IPhone unlock scam - prevara

poruka: 3
|
čitano: 4.028
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz svima,

Nisam mogao nigdje naći topic specifično vezan na ovu temu pa ću je kreirati. Ako postoji, slobodno neka se obavi korekcija. Pa evo, kad bih primjenio inat balkana ne bih ovo ni objavljivao ali nisam djubre pa ću objavit da vas sve upozorim pa neka se zna. Sada se to obrukalo na teret mog novčanika iako bih u pravilu trebao znati prepoznati scamove i fraudove. U principu, dragi prijatelji, za sve one koji žele otključati iPhone, neovisno o verziji/modelu, izbjegavajte apsolutno sve online servise istoga. Naravno pričamo o appleovom factory unlock sistemu, da ne bi nastao rat oko jailbrake-a (sasvim druga stvar). Ja sam ovdje prvenstveno na*eo jer sam tražući baš OVDJE na bol forumu našao link koji je neki forumaš ovdje objavio i preporučio tu stranicu. S obzirom da je riječ o stranici čija je firma reg. u UK, nisam baš išao direktno na pretpostavku "ko će drugi nego svoj svoga". No, ispalo je i tako, pa me sumnja u nesumnju svog puka koštalo 200kn. Uglavnom, da skratim, stranica je officialiphoneunlock.co.uk/ , i da sam koristio barem 1% više mozga, shvatio bih da je fraud. No, bio sam u žurbi, objavio je naš čovjek itd.

Dakle, stranica ne nudi opciju plaćanja preko paypal-a. Ne mora nužno biti razlog za sumnju ali ostali detalji samo daju podršku istome. Drugi je problem, nema nigdje kontakt email-a osim jednog koji služi za "presales" pitanja, tj., upite o usluzi prije nego ju iskoritiš (već smrdi na ciganluk), i naravno, treće, da sam obavio 2 min istraživanja bih shvatio da jedino jamstvo za tvorničko otključavanje može napraviti samo operater. Sram me je i stid štoviše što radim u HT-u i kao takav djelatnik ne bih trebao nasjedati na takve gluposti. Štoviše, stranica inicijalno ne smrdi na fraud, jer prilikom unosa IMEI-a se mora odabrati lokalni operater, i onda na kraju prikažu logotip tog operatera. Sad realno, to je za cijeli svijet oko 1 sat posla, popuniti bazu sa .png slikama i povezati ih sa selekcijom, jer ne rade provjeru već sam odabereš državu i operatera, a imaju i shemu da za 4 funte ti kažu na koga je zaključano, tako da na prvi pogled daje dojam "seems legit". Čitajući druge forume i prijave na scam i ostalo, svi osporavaju obavljanja istoga pa tako i samog otključavanja. Facebook grupa im smrdi na fake accountove koji ništa drugo nego samo hvale kako u jednom danu im je obavljen lavovski posao za sitne pare. A kako je išao cijeli postupak? Vrlo jednostavno:

1. Upišeš IMEI broj zajedno sa cržavom i operaterom. Nakon tog unosa oni ti napišu da je unlock dostupan za 19.99 funti. Seems legit na neki način. Kod nas je, ovisno o starosti UO, od 200-500kn pa na kraju free nakon isteka UO. Znači, cijena ima smisla.

2. Ukoliko želiš i zagrizeš mamac, slijedi standardna procedura checkout procesa preko internog platnog servisa, specifično za tu stranicu je riječ o dalpayu. I sada ti oni pošalju 2 emaila sa potvrdom plaćanja i obavijesti da će ti u roku od 3 dana otključati mobitel. Okej, i dalje, seems legit.

3. Na emailu ima link za provjeru statusa otključavanja. Ja sam nakon 3 dana otvorio, i pojavilo se sljedeće:

"we have been informed by VIP Croatia that the unlock is now available for iPhone 5 for £109.99

You will be discounted the original £19.99 pre-order payment.
Click here to upgrade to full factory unlock

If you wish to wait of course, you may, as the network may offer a cheaper solution later. You will be informed by email if this is the case. Please remember, however, that unlock prices may go up as well as down. "

...Ovo je sada onaj explozivni trenutak kada započinju 4 faze stresa. Što, kako, nemoguće, je*o im pas mater i je*iga.

Naravno, platiš 200kn za otključavanje i onda odjednom ovo. Pa sada da sam retardiran i neobrazovan ne bih shvatio da bi me za ajfon star godinu dana otključavanje koštalo 1000kn.

Kopam ja po stranici, nigdje email osim te "presales" verzije, di sam ja u zadnjim kricima očaja i poslao prigovor da tražim pare nazad. Dobio sam jedan pošteni autoreply koji navodi da ukoliko je sadržaj email-a u vezi već obavljene transakcije, taj isti će biti obrisan, a onaj koji je u vezi upita oko kupovine bit će odgovoren u roku od jednog dana ili u radnim daima kroz jedan sat, PLUS, mogu ih i nazvati na telefon za isti upit. Presales upiti može, ostalo storno.

Guglam i čitam, gledam i ne vjerujem. Većina manje više ista ili slična iskustva. Još sam to i platio karticom koja mi nije ni osigurana, tako da ništa ni od banke po pitanju povrata novca.

Eto ljudi moji, ne znam jel tko imao iskustva s ovime, daj bože nitko pa neka se uči na tuđim greškama. Volio bih da se ovaj post nekako stikuje kako bi pučanstvo koje se sjeti guglati, moglo ovo pročitati pa se spasiti jadi i muke. Novca je malo, svima je jasno, i zadnje što itko treba je ispušit ovaku glupost. Bolje popit te novce nego proći ovako nešto.

Daljnjim čitanjem manje više se dolazi do zaključka da 99% toga nije legit tako da, ili plati operateru ili sjedi i plači. Također vidim da su neki i dublje zagrizli, platili drugu cifru pa opet čekali i dobili info da IMEI ne valja, da je na blacklisti jer je mobitel ukraden i ostale gluposti.

Ja se iskreno divim tim lopovima. Naplatiti 1000kn za obećati omogućiti nešto i onda se pravno braniti da "sustav" ne dopušta jer ti je to nešto bezpravno korišteno.

Et, slobodno mi se rugajte i smijte, budala sam na neki način. {#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!

10 0 hvala 6
16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: IPhone unlock scam - prevara

Budala al šta češ. Hvala na linku btw {#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice