mozes za 400 dobiti jedan, dva ne
Koji monitor kupiti
- poruka: 21.557
- |
- čitano: 5.648.929
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
mozes za 400 dobiti jedan, dva ne
Ma šta pričaš... ima 27" QHD IPS modela sa 144-185hz za 200e koliko voliš..
Gigabyte, Acer, Asus TUF, Xiaomi, AOC... more ih je.
ima gaming, nema uredskih
ima gaming, nema uredskih
Kakva mu je razlika, treba mu IPS matrica, DP/HDMI.. to imaju svi.
Evo nastavno na proslu stranicu i VRR flicker raspravu... nakon tjedan dana i igranja 3-4 igre na novom monitoru (AW3225QF), nikakvih problema s tim. FPS mi je bio 65-120 ovisno o naslovu, al dok god je stabilno, nema problema. A nije da imam nesto dobar procesor. Jedino di se pojavi tu i tam su tamni loading screenovi, nebitno.
Pozdrav svima, treba mi savjet. Uzeo bi si 2 monitora 27" za home office, ali da mogu kasnije iskorisiti za gaming.
Gledam IPS i 27". Posto imam docking station bilo bi dobro da ima i DP i HDMI.
Ne bi sad neke brutalne novce dao, oko 200ak€ po komadu.
Nazalost od ovog mjeseca cijena nekih monitora je otisla papreno gore, dali je zbog carina, dolara i sl nema pojma, Bio je odlican Gigabyte m27q za 200€ no vise ih nema ispod 280€!
Trenutno najeftiniji kod nas i da ga ima za kupiti je slican Dell za 239€, ispod toga ces dobiti samo dosta losije monitore pa se probaj razvuci ak oti odgovaraju!
https://www.hgspot.hr/monitor-dell-g2724d-27-fast-ips-qhd-2560x1440px-165hz-1ms-g-sync-freesync-hdr400-2xdp-hdmi-pivot
Evo nastavno na proslu stranicu i VRR flicker raspravu... nakon tjedan dana i igranja 3-4 igre na novom monitoru (AW3225QF), nikakvih problema s tim. FPS mi je bio 65-120 ovisno o naslovu, al dok god je stabilno, nema problema. A nije da imam nesto dobar procesor. Jedino di se pojavi tu i tam su tamni loading screenovi, nebitno.
Mozda tebi koji ocigledno niti ne vidis razliku iznad 65fpsa! Reći da nema nikavog vidljivog flickera pri 65fps na 240hz panelu se doslovno kosi s svim zakonima fizike.
Ja flicker vidim cim mi fps padne 20% ispod nativnog HZ i to na panelu koji ima valjda najbolji Vrr modul, nemojmo generalizirati pogotovo ne to nazivati nebitnim, neki ljudi od toga ne mogu gledati duze od 10min u monitor i imaju teske glavobolje i probleme s vidom!
Ako moze pitanje dali si primjetio ikakvu promijenu svijetline tokom igranja dakle da je sam mijenja?
Mozda tebi koji ocigledno niti ne vidis razliku iznad 65fpsa! Reći da nema nikavog vidljivog flickera pri 65fps na 240hz panelu se doslovno kosi s svim zakonima fizike.
Ja flicker vidim cim mi fps padne 20% ispod nativnog HZ i to na panelu koji ima valjda najbolji Vrr modul, nemojmo generalizirati pogotovo ne to nazivati nebitnim, neki ljudi od toga ne mogu gledati duze od 10min u monitor i imaju teske glavobolje i probleme s vidom!
Ako moze pitanje dali si primjetio ikakvu promijenu svijetline tokom igranja dakle da je sam mijenja?
Ne pricamo uopce o istoj stvari, ja pricam o ovom: https://www.rtings.com/videos/products/bIs6kRFz/dell-alienware-aw3225qf/vrr-flicker-video.mpd?autoplay=0\u0026autoload=true
The Dell Alienware AW3225QF has noticeable VRR flicker in darker parts of scenes. However, flicker is minimal in brighter parts of scenes, and isn't present at all if your PC maintains fairly consistent frame rates. Znaci, nije bitno KOLKI je fps nego da je konzistentan odnosno da ne leti sim tam.
Ti pricas, pretpostavljam, o ovom:
Sto s ovim monitorom nije problem, sudeci po rtingsu. Makar, prvih dan dva su mi suzile oci i boljela glava, smanjio sam brightness na 120 cd ko sto mi je bilo na proslom monitoru, i otad je ok, ili sam se naviknuo ili mi je jednostavno palio oci svjetlinom.
Nisam zasad primijetio automatsku promjenu svjetline, iako ocekujem da ce se dogoditi ponekad, ko i na TV-u. Vrlo rijetko kad bude bas ocito/ primjetno.
Ne pricamo uopce o istoj stvari, ja pricam o ovom: https://www.rtings.com/videos/products/bIs6kRFz/dell-alienware-aw3225qf/vrr-flicker-video.mpd?autoplay=0\u0026autoload=true
The Dell Alienware AW3225QF has noticeable VRR flicker in darker parts of scenes. However, flicker is minimal in brighter parts of scenes, and isn't present at all if your PC maintains fairly consistent frame rates. Znaci, nije bitno KOLKI je fps nego da je konzistentan odnosno da ne leti sim tam.
Ti pricas, pretpostavljam, o ovom:
Sto s ovim monitorom nije problem, sudeci po rtingsu. Makar, prvih dan dva su mi suzile oci i boljela glava, smanjio sam brightness na 120 cd ko sto mi je bilo na proslom monitoru, i otad je ok, ili sam se naviknuo ili mi je jednostavno palio oci svjetlinom.
Nisam zasad primijetio automatsku promjenu svjetline, iako ocekujem da ce se dogoditi ponekad, ko i na TV-u. Vrlo rijetko kad bude bas ocito/ primjetno.
Znam ja o cemu ti pricas, vrr flicker je vidljiv i na najboljim IPS kamoli ne na Oledu koji je u tome daleko gori!
Druga stvar je sto sam htio vidjeti dali primjecujes pwm flicker, ocigledno da imas problem (ne dugorocni) s tim jer da nemas nebi te oci uopce bolile ili imale potrebu za privikavanjem, dakle taj test kaj je na rtringsu nije dobar za to i trebalo ga je odavno promijeniti jer po njima doslovno 99% svih panela nema pwm flicker sto NE da nije tocno. Na Blur-basters.com ima daleko bolji test za to!
Taj Alienware ima kakti DC Dimming koji bi trebao malo to sve popraviti pa sam htio cuti drugo misljenje kako radi.
Razmisljam uzeti LG 45GX950A, ima netko da podijeli iskustva? Vecinom office work ali tu i tamo bi odigrao nešto
Inace kod VRR flickera ponekad moze pomoci da se scaling prebaci na GPU i onda ugasi.
Nije garantirano da ce pomoci, ali vidjao sam da ljudi pisu da im je pomoglo. Ne sprijeci ga totalno, ali ga "smanji".
Ako ne treba image scaling nista ne kosta probati
Pozdrav svima, treba mi savjet. Uzeo bi si 2 monitora 27" za home office, ali da mogu kasnije iskorisiti za gaming.
Gledam IPS i 27". Posto imam docking station bilo bi dobro da ima i DP i HDMI.
Ne bi sad neke brutalne novce dao, oko 200ak€ po komadu.
Nazalost od ovog mjeseca cijena nekih monitora je otisla papreno gore, dali je zbog carina, dolara i sl nema pojma, Bio je odlican Gigabyte m27q za 200€ no vise ih nema ispod 280€!
Trenutno najeftiniji kod nas i da ga ima za kupiti je slican Dell za 239€, ispod toga ces dobiti samo dosta losije monitore pa se probaj razvuci ak oti odgovaraju!
https://www.hgspot.hr/monitor-dell-g2724d-27-fast-ips-qhd-2560x1440px-165hz-1ms-g-sync-freesync-hdr400-2xdp-hdmi-pivot
Pozdrav,
našao sam vani GIGABYTE GS27QA . Je li on ok?
Pozdrav,
Je, odličan je. Imao sam prethodni model sa 144Hz, isto je bio super.
AKO ti ne smeta što nema podesivi nosač :) Ili ga montiraj na vanjski nosač, ili gledaj neki drugi model koji ima podešavanje po visini.
Pozdrav,
Je, odličan je. Imao sam prethodni model sa 144Hz, isto je bio super.
AKO ti ne smeta što nema podesivi nosač :) Ili ga montiraj na vanjski nosač, ili gledaj neki drugi model koji ima podešavanje po visini.
Imam svoj nosac, zato me i nije briga. Super hvala lijepo.
Kod mene je Arctic Z1 Pro već više godina, trenutno je na njemu 34UW. Čvrst i robusan, ima i usb hub. Preporuka ako ih ima još u prodaji.
Uzeo Z1 Pro ali Gen3 verziju, mogu reć da je sada za 3 klase bolje nego sa defaultim Alienware stalkom. Nisam žalio nadoplatiti za USB hub, top stvar, sada sa monitorom imam hrpetinu slobodnih USB portova.
Ovo mi je 4ti monitor na ovom stalku, da, volim isprobavati 😆 i nema tog stock nosača koji mi ovaj arctic može zamjeniti, vjerojatno postoje i bolji nosači ali od ovog mi bolje ni ne treba. jedino podešavanje po visini i tilt je malo škakljivo ali kad jednom složiš kako ti paše to više ne diraš, barem u mojem slučaju. Uživaj, poz 🍺