"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.491
|
čitano: 6.512.568
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Peruneph kaže...

Govorim o Redmi 4X, 5", ne o većem Note. Maloprije sam dobio odgovor iz Neutrina da svi uređaji podržavaju 800MHz 

Iz Wow shopa kažu kako da nemaju Redmi 4X s 800 MHz, da s 800 imaju Redmi Note 4 Pro

Edit: sestra je prije 3 mjeseca uzela Redmi 4X 3/32 iz Neutrina. Na original kutiji ima naljepnicu na kojoj piše Global Version, što bi me navelo da pomislim da podržava B20. Međutim, upisao sam IMEI broj tog mobitela na stranicu imei.info i nabrojane su samo ove frekvencije: 850, 900, 1800, 2100, 2600

Znači da me lažu iz Neutrina, ili su stvarno nabavili nove modele koji podržavaju B20 (btw. jeftiniji nego je sestrin bez B20 kupljen prije 3 mj.)?

1. U dućanu imaju desetke različitih modela i još neki imaju podmodele. I svakih mjesec dva dobijaju nove. Nema šanse da prodavači znaju sve modele napamet, i da znaju, lako mogu fulati zbog sličnih imena (Redmi 4, Redmi note 4, 4x, 4a...).

2. imei.info ne prikazuje točne podatke. Na nekim modelima ni približno (meni pogrešno prikazuje procesor, memoriju, OS...., a kamoli podatak o frekvencijama)

3. Dođi u dućan, uzmi kutiju mobitela u ruke i pregledaj NA NJOJ koje frekvencije podržava,

4. Mislim da je ovdje bilo jako precizno objašnjeno koji modeli podržavaju, a koji ne tu frekvenciju.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dakle pošto je bilo upita u privatnim porukama kako sam dobio 30$ točnje 33$ popusta na Xiaomi Mi6?

Dobio sam od AliExpressa kupona u vrijednosti 100$ kao novi korisnik.
Na samom kuponu piše :
"Your order of US $ 450.00 or more
US $ 30.00 Off"
  • A ovo stoji kao info pored kupona:
  • "Validity period: 17 Jul,2017 19:56:46 PDT ~ 27 Jul,2017 19:56:46 PDT
  • Can be used on: all items in AliExpress
  • Coupon Name:New User coupon"

Sam Goldway mi je dao :

"Your order of US $ 379.00 or more
US $ 3.00 Off"
  • "Validity period:19 Jul,2017 00:00:00 PDT ~ 25 Jul,2017 23:59:00 PDT
  • Can be used on:All items in store
  • Coupon Name:Hong Kong Goldway"

Tako da je to i bio razlog kupnje  "skupog mobitela"  375€ sa DHL .

Kao korisnik Xiaomi Mi5  3/32gb white cca godinu dana ,oduševljen sam i dan danas sa stabilnosti i mogučnostima software

i kvalitetom kamere pa kad su mi već dali toliki popust ... KUPUJ !

A vjerujem da će moj Mi5 isto donijeti dio novca nazad tako da 

Nadam se da će vam ovo pomoči oko popusta i ostvarivanja istih ! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 21:59 (Boskre).
Moj PC  
4 0 hvala 2
11 godina

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_621141.html

Ima li negdje bolja cijena od ove za taj mobitel?

Ne pise da je skladiste u HK pa pretpostavljam da je iz EU tako da nema ni carine.

0 0 hvala 0
13 godina
Pitao sam ih potpuno određeno za model Redmi 4X 3/32 GB, s linkom na taj model na njihovoj stranici, a oni kažu da svi imaju B20, kak da ih onda shvatim ozbiljno? Ubuduće bi trebali voditi više računa da podaci o mobitelima budu točni, jer, sutra će netko vidjeti da prema onome što su napisali ne podržava B20 i odustat će od kupnje - jedan kupac manje... A i Xiaomi je napravio zbrku s time da unutar podmodela postoje još i podpodmodeli.

I ja sam kasnije primijetio da imei.info ima grešaka tako da se ništa što pišu ne može uzeti kao sigurno točno.

Na Gearbestu prodaju Redmi 4X za kojeg kažu da je International version, a ne podržava 800 MHz.

Na kutiji mobitela ne piše ništa vezano uz frekvencije, samo da podržava 4G. Dakle još uvijek nisam našao provjerenu metodu kako biti siguran koje frekvencije mobitel podržava, osim povjerenja u tvrdnje trgovca. Danas sam imao sestrin 4X u rukama, u ruralnom području povremeno se javljao 4G signal, tomato. Po tome bih rekao da podržava B20, dakle ima smisla što na kutiji piše Global version. Ako može još netko potvrditi da naljepnica Global version znači podršku za B20 dilema je riješena.
17 godina
ocean77 kaže...

Ne pise da je skladiste u HK pa pretpostavljam da je iz EU tako da nema ni carine.

Loše pretpostavljaš ;)

Kada staviš telefon u košaricu piše China warehose tako da definitivno imaš carinu i PDV.

11 godina
Widowmaker kaže...
ocean77 kaže...

Loše pretpostavljaš ;)

Kada staviš telefon u košaricu piše China warehose tako da definitivno imaš carinu i PDV.

Onda dobro, hehe...vec sam narucio za kolegicu pa sam se vec uplasio da sam joj mogao i jeftinije naci. :)

Izasao me 195$ sa dostavom sa EU skladista.

8 godina
neaktivan

Ima li neko sličnih problema s mobitelom, naime kupljen je Huawei p10 lite prije 10ak dana i nakon par dana se pocea restartat nasumično po par puta dnevno bez nekog pravila kad, zašto i kako? 

Proba san vraćanje na tvorničke postavke i opet isto nakon izvjesnog vremena

Inače, mobitel super radi i fluidan je, ali ovo nervira stvarno

Svaki prijedlog, sugestija dobrodošli 

0 0 hvala 0
13 godina
Peruneph kaže...
Po tome bih rekao da podržava B20, dakle ima smisla što na kutiji piše Global version. Ako može još netko potvrditi da naljepnica Global version znači podršku za B20 dilema je riješena.

Mislim da je točno to što si napisao, verzija s B20 mrežom ima tu naljepnicu.

Evo link na Goldwayevu global verziju Redmi 4X: klik

Ako se pogleda koje bandove podržava, jedan od njih je i B20 (ne odmah u product detail nego malo ispod, označeno crvenim fontom)

11 godina
neaktivan

pozdrav, ima netko iskustva sa oukitel k6000plus mobitelom?

ovaj tjedan planiram nesto uzeti pa se dvoumim između njega i xiaomi mi5

ovdje sam nasao

https://www.wowshop.hr/xiaomi-mi5-high-edition-white.html

https://www.wowshop.hr/oukitel-k6000-plus-gray.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel možda netko zna koliko treba da DHL paket pošalje iz Zagreba na moju adresu? Paket je njima u tamo stigao danas ujutro u 9

EDIT: NVM, upravo sam dobio poruku da dolazi danas :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 15:06 (Kiyongo).

0 0 hvala 0
11 godina

Da podjelim iskustvo , mozda nekom pomogne.

Kolegica me zamolila da joj narucim Xiaomi Redmi Note 4X i danas je dosao.

Narucen u nedjelju (23.7.) kasno navecer sa Honorbuy, poslan dan kasnije u ponedjeljak i danas ujutro (srijeda 26.7.) dosao...nisam mogao vjerovati...znaci poslan iz Italije DHL-om i u Osijeku za 2 dana.

Mob je globalna verzija sa Snapdragon procesorom i odmah sam ubacio svoju Tele 2 karticu da provjerim ima li 4G mrezu i sve je OK...mob je iznenadjujuce dobar (ja imam HTC 10 pa ga s njim kompariram) i za 5.5 ekran ima ok dimenzije, mrvicu je veci od HTC 10.

Ekran mu je opcenito odlican...uglavnom ugodno sam iznenadjen...kostao je 1266 Kn ukupno sa ukljucenom postarinom i markicom.

7 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Gdje mogu na stranici AliExpressa naći Top One o čemu pričate na forumu? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Top one je proslost.. goldway je sadasnjost
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
14 godina
neaktivan
b4rt!mej kaže...
Top one je proslost.. goldway je sadasnjost

Baš sam zbog toga doša, ako odabereš recimo ode DHL 20 dolara dostavu, sigurno izbjegavaš carinu?

Live and let live.
14 godina

Pogledaš li samo 1 stranicu unatrag, možeš vidjeti npr.

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/5431976.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 12:02 (sosta).
13 godina
ocean77 kaže...

Da podjelim iskustvo , mozda nekom pomogne.

Kolegica me zamolila da joj narucim Xiaomi Redmi Note 4X i danas je dosao.

Narucen u nedjelju (23.7.) kasno navecer sa Honorbuy, poslan dan kasnije u ponedjeljak i danas ujutro (srijeda 26.7.) dosao...nisam mogao vjerovati...znaci poslan iz Italije DHL-om i u Osijeku za 2 dana.

Mob je globalna verzija sa Snapdragon procesorom i odmah sam ubacio svoju Tele 2 karticu da provjerim ima li 4G mrezu i sve je OK...mob je iznenadjujuce dobar (ja imam HTC 10 pa ga s njim kompariram) i za 5.5 ekran ima ok dimenzije, mrvicu je veci od HTC 10.

Ekran mu je opcenito odlican...uglavnom ugodno sam iznenadjen...kostao je 1266 Kn ukupno sa ukljucenom postarinom i markicom.

Provjera 4G mreže s Tele2 karticom ne pokazuje ništa obzirom da teletina ne koristi B20 band kojeg Note 4X nema.

Ukoliko je netko u Tele2 mreži, podrška za 800MHz 4G signal mu je irelevantna.

10 godina

Bok ljudi planiram uzet note 4x na goldway, prvenstveno mi treba za koristenje DJI GO aplikacije za snimanje. Uzet cu DHL da izbjegnem carinu, ali me zanima koji model da izaberem?

Snapdragon 435

MTK Helio X20

definitivno bi isao na 4GB rama.

Edit: Ili je možda bolji: Note 4 Prime sa Snapdragon 625

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 10:29 (komba).

0 0 hvala 0
13 godina

Samo gledaj snapdragon verziju, bolja je što se tiče Android nadogradnji i battery management.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sestri treba novi mob,budžet skromnih 800-900 kn,baterija bitnija od kamere..Ima li što bolje od ovog:

https://www.honorbuy.com/1098-redmi-4x-16gb-smartphone-black.html

Hvala.
HZV

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema, ali računaj da ti je to cca 1000 kn s poštarinom i PDV-om...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 13:19 (frulex).
12 godina
Ne bi smjelo biti PDV-a,samo shipping cca 20 usd.
HZV

0 1 hvala 0
14 godina

Link koji si dao nije EU stock

9 godina

0 0 hvala 0
12 godina
Sorry :-(
HZV
15 godina
Na aliexpressu goldway trgovina imas za 950 sa shippingom puno bolji redmi note 4x, baterija 4100 mah.. obavezno odaberes dhl shipping da izbjegnes pdv i carinu.. honorbuy je dobar ali preskup u odnosu na goldway
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
domac5 kaže...
Na aliexpressu goldway trgovina imas za 950 sa shippingom puno bolji redmi note 4x, baterija 4100 mah.. obavezno odaberes dhl shipping da izbjegnes pdv i carinu.. honorbuy je dobar ali preskup u odnosu na goldway

Bolje Redmi Note 4 Snapdragon verzija, radi podrške za LTE B20..

15 godina
Je ali taj je oko 150 kn skuplji a i ovih 950 je vec nategnuto jer je covjek rekao da je budget 800-900 kn.. jos ako sestra koristi tele 2 mrezu onfa stvarno nema potrebe za ovim sa b20
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam u srijedu dobio svog Redmi Note 4 sa SD-om global verziju. Narucena sa AliExpressa preko Goldwaya sa DHL-om i doslo bez carine. Mobitel je prodobar, jako sam zadovoljan, hlava svima na forumu na preporuci. Sad cekam da mogu otkljucati bootloader, flashati LineageOS i uzivati.

0 0 hvala 0
12 godina

Ekipa kao prvo lijep pozdrav. Ne pratim inace ovu temu ali imam pitanje.

trebaobi mobitel (kao poklon) za korisnika od 23 godine. Znaci drustvene mreze,youtube,wacap itd.

1200-1300kn plus carina. Nemam nikakvih predrasuda jedino dobra podrska u slucaju da ce trebati koristiti garanciju.

od posebnih zahtjeva je jedino da ima full hd ekran i solidnu bateriju. Ukoliko se za te novce nemre dobit 1080p ekran nekako ce se zadovoljiti i sa 720p. Hvala vam unaprijed.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Ekipa kao prvo lijep pozdrav. Ne pratim inace ovu temu ali imam pitanje.

trebaobi mobitel (kao poklon) za korisnika od 23 godine. Znaci drustvene mreze,youtube,wacap itd.

1200-1300kn plus carina. Nemam nikakvih predrasuda jedino dobra podrska u slucaju da ce trebati koristiti garanciju.

od posebnih zahtjeva je jedino da ima full hd ekran i solidnu bateriju. Ukoliko se za te novce nemre dobit 1080p ekran nekako ce se zadovoljiti i sa 720p. Hvala vam unaprijed.

redmi note 4x i ne mozes pogrijesit :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice