Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.619
|
čitano: 5.721.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji monitor kupiti
Mambinjo kaže...

Primijetit ces individualne piksele na 27''. 27'' mora imati 1440p rezoluciju

To sam čuo podvojene priče, neki koji imaju kažu da je čista glupost priča o pikselima, neki pak da ne bi više nikad kupili 27" 1080p... Koliko ima istine u tome?

16 godina
neaktivan

Nisam dosad još uživo vidio PLS panel 

11 godina
Flameseeker kaže...

To je IPS samo samsung voli glumit budale, isto kao sto OLED TV se kod njih zove QLED

16 godina
neaktivan

Moram priznat da je jako povoljan. Gledah si neke DELLove modele koji ulaze u moju kategoriju, al ovo je zasad dost dobro.

13 godina
Flameseeker kaže...

Moram priznat da je jako povoljan. Gledah si neke DELLove modele koji ulaze u moju kategoriju, al ovo je zasad dost dobro.

samo ako planiraš naručiti preko neta od mall.hr prvo pročitaj iskustva u zadnjih mjesec dana klik

Jako kasne sa isporukama.

12 godina
BeLLicus kaže...
Flameseeker kaže...

To je IPS samo samsung voli glumit budale, isto kao sto OLED TV se kod njih zove QLED

e vidiš da nisu baš budale, oni bi htjeli da ljudi misle kako je QLED isto kao OLED i očito da im to uspijeva

doduše, nije ti za zamjerit što brkaš, razlika je zapravo samo u tom repiću koji su dodali na O 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji monitor uzeti za 1200kn za rx580 gts?

0 0 hvala 0
12 godina
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze preporuka nekog fullHD IPS monitora koji bi sluzio za opcu namjenu (surfanje, film)  te povremeno uredjivanje slika? Pozeljno je da bude podesiv po visini (al nije uvijet). Izdvojio bih cca 1000kn, al ak ima neki best buy za malo vise, slobodno preporucite. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Niti si rekao do koje cijene mislis ici, niti na koju konfiguraciju ce ici, jer ako je u pitanju ta grafa sta ju imas pod mypc onda se nikako ne isplati. Navedi koliko si novaca spreman odvojiti i koje tocno komponente imas i sta zelis od monitora. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
razor1234 kaže...

dell se2717h  1257kn 75hz freesync IPS imaš ga u svijet medija po toj cijeni i u mall hr po 1227kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2018 0:37 (dejo74).
15 godina
dejo74 kaže...
razor1234 kaže...

dell se2717h  1257kn 75hz freesync IPS imaš ga u svijet medija po toj cijeni i u mall hr po 1227kn

Potpisujem! Jučer baš uzeo svoj, samo ja imam rx480 8gb - prezadovoljan, trebalo je par sati privikavanja na veliki ekran i poslije toga odličan.

7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

također kupujem novi monitor od 27", vidim da ste ovdje zadovoljni sa Dellom SE2717H pa sam i ja nekako naklonjen njemu zbog onoga što nudi i cijene. Interesira me samo, ako netko ima volje za odgovoriti, da li bih dobio nešto više da dam još cca 600 kn za neki možda bolji monitor u smislu kvalitete i performansi? Monitor najviše koristim za surfanje i Pro evolution soccer.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2018 15:59 (Schweinsteiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...
Flameseeker kaže...

Ispravak - QLED nije OLED. 

OLED je tehnologija gdje je svaki piksel jedna OLED dioda (organic light emitting diode). Zbog toga takvi TV-i daju najbolju kvalitetu slike danas, ali su užasno skupi za proizvodnju.

LG je prvi izašao s OLED TV-ima, potom Sony. Samsung se našao u škripcu pa su smislili TV s LED osvijetljenjem koji koristi kvantne točke za selektivno poboljšanje slike. Takvi TV-i nisu dobri kao OLED, ali su bolji nego LED, pa su marketinški stručnjaci smislili fancy naziv QLED (quantum LED) koji zvuči slično kao OLED pa možda nekoga i zavara (npr. tebe i lika kojem si odgovorio).

Dakle LED < QLED < OLED

9 godina
neaktivan
Pozdrav, Aoc 24v2q ili 27v2q. Preporuke neka daju samo oni koji su imali ili imaju 27 inc FHD monitor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Niti si rekao do koje cijene mislis ici, niti na koju konfiguraciju ce ici, jer ako je u pitanju ta grafa sta ju imas pod mypc onda se nikako ne isplati. Navedi koliko si novaca spreman odvojiti i koje tocno komponente imas i sta zelis od monitora. 

Cijena koju sam ja nasao na Mediamarkt.at je 530€, konfiguracija je ova iz opisa s tim da je graficka isto zamjenjena ali nisam izmjenuo tu u opisu, radi se o RTX 2080..

* Friend: &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot;I heard about this thing called &amp;amp;#39;Linux&amp;amp;#39;.&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot; * Me: &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot;Oh, I use
17 godina
Ma sad gledao I to je super cijena, g sync je skup ko vrag, bio je jedan aoc jeftiniji I bolji ali u EU cak je veca cijena od tog Omena, tako da I nemas neki prevelik izbor.
16 godina
ficosime kaže...
dejo74 kaže...
razor1234 kaže...

Potpisujem! Jučer baš uzeo svoj, samo ja imam rx480 8gb - prezadovoljan, trebalo je par sati privikavanja na veliki ekran i poslije toga odličan.

Kak ti izgleda 1080p na 27", pogotovo u igrama?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 12:45 (AmonZero).
12 godina

Dosta forumasa kaze da je okej ako nisi preblizu monitoru. :)

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
Mislim da je to bas stvar osobnog ukusa, svakako nek provjeri negdje ako moze.
9 godina
Izgleda poprilicno lose, 1080p na 24" izgleda ok...
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Ne znam koliko monitora ima takvu rezoluciju, ali mislim da vise varira zbog kvalitete monitora.

Sumnjam da ta bas ta 3 incha viska cine vecu razliku, jer se 24 cesto navode kao idealni.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

ja imam stari 27" i meni je sasvim ok, mislim da je to samo stvar navike

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

idi na 2560x1440 za 27", a možeš slobodno uzeti i 32" 2560x1440 što je ekvivalentno FHD na 24"

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

Kak ti izgleda 1080p na 27", pogotovo u igrama?

Ja ne primjetim neku razliku igrao sam na 24 do prije 2 dana

10 godina
Koji monitor kupiti

ima li tko sta protiv ovog za te pare? https://www.links.hr/hr/monitor-31-5-aoc-q3279vwfd8-ips-75-hz-5ms-250cd-m2-20-000-000-1-crni-100300310

ako postoji sto bolje za slicne pare pisite

koristenje uglavnom multimedia, igre i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Imas ga jeftinije u drugom ducanu, pogledaj nabava.net, makar imas slabu grafu da bi tjerao igre na toj rezoluciji sa nekim high postavkama

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Odi vidi taj monitor uživo. Meni je isto bio interesantan, al kad sam ga uživo vidio odmah sam odustao od kupnje jer je ogroman.

Vidi ga uživo i onda odlući dal ti odgovara.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
10 godina
Patrick_cro kaže...

Imas ga jeftinije u drugom ducanu, pogledaj nabava.net, makar imas slabu grafu da bi tjerao igre na toj rezoluciji sa nekim high postavkama

ma par kn jeftnije.. a links mi pred nosom..

sto se tice grafe ciljam na 1060 tako da to nije problem, a takoder igre mi nisu primarna stvar nego usput povremeno..

AmonZero kaže...

Odi vidi taj monitor uživo. Meni je isto bio interesantan, al kad sam ga uživo vidio odmah sam odustao od kupnje jer je ogroman.

Vidi ga uživo i onda odlući dal ti odgovara.

kako nesto moze biti preveliko?  to i je poanta zasto bi ga uzeo umjesto 24.. da je preko cijelog zida bilo bi idealno..

inace 4k tv od 43 inca sam neko vrijeme koristio kao monitor :)

dakle nema nista pametnije za kupiti u toj ili pribliznoj velicini?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice