Znaci kak se forwardaju portovi za taj ruter treba mi za cod4 znaci portovi su:28960 i jos neki al ovaj je najbitniji?
HVALA!!
Znaci kak se forwardaju portovi za taj ruter treba mi za cod4 znaci portovi su:28960 i jos neki al ovaj je najbitniji?
HVALA!!
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm samo odaberi svoj router i slijedi upute
Znam za to i problem je kaj nema mog rutera!!
Jel to ADLS u T-com -a
To je Iskon Duo
Imam isti problem s forwardanjem porta, ali nisam niti puno po tome čačkao doduše. Morao bih se malo prihvatiti toga pa prokužit kak se za njega forwarda port.
P.S. Da pogodim, treba ti za stanoviti programčić 'uTorrent'?
To je Iskon Duo
Imam isti problem s forwardanjem porta, ali nisam niti puno po tome čačkao doduše. Morao bih se malo prihvatiti toga pa prokužit kak se za njega forwarda port.
P.S. Da pogodim, treba ti za stanoviti programčić 'uTorrent'?
Imam ja taj router (Iskon DUO)...tko ima problema s otvaranjem portova nek mi se javi na pm...
samo treba staviti rute manje od 9999 i sve radi kako je opisano na portforward.com
Ja ga imam na metronetu
S ovim routerom imam dobra iskustva.
Dokumentacije ima poprilicno, ali je nevolja sto svi ISP-ovi
ne daju korisniku sve mogucnosti da router podesi prema svojoj volji,
ili da mu dogradi firmware. Router od ISP-a automatski 'povuce' sve sto mu treba.
Na taj nacin ISP cuva sebe, i korisnik 'Administrator' sto ga nudi Iskon
sasvim je dovoljan da se router ispravno konfigurira.
Vise o routeru i konfiguriranju moze se naci na stranici
http://www.informatika.buzdo.com/s932.htm i nadalje.
Jedini problem koji sam imao je njegovo resetiranje zbog
naponskih udara, ali to je toliko sporadicno da nije od znacaja.
Istina treba mu par minuta dok ponovo proradi.
Ako je bas napeto router se moze spojiti na UPS, a za ovu svrhu
ima ih po vrlo povoljnim cijenama.
Dobro je da po nestanku struje router ne gubi upisanu konfiguraciju.
Mada po mom ukusu ima malo zbrkano web-sucelje, ali nije problem
kad se malo duze s njime radi, naviknes se.
Cak se puno ni ne grije iako su sada 'pasje' vrucine.
Pazite na adresu:
http://speedtouch.lan/cgi/b/ic/connect/success/
jer poziv na nju automatski resetira router.
HVALA!!
meni takoder nece forwardat portove ma sta ucinia.Zva sam sluzbu al nikakve pomoci,proba sam sve zivo i opet nista.Nisam ni jedan j..... port otvoria,iako sam proba sve i po i bez uputa i okolo i svuda al nista.Toliko sam se snervo pa molim pomoc da li je kome isto bilo nemoguce otvorit portove al je nekako uspia nek pomaze.Usput stavia sam staticki IP, moj komp je device i pise otvoren port al sa port scannerom kaze da nije nist otvoreno,a i vidim to iz prakse.Inace tribali bi mi portovi od 11000 do 11010 za archlord al i jos neki za druge igre i programe.
Ja sam napravil kak piše na portforward-u, samo kaj mi ne radi za sve ip adrese. Npr. na laptopu ga korstim i sa wlan-om i sa ethernetom, automatski dobivaju različite adrese i podesil sam za obadvoje da otvori port, ali mi radi samo sa ip adresom od ethernet-a, a ako stavim onu od wlan-a piše mi da port nije otvoren. Glupo za popi... Treba podesit ip adrese ručno jer iako on piše da je zapamtil adresu uređaja, kad se proba sa automatskom adresom ne otvara port.
meni je ip statican al opet nece trenutno sam stavia .6.203,otvorim portove i pise sve ok u prozoru od routera kao da je otvorn port i assign na device znac po tome je sve ok al kad idem nest s tim portom radit on ne radi jel nije otvoren makar u main prozoru od routera pise da je sve ok,jednom recenicom ono sta ja otvorim portove u biti nist ne radi makar izgleda na prvi pogled sve uredno i pravilno, da mozda probam neke druge ip,iako sam ih probava par i nije tilo
Hm, ovo ne bi trebao biti problem. ustvari dosta jednostavno za rijesit i mora funkcionirati jer sam isproba obadva firmware-a od T-coma i na obadva funkcioniraju.
evo kratkih uputa- nisam objasnjavo kako dodati neki poseban port nego uzeti vec zadan port koji je vec postojeci kod thomsona.
ukratko - idete na -> Toolbox - game and aplication sharing, zatim u koloni games i aplication odaberite proizvoljno aplikaciju kojoj zelite otvorit port -> zatim pod device stavljate mac adresu vašeg računala -> zatim odite na add i zatim na aply. Ako stisnete na aplikaciju koje ste dodijelili vidjet ćete koji su portovi otvoreni. Ako želite poseban port otvorit odite na create new game or aplication - upisite rucno portove i zatim ponovite postupak da u koloni izaberete pod games and aplication naziv vašeg porta i dodijelite ga svojoj mac adresi (kod thomsona (T-com) ne postavljate ip adresu nego mac adresu. slike vam poprate.
Mogu jednu sliju stavit pa pogledajte i recite bi li ovo tribalo radit
Problem je sta i kad stavim port koji vec postoji unutar thomsona on ga popise al kad ja gledam na kompu nije otvoren tj. scanner ga prikaze kao closed.U cemu je problem?
Ne znam obrisaat =)
Nisam bas uvjeren da se o tome smije ovdje posto je cijena cs3 nekih par stotka dolara proguglaj malo inace brisi ovo da te neb ko vidia,
pa jel znaš ti da mi pošalješ mail pokušavam već danima...
imam iskon i u biti sve bi trebalo bit isto, i je isto tako da je samo firmeware drugi pa po tome moze bit najvjerojatnije do njega no ipak ne znam visse sta da mislim.Portam po pravilima i prikazano je da je sve ok ali ucinka nema.Pomoc molim!!
slike za t-com u proslom postu nisu vidljive? uputstva vrijede ta t-com firmware
Ja vidim samo routerov gateway?di je ip?I da to je chrome.Ima li ko pomoc koju a ne komentar na manje bitne stvari
jesi probao na ovaj moj nacin - sa macom a ne ip-om
Nemam mac adresu tocnije ima al u tom izborniku mi je sao jedan device DARIO sa ip/om,kako se dodaje mac ak se uopce moze,mislim da mi je ogranicena al neznam
Znači ovako uđeš u modem na trecoj slici od prije imaš kolonu device - tamo klikneš i u padajućem izborniku izaberi user define - zatim pod mac upiši svoju mac adresu.
Svoju mac adresu možeš vidjeti tako da uđeš u command prompt (start -> run-> cmd (na visti i xp, command za 98).
C:\Users\THP>ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : XXXX-LAP
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-37-BE-10-A3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Con - mrežna preko koje sam spojen
nection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-3C-20-76-72 - MAC ADRESA MREŽNE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4056:fbbf:327f:c713%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.125(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.149.197
195.29.149.196
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Tunnel adapter Local Area Connection* 6:
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{0B172427-F344-4132-855E-00343051A
E61}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
Tunnel adapter Local Area Connection* 10:
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:d5c7:a2ca:3097:571:a653:1ead(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3097:571:a653:1ead%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter Local Area Connection* 11:
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Tunnel adapter Local Area Connection* 13:
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{479DFEF3-2C37-4A99-8B1C-DFE586692
771}
drugi način da vidiš svoju mac adresu je da na adapteru s kojim se spajaš odeš na properties i zatim miš zadržiš jedno 10ak sec na nazivu mrežne kartice.
Nekim cudom nema maca(mislim u router menu to sto si navea, pod devices),tj ima samo tvoj ip i user define pod koji mos samo ip pisat a mac ne moze tj, ni ne stane po defaultu tako da nista od toga izgleda.Ne vjerujem da ima nest za enable mac al ak ko zna nek kaze.
Gledaj - iskreno mozda ti firmware zahtjeva da uneses ip a ne mac adresu. hm. probaj ovako - otici u cmd -> telnet 192.168.1.1 -> i zatim se poigrati da namjestis port forward kroz telnet. Ja osobno nemam zyxel-a ali imam mogucnost pristup istome po potrebi tako da pokusaj na ovaj nacin -> ako ne bude islo - nesto cemo smislit. Sto se tice firm. za t-com imam 3 različite verzije i tool za mjenjanje istoga. no nažalost za iskon korisnike nemam ništ - a pošto modem ima mogućnost udaljenog pristupa mislim da nije pametno da bez ISP-ovog firm. mjenjamo isti.
Ma prijatelju ja imam probleme kod postavljanja porta forwendinga na moj router Thomson SpeedTouch 780WL(i). Naime upišem ja njega, pridružim mu i naziv kompjutera u mojoj kućnoj mreži, no web stranice koje vrtim na tom kompjuteru serveru ne widim na internetu preko laptopa i mobilne mreže. Dakle radi se o portu 80 i 443 preko kojih izlazim sa web stranicama na internet ili mi dolaze gledati i raditi na tim edukativnim stranicama, radi se o edukativnom Moodlu. Ako može molio bih pomoć
Inače mi je to sve radilo na D-Linku G684T, tamo je to jednostavno, no odkad primam i MaxTV puca mi veza na njemu pa sam stavio ovaj t-comov što sam dobio s MaxTV-om.
Unaprijed hvala
Josip Šarčević