"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.721
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Slobodno kupi ja ga uzeja za darinku ali na minidealu i mob vridi tu lovu a punjač je europski i puni za nekoliko sati.

3G radi uredno samo upišeš apn postavke

11 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo narucio dns zenfone 5 sa mobia ispada cca 1200 i nesto sitno... Samo sam jedan kupon uspio iskoristiti, ali nema veze bitno da mob stize :D Zahvaljujem se svima na pomoci oko kupnje :D 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Doogee Valencia slike update

Nakon malo igranja sa Valenciom i kamerom eto jos par slikica. Jedna je skroz u mraku sa blicom ostalo trenutno stanje vani.

Primjetio sam da kada svijetlo pada pod odredjenim kutom u lijevom doljnjem kutu se pojavi ''bijelo osvjetljenje''. 

Sve u svemu probao par igrica sve radi normlano bez lagga. Fludian je cak pokazuje na Antutu benchu 18008 (nije mjerodavno ali koga zanima )

Nakon jednog dana umjerenog koristenja par igrica, whatsapp, mailovi, par poziva, wifi  itd drzi baterija bar jedan dan. Ako netko ima DG500 pa neka samo izmjeri bateriju mozda pase. 

Neka mi se jave oni koji imaju Valenciu da vidim je li problem samo kod mene u toj kameri ili svugdje. 

ImageShack: https://imageshack.com/a/O6xz/1

Mrkli mrak sa bljeskalicom Mrkli mrak sa bljeskalicom
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 15:12 (INKOGNITO3).

3 0 hvala 1
15 godina

Nešto pametno do 1000kn sa PDV-om? Po mogućnosti kvalitetne izrade, bez nekih problema i sa ok baterijom..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sto mislite koji je bolje uzet? Jiayu je opcija jer je manjih dimenzija, a Elephone zbog kamere i izgleda.

6 Elephone P6i
1 Jiayu G2F

0 0 hvala 0
17 godina

Probao sa samsungovim punjacem i sa appleovim od 2mAh tak da je do uredaja. Kazem da nije isplativ jer sada ima i lg l90 i motorola ima dobar mob za 1k kuna a i dijelovi si pristupacniji, inace 3:30h mi je malo previse za punjenje baterije od 1800mAh. Na drugim to traje nekih 2h za veci kapacitet baterije, neznam zasto ali dok pogledate koliko dodu zam.dijelovi za taj mob naspram jacih zopo to je zalosno, a nema ni gorilla glass. Pogledat cu mob dok dok dodjem doma.

EDIT: prestao raditi zvučnik na mobu {#}

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 10:04 (Patrick_cro).
16 godina
neaktivan

Stigao neo m1, pa da skratimo priču nabrojat ću negativne strane koje sam primjetio.
Ako ga netko misli naručit, treba uzet u obzir da nema led notification, nema osvjetljenja na menu/home/back tipkama, korisnici tvrde da camera navodno nije sonyeva, mada po posljednjim informacijama neo mobile tvrdi da ima sony imx135 sensor (lg g2), mada slike nisu ni približno tako kvalitetne, ili lažu ili treba izbacit bolji update koji bi to sve ispravio (v4.4)...
punjač koji dolazi s njim je eu a neide ni u jednu našu utičnicu, fail do bola, ovo mi je prvi punjač za mobitel koji zuji, nije glasno al se čuje..
Rom s kojim dolazi ima 10 jezika+- (nema hrvatski), mislim da se čak pojavljuju "ghost touches", neradi google contacts sync, uređaj se nakon dužeg korištenja lagano ugrije >> treba flashat update official roma

Ako ima tko kakva pitanja neka slobodno pita... neka vas ovo gore ne odbije od kupnje, uređaj nije uopće loš, odličnog je izgleda i kvalitetno napravljen, treba samo čim prije izbacit bolji update rom-a kako bi se riješili ti neki sitni problemi

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 16:15 (razorinc).

0 0 hvala 0
17 godina

Bilo prije par stranica ali evo opet lg l90 odlična cijena i puno bolji uređaj od zopa 780,

Imaš i Motorolu Moto e 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 17:44 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zašto L90 ima totalno drukčiji dizajn na našim stranicama i na MobiCityju?
i također, vidim kroz koje probleme prolaze ljudi sa tim stranim trgovinama pa mislim da mi je bolje iz hrvatske kupovat?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Mobicity ti je iz Uk tak da je u Eu i nemas nikakvih dodatnih davanja a cijena je puno manja nego kod nas

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
A što se tiče carine i takvih stvari? Koliko ja sveukupno moram plaćati, i dali s mobitelom dolazi oprema? Vidim da imam izbor dodati accessories, među kojima je punjač, kabel bla bla?!?
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
A što se tiče carine i takvih stvari? Koliko ja sveukupno moram plaćati, i dali s mobitelom dolazi oprema? Vidim da imam izbor dodati accessories, među kojima je punjač, kabel bla bla?!?

Jel stvarno tako teško pročitati išta? ponekad se zapitam zašto ljudi uopće žele nešto naručiti preko interneta kada se ne znaju služiti internetom.

jedno dva milijuna puta je rečeno da se na mobitele ne plaća carina nego pdv. onda je jedno milijun puta rečeno da mobcity još uvijek na nas gleda kao van EU i ne naplaćuje nam ni PDV.

a što se tiče kabla za punjenje tog lg i dodatnih stvari lijepo na stranici piše s čim dolazi a to su tj. što se nalazi u kutiji: What's in the box? Battery, Original charger, Adaptor plug, Warranty card, New phone guide, Wired handsfree, Unlocked phone

17 godina
Clueso kaže...

Sto mislite koji je bolje uzet? Jiayu je opcija jer je manjih dimenzija, a Elephone zbog kamere i izgleda.

Ja sam baš s Banggooda za 95$ jučer uzeo Elephone p6i i danas mi je poslan, dobio Singapurski tracking. Ako ti se da sačektai par tjedana da mi dođe.

Uglavnom mobitel se čini ok.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan

Kupio jučer Zopo 980+,mobitel ultra brz,stranice otvara jako brzo,slike s fotićem dosta dobre.Sve u svemu dosta sam zadovoljan.Moja ocjena 4,5/5.

3 0 hvala 0
17 godina

Ovo mi je novi rekord, valjda se sve posložilo

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF236799821SG&Submit=Submit

Naručen asus zenfone 5 sa deal 1945, stiglo za manje od dva tjedna (sutra je 2 tjedna od naručivanja), bez pdv-a. Nažalost mobitel nije za mene, pa sam se stigao samo kratko poigrati sa njime i vidjeti da radi :)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

4 0 hvala 0
13 godina

Želim kupiti kvalitetan mobitel, ali da nije touch. Nešto poput Nokie 515, ili ovog Samsunga s5610. Rade li Kinezi što u tom segmentu, a da cijenom i kvalitetom konkurira ovim modelima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Ovo mi je novi rekord, valjda se sve posložilo

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF236799821SG&Submit=Submit

Naručen asus zenfone 5 sa deal 1945, stiglo za manje od dva tjedna (sutra je 2 tjedna od naručivanja), bez pdv-a. Nažalost mobitel nije za mene, pa sam se stigao samo kratko poigrati sa njime i vidjeti da radi :)

ajme ??? a što zadržava moj zenfone ?????? nije valjd da se poštari igraju s njime

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RE956747045SE&Submit=Submit

isto je naručen sa 1949deal, stvarno sam prestravljen kaj je tebi dosel prije meni a kasnije je krenuo. 

Pitanjce, kada si točno naručio a kada si dobio tracking broj, iz znatiželje. 

17 godina
Markić7 kaže...

ajme ??? a što zadržava moj zenfone ?????? nije valjd da se poštari igraju s njime

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RE956747045SE&Submit=Submit

isto je naručen sa 1949deal, stvarno sam prestravljen kaj je tebi dosel prije meni a kasnije je krenuo. 

Pitanjce, kada si točno naručio a kada si dobio tracking broj, iz znatiželje. 

Naručio 28.06., tracking num dobio 02.07.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
14 godina
Patrick_cro kaže...

Bilo prije par stranica ali evo opet lg l90 odlična cijena i puno bolji uređaj od zopa 780,

IMHO, za nekih ~900 kuna koliko je mobitel kostao (bez engleskog vata), bio je to apsolutni best buy. Nije cudno da je razgrabljen.

14 godina
Re: Doogee Valencia slike update
INKOGNITO3 kaže...

Nakon malo igranja sa Valenciom i kamerom eto jos par slikica. Jedna je skroz u mraku sa blicom ostalo trenutno stanje vani.

Pa, za pare kolko kosta mob nisu ni tako lose slike :)

Inace, bas sam usporedjivao slike sa zeninog iphonea 4s i zenfona 5, razlika je onako... megadrasticna :) Valjda zato i kosta rabljeni 4s star tri godine  kao dva nova "kineza" srednje klase :)

15 godina
neaktivan
mcf kaže...
Patrick_cro kaže...

IMHO, za nekih ~900 kuna koliko je mobitel kostao (bez engleskog vata), bio je to apsolutni best buy. Nije cudno da je razgrabljen.

da, vidim.. izgleda da bi tek za 2 tjedna mogli imati još tih uređaja na stocku, pa me zanima koji bi bio neki sličan njemu? ili možda postoji neka druga slična trgovina koja bi ga mogla imati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 13:40 (tonchy).
14 godina
neaktivan
mcf kaže...
INKOGNITO3 kaže...

Inace, bas sam usporedjivao slike sa zeninog iphonea 4s i zenfona 5, razlika je onako... megadrasticna :) Valjda zato i kosta rabljeni 4s star tri godine  kao dva nova "kineza" srednje klase :)

Meni su ok slike lijepo se sve vidi, blic je dobar, dobro zumira. Inace kosta 118$ jos kada se uzme kupon za popust od 10$ sasvim dobar mob. Kome ne smeta slabiji gpsm wifi ili bat koja traje 1 dan neka uzme obavezno. Imao sam i iPhone 4s kojem je trajala bat jedva 1 dan.

Sve u svemu odlican mob kaj mi je najvaznije fluidan danas cu ga malo jace opteretiti pa cu vidjeti kako reagira. 

Cekam ostale forumase kaj su narucili da se jave sa utiscima. 

Evo i tema koju sam otvorio Doogee Valencia DG800

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 13:53 (INKOGNITO3).
14 godina
tonchy kaže...

da, vidim.. izgleda da bi tek za 2 tjedna mogli imati još tih uređaja na stocku, pa me zanima koji bi bio neki sličan njemu? ili možda postoji neka druga slična trgovina koja bi ga mogla imati?

Meni su rekli 4 tjedna na ponovljeni upit pred 2,3 dana. Za ~950kn tesko ces dobiti neki "brand" tih karakteristika. Od jeftinijih brandova imas na mobicitiju jos Moto G, LG2 mini, zen5 ali svi su skuplji. Jos je Zen najjeftiniji. Ili L70. Mada je steta sto L70 kosta kao i L90, a relativno slabijih karakteristika.

A ako ti se ne zuri, pricekaj l90 (mada postoji sansa za promjenu cijene) ili naruci nesto sa to2c ili slicno.

15 godina
neaktivan

mislim da je onda bolje čekati, pronaći si neki zamjenski pa upiknut L90 kad dođe na stock

edit: kako se recimo Asus Zenfone 5 uspoređuje sa L90?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 17:04 (tonchy).
12 godina
protjeran

stigo elephone P8, platio sam još 355kn PDVa, mob je savršen, baš me iznenadio, kvaliteta moba brzina ma sve naj naj, nadam se samo da neče krepat za mjesec dana, jučer je stigo i do sad sam ga cijelog već proučio i nisam naišo na nikakve bugove i nedostatke :D 

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molio bih mišljenje za ova dva mobitela i kratko objašnjenje zasto koji. Hvala

7 Jiayu G4s (2GB/16gb)
7 Asus Zenfone 5 ( 2.0GHz)

0 0 hvala 0
15 godina

Ljudi imam problem!!!

Mobitel mi je radio dobro cijelo vrijeme(Gsmart Aku A1), i neki dan mi javi da postoji update za system...

Aj ja skinem i nakon restarta mobitela pokrene instalaciju, ona prođe, ali kad se upalio ne radi u neke stvari mogu uci, ali u neke ne mogu, nema wifija, mreze, nema postavki..

I procitam na netu da je najbolji factory reset, kojeg sam vec radio sestri na njenom Huaweiju i nikakvih problema nije bilo, uradim to sad na svom i kad se treba upaliti, odmah na pocetku mi javi ovo: "unfortunately the process com.android.phone has stopped" ne znam sta da radim, factory reset je zadnja stvar koja se radi, ali barem pomaze meni sad posebno ne pomaze, dajte bilo kakve prijedloge ili mozda mislite da sam u nekom koraku kiksao pa da ponovim, bilo sta...

Pomagajte ljudi!!

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
INKOGNITO3 kaže...
mcf kaže...
INKOGNITO3 kaže...

Meni su ok slike lijepo se sve vidi, blic je dobar, dobro zumira. Inace kosta 118$ jos kada se uzme kupon za popust od 10$ sasvim dobar mob. Kome ne smeta slabiji gpsm wifi ili bat koja traje 1 dan neka uzme obavezno. Imao sam i iPhone 4s kojem je trajala bat jedva 1 dan.

Sve u svemu odlican mob kaj mi je najvaznije fluidan danas cu ga malo jace opteretiti pa cu vidjeti kako reagira. 

Cekam ostale forumase kaj su narucili da se jave sa utiscima. 

Evo i tema koju sam otvorio Doogee Valencia DG800

Super, čekam da moj primjerak stigne, koliko si čekao švicarskom poštom da dođe na carinu?

15 godina
Pezer kaže...

Ljudi imam problem!!!

Mobitel mi je radio dobro cijelo vrijeme(Gsmart Aku A1), i neki dan mi javi da postoji update za system...

Aj ja skinem i nakon restarta mobitela pokrene instalaciju, ona prođe, ali kad se upalio ne radi u neke stvari mogu uci, ali u neke ne mogu, nema wifija, mreze, nema postavki..

I procitam na netu da je najbolji factory reset, kojeg sam vec radio sestri na njenom Huaweiju i nikakvih problema nije bilo, uradim to sad na svom i kad se treba upaliti, odmah na pocetku mi javi ovo: "unfortunately the process com.android.phone has stopped" ne znam sta da radim, factory reset je zadnja stvar koja se radi, ali barem pomaze meni sad posebno ne pomaze, dajte bilo kakve prijedloge ili mozda mislite da sam u nekom koraku kiksao pa da ponovim, bilo sta...

Pomagajte ljudi!!

Vidim da je netko procitao i sam udario thumb down...

Ozbiljno sam u problemu, ovo mi je prvi smartphone, a problem je sto je za ovaj model mi tesko nac uputstvo na netu, jer isto spada pod ove "kineske"...

17 godina

Jesi pokušao guglati svoj model?

Ja sam samo ubacio taj model i odmah je našao nekoliko rezultata za nadogradnje, upute, razne romove itd.

Evo ti i sa službenih stranica rom;

http://www.gigabytecm.com/en/goodscontent.php?id=10&type=2

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice