Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.631
|
čitano: 4.928.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci
Re: Koji monitor kupiti
Ne, to nije normalno. Vratio sam takva dva. Izgleda da je dobavljac AsbisC nabavio kolicinu u pola cijene, jer je svaki sa IPS glowom kojeg nema na prijasnjim testiranjima i reviewima. Zapakiraj i posalji nazad HG SPOTU, te trazi zakonski raskid ugovora. Ako ti ponude novoga, nemoj pristati jer ce ti doci novi sa identicnim problemom.

1 0 hvala 1
4 godine
trancertt kaže...
Ne, to nije normalno. Vratio sam takva dva. Izgleda da je dobavljac AsbisC nabavio kolicinu u pola cijene, jer je svaki sa IPS glowom kojeg nema na prijasnjim testiranjima i reviewima. Zapakiraj i posalji nazad HG SPOTU, te trazi zakonski raskid ugovora. Ako ti ponude novoga, nemoj pristati jer ce ti doci novi sa identicnim problemom.

Tako će i biti, neću niti uzeti drugi. Oni bi svakako morali izvršiti povrat love?

14 mjeseci
Tako je, samo trebas jasno reci da zelis raskid i povrat novca, a ne reklamirati proizvod.
4 godine
trancertt kaže...
Tako je, samo trebas jasno reci da zelis raskid i povrat novca, a ne reklamirati proizvod.

Ok, hvala ti.

4 godine
trancertt kaže...

Jesu tebi umanjili iznos povrata zbog otvorene ambalaže ili nečeg tako glupog. Nisam još bio u dućanu, ali sam takvu neku glupost pročitao na stranici?

13 godina

Zbog otvorene ambalaže ti ne smiju umanjiti iznos, jer je to bilo neophodno kako bi utvrdio funkcionalnost robe.

Zakon o zaštiti potrošača

Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora

Članak 84., st.6

(6) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

16 godina
Zeppelin Graf kaže...

Ekipa stigao mi monitor IPS 1440p 24". Ima IPS bleed sto je bilo za očekivati, ali neznam jel ovo previše?

Majko mila pa šta je ovo, ovo prvi puta vidim 

Bez ljutnje no ovo je katastrofa,,,vračaj to nazad traži pare i kako rekoh Kupuj dell 2724D i to u nekom drugom dućanu

4 godine
Wiz3m4n kaže...
Zeppelin Graf kaže...

Ekipa stigao mi monitor IPS 1440p 24". Ima IPS bleed sto je bilo za očekivati, ali neznam jel ovo previše?

Majko mila pa šta je ovo, ovo prvi puta vidim 

Bez ljutnje no ovo je katastrofa,,,vračaj to nazad traži pare i kako rekoh Kupuj dell 2724D i to u nekom drugom dućanu

A nema ljutnje, nisam ja kriv. Ja sam samo htio 1440p monitor🙈

16 godina

Da si čitao zadnjih 10tak stranica vidio bi da se naveliko preporučuje spomenuti Dell model, zatim LG 27GP850P-B, te M27Q od Gigabyta ne G. no ima i onih koji su ga gurali tu zbog 20 do 30 e razlike u cijeni bespotrebno.

Druga stvar koja je točna je da i sa gore navedenim monitorima te može opet potrefiti takva sreća sa usrasnim panelom, no mišljenja sam kako Dell i LG imaju puno bolji quaslity control od Gigabyta, i manje je vjerovatno....po osobnom iskustvu kažem Dell jer sam jednog kupio//Hardsoft trgovina i još 2 kolegama preporučio i paneli su bili sa minimalnim bleedom, sva 3

4 godine

Mislim da je g27q za 239 eura, omjer kvalitete i cijene odlična opcija. Ovi svi drugi su dosta skuplji, zato sam i išao na tu varijantu. Što se tiče hg spota, ovo mi je prvo iskustvo s njima, tako da nisam znao da će me ovo čekati. Druga stvar za taj Dell ne mislim dat 300 eura jer toliko ne vrijedi, što se tice navedenog LG-a on je odličan, samo što ga nisam mogao naći kod nas po normalnoj cijeni.

16 godina

Onda dobiješ što dobiješ na žalost.....G27 nije isto što i m27, nisu isti paneli!!

4 godine

Nisam dobio ono što sam želio, nitko to ne želi. Na prošloj stranici da si obratio pažnju, kolega je rekao da na tom hvaljenom Dell-u ima bleed s kojime nije sretan. A jebiga kupit najskuplje nešto i bit zadovoljan je najlakše ako si pun ko brod.

14 mjeseci
Mislim da mnogo brkaš pojmove. Ovo što se prodaje od dobavljača Asbis G27Q je roba sa greškom, nije ispravan artikal. Dakle, nije bitno da je jeftiniji i lošiji artikal od M27Q nego ne treba doći u takvom stanju svaki primjerak tog naziva.
15 godina
Koji monitor kupiti

Imao sam G27Q koji sam prodao kolegi na forumu ovdje, ni približno ovoliki bleed nije imao, ako uopće. Ovo je doslovno anomalija, ekstremni slučaj bleeda.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

A i pitanje je kako to izgleda uživo jer kad ovako slikaš na mobu, čini se još jedno 5 puta gore nego što je. Ne kažem da kod kolege nije loše, samo da se po slici ne može znati jer jako pretjera.

13 godina
Zeppelin Graf kaže...

Mislim da je g27q za 239 eura, omjer kvalitete i cijene odlična opcija. Ovi svi drugi su dosta skuplji, zato sam i išao na tu varijantu. Što se tiče hg spota, ovo mi je prvo iskustvo s njima, tako da nisam znao da će me ovo čekati. Druga stvar za taj Dell ne mislim dat 300 eura jer toliko ne vrijedi, što se tice navedenog LG-a on je odličan, samo što ga nisam mogao naći kod nas po normalnoj cijeni.

M27Q je bio 225E na Amazonu, sad je 240.  Lg se isto vrtio oko 220E, sad ga trenutno nema.

14 godina
Koji monitor kupiti

meni došao m27q sa amazona. jako sam zadovoljan, nema mrtvih pixela niti background bleeda. odličan je 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Koji monitor kupiti

Ovako na slici izgledaju kad baš katastrofa primjeri, užas.

Definitivno najlošije što sam do sada vidio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zeppelin Graf kaže...

Nisam dobio ono što sam želio, nitko to ne želi. Na prošloj stranici da si obratio pažnju, kolega je rekao da na tom hvaljenom Dell-u ima bleed s kojime nije sretan. A jebiga kupit najskuplje nešto i bit zadovoljan je najlakše ako si pun ko brod.

To je vjerojatno roba s greškom i dogodi se svakom, najbolje bi bilo da u kakvom dućanu možeš vidjeti izložene i upaljene monitore pa izabrati.Isto tako taj glow je puno manji uživo nego na  slici s kakvog mobitela.Probao na svom prijašnjem M28U. Tvrditi da je zbog toga G27Q loš monitori je glupost, prije 3 godine kad se počeo proizvoditi je bio best buy gaming 2K monitor po Rtings.com.Pokušaj sa M27Q ili acer/nitro-xv275u-p3biipx, to je također jako dobar monitor VA matrice sa Mini LED pozadinskim osvjetljenjem.Bio sam preporučio nekome taj monitor prije mjesec dana.Na njemu ti nema bleeda i glowa. 

Kolega mr.potter  je par postova prije napisao svoje dojmove o tom monitoru.Za cijenu pak vidi na Amazon.de jer kod nas je oko 400eura.Znam da ti je možda preko budžeta ali svakako bi se isplatilo uzeti ga za 300njak eura. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2024 23:09 (ghibli7).
16 godina

Ne kažem da je loš, no svakako lošiji panel od m27Q, kako rekoh odmah u prvom postu, takve stvari se mogu desiti sa svakim proizvođačem i posebice u nižebuđetnim serijama/modelima gdje je QC podosta loš.

No nije smak svijeta, reklamiraj ga, mada kako se već i kazalo, slika sa monitorom daje duplo gori dojam, no svakako je ovdje dojam loš i monitor je za reklamirati, odnosno odmah ga vratiti bez ikakvih razloga....ne spominji ništa ako si u 14 dana vjeruj mi....samo ga spakiraj i traži povrat novca. U napomenu prilikom povrata reci kako ti jednostavno ne odgovara.

4 godine
Koji monitor kupiti

Vratio ga bez problema. Mislim da ću ciljat LG.

1 0 hvala 0
11 godina
Zeppelin Graf kaže...

Instaliraj si ekstenziju "The camelizer" i napravi si watch listu na amazonu za monitor, 27GP850P-B je najnize bio 209€ 19.08, sad posto je kompletno out of stock mogli bi ga opet dodat u stock i spustit na slicnu cijenu

4 godine
hahhaajaads kaže...
Zeppelin Graf kaže...

Instaliraj si ekstenziju "The camelizer" i napravi si watch listu na amazonu za monitor, 27GP850P-B je najnize bio 209€ 19.08, sad posto je kompletno out of stock mogli bi ga opet dodat u stock i spustit na slicnu cijenu

Taj ću i ciljat.

13 godina
ghibli7 kaže...

To je vjerojatno roba s greškom i dogodi se svakom, najbolje bi bilo da u kakvom dućanu možeš vidjeti izložene i upaljene monitore pa izabrati.

Ne znam gdje uopće ovo možeš probati, ja sam htio vidjeti uživo 2K 32" zakrivljeni model, pa je to nemoguća misija, a pogotovo još ako želiš spojiti nešto svoje na takav mnonitor.

8 godina
mrsmith kaže...

Imao sam G27Q koji sam prodao kolegi na forumu ovdje, ni približno ovoliki bleed nije imao, ako uopće. Ovo je doslovno anomalija, ekstremni slučaj bleeda.

Taj monitor je sad kod mene i apsolutno nema nikakvih problema, barem ne vidljivih golim okom, ako se traži dlaka u jajetu i boja piksela se mjeri s onim profesionalnim uređajem, onda bi se vjerojatno vidjelo. Uostalom, čitao sam da je i M27Q u prvoj verziji imao BGR layout radi čega bi tekst bio malo mutan u nekim situacijama, ne znam kako je sad u ovoj novoj verziji. Razlika u cijeni ta dva monitora je 50-ak €, a koliko mogu primijetiti razlike baš i nema da bi bilo opravdano. Također, barem prema stranim forumima, Gigabyte ima problema sa quality controlom, ali koliko mogu primijetiti ljudi nisu zadovoljni te vraćaju i višestruko skuplje monitore od ovog, tako da očito nijedan proizvođač nije imun na to.

4 godine
Koji monitor kupiti

Ekipa dok čekam LG na akciji, malo gledam kaj ima ostalo. Zanima me jel ovaj Samsung valja kaj, meni je bitno da je 27" 1440p i da je IPS, to je tolko kolko znam.?

https://www.futura-it.hr/mon-27-sm-odyssey-ls27dg500euxen-180hz-ls27dg500euxen/233902/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

0 0 hvala 0
10 godina

bok, 27GP850P ti je EOL model, ovo kaj još imaju na stanju je to to. Nasljednik je 27GS85Q(više manje isti model, samo ima veći refresh rate i par sitinica)..tak da bi valjda uskoro mogli trgovci akcijat da ga se riješe ak ima je ostalo kaj zaliha.

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
4 godine
guzda22 kaže...

bok, 27GP850P ti je EOL model, ovo kaj još imaju na stanju je to to. Nasljednik je 27GS85Q(više manje isti model, samo ima veći refresh rate i par sitinica)..tak da bi valjda uskoro mogli trgovci akcijat da ga se riješe ak ima je ostalo kaj zaliha.

Bome taj novi i košta dobro.

16 godina

Moj savjet i dobronamjerna preporuka ide u smjeru da kod kupovine takvih stvari kao što je monitor se ne gleda na 30 40e kod kupovine jer monitor uglavnom večina korisnika ima na duže staze i on je taj koji daje osjetan upgrade, oku vidljiv, nešto u šta se pilji i preko kojeg se procesuira taj naš doživljaj nečeg u čemu uživamo i što volimo....kako sam več rekao jako zanemarena komponenta gaming setupa

12 godina
Koji monitor kupiti

Gledaj kupiti monitor koji podržava HDR!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice