliko mi je poznato, dosta je izdržljiva.

Taj Oukitel izgleda jako lepo, i sa prednje i sa zadnje strane, a ostalo me ne impresionira. 6GB RAM bi bio plus da nije potpuni overkill (no, svakako, nije ni mana), kamera ima mnogo megapixela, ali sumnjam da je u rangu one u A1 (koliko sam primetio, svi "moderni" senzori imaju po 12MP, tako da sa ogromnom verovatnoćom Oukitelovih 21+2 kaska za Xiaomijevih 12+12, plus Xiaomi ima i 2x optički zum), dok je procesor tu negde. No daleko od toga da izgleda loše, i na papiru i na oko.

Ako ne žuriš, pričekao bih da Oukitelov model počne da stiže ljudima u ruke, a inače sa Xiaomijem igraš na sigurno.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav,

Da li je netko uspio naći negdje huawei honor 7x?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Prokleto sam neodlučan :D 

Inače sam mislio uzeti Xiaomi mi a1 zbog čistog androida, ali me odbilo to sto ima slabu bateriju, to sto ne podržava fast charger a sve ostalo mi je u redu. 

Sada razmišljam o Oukitelu http://www.racunalo.com/oukitel-mix-2-objavljen-sluzbeni-video-i-antutu-test/ 

Ima brzo punjenje

baterija je 4080mah

5,9inč ekran, xiaomi je 5.5 i ovaj je tanak kraj ruba to mi je plus. Skoro da je jednaki xiaomiju ako gledamo cijelo kućiste. 

a minus je da je oukitel 2 klase ispod, barem mislim da je xiaomi kvalitetniji. 

Pitanje za vas, kakav vam je dojam o Oukitelima, mislim vi koji ste ga do sada kupovali, Imate li problema ? 

Dobar je Oukitel. Imao 2 kom. K 6000, otišli dalje. Kolega imao K 4000 Pro godinu dana, sad je kod njegovog kolege.

Moj susjed imao U7 Pro, U7 max i sad U22 - prezadovoljan. Prijateljeva žena ima isto K 4000 Pro već dugo.

Koliko znam, nikakvih problema. Jedino se K 6000 dosta grije kod punjenja, ali se napuni za 2,5 sata.

dak
13 godina
@Markic7 Ako ti nije hitno strpi se još malo i pričekaj redmi 5 plus, trebao bi biti predstavljen ovaj mjesec.
11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Otkad je baterija na A1 slaba? Koliko mi je poznato, dosta je izdržljiva.

Taj Oukitel izgleda jako lepo, i sa prednje i sa zadnje strane, a ostalo me ne impresionira. 6GB RAM bi bio plus da nije potpuni overkill (no, svakako, nije ni mana), kamera ima mnogo megapixela, ali sumnjam da je u rangu one u A1 (koliko sam primetio, svi "moderni" senzori imaju po 12MP, tako da sa ogromnom verovatnoćom Oukitelovih 21+2 kaska za Xiaomijevih 12+12, plus Xiaomi ima i 2x optički zum), dok je procesor tu negde. No daleko od toga da izgleda loše, i na papiru i na oko.

Ako ne žuriš, pričekao bih da Oukitelov model počne da stiže ljudima u ruke, a inače sa Xiaomijem igraš na sigurno.

Mislio na kapacitet, ima 3080mah a ja na svojem starom 2ipol god imam 3000mah i nisam baš zadovoljan jer bi želio da mi duže traje e sad. Moguće je da je softwer bolje ispoliraniji.

Bilo bi realno da ima 4000 ili 5000mah, makar da je par mm debliji radi bolje baterije. 

Inače u vezi kamere, pročitao da na Oukitelu senzor od Sonya, ali sad gledaj, nekad su to puno radili a sada rijeđe rade a to da softwerskom interpolacijom žele dobiti više piksela. Za mene je to previšeumjetno, više volim čistu preko senzora. Ali mi kamera nije prioritet, nek bude srednje dobra :D imam dslr pa više volim njega ako moram slikati. VOlim veči senzor i to nikad nebudemo dobili na smarpthoneu. 

Peruneph kaže...
@Markic7 Ako ti nije hitno strpi se još malo i pričekaj redmi 5 plus, trebao bi biti predstavljen ovaj mjesec.

Evo pogledao sam specifikacije, http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-5-i-5-plus-sa-189-ekranima-premijerno-sutra/  

impresioniran sam :)  onda vrijedi pričekati :) 

Dao bi xiaomiju više prednosti. moram priznati postojeći Asus zenfone mi je pao i sada povremeno štuca i radi probleme. Izdržat ču još :) 

Inače priča se da će Xiaomi, Vivo i još neki zajednički razviti senzor kamere kakav ima IphoneX i ugrađivati. Samo se nadam da nebude stršio zub  jer mi je to glupo kada se recimo gleda videozapis. 

13 godina

"LTE Frekvencija na 800MhZ i tele2"

A na ostalim mrežame je, jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 13:15 (tomislav10).
8 godina

Rus uspoređuje dva Xiaomi Redmi 4x.
2/16 vs 3/32

Kako je moguće da 2/16 ima bolje rezultate u svim benchmarkovima? Haha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

stranica za provjeru podrzanih frekvencija na mobitelu:

https://willmyphonework.net/

1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Ako si doista kupio, onda si vidio da se taj mobitel ne šalje iz UK - Economy Shipping from China/Hong Kong/Taiwan to worldwide (11 to 35 business days). A to znači da na tu cijenu treba dodati PDV i manipulativne troškove.

11 godina
Komunicirao sam sa prodavacem i ide iz UK...tracking number je isto povezan sa British Royal Post.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Danas se pojavio huwei 10 pro + 360 camera na pretplati kod t-coma

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobitel/huawei-mate-10-pro-plus-huawei-360-camera?cti=produljenje-ugovora&noredirect=1&gapt=4-4-1-1-0-0-0&entityid=CepOPCtla0_JMgdJ3_mJhQNeg54_A9GEGC6pt0J99_g1&scuserselected=true&groupdiscount=false

120kuna 36mj

3 godine garancije

pretplata nije moja, nego obiteljska zajednička recimo da mi se nudi da jedan mob odaberem na pretplati.  i što vi mislite o njemu ??? 

Nekako me i dalje više privlače Xiaomi (redmi note 5 plus) i Oukitel mix2 :D  :D :D 

10 godina
Niti Xiaomi niti Oukitel ne mogu doć ni blizu kamerama na Huawei-u. A i procesesor/grafika je više nego dovoljno.
Jedino da se ne obvezuješ na pretplatu se isplati kupiti Xiaomi.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...
Niti Xiaomi niti Oukitel ne mogu doć ni blizu kamerama na Huawei-u. A i procesesor/grafika je više nego dovoljno.

Ali oukitel i xiaomi ubacuju sonyeve kamere, pa nisu to toliko nekvalitetne. Mnogi misle da je u kineskom mobitelu i svi dijelovi kineski u smislu da su nekvalitetni. 

10 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
NorthBlue kaže...

Ali oukitel i xiaomi ubacuju sonyeve kamere, pa nisu to toliko nekvalitetne. Mnogi misle da je u kineskom, mobitelu i svi dijelovi kineski u smislu da su nekvalitetni. 

mate 10 pro je jedan od najboljih mobitela na trzistu trenutno overall

kamera

16 godina
Deutsch kaže...
Markić7 kaže...
NorthBlue kaže...

Ali oukitel i xiaomi ubacuju sonyeve kamere, pa nisu to toliko nekvalitetne. Mnogi misle da je u kineskom, mobitelu i svi dijelovi kineski u smislu da su nekvalitetni. 

mate 10 pro je jedan od najboljih mobitela na trzistu trenutno overall

kamera

totalno krivi cijenovni rang

11 godina

Evo i u Linksu su dobili Xiaomi mobitele, cijene necu komentirati ali ako je nekom bitno da ima garanciju u Hr. onda...

https://www.links.hr/hr/xiaomi-0489

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
10alex kaže...

Evo i u Linksu su dobili Xiaomi mobitele, cijene necu komentirati ali ako je nekom bitno da ima garanciju u Hr. onda...

Tko u Hrvatskoj popravlja Xiaomije ?? 

10 godina

Pa ako kupis npr. Xiaomi u Neutrinu, onda njima saljes i oni popravljaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
perix231 kaže...

Koji servis u Hrvatskoj može popraviti Xiaomi smartphone bez obzira gdje ga kupio u Hrvatskoj  ??? 

14 godina
neaktivan

Mobiexpress

14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
perix231 kaže...

Koji servis u Hrvatskoj može popraviti Xiaomi smartphone bez obzira gdje ga kupio u Hrvatskoj  ??? 

Neutrino ima servis za sve kineze, ne moraš kod njih kupiti...

8 godina
protjeran
10alex kaže...

asvim solidne cijene.

11 godina
neaktivan

Jedan poznanik je kupio Asus smartphone prije 3 godine u Alzashopu, tamo je bilo jeftinije kupovati nego kod nas.

Nešto mu nije radilo i naš servis, zaboravio sam koji točno je priznao garanciju. 

Može li se to isto sa Xiaomijem ??? Kad bi pitali servisere da nam kažu koje sve garancije priznaju. 

Mi u Hrvatskoj imamo preveliki porez i ostala davanja pa se više isplati kupovati iz neke druge EU trgovine nego kod nas.

Evo primjer

Xiaomi redmi 4x dođe 128eura  (960kuna) (alzashop), u linksu dođe 1330kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 17:55 (Markić7).
10 godina

SystemOne je taj servis za Asus mobove, ja sam uzimao Zenfone 5 sa Alze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Jedan poznanik je kupio Asus smartphone prije 3 godine u Alzashopu, tamo je bilo jeftinije kupovati nego kod nas.

Nešto mu nije radilo i naš servis, zaboravio sam koji točno je priznao garanciju. 

Može li se to isto sa Xiaomijem ??? Kad bi pitali servisere da nam kažu koje sve garancije priznaju. 

Mi u Hrvatskoj imamo preveliki porez i ostala davanja pa se više isplati kupovati iz neke druge EU trgovine nego kod nas.

Evo primjer

Xiaomi redmi 4x dođe 128eura  (960kuna) (alzashop), u linksu dođe 1330kuna

Jedno je EU garancija koja vrijedi tamo gdje joj i ime kaže, a kako je Xioami tek prije 3 dana otvorio svoj prvi dućan u Španjolskoj, ne vidim po kojoj logici bi ti ijedan servis u HR trenutno priznao neku vanjsku garanciju (osim onih koji i sami prodaju Xiaomi pa imaju svoju 2. god. garanciju). 

15 godina

Pozdrav,
zanima me ima li itko iskustva sa Mi global storeom na aliju. Naime narucio sam mobitel kod njih prije 5 dana i jos uvijek pise awaiting shipment pa sam poslao mail ali nitko nista nije odgovorio vec 2 dana. Jel imate kakve savjete?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ne znam zasto bi se uopce zajebavali s nasim servisom, dok traje garancija alzashop sve rjesava u kratkom roku i jos ti posalju dostavu doma po uredjaj, tak da nemas ni troska dostave
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ne znam zasto bi se uopce zajebavali s nasim servisom, dok traje garancija alzashop sve rjesava u kratkom roku i jos ti posalju dostavu doma po uredjaj, tak da nemas ni troska dostave

interesantno :) 

11 godina
neaktivan

Ako koga zanima

Vernee MIX 2 na Gearbestu za 199.99$ 

http://www.racunalo.com/vernee-mix-2-sa-6-gb-za-samo-19999-na-gearbest-webshopu/

Ima 6gb rama. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice