"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.378
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Jel ima tko iskustava s topcashbackom? Naime, mislim uzeti Mi6, i ako cu stvarno dobiti 9% povrata preko alija prije cu se odluciti na kupnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Imas Xiaomi redmi note 4x na goldwayu sa 3gb za 126$ + 20$ DHL bez carine ;)
8 godina
neaktivan
10 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Jel ima tko iskustava s topcashbackom? Naime, mislim uzeti Mi6, i ako cu stvarno dobiti 9% povrata preko alija prije cu se odluciti na kupnju.

Da, preko topcashback-a(TCB) kupujem sad već godinu i pol i stvar je odlična, jedino je potrebno paziti kako se naručuje, odnosno da se sa logirane stranice topcashback poziva stranica sa koje se kupuje.

Postotak povrata i vrijeme ovisi o pojedinom trgovcu (aliexpres je 9 tjedana) i topcashback šelje(na zahtjev) novac na račun, ja sam za sada uvijek koristio paypal. 

Postoci i mogu varirati od prilike do prilike, tako je npr. 11.11. postotak povrata u gotovo svim trgovinama 11%.

Mogu poslati i pozvnice na mail (pošaljite svoj mail na privatnu poruku). Svi možete poslati pozvnice nekom drugom, pa ako taj prihvati i registrira se na TCB i ostvari određeni iznos povrata, tada i onaj čiji je poziv prihvatio dobija od 10$ ( i više kad je neka akcija u pitanju)

Ako nekoga interesiraju pojedinosti javite se, i što se mene tiče, TCB je dobra stvar

Da, imao sam i nekoliko problematičnih kupnji. kad je određena trgovina registrirana u TCB-u i kupite nešto, ali ta trgovina, bez obzira što se reklamira u TCB da ima određeni postotak povrata, to ne vrati.

Tada sam ih kontaktirao, pa je onda bilo i povrata, sa alijem nikad nije bilo problema, vraćaju i po 1 cent.

11 godina
protjeran

Koji mobitel do 200-230 dolara kupiti?

Bitno je ekran,dizajn i baterija.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

https://ru.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4GB-RAM-64GB-ROM-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core/311331_32804488711.html?spm=a2g0v.12010608.0.0.VLXrMI

Zadnje moje pitanje: je li ovo ta verzija za internacionalno tržište i je li ovaj 10-jezgreni procesor ok. Čitao sam da se hvale Snapdragoni al ovaj je druge marke. I to što ne podržava B20 odnosi se samo na ruralna područja, u gradu će mi 4G (T-mobile) raditi?

Molim odgovor i unaprijed hvala. Trebao bih danas, što prije naručiti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jep
15 godina
St.h kaže...

Stvarno jeftinije, a na engleskoj verziji iste stranice je 20 dolara skuplji. Jel ima tko link za 4 note snapdragon global verziju ?

15 godina

Greška....16 GB verzija je linkana gore

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 16:32 (ALVIN).

0 0 hvala 0
16 godina

Ok, pročitao sam zadnjih 40 stranica u šutu, i može čovjek lagano da ispali na živce tražeći tu *pravu* Xiaomi Redmi Note 4X Global verziju a ne Global Rom verziju, jer sve slično izgledaju, i imaju slična imena i cijenu, pa molim nekoga da potvrdi jel to ovaj link?

znači tražim Redmi 4x 3/32 4100 mAh , tu famoznu global verziju od Goldwaya sa DHL dostavom bez dodatnih davanja i updates supportom i ostalim stvarima bitne za nas u HR koje su prožvakane u ovoj temi.

Prvo buni što piše da je Redmi 4 a ne 4x, drugo buni sam link jer je u opisu MTK Helio-x20 a ne Snapdragon 625 itd.

https://ru.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Special-Edition-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-MTK-Helio-X20/311331_32766122092.html?spm=2114.12010612.0.0.E29b99

Skratite mi muke sa nekom potvrdom ili pravim linkom, s obzirom da prvi put kupujem mobitel kinez preko Aliexpressa :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Original-Xiaomi-Redmi-4X-Pro-Mobile-Phone-4-X-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-435/32810910620.html
odabrati DHL shiping (+20$),

opcija: regati se na telekinezu i javiti sa brojem narudžbe ilionu za free maskicu i staklo 

i to je to

btw, ti si linkao Redmi Note, a ne Redmi 4X, to su dva malo različita modela

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 23:16 (Opalaa !!).
14 godina
Colossus7 kaže...
Prvo buni što piše da je Redmi 4 a ne 4x, drugo buni sam link jer je u opisu MTK Helio-x20 a ne Snapdragon 625 itd.

Možda zato jer to je Note 4 sa Helio čipom?

Btw, zašto gledaš stranicu na ruskom? :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan

Firefox normalno, a Chrom na ruski otvaraju isti adresu od Goldway-a.

Dešava li se to još nekom ili su me napali međedi?

1 0 hvala 0
16 godina
Opalaa !! kaže...

https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Original-Xiaomi-Redmi-4X-Pro-Mobile-Phone-4-X-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-435/32810910620.html
odabrati DHL shiping (+20$),

opcija: regati se na telekinezu i javiti sa brojem narudžbe ilionu za free maskicu i staklo 

i to je to

btw, ti si linkao Redmi Note, a ne Redmi 4X, to su dva malo različita modela

E to sam već gledao prije, ali trazim 5.5" inch model  sa snapdragon 625 chipom znači ovaj model https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4x-dual-32gb-lte-black-eng-meni.html

Njega pokušavam naći u Global verziji na Goldwayu sa 3/32gb, jel ima uopće?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 12:53 (Colossus7).
13 godina
neaktivan

Ima taj ili ovaj

0 0 hvala 0
16 godina
felicija kaže...

Ima taj ili ovaj

Ovaj prvi nije global version, nego global rom version, znači nema sve LTE frekve ali neću se previše sa tim zamarati, realno gledajući nebitno mi je, upravo sam pogledao specse, ovi redmi 4x modeli 3/32 koje prodaju po domaćim dućanima isto izgleda nemaju podršku za neke od naših 4G frekvencija od providera, a koliko je to stvarno bitno u praksi i kod kojeg operatera nek napiše netko drugi tko ima iskustva sa tom pričom, jer nisam vidio nigdje u temi da se nešto konkretno u praksi spominje osim da ne podržava sve frekvencije.

A ovaj drugi sam ja već linkao, pa je kolega korigirao da je to drugi model sa drugim chipom (mediatek umjesto snapdragon) i drugi model mobitela. Imena su im slična, za sve koriste iste slike, cijene su slične, ima 4 boje pa ti pokazuje isti model četiri puta na searchu, pa ako prvi put uzimaš i ne znaš što točno gledaš kad je global rom-global version u pitanju lako se pogubiti.

Ubost ću ovaj jer to je to što trazim, minus podrška za neke 4G frekve na stranu :

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB-RAM/311331_32792320034.html?spm=2114.12010612.0.0.COWQZq

14 godina
neaktivan

Tele2 ne koristi B20 frekvenciju pa njihovim korisnicima nije ni bitno jel mob podržava ili ne. Svi operateri

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 15:39 (frulex).
17 godina
neaktivan

Za koliko dana u prosjeku stigne mobitel iz Goldwaya?

Do you understand life?! Do you?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
felicija kaže...

Firefox normalno, a Chrom na ruski otvaraju isti adresu od Goldway-a.

Dešava li se to još nekom ili su me napali međedi?

Klikni u desnom gornjem kutu na Go to Global Site (English). I nemoj više klikati na linkove koji počinju s ru.aliexpress.com/... 

AliExpress pamti zadnji jezik na koji se čovjek prešalta (bar tako u Chromeu), a za prešaltati se na drugi jezik dovoljno je posjetiti regionalni link na AliExpressu, što je prilično glupo. Također, klikom na Go to Global Site (English), ne prebaci te na tu istu trgovinu/proizvod na kojem je čovjek bio na regionalnom - što je također prilično glupo. Pa onda čovjek mora ručno ići tražiti proizvod na kojem je bio. Ili se može snaći tako da na regionalnom sajtu proizvod doda u košaricu, potom se prebaci na globalni sajt na Engleskom pa pogleda košaricu.

16 godina
i_rambo_plache kaže...

Platio u srijedu tj.narucio,u ponedjeljak shippano,iduci ponedjeljak kod mene u rukama.

8 godina
protjeran
frulex kaže...

Tele2 ne koristi B20 frekvenciju pa njihovim korisnicima nije ni bitno jel mob podržava ili ne. Svi operateri

Skoro sve je točno, osim što Tomato nudi 4G.

Čim se makneš iz pojedinih gradova, treba ti podrška na 800 MHz ako želiš koristiti 4G kod HT-a i VIP-a.

https://hr.wikipedia.org/wiki/LTE_u_Hrvatskoj

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
i_rambo_plache kaže...

Platio u srijedu tj.narucio,u ponedjeljak shippano,iduci ponedjeljak kod mene u rukama.

Kod mene je bila ovakva situacija: kupio u utorak, poslano u ponedjeljak, a DHL dostavio u petak - dakle 10 dana od kupovine do preuzimanja.

16 godina

Imam problem ljudi. Mozda mi moze netko pomoci savjetom. Kupio sam u 12 mjesecu sa gizchina shopa leeco le pro3. U 2 mjesecu poceo mi je problem da mi se mobitel ne puni dok je upaljen. Kad ga ugasim onda pocne puniti i kad ga upalim onda puni dok ga ne iskopcam opet. Kontaktirao sam shop i rekli mi posalji mob na servis njima. Ja poslao mobitel i cekao 2.5 mjeseci da ga posalju u kinu. Na kraju kazu uredno servisiran i vracen meni. Ja otvorim kutiju i vidim da je udaren i malo ogreban. Ali to bi jos i pregrmio nego ja ukopcam i ono isto. Ja ih kontaktirao oni kazu da snimim video sa problemom. Ja snimim a oni kazu da mi ne mogu dati novi mobitel jer sam ga koristio duze od 3 mjeseca. Nude mi polovni le pro3 koji je ogreban. Po meni macak u vreci. Ne znam sta da radim. Ima netko ideju?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@acarnoje jesi probao promjenit USB kabel?? dosta su im lose kvalitete i meni je crko (isto imam Le 3 Pro) pa se nije htio punit..
za ovo drugo ti nemogu pomoc, doveli su te pred gotov cin, sad je na tebi..
kad te nadem a naci cu te ..

0 0 hvala 0
16 godina

Kupio novi kabel  probao i drugi punjač. Ista stvar stalno. Sad sam im rekao da cu kontaktirati odvjetnika. Pa sad čekam odgovor. Nevjerovatno ponašanje prema kupcu. Ja pazio mobitel maksimalno. Vratio mi se udaren i nepopravljen i sad kažu dat ćemo ti isti takav ogrebani a oni ga ogrebali. Stvarno za poluditi.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
17 godina
moderator

Krajnje je vrijeme da ljudi počnu snimati otvaranje paketa (i zatvaranje ako šalju robu na reklamaciju), jer u suprotnom nemaš dokaz, a svatko će reći da nije on ogrebao/oštetio. Ogrebali su ga valjda dok su ga otvarali (ako to uopće i jest tvoj mobitel - jesi provjerio serijski broj ili IMEI?).

Opcije su ti sad vrlo ograničene. Tj. mislim da ništa ni ne možeš napraviti. To je kineska firma, ne? Možeš im ti prijetiti odvjetnikom koliko hoćeš - znaju oni dobro da im ništa ne možeš. Možeš eventualno pokušati preko PayPala natrag do svog novca (ako je prošlo manje od 6 mjeseci od kupovine), ali nema garancije da će ti to proći, jer prodavač možda ni ne bi pristao da im ga vraćaš jer bi rekli da ga pokušavaš vratiti oštećenog. Našao si se u situaciji u kojoj gubiš, kako god okreneš. Samo je pitanje koliko love ćeš izgubiti.

10 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, nakon skoro 2 godine sa rn2 mislim da je doslo vrijeme za novi mobitel, iako nisam mislio postaviti pitanje, ali sam imao zavrzlame sa note 4x kojeg sam narucio pred par dana preko goldwaya (zivim na otoku pa su mi poslali poruku da zivim u remote area - ili mjestu gdje se tesko dostavlja i da moram platit jos 35$ na vec placeni dhl od 20$ i tako bi sveukupni shipping izasao kao pola moba pa sam odustao od naruzdbe).

sada vise ni sam ne znam da li da pricekam cca 1 mjesec jer bi mogao doci note 5  ili da se odlucim na note 4x? znam sve prednosti i mane, ali neodlucan sam...

0 0 hvala 0
14 godina
Deutsch kaže...

pozdrav ljudi, nakon skoro 2 godine sa rn2 mislim da je doslo vrijeme za novi mobitel, iako nisam mislio postaviti pitanje, ali sam imao zavrzlame sa note 4x kojeg sam narucio pred par dana preko goldwaya (zivim na otoku pa su mi poslali poruku da zivim u remote area - ili mjestu gdje se tesko dostavlja i da moram platit jos 35$ na vec placeni dhl od 20$ i tako bi sveukupni shipping izasao kao pola moba pa sam odustao od naruzdbe).

sada vise ni sam ne znam da li da pricekam cca 1 mjesec jer bi mogao doci note 5  ili da se odlucim na note 4x? znam sve prednosti i mane, ali neodlucan sam...

Pričekaj još koji dan:

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/xiaomi-vrlo-brzo-predstavlja-novi-flagship-smartph/251610.aspx

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina
neaktivan
Budžet 2000kn +/-

Trenutno imam mi4c kojeg namjeravam prodati da dobijem neki upgrade

Mi5s bi uzea samo kad bi se pojavila druga boja osim zlatne,Nez koja je fora s tim

P9 mi se čini super uzeti na njuškalu sa garancijom,ali volia bi ostati na xiaomiu

Mi5 mi se čini kao premal upgrade i malo me strah kako je brzo puka na bend testu

Mišljenja?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Gledam ovaj Redmi Note 4 i Redmi Note 4X i kaze GSM Arena da je jedina razlika dodatne LTE frekvecnije kod Redmi Note 4 modela, da li je to tocno? Gledam samo ove modele sa SD, pa ne znam da li ima jos koja razlika

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice