Umrežavanje routera

poruka: 15
|
čitano: 11.153
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

Pozdrav...

Dakle imam sljedeći problem pa se nadam da mi možete pomoći, na donjem katu imam router thompson wlan 780 od tcom-a, a na drugom katu kuće mislim staviti siemens 515 dsl wlan, neznam kako riješiti da ta dva rutera spojim bežićno te  onda preko siemensa s515 spojiti se iza na neki lan izlaz žićno te  na računalo, znači točnije thomson je spojen na internet, treba sa njime spojiti bežićno siemens i onda se spojiti računalom  na siemens pomoću utp kabela. Neznam ako je to izvedivo pa .... Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

BUMP Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Umrežavanje routera

Mislim da ih direktno ne možeš spojiti bežićno ali možda bi se dalo preko kompa-posrednika (Ad-hoc neka finta). Ali nisam baš u mrežnim tehnolohijama pa ti više ne mogu reći.

Ako ti se da malo bušiti, nabavi si dovoljno crossover kabela i spoji ih žično, crossover može bez probelma biti dug i 20m, ne bi trebao imati problema. Ja sam umrežavao dva routera sa 10m crossoverom i radilo je ko urica.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Umrežavanje routera

Pa mogu umrežiti dva rutera i utp kabelom

17 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

http://www.bug.hr/forum/post/razni-mrezni-problemi/se-555-se-515-kao-repetitor/632155.aspx

Za tvoje routere vrijedi ista stvar, ako ih uspiješ spojiti WDSom međusobno, onda će raditi i sve ostalo.

0 0 hvala 0
17 godina
HP4life kaže...

Pa mogu umrežiti dva rutera i utp kabelom

Znam ali ako je velika udaljenost javljaju se gubitci kod UTP kabela što ti odmah smanjuje brzinu i povecava ping.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

Bili se primjetila razlika da je spojeno kabelom dužine 20m

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

20m nije nikakva dužina za utp kabel, a daleko je stabilnije i brže od wirelessa. Ako možeš ići na tu varijantu, napravi je svakako.

15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

Pozdrav..

Spojio sam UTP kabelom, zakrimapo crossover kabeli spojio thomsona ( na netu je )  sa DLINK 584 t, dioda na port svijetli ( veza postoji), sada me zanima ako vam se da objasniti mi kako da iskonfiguririram da se žićno na net spajam preko DLINKA.

Hvala....Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

Itko ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

default gateway i dns  ip adresa od d-link routera  i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HP4life kaže...

Pozdrav...

Dakle imam sljedeći problem pa se nadam da mi možete pomoći, na donjem katu imam router thompson wlan 780 od tcom-a, a na drugom katu kuće mislim staviti siemens 515 dsl wlan, neznam kako riješiti da ta dva rutera spojim bežićno te  onda preko siemensa s515 spojiti se iza na neki lan izlaz žićno te  na računalo, znači točnije thomson je spojen na internet, treba sa njime spojiti bežićno siemens i onda se spojiti računalom  na siemens pomoću utp kabela. Neznam ako je to izvedivo pa .... Hvala !

E takvo nešto je nemoguće spojit bežično. Pola interneta sam okrenuo naopako za nać rješenje.

Uglavnom, treba nekako spojit ovako... 

Vorsprung durch Technik
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 17:58 (masterripper).
15 godina
odjavljen
Umrežavanje routera

Pozdrav,ja se isto sa sličnim problemom mučim,a imam možda "idealnu" situaciju,dva SpeedToucha 780Wl,situacija je sljedeča prvi router(A) je spojen na DSL,a ja kao kljijen sa notebookom lovim preslabi signal,a ideja je slijedeča,da na njega spojim drugi identični router(B) na koji bi se onda ja spajao i iz njega vukao Internet vezu,naravno ovaj router B bi se nalazio na pola pute između pristupne točke i kljenta(mene sa notebookom),i tražim po raznim forumima i odgovor je sljedeći to RADI....ali kako?

Nakon par dana zaključci su sljedeči:

1.Enkripcija MORA biti STATIČNA,znači ili WEP ili Static WPA(znam da je "nesigurnije" al šansa da će stvar proradit je veća)

2.Routeri moraju imati RAZLIČITE IP adrese

3.Na OBA routera postavke enkripcije MORAJU biti ISTE(ovo uzmite sa rezervom)

4.Različit ESSID,isti kanali i mod(a,b,g ili rijetko n)

Naravno sad hoću to isprobat ali speedtouch mi iz nekoga razloga neda promijeniti način engripcije...

....molim i ostale da se uključe u raspravu(KONSTRUKTIVNIM prijedlozima)Namigiva

HVALA

0 0 hvala 0
16 godina
Umrežavanje routera

-kad vidim naslov... jer ako se uređaj kao router nemože umrežiti..

Problem je; npr ST780 je izvrstan uređaj, ali svaki ISP postavlja svoj firmware, određuje defautne postavke i onemogućuje neke (osnovne) funkcije... i tu počinje problem.

Jer, recimo Metronet, u postavkama ne dozvoljava podešavanje routerovog IPa , pa nemogu biti dva u mreži, Tako da sve ovisi o ISPu, tj. softwareu.

Posebno kupljeni routeri nemaju tih ograničenja, pošto se u ovim kombinacijama podrazumijevaju dva uređaja, koja dodatno ovise o verzijama softwarea (ISPa), nema pravila koja kombinacija može raditi (ili bi bilo previše kombinacija). Problem je ako su oba routera ISPova (često ostane stari uređaj, nepovratno..), treba vidjeti koji se isplati flashati na originalni/tvornički software. Ili kod kupnje routera, samo na deklarraciji provjeriti dali nudi podešavanja kao IP, DHCP, AP/AdHoc itd..

Također, generalno, bolje je spojiti routere žicom, nego wirelessom (ponekad neizvedivo), često je tad dovoljan switch (dosta niža cijena).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Umrežavanje routera

pozz može mala pomoć evo ovako imam dva rutera jedan od iskona ELTEK A1521-I i jedan od optime SAGEMCOM 1704 koje sam samo međusobno spojio UTP kablom WIFI radi na oba znaći iskonov je aktivan a od optime služi samo da 20 metara dalje bude wifi ali kad spojim ih utp kablom onda mi lan na iskonovom ruteru ne radi nisam u postavkama ništa dirao znaći samo ih spoji jedan u drugi ako netko zna šta bi trebao na kojm napraviti kao bi mi na iskonovom radio i lan 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice