Novi ruter na ZTE(tcom) ruter/modem

poruka: 5
|
čitano: 9.135
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Novi ruter ASUS RT-AC51U na ZTE(tcom) ruter/modem

Poz!

Znači imam Tcom ISP, ZTE ZXDSL 931 VII njihov ruter/modem, i kupio sam ASUS RT-AC51U ruter radi QoS, bandwidth control i te fore. I zanima me kako spojit sada.
Znaci spojim WAN portove od oba, i uštekam pc na LAN1 novog, pogledao sam ZTE-ove postavke na http://192.168.1.1/...
(negdje sam pročito da bi trebalo ih BRIDGE, a vec je postavljeno na bridge ako je to to)
Type: PPPoE
Type: Bridge Connection
Modulation Type: ADSL_2plus
to sam kopiro šta bi možda trebalo znati.. ne razumijem se baš u to tako da ako treba slike od svega, nema beda.
dal možda treba ovdje šta postavit https://i.gyazo.com/178dec0ff82dc3541db9e9141fd8fa84.png
I onda na router.asus.com ima quick install i ne uspije, onda treba odabrat vrstu veze a za pppoe piše da treba od ISP "authentication card" username i password.. Išo na tcom i pito u chat i lik mi kaže da ako postoji kakav problem s tcom ruterom da mogu ići na link, blabla, da ne preporučuju ikakave izmjene u hardware. I lik ode.

Ja kupio novi ruter i sad ovaj k... kako drugi onda koji žele nekakav bolji gaming ruter...

Pomoć pls.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 10:10 (MaggoT666).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Novi ruter ASUS RT-AC51U na ZTE(tcom) ruter/mo
MaggoT666 kaže...

..
Znaci spojim WAN portove od oba,..

:)

(eto, dolje je šalabahter.. a ja se baš ponadao da će juzer morati sam otkriti ili RTFM).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 15:28 (ihush).
15 godina

Krivo spajaš kabel.

Ne spajaš WAN Port od prvog routera (ZTE-tcom) kabelom na WAN port drugog routera (Asus) nego spoji kabel na jedan od LAN portova na ZTE i onda na WAN port od Asusa.

Drugo ne čačkaš ništa na MAC Filter to nema veze sa ovim šta ti pokušavaš napraviti.

Evo copy paste sa PCex foruma:

Prvi router spojen na DSL liniju radi kao modem, a drugi kao router.

Za potrebne konfiguracije treba postaviti fiksnu adresu mrežne kartice na kompu za TCP/IPv4 na 192.168.1.10; Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1

Prvi router (SX763, ST780/TG782):
- Koriste se portovi za Ims(VoIP) telefon i IPTV.
- Protocol: PPPoE
- Connection Mode: Connect manually
- PPPoE pass-through: ON
- UPnP: ON ili OFF (po volji)
- Local Network IP address: 192.168.1.1
- Subnet mask: 255.255.255.0
- DHCP server: OFF
- Wireless network: OFF

Drugi router:
- LAN IP address: promjeniti sa 192.168.1.1 na 192.168.2.1
(nakon ovog koraka potrebno je za nastavak zatvoriti browser i promjeniti fiksnu adresu mrežne kartice na kompu na 192.168.2.10; Subnet=255.255.255.0; Gateway=192.168.2.1

- WAN Connection:-
Phisical interface: WAN Ethernet 
WAN connection type (IP Encapsulation): PPP over Ethernet (PPPoE)
Username i password: za spajanje na internet
WAN connection mode (trigger): Always connected (Automatically)

- DHCP: ON
Start IP: 192.168.2.100; End IP: 192.168.2.200 (po volji)
Default Gateway: 192.168.2.1
Subnet mask: 255.255.255.0

- Wireless Network (adapter): ON

Na kraju treba spojiti mrežnim kabelom LAN1 prvog na WAN  drugog, spojiti DSL liniju, rebootat prvi pa drugi router i uz malo sreće sve će iz prve proradit.
Postavke mrežne kartice možete vratiti na Automatic ili ipak ostaviti ove posljednje jer će komp/lap brže pristupiti routeru/internetu. 

Di točno su ti ove postavke na ASUSU neznam, jer nisam baratao sa njim specifično, provjeri po google ili u RTFM.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 15:29 (Colossus7).
15 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Krivo spajaš kabel.

Ne spajaš WAN Port od prvog routera (ZTE-tcom) kabelom na WAN port drugog routera (Asus) nego spoji kabel na jedan od LAN portova na ZTE i onda na WAN port od Asusa.

Drugo ne čačkaš ništa na MAC Filter to nema veze sa ovim šta ti pokušavaš napraviti.

Evo copy paste sa PCex foruma:

Prvi router spojen na DSL liniju radi kao modem, a drugi kao router.

Za potrebne konfiguracije treba postaviti fiksnu adresu mrežne kartice na kompu za TCP/IPv4 na 192.168.1.10; Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1

Prvi router (SX763, ST780/TG782):
- Koriste se portovi za Ims(VoIP) telefon i IPTV.
- Protocol: PPPoE
- Connection Mode: Connect manually
- PPPoE pass-through: ON
- UPnP: ON ili OFF (po volji)
- Local Network IP address: 192.168.1.1
- Subnet mask: 255.255.255.0
- DHCP server: OFF
- Wireless network: OFF

Drugi router:
- LAN IP address: promjeniti sa 192.168.1.1 na 192.168.2.1
(nakon ovog koraka potrebno je za nastavak zatvoriti browser i promjeniti fiksnu adresu mrežne kartice na kompu na 192.168.2.10; Subnet=255.255.255.0; Gateway=192.168.2.1

- WAN Connection:-
Phisical interface: WAN Ethernet 
WAN connection type (IP Encapsulation): PPP over Ethernet (PPPoE)
Username i password: za spajanje na internet
WAN connection mode (trigger): Always connected (Automatically)

- DHCP: ON
Start IP: 192.168.2.100; End IP: 192.168.2.200 (po volji)
Default Gateway: 192.168.2.1
Subnet mask: 255.255.255.0

- Wireless Network (adapter): ON

Na kraju treba spojiti mrežnim kabelom LAN1 prvog na WAN  drugog, spojiti DSL liniju, rebootat prvi pa drugi router i uz malo sreće sve će iz prve proradit.
Postavke mrežne kartice možete vratiti na Automatic ili ipak ostaviti ove posljednje jer će komp/lap brže pristupiti routeru/internetu. 

Di točno su ti ove postavke na ASUSU neznam, jer nisam baratao sa njim specifično, provjeri po google ili u RTFM.

http://i.imgur.com/J7zQhUx.png

znači, quick setup, stavim Pppoe, upišem prezimeime@htnet-dsl i lozinku. nema konekcije
quick setup, stavim automatic IP DHCP, ne uspostavi se veza
odem dole manual, stavim Pppoe, upišem user/pw, opet ništa
stavim Automatic IP i apply, i veza se uspostavi i radi, piše da je automatic IP cable model blabla...
da li ja stvarno trebam imat connection type Pppoe, sad ne razumijem zašto ne radi.. a automatic ip radi

na zte nisam ništa još mijenjo, tako da su ovje wifi prisutne, probo sam QoS na novom, sve radi, speedtest na svakoj vezi isti

tako da nekužim zasto pišete svi da treba biti Pppoe a kada probam ne radi, a automatic ip radi i sve ok, koja sad razlika etc.

16 godina

nevažno kako je podešen modem (to je ona kutija koja ima liniju, kolokvijalno router..), tj važno je samo da on ima internet. Proba, spoji se PCjem npr na lan1 port, internet da/ne?

ako to radi, na taj lan1, spajaš router (svoj) u wan port.

Danas svi (većina) ima automatiku koja će sama obaviti sve potrebno, tj podesiti subnet C-0/1/2 ili 100 su uobičajene brojke. Kad ti to proradi, dalje se igraj postavkama po želji/potrebi. Ako nešto ne radi, traži prebacivanje u bridge mod (za otvaranje portova prema van, sve ostalo nema veze npr njegov wlan, dhcp.. su opcija i npr možeš koristiti oba wlana i sl.).

btw, s čime se ne slažeš u prošlom odgovoru? Ukazuje ti na grešku, ako ti to nije dovoljno, ne trebaš se time mučiti nego zovi nekoga tko to zna. Ako pak želiš znati, tad uloži malo truda za to mogu pomoći.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 12:52 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice