4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 3.855
|
čitano: 1.570.685
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 tjedna
Strong 5G router

Ima li netko ovaj router?

Strong 5G router AX3000

https://www.strong-eu.com/hr/products/home-networking/5g-router-ax3000

https://www.nabava.net/nekategorizirano/strong-5grouterax3000-5g-router-cijena-546926801

cijena 225 €

Da li su iskustva pozitivna ili negativna?

Kakva je 5G brzina u odnosu na mobitel?

Koja je razlika routera Xiaomi 5g cpe pro i Huawei 5g cpe pro?

Koji od ovih routera se najviše isplati uzeti?

Strong ima 2.5GB ethernet + usb port + telefon što ostali nemaju.

Može li se ovaj Strong spojiti na T-com ADSL + fiksni telefon + maxtv?

Imam telefonsku paricu pa me zanima kako ga spojiti na ethernet !?!

Hoće li biti dovoljno upisati T-com username i lozinku i sve radi ili treba još nešto !?!

Pretpostavljam da optika sa ONT i ethernetom radi bez problema na njemu.

Vjerujem da je Strong bolji router od onog koji se dobiva od T-com uz optiku.

Prvenstveno bih ga uzeo za 5G, a kasnije za optiku.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Strong 5G router

Ne moze se spojiti na T-com ADSL + fiksni telefon + maxtv. Može samo kao AP spojen LAN WAN na postoječi ADSL router. Isto tako i sa optikom ONT spojen sa optičkim routerom i sa tog routera lan kablom LAN to WAN na Strong kao AP znači njime ne izbaciješ opremu davatelja usluge. Ni telefone ne radi na taj način. Telefon radi kada imaš u routeru mobilnu tarifu koja podržava i pozive.  Kupi ga pa testiraj agregacije da vidimo jel valja ili ne. Da li može 5-6 CA kod naših operatera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 18:06 (DDavorin).
14 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
zabbax21 kaže...
zabbax21 kaže...

Pitanje, ima li tko iskustva sa HT-ovim 5G Internet Gateway WNC FWA AF62? Da li bi navedeni uređaj radio van 5G FWA usluge, npr da se u njega stavi gigabox+ simica te da se onda klasično poveže na modem ili baš treba ić uključenje 5G FWA da uređaj proradi?

Poigrao sam se malo sa WNC FWA AF62; Simica ide u njega pa onda lan kabal koji ujedno daje struju anteni se spaja u spliter pa iz splitera se drugim lan kablom uštekava u wan port u modem ( koristio sam acs arcadyan modem od hta ) i to je više manje to, plug n play nisam morao podešavati ppoe il ne znam šta, modem je sve automatski povukao i internet je radio. Također uređaj je otključan na sve mreže ( probao sam sa A1 flatbox 1tb karticom koju trenutno koristim kao internet ) a i gateway od WNCa nije brendiran na HT što je isto zanimljivo. Brzine su tak tak al gledajući da sam brzinski to sve na stolu spojio bile su okej ( toranj na koji se spajam od A1 ima bandove 1,3,20,28) tak da mislim da bi izvukao neke bolje brzine da sam ga vani fiksirao na zid. Također mislim da nisam primijetio podešavanja agregacije na uređaju, mislim da ima samo 4g only, 5g only i auto

Nastavno na ovo,

Uzeo sam gigabox+ karticu danas i reko stavit ću nju u ODU umjesto A1 Flatbox simice što sam imao i od tad samo problemi.. ODU se spoji lampice svjtele sve zeleno ( čak i 5g lampica iako mislim da nema još 5g bandova kod mene ) i ACS Arcadyan se synca al online nikako, kao što se vidi na slici prije mogao sam uć u ODU putem 192.168.0.1 al više neće samo vrti, dok mogu uć u Arcadyana al tam nemam šta kad je on samo radio PPOE pass through. Malo sam njuškao i našo aplikacije za mobitel za navedeni ODU od HT Austria i HT Poljska al više manje ne mogu tamo ništa jel pod apn opcijama samo nudi presete bez mogućnosti slobodnog unosa, a i kad vratim karticu od A1 opet isto više ne radi, nemam apsolutno blage šta se desilo ni kako je uopće prvi put radilo bez ikakvog čačkanja a sad neće

LP
12 godina

tvornički reset

14 godina
DDavorin kaže...

tvornički reset

Ma jesam probao sam ima ODU reset ulaz di se pikne čačkalicom al ništa, eventualno pretpostavljam da je povukao HT-ov firmware za FWA pa više ne radi i guess, ne znam šta bi drugo moglo bit

LP
12 godina

5G Internet Gateway WNC FWA AF62 to je arcadyan router vanjska jedinica od HT. Ako je to taj router čudno mi da ti je radio sim od A1 u njemu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 14:01 (DDavorin).
14 godina
DDavorin kaže...

5G Internet Gateway WNC FWA AF62 to je arcadyan router vanjska jedinica od HT. Ako je to taj router čudno mi da ti je radio sim od A1 u njemu.

Znam da je, prvi put kad sam to tak spojio radilo je stvarno ne znam kako, sad neće nit sa gigabox niti sa a1 simicom, u magenta app za mobitel čak i piše kao povezano bilo da stavim a1 il gigabox simicu al arcadyan ništa ne vuče, u wan postavkama piše da nema konekcije a na lan portovima vidi je nešto spojeno u wan port... uglavnom nemam blage odustajem, možda neko pametniji dobije tu opremu u ruke pa nešto skuži, al vanjska jedinica ( ODU ) je otključana na sve mreže sigurno. 

Uglavnom bio sam dobio opremu pa reko da si to upogonim da izbjegnem kupnju 5g routera i dodatnih antena jel po speckama WNC FWA AF62 hvata sve moguće bandove i na dobru daljinu.

LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 19:37 (zabbax21).
12 godina

Mislim da arcadyan je vezan za sim i radi isključivo sa tom simicom koja opet radi samo gdje ima n78. Tako da čudno da ti je radio i to još sa A1 sim. Mislim da nećeš izbjeći kupovinu 5G routera

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 20:54 (DDavorin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Od sutra HT 3G mreža ugašena u cijeloj HR :)

"Posljednja gašenja 3G mreže na područjima u Hrvatskoj će se odvijati do 21. siječnja 2025. godine nakon čega se 3G mreža više neće moći koristiti."

https://www.hrvatskitelekom.hr/gasenje-3G-mreze

Frekvenciju 900 MHz, band B8 (10 MHz) sa 3G-a prebacuju na 4G što već vidimo i mapiramo u mjestima di je 3G ugašen pol godine no ne pojavljuje se odmah na 4G-u nego sa zakašnjenjem i po par mjeseci.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
I dalje 3G 😂
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
@Tirkiz , ako band B8 je 10mhz, sto je s onih ostalih 5mhz? Posto A1 i HT imaju u band-u B8 zakupljeno po 15mHz.
3 godine
mp3david kaže...
I dalje 3G 😂

Napisal sam "od sutra", danas radi 3G, možda i sutra, poslije više ne bi trebalo 

myfiles4you kaže...
@Tirkiz , ako band B8 je 10mhz, sto je s onih ostalih 5mhz? Posto A1 i HT imaju u band-u B8 zakupljeno po 15mHz.

Ostalih 5 Mhz na frekvenciji 900 MHz se aktivno koristi na 2G mreži kod svih.

Ako HT nekada u budućnosti ugasi i 2G mrežu, onda ćemo na 4G B8 umjesto 10 MHz dobiti svih 15 MHz bandwidtha kao što smo do kraja prošle godine imali na B20 (800 MHz) bandwidth 15 MHz :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 15:22 (Tirkiz).
12 godina
Na izlasku iz sela danas sam uhvatio 5g, cak i u iducim selima dvije crtice ali bilo ga je. Sad cemo vidjeti dal ce u mom mjestu biti ista bolje iducih dana kad se ukine 3g i dal ce mi na to mjesto doci 5g

Edit: u gradu mi je brzina na 5g sada 10x bolja nego dosad.Donedavno je brzina bila u rangu 3Ga
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 15:41 (mp3david).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Pozdrav,

Imam onu T-com tech nomad simicu, vise se ne sjecam kako se zvala ali je uglavnom na bonove.

Davno sam ih pokusao kontaktirat da me maknu sa CGnat-a, kao treba mi za gejmanje i za kamere, ali nis od toga, kao maknuli su me ali nisu,

pas sam jednostavno odustao.

Realno onda, a i sada mi treba da dignem neki web server i da ga mogu pingat od vani.

Sad sta da im napisem, me mogu ogranicit ili otkazati mi uslugu posto ne koristim simiscu bas za ono za sto je namijenjena?

I ako moze mail adresa gdje da posaljem ili mogu prvu koju nađem da je od teh.  podrske?

0 0 hvala 0
3 godine

Pisali smo već to... navodno SIM mora biti registriran na osobu iako neki kažu da im je prošlo i bez toga.

Kod nekih tarifa kao to nije moguće.

Ne ograničavaju na ništa, isključe ti CGNAT i slobodan si.

Mail: tehnicka.podrska@t.ht.hr

Subject:

Zahtjev za isključivanje CGNAT-a

Poštovani,

molim da se za mobilnu uslugu na broju 099 XXXXXXX isključi CGNAT odnosno omogući javna IP adresa.

Ostali podaci o meni u potpisu.

Zahvaljujem.

S poštovanjem,
Ime Prezime,
Ulica kućni broj
Mjesto

Moj OIB: XXXXXXXXXXX

4 tjedna
pozz, uzeo sam od t coma gigabox sa xioami cpe, 1 dnevno mi se uspije spojiti na 250mb+ na 5 min i tjt ostalo vrijeme stoji na 30mb i 50 pinga,
odem u postavke rutera i ne vidim da se tamo nesto moze promjeniti znacajno ili grijesim?

0 0 hvala 0
3 godine
m17m11 kaže...
pozz, uzeo sam od t coma gigabox sa xioami cpe, 1 dnevno mi se uspije spojiti na 250mb+ na 5 min i tjt ostalo vrijeme stoji na 30mb i 50 pinga,
odem u postavke rutera i ne vidim da se tamo nesto moze promjeniti znacajno ili grijesim?

Kada ti skoči brzina, vidi u routeru nakon logina na naslovnoj koje agregacije rade (zaokruženo na slici).

Isto tako i kada ti padnu brzine.

Već smo pisali da HT ima power saver na tornjevima koji gase pojedine bandove (frekvencije), MIMO i spušta modulaciju što direktno udara na pad brzine.

Može biti i da se router šalta od tornja do tornja pa se nakratko spojio na neki koji daje bolje brzine.

Možeš tada napraviti i restart di se može opet spojiti na toranj koji daje veće brzine ili nabiti više agregacija.

Na tom routeru uglavnom nemreš ništa oko toga osim pomicati ga od prozora do prozora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 17:10 (Tirkiz).
11 godina

imate na ebay lokacija Austrija MC889 trenutno 60€ na aukciji jos 4 dana traje pa kome treba mozda uspije dobiti za ok cijenu, meni se ne da bidati jer imam, al tako sam kupio svoj trenutni.

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
dennocro kaže...

imate na ebay lokacija Austrija MC889 trenutno 60€ na aukciji jos 4 dana traje pa kome treba mozda uspije dobiti za ok cijenu, meni se ne da bidati jer imam, al tako sam kupio svoj trenutni.

dennocro

To je vanjski router jel se on može spojiti na bilo koji unutarnji ili mora biti taj T3000 za Wi-fi

11 godina

može se spojiti na bilo koji router

14 godina
Ivan35 kaže...

može se spojiti na bilo koji router

Ivan35

Hvala ti. 

Sad sam i ja malo potražio i može direktn u komp ili u drugi router.

11 godina

ja ga imam spojenog u switch i onda u mesh tp-link

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Igram se vec neki vrijeme sa p60 iskrama mimo na Zyxel NR5103E. Ranije sam vidio da ste uspjeli najterat agregaciju n78 + n78 pa me zanima kako :)

1 0 hvala 0
12 godina

Mora biti ta druga n78(20mhz) uključena i naravno ta agregacija na tornju na koji se spajaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 20:33 (DDavorin).
13 godina
@DDavorin koju app koristiti na mobu za prikaz frekvencija na koje sam spojen? Netmonster pokazuje 4cca b3+b7+b1+b8 i imam 5g ali samo nsa i ne pise dali je n78.
12 godina

Ok je Netmonster on prikaže NSA n78 3500Mhz. Očito nemaš n78

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 13:33 (DDavorin).
13 godina
Koje jos frekvencije kod HT-a mogu biti 5g nsa?
12 godina

zasad n78. Mislim da još nisu stavili b28 u n28

12 godina
dennocro kaže...

Dali MC889 podržava sve agregacije trenutno dostupne u HR. Koliko SA agregacija podržava?

14 godina
DDavorin kaže...
dennocro kaže...

Dali MC889 podržava sve agregacije trenutno dostupne u HR. Koliko SA agregacija podržava?

Po slici na ebayu di je trentno 150 eur bome svašta podržava

LP
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice