Imam šesticu od lansiranja, znači 2 godine i 5 mjeseci paktički. Razbio sam ju nakon pola godine (to mi je prvi mobitel koji sam razbio), nije jako, ali dovoljno da se kuži u gornjem lijevom rubu. To bi me nekada izuzetno sekiralo, ali sada... Sve dok ne crkne ću ga imati, jer se dobro ponaša telefon, a da ti napokon odgovorim na pitanje: baterija je deteriorirala to je neupitno. No i dalje mi bez problema izdrži hard core dan korištenja. Uz Pixel 2XL mi je ovo mobitel sa najboljom baterijom rekao bih, a imam iskustva zadnjih 10 godina isključivo samo sa Nexusima i Pixelima, od Nexusa 4. Tvoja iskustva?
Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro
- poruka: 363
- |
- čitano: 220.624
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Pozdrav, imam 6a i nakon dugo vremena sam bas zadovoljan s mobitelom. Radi odlicno, doslovno leti sve. U zadnjih mozda 5 dana dolazi do ozbiljnog problema tokom razgovora. Cujem kao nekakav krc i vise ne cujem osobu s kojom razgovaram niti ona cuje mene. Poziv normalno tece dalje nije prekinut. Dogadja se totalno random, nekad u prvih par sekundi a nekad nakon 50sec ali u 100% slucajeva.
Ovo se iskljucivo dogadja samo kod telefonskog razgovora dok bilo koji drugi oblik razgovora putem drustvenih mreza radi sasvim uredu. Recimo whatsapp razgovori rade odlicno pa bi otklonio mogucnost kvara mikrofona/zvucnika posebno jer prestanu oba raditi u isto vrijeme. Niti ja cujem njih niti oni cuju mene.
Nalazim se na testnom androidu 15 u onom alpha programu ili kako se vec zove. Moja greska. Ali skidanje s toga je glavobolja jer moram tvornicki resetirati mobitel i gubim sve podatke jer ako napravim backup na ovoj trenutnoj verziji na kojoj se nalazim taj backup nece raditi kada se vratim na sluzbenu stabilnu 14 koja je vec aktualna danas.
Mobitel je pod garancijom ali ne smatram da ima smisla to slati na servis, barem ne u ovom trenutnom stanju. Sve mi upucuje na nekakav bug u androidu, mozda je nesto do telekoma, nisam iskreno imao priliku isprobati neku drugu sim karticu.
Ima li tko kakvih ideja?
Koliko vidim to je dio "at a glance" funkcionalnosti. Do tih opcija se moze doci pretragom "at a glance" u postavkama i onda ugasiti vremensku prognozu
zahvaljujem na odgovoru, tek sam sad vidio i isključio kompletno to 'at a glance' govno, a razlog zašto sam opet na temi je još jedan problem
naime, od updejta na android 15 ne miču se 3-button navigation 'tipke' s ekrana kad uđem u aplikacije (ne miču se niti gornje oznake za sat, bateriju, jačinu signala itd, već se preklapaju sa app i njezinim oznakama i 'tipkama'), što mi najviše smeta kod app za mobilno bankarstvo jer se središnja tipka od 3-button navigation preklapa sa 'tipkom' + za dodatne funkcije u app za mobilno bankarstvo i onda umjesto da mi se ponude dodatne funkcije pritiskom na taj dio se app spusti u pozadinu - jer očito 3-button navigation dolazi iznad app-ova, čime nikako ne mogu doći do mogućnosti za plaćanje foto nalogom i drugih funkcionalnosti...
znam da imam mogućnost prebaciti 3-button navigaciju u navigaciju gestama, ali mi to ne odgovara jer sam navikao ovao
pretpostavljam da treba nekako isključiti to preklapanje, ali blage veze nemam gdje u opcijama
jbmti google i njihovo nasilno uvođenje promjena sa svakim updejtom, tak su uveli i to sranje od 'at a glance' koje sve dosad nisam znao kako isključiti