IPhone 4 or HTC Desire odluka?

poruka: 64
|
čitano: 12.295
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IPhone 4 or HTC Desire or Samsung S900 odluka?

Mislim uzimati mob ali malo me hebe odluka koja od ova dva , mislim više me odluka vuće na HTC ali da li je ovaj iPhone 4 bas za baciti ili ne ?? KOliko sam citao sad nekad izlazi neki HTC Desire HD , neznam da li je to istina !

hvala

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 9:14 (Comfort).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: IPhone 4 or HTC Desire odluka?

Pa prvo se odluči što želiš od mobitela, a onda se odluči za platformu

16 godina
Comfort kaže...

Mislim uzimati mob ali malo me hebe odluka koja od ova dva , mislim više me odluka vuće na HTC ali da li je ovaj iPhone 4 bas za baciti ili ne ?? KOliko sam citao sad nekad izlazi neki HTC Desire HD , neznam da li je to istina !

hvala

Pazi, ako ćemo jednostavno ići koji god uzmeš nećeš pogriješiti, ali oboje imaju svoje prednosti i mane i ovisno o tvojim željama će ti jedan prevagnuti. Ovo za desire HD je istina, on bi treba uskoro se pojaviti ali to ti je isto što i desire samo sa većim ekranom.

Prvo se odluči što od moba želiš, pa onda vidi kako se oni ponašaju u tim situacijama. Oćeš li veći ekran, slobodniji OS ili bolju kameru, veću rezoluciju i slično...

Stoja
16 godina
neaktivan

Ovakvi su moji prioriteti:

1. Mail i surfanje(manje ali opet)

2. App ako mi je neka stvarno potrebna tipa (Skyp, team viever, ebay i neke još)

3. Kamera

4. slušanje muzike

To su mi neki prioriteti tj prvi i drugi ovi ostali tako možda povremeno ...

Što se tiće ekrana ovaj od 3GS mi je ok ali može malo veći nije problem, kamera može kao i na 3Gs ali i bolja nije mi to presudno , jedino što je sad ? je kako se ponašaju app na Desiru !?

hvala

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 12:14 (Comfort).
16 godina
Comfort kaže...

2. App ako mi je neka stvarno potrebna tipa (Skyp, team viever, ebay i neke još)

3. Kamera

4. slušanje muzike

1. I jedan i drugi će te odlično služiti svrsi, ali moj glas ide desire-u jer ima sa androidom 2.2 ima najbrži browser i podržava punokrvni flash.

2. ovdje opet dosta podjedaki jer oboje imaju puno appova, ali prednost ide iphonu jer ima više appova 

3. ovdje nema puno diskusije iphone 4 uveliko tuče, pogotovo u snimanju 720p videa naspram desire-a 

4. ovdje će ti i jedan i drugi biti dobri ako uzmeš neke svoje slušalice koje su kvalitetnije jer ono što snjima dobiješ je katastrofa. inače su dosta dobri.

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Comfort kaže...

3. Kamera

4. slušanje muzike

1. I jedan i drugi će te odlično služiti svrsi, ali moj glas ide desire-u jer ima sa androidom 2.2 ima najbrži browser i podržava punokrvni flash.

2. ovdje opet dosta podjedaki jer oboje imaju puno appova, ali prednost ide iphonu jer ima više appova 

3. ovdje nema puno diskusije iphone 4 uveliko tuče, pogotovo u snimanju 720p videa naspram desire-a 

4. ovdje će ti i jedan i drugi biti dobri ako uzmeš neke svoje slušalice koje su kvalitetnije jer ono što snjima dobiješ je katastrofa. inače su dosta dobri.

3. Kamera na Desiru ako je i približna 3GS je ok, nadam se da nije baš tako loša ... a što se tiće videa 720p to me apsolutno ne zanima !

nema gaaa...
16 godina

U usporedbi sa 3GS mislim da desire ima nešto bolju sliku, ali ima i flash tako da to dosta spašava u slabijem osvjetljenju, ali ono ima i boljih od njega. A ako te video ne znaima onda nećeš ni sa jednim pogriješiti. Ono što bi najviše morao vidjeti je koliko bi ti android kao OS pasao. koliko kužim ti sad imaš iphone 3GS i vjerojatno si naučen na iOS. Jer ako ti on paše, onda najbolje da sa njim i nastaviš, a ako želiš promjenu onda na adnroidSmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma imao sam prilike raditi na 3GS pa od tuda imam neke inf ali nešto što me opet privlaći k Androidu što ima jako puno opcija kao sam telefon a na IPhonu me to živcira što za sve mora biti neka app i to me ubija... a sad opet neznam !  Nisam imao desire u rukama i radio nekih 2 sata da bih rekao to je on tj ili da nije !

hvala

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Comfort kaže...

Ma imao sam prilike raditi na 3GS pa od tuda imam neke inf ali nešto što me opet privlaći k Androidu što ima jako puno opcija kao sam telefon a na IPhonu me to živcira što za sve mora biti neka app i to me ubija... a sad opet neznam !  Nisam imao desire u rukama i radio nekih 2 sata da bih rekao to je on tj ili da nije !

hvala

Gle iphone je mobitel prvenstveno za zabavu znači za igrice,aplikacije,kameta,mjuza i sl. i ja mislim da je tu na samom vrhu no za neke ozbiljnije stvari ja mislim da je htc daleko bolji od iphona(bilo kojeg)...

Da sam na tvom mjestu defitinitvo bi uzo htc zbog toga kaj ima veči ekran i puno je jeftiniji jel iphone 4 nečeš dobit ispod 6k....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina

Gle iphone je mobitel prvenstveno za zabavu znači za igrice,aplikacije,kamera,mjuza i sl. i ja mislim da je tu na samom vrhu no za neke ozbiljnije stvari ja mislim da je htc daleko bolji od iphona(bilo kojeg)...

Da sam na tvom mjestu defitinitvo bi uzo htc zbog toga kaj ima veči ekran i puno je jeftiniji jel iphone 4 nečeš dobit ispod 6k....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:28 (dec54).
16 godina

A čuj koliko se možeš zezati sa iphonom, možeš i sa HTC-om...imaš na android marketu gomilu idiotskih appova tipa virtual vuvuzela, brijač i takve fore za gubljenje vremenaBelji se A opet i za jednog i drugog se mogu naći i kvalitetne aplikacije koje nećem i služe. Ali glavna je razlika što android drukčije funkcionira, odnosno nema samo one liste appova na homescreenu već se mogu stavljati widgeti i slično. Meni je to osobno super i ne bi mjenjao ni zašto. Od 7 ekrana na jednom su mi poruke, na drugom kalendar, pa na trećem bookmarksi, pa imam screen sa widgetima za reguliranje wifi/gps/bluetooth/mobilni interent a još imam i dock sa 15 ikona od kojih su 5 folderi gdje držim aplikacije sortirane po grupama(office, tools, multimedia, internet, games) takav naćin kustomizacije nećeš nikada moći na iphonu uraditi...

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

sry na duplom postu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

A čuj koliko se možeš zezati sa iphonom, možeš i sa HTC-om...imaš na android marketu gomilu idiotskih appova tipa virtual vuvuzela, brijač i takve fore za gubljenje vremenaBelji se A opet i za jednog i drugog se mogu naći i kvalitetne aplikacije koje nećem i služe. Ali glavna je razlika što android drukčije funkcionira, odnosno nema samo one liste appova na homescreenu već se mogu stavljati widgeti i slično. Meni je to osobno super i ne bi mjenjao ni zašto. Od 7 ekrana na jednom su mi poruke, na drugom kalendar, pa na trećem bookmarksi, pa imam screen sa widgetima za reguliranje wifi/gps/bluetooth/mobilni interent a još imam i dock sa 15 ikona od kojih su 5 folderi gdje držim aplikacije sortirane po grupama(office, tools, multimedia, internet, games) takav naćin kustomizacije nećeš nikada moći na iphonu uraditi...

Još koliko sam čuo da na Androidu možeš jednostavno pomoču nekog programiča sam izprogramirat neke svoje aplikacije za mob...

Tu definitivno tuče Apple...

17 godina
Mislim ako se gleda koji što nudi za pare, tu je desire puno bolji izbor. Iphone je puno skuplji, a nije puno "bolji".
16 godina
dec54 kaže...
Stoja kaže...

Još koliko sam čuo da na Androidu možeš jednostavno pomoču nekog programiča sam izprogramirat neke svoje aplikacije za mob...

Programiranje nije jednostavno.

Možeš programirati aplikacije i za iphone i za desire, za iphone u objective c-u, a za desire java + android SDK.

Ima tu posla, nema nikakvog programčića koji će sve uraditi za tebe.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
xxxxx kaže...

Možeš programirati aplikacije i za iphone i za desire, za iphone u objective c-u, a za desire java + android SDK.

Sve to stoji, ali nešto sam čitao sad su za android napravili neki kao program za izradu malih programa, ono sve na grafičkoj razini jako malo koda za pisati. Jes da je za jednostavne i banalne stvari ali se ipak možeSmijeh

Stoja
15 godina
xxxxx kaže...
dec54 kaže...
Stoja kaže...

http://appinventor.googlelabs.com/about/

17 godina
neaktivan

Iphone 4 je preskup za ono kaj nudi, tocka. Ako oces skoro pa isti hardware samo na androidu kupi Samsung Galaxy s i9000. Kamera je jednako dobra (meni osobno jedina prednost iphona nad desireom), cak je i dizajn mobitela slican iphonu (3gs) a skuplji je od desirea samo 500tinjak kuna, znaci jeftiniji od novog iphona par tisuca kuna xd.

Naravno na tebi je odluka dal oces iOS 4 ili android... 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
16 godina
dec54 kaže...
xxxxx kaže...
dec54 kaže...
Stoja kaže...

http://appinventor.googlelabs.com/about/

Hvala, nisam znao za ovo, izgleda mi kao neki scratch za mobitele, dosta pojednostavni pravljenje programa, ali vjerojatno nije ni moćan kao "pravo programiranje".

Na tvome mjestu bi išao na HTC, platforma mi se više sviđa.

17 godina
Comfort kaže...

3. Kamera

4. slušanje muzike

Što se tiće ekrana ovaj od 3GS mi je ok ali može malo veći nije problem, kamera može kao i na 3Gs ali i bolja nije mi to presudno , jedino što je sad ? je kako se ponašaju app na Desiru !?

hvala

Ako su ti ovo prioriteti onda uzmi 3gs. Cetvorka je preskupa.

Ja licno imam Desire, jer sam alergican na iprodukte i itunes.

Prezadovoljan sam s telefonom, flash podrskom, malo je pegla sto aplikacije nisu dostupne svuda, ali to se lako rijesi npr sa sim karticom iz engleske ili ubacis neki android OS image u virtual machine. Tutorijala za ovo ima po svuda. Sto mi se svidja je sto mogu skinuti epizodu neke omiljene serije direkt s interneta u divx formatu, i gledati tako. 

U poslu ga koristim cak i previse ;) VPN, i onda vnc / rdp, ili connectbot za ssh. Mogu kontrolisati sve od windows i linux servera, do fortigate i cisco opreme. Jes da je pegla tipkati komande na touch ekranu, ali sluzi potrebi. 

Sto se kamere tiche, evo ti neke sto sam slikao pa procijeni sam.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs132.ash2/39921_415848781905_578896905_5110196_850102_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs289.snc4/40794_419620496905_578896905_5209046_694863_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs394.snc4/45699_421464586905_578896905_5255073_4816898_n.jpg

Ako kupis samsung, prvo sto moras uraditi je promjeniti launcher sa ovog orginalnog na launcherPRO, jer je ovaj orginalni bezkoristan. I to zestoko. Inace sam telefon ko telefon je predobar, i dugo je bio alternativa za kupovinu, ali posto firma placha, bi HTC.

Danas kada postajem pionir ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 15:14 (zeleni).
16 godina

Ovaj je bolji od oba (po skoro svim sajtovima), a po cijeni je puno blizi Desireu...

http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Vidim da ljudi ovdje više manje znaju što pričaju, pa malo iz vedra neba jel bi Samsung S8500 Wave bio tu negdje kao Desire? Smijeh Sve mi je mega, od dizajna, materijala, ekrana, kompaknosti, ali me malo brinu appovi... Bada... Kvragu zašto nije Android.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

MA gledao sam i ja taj Samsung 8500 ali i mene jako mući taj BADA Os neznam da li će to zaživiti , tako da mi on pada u drugi plan a što se tiće 3GS uzeo bih i njega ali pošto dolazi 4 možda ipak njega .. jer nisam baš nešto vidio da ima nekih velikih prednosti između 3GS i 4 i smislu FIZIčkih promjena a da meni to jako igra !  Ali HTC je jako zanimljiv od početka tako da ...

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 15:50 (Comfort).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Comfort kaže...

MA gledao sam i ja taj Samsung 8500 ali i mene jako mući taj BADA Os neznam da li će to zaživiti , tako da mi on pada u drugi plan a što se tiće 3GS uzeo bih i njega ali pošto dolazi 4 možda ipak njega .. jer nisam baš nešto vidio da ima nekih velikih prednosti između 3GS i 4 i smislu FIZIčkih promjena a da meni to jako igra !  Ali HTC je jako zanimljiv od početka tako da ...

Samsung Galaxy S i9000 ima android.

15 godina
xxxxx kaže...
Comfort kaže...

Samsung Galaxy S i9000 ima android.

Samsung Galaxy S i9000 je "ekskluzivno" samo na VIP pretplatu. Over my dead body.

16 godina
Comfort kaže...

3. Kamera

4. slušanje muzike

hvala

1. tu su podjednaki(iako Desire ima flash, većini je to+, ali meni je -, ja flash nemam čak niti na PCu instaliran, više smeta nego pomaže)

2. po appovima je iphone bolji jer ih u HR možeš kupovati, dok su na androidu samo besplatni u HR, dok TeamViewer ne postoji za Android(mislim da ne postoji niti pravi Skype, ali nisam siguran)

3. kamera je na iPhoneu 4 puno bolja nego na Desireu

4. ne postoji bolji player na mobitelu nego iPod.app na iPhoneu(po zvuku ima nekih podjednakih, ali po sučelju i jednostavnosti)

Apple rulz!!!
15 godina
power_user kaže...
Comfort kaže...

3. Kamera

4. slušanje muzike

hvala

1. tu su podjednaki(iako Desire ima flash, većini je to+, ali meni je -, ja flash nemam čak niti na PCu instaliran, više smeta nego pomaže)

2. po appovima je iphone bolji jer ih u HR možeš kupovati, dok su na androidu samo besplatni u HR, dok TeamViewer ne postoji za Android(mislim da ne postoji niti pravi Skype, ali nisam siguran)

3. kamera je na iPhoneu 4 puno bolja nego na Desireu

4. ne postoji bolji player na mobitelu nego iPod.app na iPhoneu(po zvuku ima nekih podjednakih, ali po sučelju i jednostavnosti)

Potpis...samo mi nije jasno taj flash na mobu....na kompu ako nemaš flash nemožeš ti klipiče gledat a niti pol igrica otvarat čak niti neke slike na nekih sajtovima...jeli onda tako i na mobu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 17:16 (dec54).
15 godina
neaktivan

Da, naravno, isto vrijedi i za mobitele. Međutim imas dosta alternativa u obliku app-ova (kao Youtube app npr) i sl.

15 godina

I kaj ovaj iphone 4 nema flash???....to nisam znao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

iphone 4g ima flash

btw da ne otvaram novu temu

iam priliku uzet iphone 4G za 3000+- kn

sad jel mi se to isplati?

edit: od koliko gb ima 4g i kamera jel ikm bljeskalicu

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 21:29 (danfa123).

1 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice