Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.338
|
čitano: 5.339.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Koji monitor kupiti
lndestructible kaže...

pozdrav momci,,,

Ovako treba mi preporuka za iskljucivo do 25" ekran, radi velicine stola udaljenosti itd.. veci ekrani su mi preveliki za moje potrebe  ne treba mi neki divlji refresh rate od 500hz da je minimalno 144hz isto tako najbitnije od svega mi je kvaliteta slike pa ako moze neka preporuka al da je zaista dobar panel, bio sam prije par mj uzeo AOC 24G4X i totalno sam se razocarao. crna je na donjem desnom dijelu ekrana bila siva a magenta je bila previse izrazajna toliko me to nerviralo da sam vratio monitor,, o kutu gledanja da ne govorim... pa vas molim preporuku cijena do 400€

Gle, eventualno ćeš morati nešto nariktati, pogotovo u tom rangu.. s tim panelima ima uvijek nekih mana:

IPS: lijepe boje (izražene, nije za svakoga ali se da nariktat), dobar kut gledanja, nema smearinga  ali loše crne (isprano), najlošiji kontrast

VA: najbolji kontrast, jako loš kut gledanja, black smearing, vrr flicker - dosta bolje kod skupih panela

Sve ovisi za šta ga trebaš.. tih monitora u tom rangu ima mali milijun

E sad, kut gledanja ne znam na što točno misliš ako si tak blizu stola ja vjerujem da stalno gledaš u monitor onako ravno? Onda bi preporučio ovo: https://www.nabava.net/monitori/aoc-agon-q27g3xmn-monitor-cijena-ips-va-27-16-9-517767431 

To je u tom rangu vjerojatno najbolji VA panel, iako izlazi sada nova verzija u Europi koja je navodno još i bolja.

https://tech24.hr/proizvod/dell-alienware-aw2523hf-622cm-245-169-fhd-monitor-hdmi-dp-1ms-360hz-pivot/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click - ovaj mi je frend uzeo, on tak voli fpsove igrat i jako je zadovoljan.

17 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam uzeo Alienware 32''

- HDR u windowsima je OK, neke boje su malo čudne

- zakrivljen ekran - blago zakrivljen, nije strašno

- refleksija - toga sam se bojao, ali ne primjeti se toliko

- crna boja - ništa specijalno, ali je ok, nema više onog sivila na crnim scenama

- igrice - ljepše nego na klasičnom monitoru, ali ništa specijalno

- scrollanje na 240 herca - neprocjenjivo 

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina

Ovak za ovaj AOC sam cuo i ima i na rtingsu jbne ocjene medjutim meni treba nesto do maxa 25" sve ostalo mi je preveliko zbog udaljenosti i smetaju me veliki ekrani nije mi to ugodno kao ostalima, bitno mi je da ima dobar panel da nema te artifekte i ima tih monitora mali milijun zato vise i ne znam sta da uzmem, ovaj AlienWAre sta si mi poslao samvidio al taj nema tak dobru ocjenu sto se tice kvalitete slike jednostavno nisam pametan...

Slovo sto ga Ante kovo
10 godina
lndestructible kaže...

Ovak za ovaj AOC sam cuo i ima i na rtingsu jbne ocjene medjutim meni treba nesto do maxa 25" sve ostalo mi je preveliko zbog udaljenosti i smetaju me veliki ekrani nije mi to ugodno kao ostalima, bitno mi je da ima dobar panel da nema te artifekte i ima tih monitora mali milijun zato vise i ne znam sta da uzmem, ovaj AlienWAre sta si mi poslao samvidio al taj nema tak dobru ocjenu sto se tice kvalitete slike jednostavno nisam pametan...

Ma e, što je najgore rtings je jako strog, oni će dati jebenu ocjenu za sliku ako je ekran oled ili jeben mini led, to je tako, zbilja ako ti je cilj tako competitive 24" igranje na više hz i full hd teško je fulat s nekim ipsom.. btw, ako ti se pojavljaju artefakti jesi provjerio da nije do graficke?

17 godina
4 godine
Koji monitor kupiti

Stigao i Gigabyte M28U

Savrsenstvo oštrine i prikaza, 8k@144hz@ radi kao iz p....u 1 kliku
Panel skoro pa identican kao kod Samsunga s minimalno bleeda i to jedva vidljivog, kalibrirano sve drugi dan cak mrvu bolji od Samsunga u svemu, cista 9-tka!

Bezbolna tranzicija s usranog trendovskog Oleda zvanog milijon problema i ogranicenja iz proslog desetljeca barem za mene entuzijasta!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:57 (Boris grozni).
Moj PC  
0 4 hvala 0
10 godina

Boro koja lovica je monitor?Da ima gsync možda bi uzeo 1 prije nego pređem na oled

4 godine
ZGamer kaže...

Boro koja lovica je monitor? Da ima gsync možda bi uzeo 1 prije nego pređem na oled

Kod nas najeftiniji 420€, imaš freesync premium, radi sve topčina!

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:27 (Boris grozni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice