ima ali za 5000kn, taj AOC je 1600lp
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to vjerujem
ali tako do 2000-2500 max
to vjerujem
ali tako do 2000-2500 max
takvih specifikacija niti priblizno, do prije 1+godine takvog monitora nisi imao za kupiti ispod 4500kn.
Imas VA i IPS veziju, biraj si sto vise volis. VA verzija je vec preko 1god na trzistu Ips je tek izasao i oba su pobrala sve moguce best-buy nagrade, samo jedna opaska "piksel polica" im bas i nije bajna
evo tu nepotrebno zakljucana tema radi trolova pa si procitaj koju rijec:
lp
tesko da ce ti gtx 1060 biti dovoljna za 2k rezu ako zelis na high, barem neka gtx 1070 za tu rezu
Čuj ja sam na prvu (dok sam gledo recenzije i čitao stvari) bio oduševljen sa monitorom, al druga stvar je kad ga vidiš uživo.
Čuj ja sam na prvu (dok sam gledo recenzije i čitao stvari) bio oduševljen sa monitorom, al druga stvar je kad ga vidiš uživo.
To je kao da si rekao da nevolis velike sisena tu velicinu ces se naviknuti za 20sekundi a poslje toga nema nazad.lp

VA verziju zaobidi u sirokom luku, a ova "recenzija" sta je linkana je puna dezinformacija i subjektivnih nebuloza, zato je i zatvorena tema. Ako se odlucis za taj monitor oonda definitivno IPS verzija.
To je kao da si rekao da nevolis velike sisena tu velicinu ces se naviknuti za 20sekundi a poslje toga nema nazad.lp
Trebao bi raditi kao prodavac u IT shopu. xD
Da ja kupujem monitor, i cujem tu poredbu, sigurno bi krenuo na velik monitor protiv svojih potreba.

Da ti pravo kažem i ne volim.
a cuj velis monitor si samo vidio, predpostavljam da je tako bilo i s sisamalp
Kak ti izgleda 1080p na 27", pogotovo u igrama?
Meni odlično, isto su mi rekli u ovoj grupi prije par dana da ce izgledati lose i u poslovnici se jos premisljao izmedu 24 i 27, pogotovo jer je covjek na blagajni imao neki 27" koji je izgledao lose... al reko je*es ga, uzeo ovaj dell i stvarno je odlican
Ali kao sto su rekli stvar ukusa, nazalost u ducanu di sam ja kupovao nisu dali da se proba jer su imali samo zapakirana racunala, ali ako mozes probaj.. Ja sjedim na nekih 70ak cm od ekrana i meni je odlicna slika i za gaming i svakodnevnu uporabu (s tim da racunaj da sam upravo zbog ove kritike da ce lose izgledati POSEBNO blejao u njega i trudio se "vidjeti piksele" kao sto su rekli, ali nema niceg).
Kada se uzivis u igru fenomenalno je imat 27", tako da svakako preporucam, ali ako mozes isprobaj ranije i nadi recenzije. Za ovaj dell sam vidio da ga dosta stranica i ljudi navodi kao najbolji budget gaming monitor, pa onda bemu valjda je dobar za gaming ako se nitko u recenzijama nije zalio na 27" na 1080p
VA verziju zaobidi u sirokom luku, a ova "recenzija" sta je linkana je puna dezinformacija i subjektivnih nebuloza, zato je i zatvorena tema. Ako se odlucis za taj monitor oonda definitivno IPS verzija.
da, ips mislim, tj. tocno ovaj ovdje https://www.links.hr/hr/monitor-31-5-aoc-q3279vwfd8-ips-75-hz-5ms-250cd-m2-20-000-000-1-crni-100300310
ne vidim zasto bi uzimao nesto sto nije ips.. mozda nisam u toku..
VA verzija ima nešto slabije boje i puuuno bolji kontrast. Ja kao SP igrač ću uvijek radije ići na VA panel. Ti biraš po vlastitim preferencama, ali može se reći da su obje verzije best buy.
da, ips mislim, tj. tocno ovaj ovdje https://www.links.hr/hr/monitor-31-5-aoc-q3279vwfd8-ips-75-hz-5ms-250cd-m2-20-000-000-1-crni-100300310
Zato sto VA verzija osim losijih boja ima i problema sa ghostingom koji je izrazen na tom modelu. VA verziaja se kupovala zbog dobre cijena i velicine, ljudi zanemarili mane, kad je izasla IPS verzija nitko vise niti ne spominje VA.
decki hvala na info
btw ips bi trebao imati dobre kuteve gledanja, ono da se slika totalno ne izmjeni po pitanju boja, i da ne izbljedi ako ga slucajno pogledam iz nekog kuta koji nije sjedenje direktno pred njim?
i probijanje pozadinskog osvjetljenja se ne bi trebalo vidjeti posebno?
decki hvala na info
btw ips bi trebao imati dobre kuteve gledanja, ono da se slika totalno ne izmjeni po pitanju boja, i da ne izbljedi ako ga slucajno pogledam iz nekog kuta koji nije sjedenje direktno pred njim?
i probijanje pozadinskog osvjetljenja se ne bi trebalo vidjeti posebno?
To ti se događa s TN monitorima, ustvari dinosaurima među periferijom koja samo čeka da izumre. Istina VA ima malo slabiji kut gledanja od IPSa ali niti blizzu da se mijenjanju boje kao na TNu. TN panele izbjegavati u 21. stoljeću.
Što se tiče pozadinskog osvijetljenja tu ti nitko ne može garantirati kako ćeš proći ali čini mi se da je backlight bleed izraženiji na IPS panelima.
Hello
"AOC Q3279VWFD8" da li ga se moze montirat na zid s nekim standardnim nosacima? Any experience?
Thx
Hello
"AOC Q3279VWFD8" da li ga se moze montirat na zid s nekim standardnim nosacima? Any experience?
Thx
Ne, taj AOC nema VESA mount i to mu je jedina od rijetkih ozbiljnih zamjerki.

Može link, baš me zanima?

Koji monitor benq xl2411p 144hz ili aw2518hf 240hz bez gsynca ... za istu cijenu ... a priku mi zanima samsung c24fg73 kakvi je curved 144 quantom dot va jel imaju ghosting
Ovaj za frenda ima problema sa ghostingom kao i svaki va panel, jos pogotovo na tolkoj frekvenciji, ak se ne varam bas za taj quantum dot sam citao da je uzas po tom pitanju, dodatan minus je nepotreban curve na 24"...
Molim preporuku 24 ili 27 inčnog monitora sa ugrađenim zvučnicima cijene do 1.500 kn.
Volim odigrati koju aviosimulaciju, a trenutni monitor je dobio i prvi loš pixel nakon 11 godina korištenja.
Mislim da mi je obična full hd reza dovoljna.
Evo da se javim, na kraju cu uzet U2715h 2komada vjerojatno sutra
Najvise me brine fakin input lag jer volim igrat igre ali ovi mi se cine savrseni za dual monitor setup.
Jedino sto bi mi bolje pasalo jer imam macbook i naravno da on ima samo usb-c je Benq PD2710QC koji ima super dock ali kosta 5.5k kn i ima ga samo u techno storeu.
U uzem su izboru bili U2717D za koji se govori da je losiji od U2715h posebno zbog input laga i također Philips 272b8qjeb ali za njega nisam nasao niti jednu recenziju osim one naše. Također čini mi se da ima prevelike rubove. On je dosta jeftin za razliku od dellova.
Isao bi do 4k kn max po monitoru pa sam još uvijek zainteresiran za prijedloge.
Znaci bio bi dual monitor setup gdje bi imao spojeno i računalo i macbook, računalo zbog gejmanja a macbook zbog rada (programiranje/dizajniranje)
Razmisljao sam o 27inch 1440p, mjesta na stolu imam i za 3*32 incha bez problema
Zanimljivo, vidim da ima sve sto trebam samo trebam pronacin nekakav dobar review. A cijnovno je slican kao U2715h, malo jeftiniji
Zanimljivo, vidim da ima sve sto trebam samo trebam pronacin nekakav dobar review. A cijnovno je slican kao U2715h, malo jeftiniji
Meni je također U2715H bio opcija, ali baš u vrijeme kupnje sam nailazio na dosta pritužbi oko lošijih primjeraka panela.
Dva 32" su mi bila prevelika zbog mjesta (gledao sam BenQ PD3200Q) pa sam na kraju uzeo P27h (drugi ipak nakon 3-4 dana da istestiram :) ).
Koje su mu negativne strane? Jesi gejmao s njim? Stvarno je problem pronaci review za taj model :S . Mislim ako je bolji od U2715h sto se tice gejmanja a jednako je dobar sto se tice boje onda bi ga uzeo.