Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.637
|
čitano: 4.930.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Koji monitor kupiti
crash11 kaže...

sumljam

If you have nothing to lose, try.
16 godina
neaktivan
Filip720 kaže...
crash11 kaže...

sumljam

?

10 godina
Koji monitor kupiti

Ma piše se sumnjam haha, pa mi je smiješno :)

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

lol, ma jedini govore onako, jedni govore onako, jako bitno...

Uglavnom da se vratimo na temu, mislim da sam si našao monitor. 

Philips 40 inch 4K Monitor - BDM4065UC

Dojmovi? Savjeti? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 12:19 (crash11).
11 godina
neaktivan
Dakle izbor je gotobo pao na benq rl2755hm i po meni je best buy za iskljucivo gaming na ps4,jel ima koja alternativa iz asusa ili aoc-a da usporedim malo? Znaci mora biti 27" i sa minimalnim response odazivom....

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
crash11 kaže...
Filip720 kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/monitori/koji-monitor-kupiti/4863320.aspx

12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Molim vas par preporuka za best-buy 1440p monitor (2560x1440), moze i polovno! mora biti tu kod nas! lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
crash11 kaže...
Filip720 kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/monitori/koji-monitor-kupiti/4863320.aspx

Ok thx pročitao sam, sad me zanima da li ga još imaš i kako ti se čini nakon nekog vremenskog korištenja? Koji preporučaš u tom cijenovnom rangu monitor a da je slične veličine? Što ti točno znači da je spor čak i u odnosu na ips, gdje se to vidi? Taj bi mi monitor ujedno služio kao i TV.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 22:21 (crash11).
16 godina
odjavljen

Nemam. Trenutno sam na Dell U3415W. Nisam niti jednog koristio dulje od par tjedana, osim dva Dell 5K ekrana koja sam držao 6 mjeseci. Ovisi što tražiš od monitora, može biti vrlo nezgodna potraga (moja je završila otprilike 19. monitorom u nizu). Što ti je bitno? Koji su ti gornji limiti na cijenu? Za TV preporučam da uzmeš TV. 40" je meni maleno za TV, a monitori su preskupi za TV upotrebu u odnosu na TV-e s istom cijenom.

Spor je kod pokretne slike (igre, video) i to se vidi u tragovima koje pokret ostavlja, a vidljivo je na tamnim podlogama i svijetlim tragovima - recimo, mahanje svjetlosnom sabljom u SW filmu. 

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nemam. Trenutno sam na Dell U3415W. Nisam niti jednog koristio dulje od par tjedana, osim dva Dell 5K ekrana koja sam držao 6 mjeseci. Ovisi što tražiš od monitora, može biti vrlo nezgodna potraga (moja je završila otprilike 19. monitorom u nizu). Što ti je bitno? Koji su ti gornji limiti na cijenu? Za TV preporučam da uzmeš TV. 40" je meni maleno za TV, a monitori su preskupi za TV upotrebu u odnosu na TV-e s istom cijenom.

Spor je kod pokretne slike (igre, video) i to se vidi u tragovima koje pokret ostavlja, a vidljivo je na tamnim podlogama i svijetlim tragovima - recimo, mahanje svjetlosnom sabljom u SW filmu. 

A jbg, baš čitam reviewove o tom monitor i većina su rekli da je dosta dobar, sad ne znam ni sam, nije opet preskup u odnosu na ostale. Inače treba mi se dizajn (web i grafički - photoshop), gaming i kao TV. Što se tiče veličine taman mi je za sobu jer imam u drugoj pravi smart TV. Sad ne znam ni sam, gledo sam i onaj LG 34UM95 šta ima 21:9 omjer, al to mi je čudno full, ta uska slika. Sad više ne znam ni sam šta da uzmem. Ovaj Philip mi se činio dosta dobar, al kad kažeš da ima te mane, ne bi se htio zaletit.

OVdje je lik radio test sa njim 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 22:45 (crash11).
16 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Tražim neki dobar monitor za neke relativno jeftine novce. Našao sam ovaj Benq 24" pa ako imate kakav bolji prijedlog ili nešto za prokomentirat molim vas recite mi jer ga je potrebno kupit u roku od 10 dana.

Pošto mi nitko nije odgovorio, a hića je, isplati li se ovaj monitor kupit. Ima li što bolje kod nas kupit za te novce?

14 godina
1.Lovac kaže...
1.Lovac kaže...

Tražim neki dobar monitor za neke relativno jeftine novce. Našao sam ovaj Benq 24" pa ako imate kakav bolji prijedlog ili nešto za prokomentirat molim vas recite mi jer ga je potrebno kupit u roku od 10 dana.

Pošto mi nitko nije odgovorio, a hića je, isplati li se ovaj monitor kupit. Ima li što bolje kod nas kupit za te novce?

Uzmi ga.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
Stjepanj kaže...

Molim vas par preporuka za best-buy 1440p monitor (2560x1440), moze i polovno! mora biti tu kod nas! lp

Pošto baš gledam za sebe, po meni Dell U2515H, ispod 25" nebi išel sa tom rezom.., mada bi rađe neki 27" 1440p al su u pravilu skuplji.
Recimo Acer CB270HUbmidpr (za njega nisam našel nikakav pametan review) ili BENQ GW2765HT (ovaj pa je meni osobno ružan do bola, vidi se da je plastik fantastik)

Nego, pitanje, dal je bolje uzeti U2515H sa 2.g. ili 3.g. garancije?, razlika u 200kn od jednog do drugog shopa. Danas sam planiral upiknut.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 4:53 (HrcHC).
16 godina
Koji monitor kupiti

Sa 3.god...200kn skuplje ali se isplati kod prodaje kasnije 

P.s digresija neke gpu kartice kao evga daju do 10god.gare zishku ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A sad ne znam ni sam, kad mi je gore član foruma koji ga je imao napisao da ima dosta tih mana.

16 godina
Koji monitor kupiti
  1. Ma pusti ga on to preozbiljno shvacha jer gleda sa poslovne stvari pa vidi koliko je monitora samo promjenio ;-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 9:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

I da - nije flicker-free LED iza, nego treptavi. :)

Da, preozbiljno shvaćam 700€ monitora na kojem radim i grafiku i buljim u njega 15 sati dnevno. Ovaj Philips nije monitor za posao osjetljiv na boje, jer ima vidljivi gamma-shift, black-crush i uniformity probleme. IPS je rješenje za posao s bojama. Svi navijaju da kupiš, vidim, razni revieweri svašta pišu, ali ja im sve slabije vjerujem... Prije nego se zaletiš na 4K i 40" razmisli o tome da ti nije to veliko ispred nosa (mnogima jest), ali i obavezno razmisli još jednom o ovim problemima, recimo: http://hardforum.com/showthread.php?t=1838713&page=68

Što se tiče 21:9 - nije slika uska, nego je široka. :) 

Ako ti ne smetaju ovi efekti s bojama... 

I da: https://pcmonitors.info/reviews/philips-bdm4065uc/#!prettyPhoto

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 10:14 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji monitor kupiti

Opet ga bunish pusti ga da kupi i uziva u 40inch 4k monitoru...

Take it easy bro... Nije svima bitno i da su picajlze kao ti i rambox sto se monitora tiche...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 10:26 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I da - nije flicker-free LED iza, nego treptavi. :)

Da, preozbiljno shvaćam 700€ monitora na kojem radim i grafiku i buljim u njega 15 sati dnevno. Ovaj Philips nije monitor za posao osjetljiv na boje, jer ima vidljivi gamma-shift, black-crush i uniformity probleme. IPS je rješenje za posao s bojama. Svi navijaju da kupiš, vidim, razni revieweri svašta pišu, ali ja im sve slabije vjerujem... Prije nego se zaletiš na 4K i 40" razmisli o tome da ti nije to veliko ispred nosa (mnogima jest), ali i obavezno razmisli još jednom o ovim problemima, recimo: http://hardforum.com/showthread.php?t=1838713&page=68

Što se tiče 21:9 - nije slika uska, nego je široka. :) 

Ako ti ne smetaju ovi efekti s bojama...  

I da: https://pcmonitors.info/reviews/philips-bdm4065uc/#!prettyPhoto

Koji IPS preporučaš a da je malo veći?

Jel ovaj valja http://www.centro.hr/lg-ultra-hd-monitor-34um67-p.aspx , koja je razlika između njega i novije serije 34UM95-P i 34UC97-S (osim što je zakrivljen)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 11:03 (crash11).
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Opet ga bunish pusti ga da kupi i uziva u 40inch 4k monitoru...

Take it easy bro... Nije svima bitno i da su picajlze kao ti i rambox sto se monitora tiche...

700€ daje za monitor, a da ga pustim? Kaže da se bavi bojama. Kako onda nije bitno? Uživat će trgovac i Philips. Da mu se samo gleda filmove... ok. Ovako, meh.

Ne znam razliku. Ja sam imao samo 34UC97 i ovog Dell 3415W. To je sve isti zakrivljeni panel. Što se IPS-a tiče, poredaj po važnosti karakteristike i navedi cjenovni gornji limit. U pravilu Dell nudi najbolju cijenu. HP je nešto skuplji, ali isto dobar. Eizo ima najbolje pro monitore, ali su dosta skuplji.

16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Zapravo: probaj ga pa vidi. Uvijek ga možeš vratiti ako ga kupiš preko weba. (14 dana zakonski rok).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zapravo: probaj ga pa vidi. Uvijek ga možeš vratiti ako ga kupiš preko weba. (14 dana zakonski rok).

Ovaj LG ili Philip?

16 godina
odjavljen

Pa i Philips. Bilo koji. Pitaj prodavača možeš li ga probati i to je to.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa i Philips. Bilo koji. Pitaj prodavača možeš li ga probati i to je to.

OK hvala, budem vidio.

16 godina
crash11 kaže...

A jbg, baš čitam reviewove o tom monitor i većina su rekli da je dosta dobar, sad ne znam ni sam,nije opet preskup u odnosu na ostale. Inače treba mi se dizajn (web i grafički - photoshop), gaming i kao TV. Što se tiče veličine taman mi je za sobu jer imam u drugoj pravi smart TV. Sad ne znam ni sam, gledo sam i onaj LG 34UM95 šta ima 21:9 omjer, al to mi je čudno full, ta uska slika. Sad više ne znam ni sam šta da uzmem. Ovaj Philip mi se činio dosta dobar, al kad kažeš da ima te mane, ne bi se htio zaletit.

Taj Phillips je itekak dobar da, ali moraš imat u vidu da je to "Multimedijalni 4K monitor" a ne profi monitor za ozbiljno fošopiranje.Možeš ti i na njemu fotošopirat, ali za profi upotrebu to nije baš upotrebljivo.

Za profi posao kupuješ pravi profi monitor, za detalje pogledaj dolnji link pa vidi gdje su bitne razlike.Kaj se tiče tog Philips monitora, kod njega "Panel Unformity" uopče nije problem tako to obično ide kad nemaš pravi profi monitor.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=125&jumpto=4627657&sort=asc&view=flat

Taj IPS 34 LG je super za filmove, jer to je izvorno filmski ili široko-ekranski format zaslona.Dakle filmofili navalite jel, ali imamo malih problema jer IPS zbog svojih specifičnih mana nije baš dobar za tvrdokorne filmofile.Ako nađeš na cesti puno love, eto moš ih probat istrest na dolnji link i onaj 55 4K Phillips TV za sitnih 2000eura.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4850440&sort=asc&view=flat

1.Lovac kaže...
1.Lovac kaže...

Tražim neki dobar monitor za neke relativno jeftine novce. Našao sam ovaj Benq 24"pa ako imate kakav bolji prijedlog ili nešto za prokomentirat molim vas recite mi jer ga je potrebno kupit u roku od 10 dana.

Pa več su ti odgovorili ali bez citiranja pa nisi skužil, uglavnom plati i nosi(dolnji link AMVA vs IPS) to je novi Benq AMVA monitor i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 13:29 (rambox).
13 godina
Koji monitor kupiti

Djate neki prijedlog 27" monitor do 2500 kn za igranje na ps4 sa ips matricom po mogucnosti  i da mogu istovremeno spojit i pc na njega

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dacho223 kaže...

Djate neki prijedlog 27" monitor do 2500 kn za igranje na ps4 sa ips matricom po mogucnosti  i da mogu istovremeno spojit i pc na njega

Hvala

PS4 i komp možeš spojit na svaki u isto vrijeme. Monitor ti samo treba imati hdmi ulaz ili DVI. Ako ima DVI, kupiš adapter DVI u HDMI, uštekaš ga u monitor. Kupiš HDMI switch (imaš na ebay po par dolara) i onda hdmi kablom spojiš u switch monitor, komp i ps4. Ja tako imam i savršeno radi. Al sad tražim veći monitor.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
crash11 kaže...

A jbg, baš čitam reviewove o tom monitor i većina su rekli da je dosta dobar, sad ne znam ni sam,nije opet preskup u odnosu na ostale. Inače treba mi se dizajn (web i grafički - photoshop), gaming i kao TV. Što se tiče veličine taman mi je za sobu jer imam u drugoj pravi smart TV. Sad ne znam ni sam, gledo sam i onaj LG 34UM95 šta ima 21:9 omjer, al to mi je čudno full, ta uska slika. Sad više ne znam ni sam šta da uzmem. Ovaj Philip mi se činio dosta dobar, al kad kažeš da ima te mane, ne bi se htio zaletit.

Taj Phillips je itekak dobar da, ali moraš imat u vidu da je to "Multimedijalni 4K monitor" a ne profi monitor za ozbiljno fošopiranje.Možeš ti i na njemu fotošopirat, ali za profi upotrebu to nije baš upotrebljivo.

Za profi posao kupuješ pravi profi monitor, za detalje pogledaj dolnji link pa vidi gdje su bitne razlike.Kaj se tiče tog Philips monitora, kod njega "Panel Unformity" uopče nije problem tako to obično ide kad nemaš pravi profi monitor.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=125&jumpto=4627657&sort=asc&view=flat

Taj IPS 34 LG je super za filmove, jer to je izvorno filmski ili široko-ekranski format zaslona.Dakle filmofili navalite jel, ali imamo malih problema jer IPS zbog svojih specifičnih mana nije baš dobar za tvrdokorne filmofile.Ako nađeš na cesti puno love, eto moš ih probat istrest na dolnji link i onaj 55 4K Phillips TV za sitnih 2000eura.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4850440&sort=asc&view=flat

Sad tek ne znam šta bi uzeo :D

16 godina
Koji monitor kupiti

beauty

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice