Pajacalo za WiFi

poruka: 8
|
čitano: 12.376
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pajacalo za WiFi
pitanje

Zanima me koje su mogućnosti pojačanja signal kućnog wireless routera i gdje nabavit opremu(pojačalo, antena...)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pajacalo za WiFi

Ja ti samo znam da je za povezivanje na vece udaljenosti dobro koristit SaT Yagi antenu.A sad sto se tice pojacivaca.Ima toga dosta,al samo moras pazit da ne prekrsis zakonsku granicu i predjes u rang za mess telekomunikacije

Universe and human stupidity are only things that are infinite.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pajacalo za WiFi

Dvije varijante:

1. žična - spajanje antene za pojačanje signala (slika 1) ili access point- uređaja (bez slike) na glavni bežični mrežni uređaj pomoću žice

2. bežična - povezivanje udaljenih računala sa glavnim bežičnim mrežnim uređajem pomoću bežičnog mrežnog uređaja za "produljenje" bežičnog signala (slika 2)

Možeš kupiti u svakom informatičkom dućanu, poput HGSpota ili Ve-mila..

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
17 godina
neaktivan
Pajacalo za WiFi

Pazi ovo...sve za manje od 2 kune....samo ti treba malo "mota" sa lemilicom -> http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack , probao frend, radi k'o zmaj.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2008 16:11 (exxe).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanimljivo, mislim da cu i ja probati. Hvala na linku.

17 godina
exxe kaže...

Pazi ovo...sve za manje od 2 kune....samo ti treba malo "mota" sa lemilicom -> http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack , probao frend, radi k'o zmaj.....

Nisam shvatio lika koju žicu treba uzeti? Onu za struju možda? Po tvome postu mi se čini da misliš na onu za lemljenje. Malo sam zbunjen daj mi to pojasni malo doma imam i ove za lemljenje i ove za struju (da je ogulim prije)? Rekao je copper wire a to je kolko znam ona iz aparata za zavarivanje (ne brinite imam cijeli kolut toga u aparatu)
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2008 10:53 (Dwyane Wade).
17 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
 Nisam shvatio lika koju žicu treba uzeti? Onu za struju možda? Po tvome postu mi se čini da misliš na onu za lemljenje. Malo sam zbunjen daj mi to pojasni malo doma imam i ove za lemljenje i ove za struju (da je ogulim prije)? Rekao je copper wire a to je kolko znam ona iz aparata za zavarivanje (ne brinite imam cijeli kolut toga u aparatu)
 Copper wire ti je obična bakrena žica, uzmi neku od 2mm promjera ako je moguće (možeš je i ogulit prije ali onda sredi kučište da ti ne oksidira ako je misliš stavit negdje gdje ima vlage), a što se tiće lemljenja, to ti treba samo da zalemiš "novu antenu" na originalno postolje od antene.....
17 godina
neaktivan
Pajacalo za WiFi

daj ba ne glupirajte se sa ovim nadrihakovima

odi kupi antenu 5dbi koa se naserafi na router i to je to, to te otprilike dodje oko nasih 35 KM, znam pouzdano da ima dlinkovih ja sam kupovao po 5 dbi, isto tako znam da ima airlive  omni indoor antena sa kojima mozes fino surfati sa mobitela(ja surfam sa N93) na udaljenosti od 50metara od mjesta gdje se nalazi router.

POjacalo i slicna sranja ne dolaze u obzir jer internet, mreza i sve ostalo je DVOSMJERNA kominikacija i ako pojacas snagu ap-a ne pojacavas snagu klijenta, najcesce laptopa ili nekog mobitela, jedini nacin da napravis kvalitetniju i jacu pokrivenost je jaca antena na AP-u, tacnije osjetljivija antena veceg pojacanja i imaj u vidu da se pojacanje antene izrazava u dbi koji su logaritamska velicina tako da prirast od 3 dbi znaci duplo vece pojacanje, tako da 9 dbi je duplo jace od 6 a cetiri puta jace od 3 dbi, isto tako antene na APovima, ruterima i slicno su 2 dbi bezvezni komadi zice, tako da ako kupis 6dbi indor omnicu znaci da si dobio visestruko vece pojacanje i osjetljivost primopredajnika.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice