Pomoć! Loše svadbene fotografije

poruka: 103
|
čitano: 43.006
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć! Loše svadbene fotografije
ivan-zd kaže...

Budimo realni.Tko kaže da je fotograf obećavao vrhunske slike ? Čovjek je platio i dobije ono što je platio , jednostavna računica...Sada sviđalo se njemu to ili ne...

Nažalost.To je tako.I stavi neku "lošu" sliku.Da vidimo.

Pa čovjek vjerojatno nije očekivao vrhunske slike. Ali vjerojatno nije ni očekivao vrhunski loše slike (a ako mu je vjerovati na riječ, izgleda da je upravo to dobio).

Ali to je kad nekom tko nema iskustva tutneš makinu u ruku i kažeš mu "ajdi idi poslikaj tamo malo".

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan

Evo napravio sam upload par slika, pa si pogledajte. Nasumce sam odabrao nekoliko, neke su možda i OK. Procjenite sami.

Napominjem da sve gore izleda u albumu.

http://www.storage.to/get/oBJkFquW/Slike.zip

Očekujem komentare...

LP

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
tnakir kaže...

Ma noge mu treba slomit. Zamisli mu sad zene doma kako place jer nece prijama fotke moc pokazat :)

eh da.. jedino se ostaje nadati da se nešto od svega toga može popraviti. nadam se opet da nije tako strašno. kada fotkam takve stvari, svako malo prevrtim fotke u fotiću da vidim što sam snimio i pokažem mladencima da li su zadovljni (ako se radi o onim pozerskimfotkama).

znam koliko mladencima znače te fotografije - to su fotografije koje će se pregledavati i za 20-30 godina, i po meni fotograf tu mora dati sve od sebe da to sve skupa izgleda dobro. svakome se može dogoditi da mu ne uspije koja fotka onako kako je želio, ali onda već na drugoj -slijedećoj- mijenjaš ono u čemu si pogriješio.

čini se da u ovom slučaju lik nije tako radio, sve se čini da je odradio vjenčanje s nekim žnj fotićem, pokupio lovu i hebe se njemu..

nebitno jel obicni fotic ili neki od dslrova. stvar je sto blic unakazuje fotke a vecinom se slika blicem u svadbama i slicno jer su svadbe najcesce u vecernjim satima, mislim na veceru i uvijek u tamnijim prostorijama (crkva, hall...).

autoru:

nakon ispucanog filma razdvoje se slike slicnog osvjetljenja i napravi se akcija u fotoshopu. ucitas sve slike istog osvjetljenja ili slicnog i stavis na automatsku korekciju sa postavkama koje si programirao u akciji. po zavrsetku sve prelistat i popravit sitna odstupanja od zeljenog.

ako je fotka malo zrnata, nije nista strasno sto remove noise filter sa history brushem i smart blurom nece ispraviti, tako se zadrzavaju detalji a tekstura zagladjuje i brise noise. povratak prirodnih boja najcesce se koristi color balance i shadows+lights + hue saturation.

tako da sumnjam da je koristen žnj fotic, jedino covjek mozda ne zna baratat postavkama na aparatu a ni raditi u fotoshopu. jer ama bas svaka fotka slikana bilo kojim aparatom zahtjeva doradu u grafickom programu jer nijedan aparat nije savrsen i uvijek se javljaju odstupanja.

trazi povrat novca, ako ne pristane prijetit sudom i podnijet tuzbu protiv doticnog. zajamceno je da vise nece naci posao nakon tuzbe. fotke koristiti kao dokaz prijevare.

usput prije razvijanja fotki duznost profesionalnog fotografa je da vas pozove i da prolistate da vidite jeste li zadovoljni retušom i slikama a ne da vam dostavi gotove. tako da vas je netko dobro nasamario spikom o profesionalnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 16:39 (Rabenbal).
17 godina

ja sam pogledao slike i meni slike izgledaju ok,na onoj slici gdje rezete tortu bi po meni trebalo malo tortu obraditi jer bljesti od flesha,i onu sliku gdje si se slikao sam u cucecem polozaju bi trebalo malo tebe obraditi jer se isto na tebi vidi flash

KONACNO NOVI KOMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Andrey_81 kaže...

Evo napravio sam upload par slika, pa si pogledajte. Nasumce sam odabrao nekoliko, neke su možda i OK. Procjenite sami.

Očekujem komentare...

LP

link je mrtav

"The server at www.storage.to is taking too long to respond."

edit:

evo uspio. sto se tice fotki, da slazem se da izgledaju mrtvo i monotono. ali da su bas toliko lose koliko kazes, tu se ne mogu sloziti ali se slazem da nemaju veze sa profesionalnoscu. i sa ovakvim fotkama ne mozes nista na sudu jer nisu kaoticne vec prolaze onaj minimum minimuma.

tako da drugi put biti pametniji i trazit radove od fotografa pa ga tek onda uzeti ako vam se njegov rad svidja.

najveca kritika ide koristenju blica na otvorenom iako je oblacno. unistava fotke totalno. a to se moze vidjeti po bijesnim sjenama glava i ruku po zidovima objekta. mogao je to bar retusirati a ne ostaviti tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 16:50 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Andrey_81 kaže...

Očekujem komentare...

LP

link je mrtav

"The server at www.storage.to is taking too long to respond."

Nije link mrtav. Radi ko zmaj... Probaj opet!

15 godina
neaktivan

Hvala svima na komentarima. Idem sad s posla, pa neću odgovarat. Pozdrav svima...

17 godina

opet ja:)

prvi puta sam samo relativno brzo pregledao slike ,ali sad sam ponovo gledao i kad se slika stavi u actual size u onom windows pictures pregledniku definitivno se vidi zrnatost

sad sam gledao svoje slike koje su uslikane sa obicnim sony cyber shootom w55 od 7.2 megapiksela starog oko 4 godine na automatskim postavkama i slike nemaju nikakvu zrnatost

tako da si upravu

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 16:55 (crozoki).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

jos jedna opaska, evo sad sam u photoshop ocitao jednu, slike uopce nisu obradjene u photoshopu sto se moze odmah u startu primjetiti po crvenom prijelazu (naglasena crvena boja) na fotkama zato su boje i blijede i noisa je previse. remove noise uopce nije koristen kao ni history brush a ni ujednacavanje boja nije koristeno kao ni njihovo resetiranje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 16:58 (Rabenbal).
16 godina
neaktivan
Andrey_81 kaže...

Očekujem komentare...

LP

ma fotografije uopće nisu tako loše,zaboravi na sve i uživaj

17 godina

i primjetio sam da na svakoj slici imaju nekakve bijele tocke kao nekakvi mrtvi pikseli ili tako nesto

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

kada se slika malo zumira, vidi se zrnatost i loša kvaliteta slike

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: POMOĆ!!! Loše svadbene fotografije
Andrey_81 kaže...

Ma nemam ni jednu kod sebe. Sve su doma na dvd-u. Baš nemam ni volje to okolo pokazivat...

e pa onda ti ne možemo pomoći...možda nije dobro podešen fotoaparat....možda je uključena sepija ili je kontrast povećan..

17 godina
neaktivan

Samo je ubrljao sa blicem i ljenost da ih malo propusti kroz photoshop. 

:)
16 godina

Ma nije to toliko loše koliko se moglo zaključiti po postovima. Ja sam mislio da je gori od mene al ipak nije.  Izlanuo se  Sramim se

Jedino što ti je fotograf dao sirove slike s aparata. Trebao je to malo u Photoshopu srediti.

Bar sam tako vidio kod jednog što snima i slika vjenčanja, nema dok ne obradi u PS...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Samo je ubrljao sa blicem i ljenost da ih malo propusti kroz photoshop.

slažem se, blic je napravio svoje.

Ivan M. kaže...

Ma nije to toliko loše koliko se moglo zaključiti po postovima. Ja sam mislio da je gori od mene al ipak nije. Izlanuo se Sramim se

Jedino što ti je fotograf dao sirove slike s aparata. Trebao je to malo u Photoshopu srediti.

Bar sam tako vidio kod jednog što snima i slika vjenčanja, nema dok ne obradi u PS...

probajte zumirati bilo koju fotku, pa će te vidjeti o čemu čovjek priča.

17 godina

Najmanji problem tu je los WB ili visok ISO... ko li je ovog ucio kadrirati nabijem ga :)

I'm going woo woo

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Cestitam...

Za par godina pokazujes slike djeci, kad jedno pita: "Tata, jesi li ti ovdje mrtav?", a ti odgovaras: "To je do tvoje mame".

I za ovo ste dali čovjeku 12 tumbs down, pa dajte ljudi gdje vam je smisao za humor, više se nitko ne zna zaj.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
17 godina
Joka kaže...
Mentalist kaže...

Cestitam...

Za par godina pokazujes slike djeci, kad jedno pita: "Tata, jesi li ti ovdje mrtav?", a ti odgovaras: "To je do tvoje mame".

I za ovo ste dali čovjeku 12 tumbs down, pa dajte ljudi gdje vam je smisao za humor, više se nitko ne zna zaj.

Pa kad je glupa zajebancija.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Ma ok to ali ti si trazio greske a i upucen si u to ali prosjecan gledalac ovih fotki nece primijetiti nista ili skoro nista od toga a kamoli gledati cime je slikano. Pogoto kad ih izradi pa ne bude imao opciju zuma na tockicu misa. Nisu perfektne ali nije ni katastrofa. Sto tnakir rece vise se primijeti lose kadriiranje nego to. I ja sam poceo traziti dlaku u jajetu otkad se druzim sa fotografom nego prije toga.
17 godina
neaktivan

Pa slike odoka nisu uopće tako loše kako ih je osnivač teme prezentirao.Ja ne znam što bih vi htjeli ? Slike kao što je logic rekao nisu vrhunske , ali nisu ni loše.Pa uostalom, i mnoge druge slike na ostalim pirevima nisu VRHUNSKE.Ne može svatko napraviti vrhunske fotke.Ja ne znam stvarno što ste vi očekivali.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne kažem niti ja da su fotografije za baciti u smeće, ali moje mišljenje je da se to moglo puno bolje odraditi, kadriranje je dosa loše. lik se izgleda nije usudio niti jednom čučnuti, sagnuti ili bilo što drugo. ne volim vidjeti tuđe glave, noge i ruke na fotki (to se lako cropa - ako je moguće).

ali taj blic..te sjene, strašno. svaka fotka ima sjenu. nakon što sam kupio blic, iduća stvar je bila difuzor, mali komad mutne plastike koji jako puno pomaže. inače, po meni canon i nikon jako "dobro blicaju" i teško je tu zeznuti stvar. taj fuji s5 s kojime se fotke rađene očigledno nije ozbiljna kamera. ne znam, gledam te fotke, dosta su blijede boje, a neoštrinu je grozna. oštrije fotke daje canonov ili nikonov 18-55 kit objektiv.

uglavnom, moje mišljenje je da treba malo dotjerati boje, svjetlinu, kontrast na nekim fotkama, poigrati se sa crop toolom, zažmiriti na neoštrost fotografija - pa će na kraju to ispasti solidne fotke. s time da je sve to nabrojano trebalo biti ranije napravljeno, prije nego su se te fotke razvile i dale mušteriji. vrlo neozbiljno za nekoga tko se već bavi takvim poslom.

17 godina
ivan-zd kaže...

Pa slike odoka nisu uopće tako loše kako ih je osnivač teme prezentirao.Ja ne znam što bih vi htjeli ? Slike kao što je logic rekao nisu vrhunske , ali nisu ni loše.Pa uostalom, i mnoge druge slike na ostalim pirevima nisu VRHUNSKE.Ne može svatko napraviti vrhunske fotke.Ja ne znam stvarno što ste vi očekivali.

Slike su ok da ak ih je slikal amater, koji ne zna radit pa i sa skupim aparatom tj ovim dole prema podacima sa slike.Nevinašce Pa se onda moze tolerirat problemi s prejakim osvjetljenjem ili blicom, pa je tak ispalo kak je ispalo ali s tim foticem se sigurno mogu napravit odlicne fotke. No nemre ih svako napravit, badave ti alat kad ga ne znas iskoristit to je tak i kak su to sluzbene fotke sa svadbe morale bi bit puno bolje znaci debeli FAIL i to je to. Za glavnog fotografa na svadbi se uzima profesionalaca sa iskustvom, koji ce to odradit kak spada a ne na pola i zbrda zdola pa ak se tu štedi onda se ne moze ocekivat nekaj extraNevinašceCool

http://www.letsgodigital.org/en/camera/review/139/page_2.html

15 godina
neaktivan

A ništ - ako te slike toliko muče (usput, fotke nisu baš TOLIKO loše, ali nisu ni posve OK - onako su "li-la"), plati nekom da ti to sredi u PS-u. To će te vjerojatno u konačnici koštati kao da si odmah na početku dao malo više za kvalitetnog fotografa (= manje zahvata nad fotografijama u postprodukciji). Ponudio bi se i sam, ali kao što rekoh u jednoj drugoj temi - od sljedećeg tjedna sam na godišnjem i ništa od fuša dok to ne "odradim". Smijeh

No bez brige! Izlanuo se Bez problema ćeš naći nekog na forumu tko ima viška vremena & neka ti sredi 2-3 fotke za test, pa ako budeš zadovoljan, dogovorite posao i plati čovjeku.

Ali mogao si sve ove komplikacije i izbjeći. Na nekim stvarima se jednostavno ne štedi ako ne želiš da ti bolja polovica zvoca ostatak života... Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

s obzirom da sam u kontaktu s autorom teme mogu vam reći da su se u tom fotostudiju obvezali srediti ifotke, nakon što im je priopćio da nije zadovoljan, a i ja sam ponudio svoju pomoć. pa će na kraju od svega toga valjda biti nešto kako treba Osmijeh

ali nije problem samo u ovima u digitalnom olbiku, one koje su mu razvili također nisu dobre - neke su pretamne, a neke presvjetle - pa će mu ih ponovno razvijati - kada ih srede.

17 godina
neaktivan

Poenta je da nije dovoljno kupiti skupu opremu, uperiti prema nekome i skljocati i nadati se najboljem. A bezobrazno je izvaditi karticu stviti u masinu i isprintati fotke. Kao sto vec jednom napomenuh prijatelj mi se time bavi i znam da nijednu fotku sa vjencanja ne izradjuje dok ju ne  provuce kroz photoshop. 

17 godina

A daj ne kenjajte, fotke su ko da ih je slikavala muzeva tetka manda sa foticem kojeg je dobila kad je produzila MaxTV uslugu. Kadriranje nikakvo. Tehnika nikakava. Boje jako lose. Pa bolje bi ja ovo odradio koji nikada nisam pir slikavao sa svojim A200 sa builtin flashom i stock optikom.

I'm going woo woo

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oprostite što upadam u temu al mene zanima jedno smao da mi netko pomogne od profića...

Ima digitalac i na auto postavkama ISO previše baci blica  i slika bude bijela.. neznam šta mu je ali kad promjenim s tog auto na neko od 80 do 1000 npr 200 slike su dobre...

no moželi meni netko reći .. ovisno o svjetlosti koji ISO koristiti... da nema "šuma"...

ili što bi drugo valjalo podesit da slike budu ok .. inače je neki krš star... sony dsc-w40

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Slike su stvarno loše kvalitete, kao da je mobitelom slikano.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Sto manji iso to manje suma ali i tamnija slika. Ako se stela jacina blica stavi na ISO 50 i stelaj na jaci blic, idi do max 100 sa blicom

Vrlo losi svjetlosni uvjeti nalazu ISO 200 sa srednje jakim licom ili smanji ekspoziciju. Eksperimentiraj u velikoj sobi sa jednom svetiljkom. Stavi na sto posudu sa povrcem i gledaj na realnost boje. Isto tako stavi i parce hartije da vidis balans bjelog.

An elephant is a mouse built to government specifications
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice