Zanima me koje su mogućnosti pojačanja signal kućnog wireless routera i gdje nabavit opremu(pojačalo, antena...)
Pajacalo za WiFi
- poruka: 8
- |
- čitano: 12.376
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ti samo znam da je za povezivanje na vece udaljenosti dobro koristit SaT Yagi antenu.A sad sto se tice pojacivaca.Ima toga dosta,al samo moras pazit da ne prekrsis zakonsku granicu i predjes u rang za mess telekomunikacije
Dvije varijante:
1. žična - spajanje antene za pojačanje signala (slika 1) ili access point- uređaja (bez slike) na glavni bežični mrežni uređaj pomoću žice
2. bežična - povezivanje udaljenih računala sa glavnim bežičnim mrežnim uređajem pomoću bežičnog mrežnog uređaja za "produljenje" bežičnog signala (slika 2)
Možeš kupiti u svakom informatičkom dućanu, poput HGSpota ili Ve-mila..
Pazi ovo...sve za manje od 2 kune....samo ti treba malo "mota" sa lemilicom -> http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack , probao frend, radi k'o zmaj.....
Zanimljivo, mislim da cu i ja probati. Hvala na linku.
Pazi ovo...sve za manje od 2 kune....samo ti treba malo "mota" sa lemilicom -> http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack , probao frend, radi k'o zmaj.....
daj ba ne glupirajte se sa ovim nadrihakovima
odi kupi antenu 5dbi koa se naserafi na router i to je to, to te otprilike dodje oko nasih 35 KM, znam pouzdano da ima dlinkovih ja sam kupovao po 5 dbi, isto tako znam da ima airlive omni indoor antena sa kojima mozes fino surfati sa mobitela(ja surfam sa N93) na udaljenosti od 50metara od mjesta gdje se nalazi router.
POjacalo i slicna sranja ne dolaze u obzir jer internet, mreza i sve ostalo je DVOSMJERNA kominikacija i ako pojacas snagu ap-a ne pojacavas snagu klijenta, najcesce laptopa ili nekog mobitela, jedini nacin da napravis kvalitetniju i jacu pokrivenost je jaca antena na AP-u, tacnije osjetljivija antena veceg pojacanja i imaj u vidu da se pojacanje antene izrazava u dbi koji su logaritamska velicina tako da prirast od 3 dbi znaci duplo vece pojacanje, tako da 9 dbi je duplo jace od 6 a cetiri puta jace od 3 dbi, isto tako antene na APovima, ruterima i slicno su 2 dbi bezvezni komadi zice, tako da ako kupis 6dbi indor omnicu znaci da si dobio visestruko vece pojacanje i osjetljivost primopredajnika.