Iphone nista novo osim da ga svaka druga budala ima u gradu nije to to :) Ostajem pri samsungu galaxy s3
Iphone 5
- poruka: 949
- |
- čitano: 249.390
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ima li ko kakve savjete za prvo punjenje i općenito bateriju?
Kada je najbolje puniti bateriju, kad dođe do 50% ili kad se skroz isprazni ili nešto treće?
Kada je najbolje puniti bateriju, kad dođe do 50% ili kad se skroz isprazni ili nešto treće?
kad uzmes mobitel neka ti se isprazni full dok se mobitel ne ugasi puni ga najmanje 8h sljedeca punjenja vrsi isto tim postupkom kad se ugasi mob stavi ga puni i tako opet to ti je najbolje za sve mobitele punjenje.
kad uzmes mobitel neka ti se isprazni full dok se mobitel ne ugasi puni ga najmanje 8h sljedeca punjenja vrsi isto tim postupkom kad se ugasi mob stavi ga puni i tako opet to ti je najbolje za sve mobitele punjenje.
Svaki put praznit do kraja? Gdje si procitao takvo nesto? Litij-ionske baterije obicno traju daleko duze ako se ne prazne do kraja. Potpuno praznjenje je (navodno) dobro jedino da se kalibrira indikator napunjenosti baterija.
Svaki put praznit do kraja? Gdje si procitao takvo nesto? Litij-ionske baterije obicno traju daleko duze ako se ne prazne do kraja. Potpuno praznjenje je (navodno) dobro jedino da se kalibrira indikator napunjenosti baterija.
Zato mi baterija traje 5 dana na smartphoneu ukljucujuci facebook alarm i pozivi i kamera tu i tamo
...
Ovo je apsolutna glupost i potpuni mit.
Vrijedilo je za stare baterije.
...
Ovo je apsolutna glupost i potpuni mit.
Vrijedilo je za stare baterije.
Ajd kad se pravis tako pametan tipicno balkanski reci ti meni koliko se puni i kada i kako to funkcionira? Ljude koje znam baterija im traje dan max 2 dana meni traje do 5 dana .
Ne pravim se pametan, nego pišem post nakon što sam se informirao o tome, još davno, za razliku od tebe, koji baš pokazuješ balkanske osobine.
Ne želim se opće raspravljati, imaš google, i to da ti baterija traje 5 dana na bilokojem iPhone-u (ako ga imaš, ili Samsungu) je još veća glupost.
Ne pravim se pametan, nego pišem post nakon što sam se informirao o tome, još davno, za razliku od tebe, koji baš pokazuješ balkanske osobine.
Ne želim se opće raspravljati, imaš google, i to da ti baterija traje 5 dana na bilokojem iPhone-u (ako ga imaš, ili Samsungu) je još veća glupost.
Zasto ne? samsung galaxy s3 moguce jer ima najbolju bateriju od svih smartphonea
Punim mobitel 8h kao od prvog dana i kad se skroz istrosi baterija to jest mobitel ugasi stavim ga opet punit
naravno bez drkanja po mobitel jer takva radnja skracuje bateriju
radim tako i baterija mi traje vise nego sta sam ocekivao to sta ti mislis da su gluposti tvoj problem moj ne
covik je lipo pita ja san mu odgovorio
Bog te blagoslovio
Kad ste spomenuli baterije u iPhone5 temi, zanimljivo je koliko je iPhone5 bolji od konkurenciju u web browsingu (a i od cetvorke):
http://blog.gsmarena.com/samsung-i9300-galaxy-s-iii-jelly-bean-battery-life-test-concludes-see-how-it-did/
Da malo razbijem fajtersku atmosferu, ja bih se nadovezao svojim dojmovima a nakon što sam imao IPhone5, crni, danas po prvi puta uživo u svojim rukama!
Opći dojam, nije loš i dopadljiv je, ali, nešto drugo konkretnijega i više od nekog ahakhmmm dojma nažalost ( moju isključivo ) nisam niti vidio niti doživio, a to pripisujem onako strašno tajnoj zakukuljenoj i zamumuljenoj fami oko dolaska p(e)tice na zelenu granu, malo morgen!
Obzirom su neki drugi mobovi u mojoj ruci onako najtaman, ovaj je nažalost još uvijek premali, a još što su ga izduljili za nekih okvirno dva centimetra, pa od njega su ustvari po meni napravili ne candy bar liniju moba, već nekakav tipa cookie, možda da sam imao na uvid bijeli, moguće bi dojam doživljavanja bio drukčiji, dočim black edition, nije to uspio!
Čak mi se čini kako je crni lakše i za izgubiti u mraku, onakvog malenog, laganog, samo tako!
Uvijek sam za malo poveće gabarite gdje se treba i može/mora, ali su dečki iz Jabuke otišli samo u "visinu", eh a da su otišli i jednu kolonu u širinu, moj dojam možda ne bi niti tada bio WOOOOOUUUUU, ali bi zasigurno bio podosta pozitivniji, tako za sada dok su ostali na "ovim" gabaritima, i ja ostajem hladan, rezigniran spram njega i pomisli na kupnju, moj pick će biti oni mobovi koji imaju kako što za pokazat, tako i što se imaju sa čime i iskazat, kako veličinom, usputno i masom, pozitivno osjećanje u ruci, tako i Ultra jakim specifikacijama, da ne govorim uopće o gladanju bilo čega na internetu, ili guštu gledanja možda i 50% više u startu na početnoj otvorenoj stranici!
Koliko se meni vidi, sutra je standard za svaki power mob minimalno 4.5, idealno 5, a poželjno 5.5 incha dijagonale, tako da prognoziram da će za kraj 2013 ili NAJkasnije 2014 Apple MORATI izići isto sa takvom dijagonalom, jer ovo što su dali i nude sada, zadnji je krik nečega što je pokrenuo SJ, ali ovi dečki jednostavno neznaju stvarati i raditi u istom ritmu, kao nekada kada su imali vođu, kreativca samo takvog u svojim redovima.
kako veličinom, usputno i masom, pozitivno osjećanje u ruci, tako i Ultra jakim specifikacijama
Pod masom hoces tezak mobitel? Dakle Lumija 920 ti je bolja od iPhone5 i S3 jer je osjetno teza?
Tebi je onda Note II najbolji mobitel?
Kad ste spomenuli baterije u iPhone5 temi, zanimljivo je koliko je iPhone5 bolji od konkurenciju u web browsingu (a i od cetvorke):
http://blog.gsmarena.com/samsung-i9300-galaxy-s-iii-jelly-bean-battery-life-test-concludes-see-how-it-did/
Moje viđenje takvog stanja je drugi procesr, novi IOS, bolja bakterija i bitno manja površina displaya od drugih mobova, toliko o bateriji!
Što se može reći o guštu surfanja na "onako" velikom ekranu, spram 5.5 incha kod SGN II, bez obzira koliko bi možda dulje surfao, index zadovoljstva je NEMJERLJIV !!!!
Iskreno, stvarno sam se jaaaako nadao da će učiniti nešto sa površinom ekrana, ovako kako su ga izduljili, nekom će biti vrh vrhova, a za mene turbo razočarenje, nažalost!
Što se može reći o guštu surfanja na "onako" velikom ekranu, spram 5.5 incha kod SGN II, bez obzira koliko bi možda dulje surfao, index zadovoljstva je NEMJERLJIV !!!!
A tek na 10" iPadu. A da ne spominjemo 24" monitor... Problem je naravno kako to stavit u dzep. Po netu nadjes komentare kako im iPhone5 ne valja jer je prevelik a da im je cetvorka bila taman...
Ali valjda cemo uskoro imati sklopive ekrane, pa cemo imat i ovce i novce....
Npr.
http://www.ubergizmo.com/2012/10/samsung-foldable-touchscreen-device-coming-soon/
kako veličinom, usputno i masom, pozitivno osjećanje u ruci, tako i Ultra jakim specifikacijama
Pod masom hoces tezak mobitel? Dakle Lumija 920 ti je bolja od iPhone5 i S3 jer je osjetno teza?
Tebi je onda Note II najbolji mobitel?
Makar je odgovor na tvoj post mali OT, unaprijed moja isprika ali ovo je samo odgovor na jedan upit!
Ad1; u globalu si u pravu, ali si ipak trebao uzeti u obzir Android aparat, bilo koji, ovako kada si uzeo W OS aparat, malo si puuno promašio, ali na kraju priče da, teži mobi mi jednostavno leži bolje u ruci, primjerice od nekih težih sam se nabrusio na HOX+, PA I SGS III u Titanium Grey boji, vrrlooo lijep i odličan mob, barem za mene!
Ad2; DA kratko, jasno i Glasno, SGN II u Titanium Grey izvedbije po mojem trenutno viđenju NAJ mob po apsolutno svim aspektima, utoliko više što sam prije dva dana imao zadovoljstvo i priliku držati u rukama i sivog i bijelog, makar, odabir je tako lagan da ću napisati samo jedno "TITANIUM GREY" RULE, obzirom ima istina IP5 bolji PPI, ali toooliko manji ekran, ma kada pogledaš jedan dobar video sa YT, zaboraviš da je nešto drugo uopće postojalo više prije!
BTW; kada bih birao između HOX+ i SGS III, jasno je koji bi mi bio odabir, ali čak niti HOX+ nema toliku magiju da me zadrži ( točnije, odbija me bahato arogantno ponašanje djelatnika u HTC-u kada ih preko godinu dana molim da uvrste Hrvatsku na popis zemalja iz kojih se možeš prijaviti, a kada sam kupio DHD, lociran sam tamo negdje kod Sao Tome i Principe , a i očajna politika upgradea starijih mobova), uz vrlo vjerojatnu činjenicu kako će SGN II će sigurno makar dobiti 4.2, a za dalje, proći će dvije godine i uzet ću SGN IV ili nešto takvo, još bolje!!!!
A tek na 10" iPadu . A da ne spominjemo 24" monitor... Problem je naravno kako to stavit u dzep. Po netu nadjes komentare kako im iPhone5 ne valja jer je prevelik a da im je cetvorka bila taman...
Ali valjda cemo uskoro imati sklopive ekrane, pa cemo imat i ovce i novce....
Npr.
http://www.ubergizmo.com/2012/10/samsung-foldable-touchscreen-device-coming-soon/
Gleć ovako, slažem se sa svim što si kazao, naveo, ali budi i ti iskren i realan, osim ako nemaš stvarno XS ručicu , kada usporediš količinu viđenog sa bilo koje stranice na internetu, zar ne poželiš i da na IP5 vidiš a barem 30% više!?!?
Kada si već spomenuo tablete od 10 incha, njih već ima svaka marka, tako da si i tu promašio usporedbu, obzirom osobno ne vidim svrsishodnu funkciju tableta računala, osim za čitanje online izdanja "dnevnih tiskovina", odnosno, ne vidim niti jedan faktor po kojem su trablete bolje od bilo kojeg računala koje ima 12, 13.3, 14 incha dijagonalu displaya, ako zbog ničega onda zbog samo jednog razloga, bolje ih je i lakše držati na stolu ili u krilu!
Kada malo bolje pogledaš IP4/S, kod njega je omjer dužina/visina/debljina i po mojem mišljenju stvarno bolja, a kod novog IP5, je postignuta "elegancija", DA, ali nauštrb nekoliko drugih detalja koji da su drukčije koncipirani, IP5 bi mogao biti strašno dobar, interesantan mob must have first option za podrapat novčanik, ovakav, škuri, kao skrčen poslije pranja, samo jedan komentar "na zapadu ništa novog" !!
Pa kada smo već zapeli oko PRO ET CONTRA, evo dajem jednu anketu, neka se očituju kolege forumaši oglase što i kako su doživili new IP5 !!
17 | IP5 je za 5, kupujem ga! |
---|---|
6 | Sve OK, ali ne kupujem! |
1 | Imam malih zamjerki! |
3 | Očekivao sam malo više! |
11 | IP5 me je jako razočarao! |
Imam 4s otkljucan sa x-sim, prijatelj mi ima peticu pa sam malo usporedjivao. Ko ima 4s, neka ceku seriju poslije petice, jer se stvarno sa 4s ne isplati prelaziti na peticu. Tako da sam radije odlucio uraditi svom ljubimcu tvornicko otkljucavanje i cekati "5S" ili 6 :D
Iphone nista novo osim da ga svaka druga budala ima u gradu nije to to :) Ostajem pri samsungu galaxy s3
Tema je iphone5, a da ga svaka druga budala ima u gradu - vala nema! Ne znam zasto svoje ljubavne osjecaje prema androidu i prema s3 izrazavas na temi iphone5? Djeco, djeco...
Tema je iphone5, a da ga svaka druga budala ima u gradu - vala nema! Ne znam zasto svoje ljubavne osjecaje prema androidu i prema s3 izrazavas na temi iphone5? Djeco, djeco...
haha imao sam 4s vidi svakog koga znan ima iphone za razliku od galaxy s3 .O kakvoj ljubavi pricas? kakvi osjecaj to mozda sta korisnici iphonea ponasaju se prema njemu ka zivo bice to je drugi problem.
Prekjučer sam imao iP5 u rukama u jednom VIPovom dućanu. Dojmovi su totalno razočaravajući. Prvo što uopće nisam skužio da je to iPhone 5 jer je onak sa 2 metra oblikom isti kao i 4/4s, tek kad sam prišao bliže radi telefona pokraj njega onda sam skonto da je to petica. Uzmem ga u ruku, osjeti se da je lagan i tanak ali opet onaj faking neugodni osjećaj urezivanja oštrih rubova u prste, isto kao i kod četvorke. Ekran ništa posebno bolji od iP4, onaj peti red ikona se i ne kuži. Kad sam malo prošarao ekranom primjetio sam opet onaj početni lag kad prelistaš ekran s lijeva na desno i ideš na search. To se isto pojavljuje samo prvi puta, kasnije ide bez štekanja, ali opet glupo su to izveli jer se ne ide na traženje nekoliko puta u istoj minuti već odlutaš negdje u meni ili druge funkcije i kad se vratiš na taj search, opet šteka. IMHO, da imam 4s sigurno nebih prelazio na iP5 jer ne vrijedi. To što uređaj ima LTE ništa mi u praksi ne znači jer to jede nemilice bateriju i slaba je pokrivenost u HR, čak ni 3g/HSDPA mi nije upaljen stalno jer mi je i EDGE dovoljan za primiti/poslati mail. Trenutno koristim HOX i sad nakon što sam vidio iP5, volim HOXa još više. :D
slazem se da mob mora imati odredjenu tezinu a ne biti kao list na dlanu...ali se ne slazem da ekran mora biti najmanje 4.5...to postaje tava za peci jaja i palacinke...za to ti treba posebna torbica kao za laptop...hahah...gdje je tu "mobilnost"?
Evo jedne novosti koju sam čekao, ne zbog sebe već zbog nekih drugih ljudi koji razmišljaju o nabavci jednog !!!!
LINK; http://www.gsmarena.com/us_pricing_of_factory_unlocked_iphone_5_shows_up_on_apples_website-news-5044.php
Evo jedne novosti koju sam čekao, ne zbog sebe već zbog nekih drugih ljudi koji razmišljaju o nabavci jednog !!!!
LINK; http://www.gsmarena.com/us_pricing_of_factory_unlocked_iphone_5_shows_up_on_apples_website-news-5044.php
i sto s tim? pa apple us ne dostavlja u hr a i da dostavlja troskovi bi bili preveliki. pricekaj koji tjedan i cijene ce na njsukalu pas ispod 3500 i onda ga das na tvornicko otkljucavanje ako ti treba.
Koliko se meni vidi, sutra je standard za svaki power mob minimalno 4.5, idealno 5, a poželjno 5.5 incha dijagonale, tako da prognoziram da će za kraj 2013 ili NAJkasnije 2014 Apple MORATI izići isto sa takvom dijagonalom, jer ovo što su dali i nude sada, zadnji je krik nečega što je pokrenuo SJ, ali ovi dečki jednostavno neznaju stvarati i raditi u istom ritmu, kao nekada kada su imali vođu, kreativca samo takvog u svojim redovima.
iPhone od 5" Nedaj Bože.. Jedino ako uz njega bude i iPhone mini, onda ok..
i sto s tim? pa apple us ne dostavlja u hr a i da dostavlja troskovi bi bili preveliki. pricekaj koji tjedan i cijene ce na njsukalu pas ispod 3500 i onda ga das na tvornicko otkljucavanje ako ti treba.
Što reći na nečiji komentar kada prvo kaže hop a onda skoči, umjesto obrnuto ?!?!
Što ćete uvaženi kolega reći kada vam ću ja kazati da bi se eventualno nekoliko mobova za možda zainteresirane kupce moglo poslati paketom, uz normalno međunarodnu garanciju, uz ogradu, nadam se da ovaj komentar nije izvan okvira dozvoljenih komentara u svezi glede naslova teme ?!
Kupija sam ip5 i imam mogućnost napraviti software update. Da li je to nova verzija ios 6.0.1 ili je to samo update za ip5 (piše Updater for iphone 5)?
EDIT: Našao sam, izgleda ta je to samo bug fix. Nakon što se ovo napravi može se stavljati novi ios preko OTA.
Što reći na nečiji komentar kada prvo kaže hop a onda skoči, umjesto obrnuto ?!?!
Što ćete uvaženi kolega reći kada vam ću ja kazati da bi se eventualno nekoliko mobova za možda zainteresirane kupce moglo poslati paketom, uz normalno međunarodnu garanciju, uz ogradu, nadam se da ovaj komentar nije izvan okvira dozvoljenih komentara u svezi glede naslova teme ?!
nisam ja tebe nista shvatio, al nista. apple us ne salje u hrvatsku i kraj price, ako ti imas nekog tamo pa ce ti taj neko to poslat to je vec nesto drugo, no nemamo svi tako nesto. i da iphone i ipad nemaju medunarodnu garanciju.
Totalni idiotizam nikad vise apple, nek rade papuce a ne telefone
Totalni idiotizam nikad vise apple, nek rade papuce a ne telefone
s obzirom na situaciju pošalji mi ga poštom da ne završi u kanti za smeće.