Kao sto ti je kolega rekao stavljanje wifi uredjaja u ormar je vrlo problematicno. Ako ti treba tj odgovara ti da su odvojene mreze onda bilo koji router igra ulogu ali ja licno to ne bi radio. Pretpostavljam da kod roditelja isto ti odrzavas mrezu. Ja sam uradio mesh i to mi je pojednostavilo život. Prije sam imao jnekoliko routera apova i sta sve ne da dobijem pokrivensti signalmo kuce i dvorista. Kupio M4 i preporodio se.....
Da, s obzirom na metalni ormaric, mogao bih i staviti switch nekakav u njega pa onda na kabel iz switch povezat mesh. Bi li to radilo?
U tom slucaju, mesh bi stavio negdi na otvoreno (kraj TVa mozda) jer tamo imam vec provucen kabel od ormarica (od switcha).
Pa onda na mesh mogu spojit tv direktno umjesto na switch kako je zamisljeno prvotno. Bi li to moglo radit ili unosim previse grananja signala? Sa switcha bi jos provukao lan kabel u par soba da imam stabilan signal
Znaci:
ISP router -> switch -> mesh -> tv
-> switch -> soba 1 rj45 uticnica
-> switch -> soba 2 rj45 uticnica
U isp router utakni prvi mesh i u njega onda switch. Da ti svi uredjaji budu poslije prvog mesha. Tako ces dobiti sve uredjaje u jednoj mrezi a vjeruj mi manje problema ces imati. Za prvu ruku nemoj vuci kabele samo stavi mesh uredjaje na ta mjesta gdje ti je slabiji signal. Nekako slutim da ce ti signal biti vise nego stabilan. Ako ides na M4 oni ti svaki imaju dva lan orikljucka koja mozes koristiti za tv i sl.....
Ukoliko spojim prvi mesh na isp router, to znaci da moram izgasiti wifi na isp routeru jel tako? Ali mogu li koristit i dalje taj router za zicne konekcije?
Mogu li se meshevi spajati zicno, a izmedu da bude switch? Gejmam pa mi je zato ultra bitna zicna veza radi pinga jer nekako ne vjerujem bezicnoj vezi toliko.