Sirenje wifi signala - oprema pomoc

poruka: 8
|
čitano: 3.964
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Sirenje wifi signala - pomoc pri kupnji opreme

Od kuce 50-ak metara ima besplatni wi fi, slozio bih da hvata i u kuci. Može li pomoć pri kupnju potrebne opreme.

Kupuje se u Protisu pa bih odmah sve tamo uzeo.

Ova antena.

https://www.protis.hr/products/details/tplink-cpe210-24ghz-300mbps-9dbi-outdoor-cpe/93960

Kabel provucem do prostorije do router.

Takode, preporuka routera da ne bi doslo do nekompatibilnosti, ili jedan od ova dva najjeftinija ce odraditi posao?

https://www.protis.hr/products/details/router-tplink-tlwr840n-24ghz-wireless-n-300mbps-4-x-10100mbps-lan-ports-1-x-10100mbps-wan-port-internal-antenna/87570

https://www.protis.hr/products/details/router-tplink-tlwr841n-4port-switch-10100-bezicni/58518

Ako sam dobro shvatio za tu vanjsku antenu bih trebao i napajanje?

Prema ovom videu..

Zahvaljujem na pomoci i sugestijama.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Sirenje wifi signala - pomoc pri kupnji opreme

Za antene netreba napajanje već samo koaksijalni kabal.....ali ovo sve linkova što si stavio nije nijedan ANTENA već su sve wifi adapteri (uređaji) koji imaju svoje antene samo kod prvog su u kućištu.

Neznam da li se danas kad ima svatko smartfon može tako koristiti sa 50m udaljenosti i da to bude stabilna veza jer svi oni koji su 20m oko tog "besplatnog" će ga ugušiti toliko da će ti brzina biti nikakva i sasvim normalno konekcija u prekidima.

Normalno svi trebaju napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 20:38 (AF139).
11 godina
AF139 kaže...

Za antene netreba napajanje već samo koaksijalni kabal.....ali ovo sve linkova što si stavio nije nijedan ANTENA već su sve wifi adapteri (uređaji) koji imaju svoje antene samo kod prvog su u kućištu.

Neznam da li se danas kad ima svatko smartfon može tako koristiti sa 50m udaljenosti i da to bude stabilna veza jer svi oni koji su 20m oko tog "besplatnog" će ga ugušiti toliko da će ti brzina biti nikakva i sasvim normalno konekcija u prekidima.

Normalno svi trebaju napajanje.

Normalna stvar, više ljudi spojeno bit će zagusenje.
Mjesto ti je selo, i ne koriste opce puno ljudi taj "besplatni wifi", ujedno korisnik koji si to zeli sloziti, nije zahtjevan, već email, whatsapp, FB.. nista ekstra.
Da, upoznao sam ga sa manama, da će lako pucat veza, slaba brzina..itd.
Ok, to nije antena, adapter, moja greška. Tu preporuku sam dobio. Zato i pitam sto je najbolje uzeti da se signal dovede u kucu?
Moze li taj adapter ili ne, ako bolje antena, koja antena? Router, moze li najjeftiniji ili ne?

11 godina

Taj prvi najviše odgovara jer je za montažu vani i napajanje ide preko UTP kabla PoE adapterom koji dobiješ uz uređaj. Pravilno ga usmjeriš i spojiš kablom na PoE pa na PC.

11 godina
AF139 kaže...

Taj prvi najviše odgovara jer je za montažu vani i napajanje ide preko UTP kabla PoE adapterom koji dobiješ uz uređaj. Pravilno ga usmjeriš i spojiš kablom na PoE pa na PC.

A dolazi napajanje u paketu?.. odlicno onda.

Izostavio bih trenutno PC/laptop ako moze, OK za konfiguraciju ga dofuram. Ideja mi je bila da bi se išlo na router koji dijeli signal u kući. Može li to tako?

8 godina
neaktivan
Sirenje wifi signala - oprema pomoc

Pozdrav!

Imam HT-ov ruter i modem zajedno na drugom katu kuće. Trebam dobiti stabilnu i brzu vezu u prizemlju koju sad nemam.

Naravno signalu osim dva horizontalna zida može zasmetati i pokoji vertikalni na putu.

Zanima me mogu li ovakav problem riješiti samo kupnjom jednog skupog (~1000 kn) D-Linkovog rutera i postaviti ga na drugom katu pokraj modema?

Provlačenje kabla za sad nije opcija, a niti powerline adapteri ne rade ispravno zbog različitih faza (?) tako da mi, mislim, samo WiFi signal ostaje.

Slobodno mi preporučite takav neki ruter koji bi sigurno riješio problem jer su kamere na toj mreži.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 21:26 (cauchy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Sirenje wifi signala - oprema pomoc
cauchy kaže...

Pozdrav!

Imam HT-ov ruter i modem zajedno na drugom katu kuće. Trebam dobiti stabilnu i brzu vezu u prizemlju koju sad nemam.

Naravno signalu osim dva horizontalna zida može zasmetati i pokoji vertikalni na putu.

Zanima me mogu li ovakav problem riješiti samo kupnjom jednog skupog (~1000 kn) D-Linkovog rutera i postaviti ga na drugom katu pokraj modema?
Provlačenje kabla za sad nije opcija, a niti powerline adapteri ne rade ispravno zbog različitih faza (?) tako da mi, mislim, samo WiFi signal ostaje.

Slobodno mi preporučite takav neki ruter koji bi sigurno riješio problem jer su kamere na toj mreži.

Na žalost, kod WiFi signala ćeš tek znati kad probaš i ne može se unaprijed znati kakav će ti signal biti, čak i s opremom preko 1000 kn :(

Na nekoliko lokacija sam se igrao s time i nikad bežična veza nije dala rezultat kakav sam htio.

Naravno, uvijek je problem s bušenjem zidova, al je mene na jednom mjestu spasilo da su u zidu bile kanalice od telefona, pa sam po njima spustio kabel na drugi kat, spojio na prvi router i sad je u cijeloj kući gigabitna veza + jako kvalitetan WiFi na svim katovima.

Ako nedje baš nikako s kablom, onda probaj negdje nabaviti neki extender signala, pa s njim probaj. Na prvom katu ga stavim čim bliže routeru pa će vjerojatno biti dosta bolji signal do prizemlja.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
Re: Sirenje wifi signala - oprema pomoc

Više puta sam se snalazio umjesto bušenja i štemanja zidova tako da sam za provlačenje koristio dimnjak koji se ne koristi u kući , ventilaciju koja prolazi među katovima , rebrastim bužir cjevima u zidovima od TV koaks instalacije a i telefonskim ponekad sa dovoljno parica (4 žice) da spojim LAN 100Mbps ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice