Gore u postu sam ti stavio link na TP-link stranice gdje pise kako postaviti AP mod. Razlike izmedju ruter i AP modova su navedene ovdje (takodjer TP-link stranice). Funkcije koje gubis su u principu funkcije rutera i logicno je da ih gubis. Odnosno gubis ih na deco uredjajima jer ih odradjuje ruter.
No ne gubis mesh funkcije, niti u smislu koji zelis (sto ti mislis da mesh je) niti u pravom smislu (sto mesh zapravo je).
Ono sto ti zoves mesh je da imas jednu wifi mrezu i da ti se mobitel bez prekida spaja na najjaci signal bilo kojeg deco-a. No to nije mesh, to je roaming (ima tocno ime standarda, ne znam napamet a ne da mi se sad guglati i nije bitno) i ta funkcija ti ostaje.
Mesh tehnologija (rakodjer ima tocno ime standarda, koje ne znam napamet i nije sad bitno) ti zapravo omogucava bezicno spajanje izmedju tocaka (tvoja srednja dva decoa sa skice) i zadrzati ces i tu mogucnost i u AP modu. A ukoliko sam dobro shvatio, cak i ta zadnja dva uredjaja koji se spajaju bezicno (dakle putem mesh standarda) ce ti raditi na punoj brzini jer imaju poseban kanal za backhaul (prijenos podataka medju tockama).