Pomoć! Loše svadbene fotografije

poruka: 103
|
čitano: 43.008
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Vidim da ste se raspisali na moju temu, zahvaljujem na komentarima. Vidio sam da starim slikama nema spasa pošto se radi o jako lošem materijalu, lošim kadrovima, lošim izborom fotića, lošom obradom (ACD See, WTF?!?), pa mi nije preostalo drugo nego da se ponovno slikam. Sa profesionalcem i umjetnikom, naravno.

Odabrali smo Marka Marinkovića i nismo pogriješili. Tip je l e g e n d a. Stvarno si je dao truda oko svake fotografije i ne mogu prežalit što ga nismo angažirali za kompletnu svadbu. Dobili smo i prekrasan album i slideshow video (šljem link prvom prilikom). Preporuka svima!!!

Kako fotografije izgledaju možete vidjeti na:  http://www.mrlja.net/index.php?x=browse&category=29

OsmijehOsmijehOsmijeh

10 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoć! Loše svadbene fotografije
Andrey_81 kaže...

Pozdrav svima. Vidim da ste se raspisali na moju temu, zahvaljujem na komentarima. Vidio sam da starim slikama nema spasa pošto se radi o jako lošem materijalu, lošim kadrovima, lošim izborom fotića, lošom obradom (ACD See, WTF?!?), pa mi nije preostalo drugo nego da se ponovno slikam. Sa profesionalcem i umjetnikom, naravno.

Odabrali smo Marka Marinkovića i nismo pogriješili. Tip je l e g e n d a. Stvarno si je dao truda oko svake fotografije i ne mogu prežalit što ga nismo angažirali za kompletnu svadbu. Dobili smo i prekrasan album i slideshow video (šljem link prvom prilikom). Preporuka svima!!!

Kako fotografije izgledaju možete vidjeti na:  http://www.mrlja.net/index.php?x=browse&category=29

OsmijehOsmijehOsmijeh

Puno puno PUNO bolje! Zao mi je sto ste morali prolaziti kroz ovu torturu. Eto, sad imate postene fotke sa posli vjencanja. Cestitam!

Btw jeste onom prvom polomili noge??

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 11:01 (tnakir).
15 godina
neaktivan

Smijeh Oni prvi još brljave po fotkama, a napravit će k....c. Njihove fotke mogu pokazat jedino nekoj čoravoj babi.

17 godina
Andrey_81 kaže...

Smijeh Oni prvi još brljave po fotkama, a napravit će k....c. Njihove fotke mogu pokazat jedino nekoj čoravoj babi.

Ma cek, jel ti onaj prvi naplatio?

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Andrey_81 kaže...

OsmijehOsmijehOsmijeh

Puno puno PUNO bolje! Zao mi je sto ste morali prolaziti kroz ovu torturu. Eto, sad imate postene fotke sa posli vjencanja. Cestitam!

Btw jeste onom prvom polomili noge??

Definitivno se slažem. I ovo su sad fotke s kojima možeš i dalje brljati ako hoćeš bez ikakvog problema - tipa, lupiti C/B na fotku pa izvući neki objekt u boji i takve stvari jer se vidi da je lik smisleno slagao kompozicije, a ne u stilu "idi dečko stani na travu da te slikam". Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan

"Ma cek, jel ti onaj prvi naplatio?"

Je. A ja ispo ko tvoj avtar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 11:47 (Andrey_81).
17 godina
Andrey_81 kaže...

"Ma cek, jel ti onaj prvi naplatio?"

Je. A ja ispo ko tvoj avtar.

Uh :(

Ja bi to malo drugacije rijesio. Ipak bitnije su ti ove showcase fotke nego ove sa pira. Glavno da su one ok. Ove druge... pijana posla :))))) 

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

Ne znam da li sam se kasno uključio u temu ili ne ali nema veze, evo da kažem par riječi.

Originalne fotke su "isprane" kao što si rekao zato što vas je "majstor gotograf" rokao sa direkt blicem i to sa svega 1-2 metra udaljenosti i naravno da je pregorio snimke. Da se radi o direkt blicu vrlo lako je ustanoviti i po sjeni koju objekt fotografije pravi. Najbolji primjer za to je fotka gdje mladoženja čuči.

Pošto je slika nastala 26.06.2010. u 19:11 pitam se zašto je taj fotograf uopće koristio blic za tu fotku?!

Netko je spomenuo objektiv 18-200. Nikkor objektiv, 18-200, f3.5-5.6 je vlro dobar objektiv i rekao bih za svatove idealan. Imaš gotovo sve, od širokog kuta pa do tele photo, jedino nemaš blendu 2.8 ali ne možeš imati i ovce i novce.

16 godina
neaktivan

Ajde da i ja oživim svoje članstvo na BOL forumu i kažem par riječi...Belji se

Kako me kao fotografa dopala čast da fotkam Tanju i Andriju nakon što je zeznuta stvar moram reći nešto u obranu poštenih fotografa, a i dati neki savjet budućim mladencima.Sramim se

Svadba je događaj koji (obično) ne ponavljaš u životu i bitno je imati poštene uspomene. Kada tražiš fotografa za svadbu, tražiš nekog pouzdanog tko će ti dati nešto što će kasnije gledati generacije tvoje obitelji, po mogućnosti sa smiješkom na licu (što ovdje isprva nije slučaj). Znam da ljudi kojima fotkam svadbe nisu profesionalni fotomodeli, niti je potrebno očekivati čuda, ali njih dvoje su iznimno drage i raspoložene osobe s kojima se moglo napraviti remek-djelo od svadbe, što je (nadam se) vidljivo na ovim "naknadnim" fotkama.

Loša je stvar što danas u društvu imamo hrpu samoprozvanih fotografa bez škole, znanja, volje, poriva, motiva i iskustva da rade nešto slično. Svaki fotograf kojem je lova primarni drive prilikom fotografiranja je - u jednu ruku promašaj. Zašto? Zato jer je umjetnik, a ako kao takav ne uživa u tome što radi, onda mu je bolje da se toga ostavi jer se to na fotkama prije ili kasnije ispolji. Kad smo već kod love, moram napomenuti da su umjetničke fotografije nečije svadbe u životu neprocjenjive uspomene, za razliku od primjerice vecernje svirke vašeg omiljenog benda na svadbi...ako vam je već u životu jedina dodirna točka s "fotografom" dati 50kn foto badrovu kako bi izradili putovnicu ili osobnu, priuštite sebi barem na svadbi pravu stvar.

Fotke koje su isporučene Tanji i Andriji su van svakog kriterija. Bez obzira čita li ovo autor fotografija, mislim da treba razmisliti o motivu svog fotografiranja, a eventualno i nekom školovanju, kojoj knjizi, tečaju ili asistiranju nekom tko zna što radi, da nauči kako se podići na kakav-takav prihvatljiv nivo, što nedavno isporučene fotografije po mom mišljenju iz više razloga - nisu.

Za kraj evo mali slideshow koji nije u HD-u nazalost, el eto...

http://vimeo.com/14209196

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrlja5 kaže...

slažem se s tobom za gore navedeno.

po meni su fotke jako dobre (ne samo ove nego i ostale tvoje fotke), imaš dobro oko, a siguran sam da i d700 ima tu svoju ulogu.

16 godina
neaktivan

samo da ne zaboravim jednu bitnu stvar Belji se

andrija tu gore prica samo o meni, al da nije bilo mog macka da drzi softbox i beauty dish - nista od fotki Smijeh

17 godina
neaktivan
moderator

Koji software koristis za doterivanje fotki?

██████████████████████
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Koji software koristis za doterivanje fotki?

vecinom cs 5, ali i aperture i lightroom3, ovisi sto mi treba :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice