trebam pomoc dakle oko spajanja monitora... imam graficku ati radeon hd4650 pci-e 512mb... imam spojen jedan 19" samsung lcd, ali bi htio spojit jos jedan monitor katodni (takav imam na lageru :P) cini mi se da je 14" ... monitori trebaju radit zasebno ili kako vec da kazem... znaci zbog potreba igrice, konkretno se radi o flight simulatoru... na jednom trebam imati jednu sliku na drugom drugu sliku ako me razumijete. je li to moguce i kako? ako neko moze pomoc nekim tutorialom step by step ili objasnit bio bi zahvalan...
Spajanje monitora
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.947
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ontopic: koliko ja znam, možeš bez problema extendat desktop na drugi monitor, ako ti se to automatski ne postavi (pretpostavljam da je kod win7 automatski). ali će ti se igre paliti samo na primarnom. neznam postoji li način da extendaš i igru na sekundarni monitor.
ispričavam se na hijackanju teme, ali ne vidim potrebu za otvaranjem nove kad već ima masu sličnih.
dakle, ja imam dva monitora spojena na komp (pod Moj PC) i rade bez problema. e sad ... ja bih želio još na sve to spojiti i dodatno televiciju (najvjerojatnije LCD, nzenam još točno koja je) za potrebe jednog eventa. i trebalo bi mi srediti da sekundarni monitor i televizija prikazju istu stvar, dok primarni pokazuje nešto drugo. također, na kojem principu se određuje koji je primarni a koji sekundarni monitor? u pitanju je Win7 Ultimate 32bit. jel to ovisi o priključcima ili o veličini/rezoluciji monitora? jer u mom slučaju primarni je Philipsov 21.5" widescreen monitor, dok je trenutno sekundarni jedan manji 19" samsungov. ako zamjenim priključke, hoće li ovaj manji postati primarni, a ovaj veći sekundarni? nadalje, pretpostavljam da TV mogu spojit nekim HDMI kabelom ili nešto slično. hoće li onda ona biti treći monitor ili će se ponašati kao sekundarni i pokazivati isto što i trenutni sekundarni?
ma pronaso sam ja slicnih tema ali me zanima kako se to tocno spaja na moju graficku ili kako vec... ja sam totalni noob. neznam ni kakav kabel treba. jel ide onaj od monitora ili mi trebaju oni pretvaraci? stvarno neznam nista :(
to ti ovisi o priključcima na grafičkoj i o kabelu monitora. ako dobro vidim ti na grafi imaš 2xDVI priključak što znači da drugi monitor moraš spojiti na drugi DVI priključak. a kako je u pitanju stari CRT monitor vjerojatno ćeš morati nabaviti (još) jedan pretvarač ako si jednog iskoristio ili uopće dobio sa grafičkom. ja sam jedan dobio, a drugog mi je dao prijatlelj. ako imaš win7, desktop bi ti se trebao automatski extendati na drugi monitor kad ga priključiš, ali ne mogu garantirati.