Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.032
|
čitano: 6.343.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji monitor kupiti

Trebao bi se prije usuditi vani nego ovdje jer su reklamacije puno brže i nema puno pitanja. Igra velikih brojeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Pitanje je kad će doć kod nas taj asus, gledam ovaj LG 27GX700A radi ekrana koji nije glossy..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Baš danas vidio izloženi ASUS Rog Strix XG27AQDMG, upaljen, crna win podloga, bilo je na 125%, smanjio sam na 100%, text fringing je vidljiv al jedva, na prvu se ne skuži, al ak se malo zagleda onda se malo vidi, čak bih to mogao stavit pod zanemarivo, pošto nije bio spojen na mrežu, nisam mogao vidit kakav je kod surfanja u edge browseru gdje je veće količina teksta na različitim podlogama; očito se prenaglašava taj text fringing, naravno pored njega su bili ips monitori, što reći, osim backlight bleeda i ispranih boja oled je drugi svijet.. Što se tiče osvljetljenja, bio na 65% i čak mi se čini ok..

Odbljesak nije bio uočljiv al to je zato što na monitoru ima pun kufer prašine tj na samom zaslonu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Imam AOC 24G2U, na kompu se uglavnom vrte hrpa tabova u Firefoxu, portali/forumi, youtube i tu i tamo se pogleda koja serija. Pošto na kompu ne igram (RX 580 STRIX OC 8GB Gaming) mislim da bi mi je najveći upgrade koji trenutno mogu napraviti i gdj eću vidjeti poboljšanje je novi monitor.

Ovaj je 24", najviše mi može proć 27" na ovu udaljenost.. bitno mi je da windowsi nisu "presitni", da je sve oštro, i da je vidljivi upgrade na ovaj šta imam trenutno itd.. šta bi preporučili, jel tu upada neki OLED ? Budžet je neki best buy rang...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti

27 2k ips...ima preporuka puno na tu temu....Xiaomi primjerice.....Oled tu nikako nije best bang4buck

16 godina
Wannabes kaže...

Imam AOC 24G2U, na kompu se uglavnom vrte hrpa tabova u Firefoxu, portali/forumi, youtube i tu i tamo se pogleda koja serija. Pošto na kompu ne igram (RX 580 STRIX OC 8GB Gaming) mislim da bi mi je najveći upgrade koji trenutno mogu napraviti i gdj eću vidjeti poboljšanje je novi monitor.

Ovaj je 24", najviše mi može proć 27" na ovu udaljenost.. bitno mi je da windowsi nisu "presitni", da je sve oštro, i da je vidljivi upgrade na ovaj šta imam trenutno itd.. šta bi preporučili, jel tu upada neki OLED ? Budžet je neki best buy rang...

Ako ti je budget do 300 eura onda Xiaomi G Pro 27i,ako se možeš rastegnuti do 500-tinjak onda razmisli o OLED-u, AOC Agon Pro AG276QZD2.Ovaj Xiaomi bi bio svakako best buy ali da se mene pita ja bih svakako uzeo u obzir i ovaj AOC-ov QD-OLED. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 5:12 (ghibli7).
12 godina
Koji monitor kupiti

Imam odyssey G7 VA panel 240hz, gledam ga zamijeniti za OLED min 165hz i 2K, igram samo FPS povremeno, da li ima smisla mijenjati zbog slike, i ako da koji uzeti?

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Molim pomoc pri odabiru monitora, u obzir su usla navedena dva u nekom budzetu oko 200 eura. AOC Q27G4X 27" IPS 2k 180Hz -2 godine garancije i ovaj sto je u upravo linkan u drugoj temi.

https://www.futura-it.hr/philips-monitor-evnia-3000-27m2n3501pa-27-fast-ips-2560x1440-qhd-240hz-260/259161/product/

2560x1440, Fast IPS panel, 240HZ (260Hz OC), Adaptive Sync, HDR10, 2xHDMI, 1xDP, zvučnici, podešavanje po visini, Pivot, Swivel, Tilt, 3 godine jamstvo.

Imaš i recenziju na KitGuru

https://www.kitguru.net/peripherals/monitors/dominic-moass/philips-evnia-27m2n3501pa-review-budget-1440p-260hz/

Dobio je 9/10 ocjenu.
Aoc izlazi oko 210 eura a philips 190, misljenja?

0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

neki dan čekam ženu u trgovačkom centru i vidio da imaju neke monitore u Xiaomi trgovini, pa reko ode vidit šta se nudi. Odmah došao prodavač do mene pa ja malo krenio komentirati gaming monitore i krene on meni bacati neku spiku kako je 144/165 hz zastario, da se ni slučajno ne kupuje gaming monitor ispod 240 hz, kakve su to žvake? Jel to istina? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bjede kaže...

Pozdrav,

tražim monitor koji bih za sad spojio na Lenovo Legion 5i laptop (16", 14650HX, RTX 4060, 240 Hz), a kasnije vjerojatno na desktop konfiguraciju. Surfanje, video, Office, rjeđe manje zahtjevna obrada fotografija, povremeni casual gaming (isključivo singleplayer). 
Išao bih na 27". 32" mi se čine previše s obzirom na dostupan prostor. 
S obzirom da nisam "in" sa tehnologijom u posljednje vrijeme, a vidim da postoji više opcija (OLED, IPS, VA), potreban mi je savjet što bi mi bilo najbolje. Za nekih 200-250 eura recimo.
OLED se čini se ne uklapa u taj cjenovni rang, a čitam dosta o Burn-inu, pa bolje izbjeći potencijalan problem. Vidim nude se i ovi zakrivljeni monitori. Ne znam ima li to smisla (IPS ili VA?), pogotovo na ovako manju dijagonalu.

Htio bih da je monitor podesiv po visini i širini, 2K rezolucija minimalno (zapravo dovoljno), neki pristojni refresh rate (144+ Hz recimo), solidan izbor konektora (po mogućnosti i USB-C, ali nije nužno). Ni KVM Switch ne bi bio na odmet, ali nije uvjet.

Vidim da se dosta preporuča Xiaomi G Pro 27i kao nekakav Best Buy u tom cjenovnomn rangu. Ali onda opet čitam o problemu sa Red Tintom kod tog modela.

Eto, pa ako može neka preporuka da ubodem nešto sad na sniženjima. 

Hvala!

EDIT: Netko je spomenuo ovaj za izrazito nisku cijenu u 2 web shopa u usporedbi s ostalima. On je 32", ali s obzirom na cijenu, možda ići na tu opciju? Ovako na brzinu sam pogledao par recenzija i nisu loše.

Čitam da se u tom cjenovnom rangu preporučuje i AOC Q27G3XMN. Doduše, on je nekih 50-60 eura skuplji.
Ima li netko iskustva s njime? Ne bih htio previše birati, već suziti izbor na 2-3 modela i odlučiti. 

Kupujem/mijenjam/prodajem košarkaške dresove!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:52 (bjede).
17 godina
Koji monitor kupiti

Mislim da ne može bolje od ovoga MSI MAG 275QF, radio sam usporedbu ostalim monitorima do €200 s akcijskim cijenama, gledam dva da zamijenim postojeće 2x Asus Swift PG279Q

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b690332449

LOL: Crobrother
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice