Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.663.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala.......

trenutno je na ALZA ista cijena 27 i 28 inch BENQ-a... ima li neki posebni razlog sto si preporucio 27" ?

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Re: Koji monitor kupiti
Keano16 kaže...

Hvala.......

trenutno je na ALZA ista cijena 27 i 28 inch BENQ-a... ima li neki posebni razlog sto si preporucio 27" ?

stavio sam post al iz nekog razloga nema ga vise, cudno, uzmi koji hočeš, što se tiče mog benqa, na sivoj podlozi se dosta vidi neravnomjerno led osvjetljenje, 2-3 "debele pruge" koje se dosta vide kad se skrola stranica,. a na aceru to nisam primjetio, i acer mi malo ima bolju sliku.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ok, hvala ti na savjetima... uzeti cu neki 27", ACER ili BENQ VA panel!

Pozdrav,

2 0 hvala 0
11 godina
Cryogenic kaže...
Keano16 kaže...

pozdrav monitorašima :)

tražim nešto od 27 ili 28 inch... kupujem na Alzashop pa mi je bitno da je tamo dostupno. Sada u tom budzetu do cca 200 EUR ima 20-ak monitor, a meni je to sve slicno. Primarna namjena je posao (izrada web-a, office), mozda WoT s vremena na vrijeme (igrice nisu prioritet).

Ima LG-a, Samsunga, BENQ-a.....

Meni je zapao ovaj: https://www.alzashop.com/28-benq-gw2870h-d3037452.htm?catid=18852433

Ostatak proizvoda po tim kriterijima (preko 27", ispod 200 EUR): https://www.alzashop.com/27-and-bigger-lcd/18852433.htm#f&limit=-1/200&cst=0&pg=1&pn=1&sc=213

Molim savjet

ili benq 27 VA panel ili Acer Va panel, ja imam gw2760hs, ali vidio sam isto ovog acera, https://www.alzashop.com/27-acer-k272hlbd-d2358490.htm?catid=18852433 i za trunkicu mi je bolji od benq'a.

Po cemu ti je bolji? Ko ce ga znat je li realno bolji, nema nikakvih konkretnih informacija za taj Acer osim misljenja korisnika. Provjereno bolja stvar prema testovima od VA panela je jedino: https://www.alzashop.com/27-benq-ew2750zl-d2817557.htm?o=1 Keano16 ne isplati ti se bas kupovat monitor za cca 190 eura u Alzi jer je dostava besplatna iznad 200 eura (dostava je 9 eura..). Pogledaj kaj jos ima u ponudi od 27" pa proguglaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 14:49 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Hvala na komentaru...

Uzimam cijelu konfu od cca. 1200 EUR.....ali od svih stavki jedina dilema je sada monitor :)
11 godina

Ovaj kojeg sam linkao je drugi po redu nasljednik gw2760hs, mozes ih usporediti na pcmonitors.info gdje imas kratke i jasne recenzije za oba. Opcenito velim, AMVA nije sveti gral monitora, ali je super radi dublje crne i radi toga sto nema ips glow te rijetko dolazi sa backlight bleedom (probijanjem pozadinskog osvjetljenja). Sa IPS/PLS bi mozda imao sitno bogatije boje, velim sitno jer ne usporedjujemo jeftinjake => skuplji monitor = uglavnom bolje boje o kojem got panelu pricali. Najocitija razlika bi trebala biti u bijeloj boji, jer taj visoki kontrast mislim da malo ubija cistinu bijele, no i to se da iskalibrirat. Ghosting, response time, input lag, za to trebas citat recenzije, no opet tu su negdje, tako da na kraju bi se moglo reci da ces tesko fulat kaj got odabrao. Moja preporuka je da jos malo sam istrazis, proguglas prije kupnje neki svoj uzi odabir. Lp

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Upravo taj sto si i rekao (https://www.alzashop.com/27-benq-ew2750zl-d2817557.htm?o=1) sam dodao u CART........ mislim da necu vise previse razbijati glavu, ne smatram se profesionalcem i na osnovu procitanog cini mi se da su razlike u nijansama (barem za mene).

Vidim da ga trenutno nemaju na stanju... "On order" pretpostavljam znaci da ga narucuju kad ga ja narucim od njih.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

stavio sam post al iz nekog razloga nema ga vise, cudno, uzmi koji hočeš, što se tiče mog benqa, na sivoj podlozi se dosta vidi neravnomjerno led osvjetljenje, 2-3 "debele pruge" koje se dosta vide kad se skrola stranica,. a na aceru to nisam primjetio, i acer mi malo ima bolju sliku.

Jes ti siguran da nemas defektan monitor, da nesto nije ispravno???

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 16:30 (danny_2).
14 godina
suspendiran
danny_2 kaže...
Cryogenic kaže...

ma monitor radi ko beba, samo se to napisano vidi, nema to veze sa panelom, nego sa led osvjetljenjem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 17:59 (Cryogenic).
11 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...
danny_2 kaže...
Cryogenic kaže...

ma monitor radi ko beba, samo se to napisano vidi, nema to veze sa panelom, nego sa led osvjetljenjem.

Pa to sto ti monitor radi ne znaci da nesto nije defektno il da nest nije napravljeno kak treba.
Mislim ak nitko drugi od vlasnika nema te debele pruge da ona je lako moguce da je 
kod tebe nesto nije kak treba.  Mozes uslikat pa stavit ovdje da se vidi?
U svakom slucaju ako imas garanciju mozda bi trebao reklamirati.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Uspio sam prodat Asua vx279h-w jer nisam mogao preci preko IPS glowa, kao da mi je sunce cijelo vrijeme pred ekranom.

E sad bi molio preporuku nekog monitora do 2000 (100 maks gore) kn. Bitno mi je da da nema ips glowa i da su kutevi gledanja donekle dobri jer kad gledam serije npr zavalim se u krevet. I bitno mi je da ima 2 hdmi porta radi spajnja PC u jedan i konzolu u drugi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Uspio sam prodat Asua vx279h-w jer nisam mogao preci preko IPS glowa, kao da mi je sunce cijelo vrijeme pred ekranom.

E sad bi molio preporuku nekog monitora do 2000 (100 maks gore) kn. Bitno mi je da da nema ips glowa i da su kutevi gledanja donekle dobri jer kad gledam serije npr zavalim se u krevet. I bitno mi je da ima 2 hdmi porta radi spajnja PC u jedan i konzolu u drugi.

Benq EW2750ZL ti ima AMVA panel, znaci bez tog ips glowa, plus
ima 2 HDMI-a.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Problem je sto ne vidim neku dobru ponudu trenutno za taj monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jel moze netko poslati stranicu za kalibraciju monitora ,uzeo sam dell u2316h ,super je al mislim da boje nisu kako treba
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

evo jučer uzeo za punicu benq 2760hs u linksa - punica zadovoljna, punac sretan jer sad ima tv samo za sebe

nisam imao vremena isprobavati monitor, a nisam baš ni volje imao, jer bi pomalo pao u depresiju da ga više uspoređujem s mojim 22 inčnim ekrančićem 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav!

Trebao bih preporuku monitora, u obzir dolaze veličine od 22-24", marka mi nije bitna. MORA imati barem 2 HDMI ulaza.

Gledam malo po ADM-u , Linksu , HGSPOT-u itd.

Na što bih trebao obratiti pozornost prilikom kupovine? Također, ne bih dao neke velike novce - vidio sam da se za nekih 900-1 100 kuna danas može nabaviti solidan monitor.

ZOTAC: Its Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 22:35 (DmL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imsovcanin kaže...

Treba mi savjet, obicno dosta gejmam i provodim vremena na kompu tako da mi treba dobar monitor, trenutno imam 23'' LCD Philips monitor, koji bi mi postao sekundardni monitor kada kupim novi... Uglavnom dvojba je u sljedecem... Kupiti IPS monitor sa boljom slikom, manje para, ali manjim odazivom (prijatelj me uvjerava da za gejmanje je potrebno imat min 1-2ms) ili skuplji monitor (+1k), boljom rezolucijom i LED :S linkovi su dolje pa recite sta mislite

IPS:

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-philips-247e6qdad-fhd-ips-5ms-250cd-m2-20-000-0001-vga-dvi-mhl-hdmi-crni-razred-energetske-ucinkovitosti-a-100333201

Bolja rezolucija:

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-philips-242g5djeb-144-hz-1ms-350cd-m2-80-000-0001-d-sub-dvi-d-hdmi-dp-usb-3-0-crni-100333160

moze neki savjet? xD 

11 godina
neaktivan

Slabo o njemu ima na netu. Koliko vidim VA panel.
Na Amazonu ima nekoliko pohvala od kupaca, al monitor je nepoznanica
vecim dijelom koliko vidim. Ipak 5 godina garancije je svakako zanimljivo za tu cijenu.

16 godina
neaktivan
DmL kaže...

Pozdrav!

Trebao bih preporuku monitora, u obzir dolaze veličine od 22-24", marka mi nije bitna. MORA imati barem 2 HDMI ulaza.

Gledam malo po ADM-u , Linksu , HGSPOT-u itd.

Na što bih trebao obratiti pozornost prilikom kupovine? Također, ne bih dao neke velike novce - vidio sam da se za nekih 900-1 100 kuna danas može nabaviti solidan monitor.

Može pomoć kolege?

17 godina

Kratko i jasno preskoči ga, jer kako god pogledaš njegove tehnikalije su za sad ipak vrlo maglovite.

danny_2 kaže...

Slabo o njemu ima na netu. Koliko vidim VA panel.
Na Amazonu ima nekoliko pohvala od kupaca, al monitor je nepoznanica
vecim dijelom koliko vidim. Ipak 5 godina garancije je svakako zanimljivo za tu cijenu.

Ne možeš bit isguran da je VA panel, bez obzira kaj Fujitsu navodi statički kontrast 3000:1 tu opet ništa nije 100% provjereno.Kaj se tiče garancije malo sutra pet godina, ja više vjeruješ poznatom Švapskom web dučanu dakle 3 godine garancije.Ali opet eto ti i kod Švaba zbrke, oni su napisali da je to TN LCD panel a u tehnikalijama piše statički kontrast 3000:1.Suma sumarum zaboravite na taj Fujitsu, zašto riskirat kad na tržištu ima dosta Benq AMVA monitora kod kojih je sve več odavno poznato.

https://www.computeruniverse.net/products/90616071/fujitsu-l27t-1-led.asp

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Što mislite o modelu AOC I2481FXH ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ne možeš bit isguran da je VA panel, bez obzira kaj Fujitsu navodi statički kontrast 3000:1 tu opet ništa nije 100% provjereno.Kaj se tiče garancije malo sutra pet godina, ja više vjeruješ poznatom Švapskom web dučanu dakle 3 godine garancije.Ali opet eto ti i kod Švaba zbrke, oni su napisali da je to TN LCD panel a u tehnikalijama piše statički kontrast 3000:1.Suma sumarum zaboravite na taj Fujitsu, zašto riskirat kad na tržištu ima dosta Benq AMVA monitora kod kojih je sve več odavno poznato.

https://www.computeruniverse.net/products/90616071/fujitsu-l27t-1-led.asp

Nisam ni napisao da je sigurno VA panel, vec koliko vidim. Takoder sam napisao da
ima jako malo informacija o njem u na netu i da je nepoznanica.

Nadalje na vise stranica se navodi kontrast od 3000:1 i 178/178 kut gledanja,
te po ono malo misljenja ljudi da se zakjljuciti da je VA panel, pogotovo jer su neki korisnici
pohvalili dubinu crne boje, sto vise jedan korisnik navodi da monitor uistinu ima AMVA panel.

http://www.amazon.de/FUJITSU-Display-L27T-1-EU-Kabel-Business/dp/B011DY7IM4/ref=pd_sim_sbs_147_4?ie=UTF8&dpID=31Zu2o7SjVL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=11874WQGEDK33746NXJW

Takoder napominjem da postoji jos jedan slican monitor i izgledom i imenomkoji uistinu je TN panel,
ali ima drugacije utore i zove se SL27T-1 te ima 3 godine garancije.

Dok verzija L27T-1po navodima ljudi ima AMVA panel, a nase dvije web trgovine e-kupi i Futura 
navode za ovaj L27T-1 sa amva panelom 5 godina garancije.Sumnjam da su se obje trrgovine zajebale, ali
poslo sam upit pa cemo i to znati sa sigurnoscu.

Dakle 2 vrlo slicna izgledom i imenom monitora jedan je TN a jedan AMVA jedan 3 a drugi 5 godina garancije.
Navodno ova verzija bez slova S, dakle L27T-1 je AMVA panel. Opet ne mogu tvrditi sa sigurnoscu,
ali istrazio sam po netu i po onome sto vlasnici monitora pisu monitor je AMVA panel i ima dobre ocijene.

Takoder zasto bi zaboravili taj Fujitsu ukoliko uistinu ima AMVA panel, a nudi 5 godina garancije, 
te ima bolju povezivost cak i od SVIH Benq modela u tom cijenovnom rangu. Tako da molim lijepo.
JEDINO gdje bi ja pozvo na oprez je cinjenica da ne znamo cije AMVA panele koristi Fujitsu u navedenom modelu,
te samu kvalitetu tih panela. Medutim ne treba odma negativno gledati na monitor i pozivati na izbjegavanje.
Vjerujem da ce se u skoro vrijeme saznati vise o njemu, pa cemo i znati o kvaliteti.
U svakom slucaju novi monitor, nova konkurencija, vise izbora, bolje za kupce. Jer eto i samsung je izbacio novi
AMVA monitor, ali o njemu vise cu napisati nesto kasnije. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 20:50 (danny_2).
11 godina
neaktivan
DmL kaže...

Izgleda lijepo, ne znam kolko nas ovdje ima iskustva sa tim ili
AOC monitorima. Monitor se cini solidan po recenzijama.
Ipak jedna recenzija upozorava na premaz. Najbolje ti proletit
malo recenzija o njemu i pogotovo misljen  ja korisnika, pa ces najbolje znat.
Za sta ti treba monitor?

16 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

Izgleda lijepo, ne znam kolko nas ovdje ima iskustva sa tim ili
AOC monitorima. Monitor se cini solidan po recenzijama.
Ipak jedna recenzija upozorava na premaz. Najbolje ti proletit
malo recenzija o njemu i pogotovo misljen  ja korisnika, pa ces najbolje znat.
Za sta ti treba monitor?

Hvala na odgovoru.

Za što mi treba, hm, pa recimo to tako za svakodnevni rad. Za igranje definitivno ne, tu i tamo nešto zaigram, ali rijetko kad.

Najviše vremena provodim surfajući, čitajući PDF dokumente ili pišući dokumente u Wordu, tu i tamo nešto u Photoshopu i programiranje u nekom IDE-u.

O kojem točno premazu postoji upozorenje, nisam siguran da sam shvatio o čemu je riječ?

12 godina
DmL kaže...

Vidio ga uzivo, mene nije bas dojmio sto se tice izgleda, tilt mogucnost mu je dosta suzena za razliku od konkurencije koliko sam probao, sjajna crna plastika ispod ekrana i cijela pozadina pa sad ti odluci, stalak je valjda metalan no ja bi cak rekao da je dobra kopija čvrste plastike. Jedino sto mu je ekran u ravnini sa okvirom tako da nema one izbocene okvira oko ekrana.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

tražim monitor do 1500kn za svakodnevnu upotrebu, znači filmovi, surfanje, igre, tv preko prijemnika, uglavnom sve znači hehe... pa me zanima je li ima šta bolje od ovog monitora ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DmL kaže...

Hvala na odgovoru.

Za što mi treba, hm, pa recimo to tako za svakodnevni rad. Za igranje definitivno ne, tu i tamo nešto zaigram, ali rijetko kad.

Najviše vremena provodim surfajući, čitajući PDF dokumente ili pišući dokumente u Wordu, tu i tamo nešto u Photoshopu i programiranje u nekom IDE-u.

O kojem točno premazu postoji upozorenje, nisam siguran da sam shvatio o čemu je riječ?

Onaj premaz preko ekrana sto sluzi da ekran nije reflektivan.
Ne znam koji tocno koristi pa si procitaj na netu, kazem da sam vidio
da se neki ztale da daje zrnastu sliku, valda nesto kao onaj na dell p2414h.
Pa si to pogledaj. 

12 godina

Ako ti treba monitor sa dvb-t tunerom to je super izbor i vjerojatno nema bolje od konkurencije, meni se isto bijela boja vise sviđa od 390 modela, jer manje prasine skuplja glossy plastika kad je bijele boje. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice