23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 201.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

A dobro, naručuješ dizajn nauštrb kvalitete.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: 23'' LED ili IPS LCD
Bara kaže...

A dobro, naručuješ dizajn nauštrb kvalitete.

kako misliš dizajn naštrub kvalitete ? kvaliteta mi je 3 puta vaznija  , u bugu je dobio best buy , ishvalili su ga od a do ž  za razliku od nekih samsunga , na pc expertu sam dobio preporuke i ovdje su mi ga ljudi preporučili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 10:12 (athlon64).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ja Aceru ne vjerujem al ok. Inace ovi Dell-ovi bi možda mogli kroz ovaj tj.doc (bar prema ocekivanjima uvoznika),

pa kad si do sad cekao neznam cemu sad žurba. Osim toga kad se vec toliko hvataš tog BUGa, pogledaj tko je osvojio

titulu najboljeg. Dell 24" koji je gotovo isti ovom u2311h. To je bio test 24" modela. Kladio bi se da su bili ukljuceni i 23"

(koji uostalom i nisu toliko manji da bi se osjetilo), da bi u2311h bez problema preuzeo tu titulu best buy..

Al ok, tvoj zbor, ionako ces ga sam koristit pa ako ti je dobar zašto ne. {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...

Ja Aceru ne vjerujem al ok. Inace ovi Dell-ovi bi možda mogli kroz ovaj tj.doc (bar prema ocekivanjima uvoznika),

pa kad si do sad cekao neznam cemu sad žurba. Osim toga kad se vec toliko hvataš tog BUGa, pogledaj tko je osvojio

titulu najboljeg. Dell 24" koji je gotovo isti ovom u2311h. To je bio test 24" modela. Kladio bi se da su bili ukljuceni i 23"

(koji uostalom i nisu toliko manji da bi se osjetilo), da bi u2311h bez problema preuzeo tu titulu best buy..

Ovaj 24'' kosta ko ova 2 od 23''. Mislim da nije ni o istoj matrici rijec.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Nije, u ovom od 23" je 8bitna IPS matrica a u ovom od 24" je 10bitna. Uz to 24" je ocito 1"veci a svima monitorima 

zbog tog 1" nerjetko nabiju cijenu više nego li znaci taj 1" i ktome ovaj 24" ima više konektora, tj.ono najznacajnije,

bar meni, što posjeduje - HDMI i 3.5mm za zvucnike i sluške cime šuma kablova ima 1 manje {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
alen-c kaže...

a kupio bih ja della ne brini , ali zvao sam adm , protis i , ishop i jos neke ducane , svi kazu isto , ekrana nece biti jos 2 tjedna a kad dodu nece biti po akcijskoj cijeni od 1850 nego vjerojatno oko 2200 sto mi je daleko pre skupo , ovaj acer svi hvale , znam da se to nemoze mjeriti s ips-om ali sto se tice njega i samsunga bolji je.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

kako misliš dizajn naštrub kvalitete ? kvaliteta mi je 3 puta vaznija  , u bugu je dobio best buy , ishvalili su ga od a do ž  za razliku od nekih samsunga , na pc expertu sam dobio preporuke i ovdje su mi ga ljudi preporučili?

Više vrijedi 22'' bilo koji IPS nego taj TN, iako su ti IPS-ovi em nešto manji em i ljepši ali kvaliteta slika je ipak nemjreljivo na strani IPS-a.

17 godina
moderator
Bara kaže...
athlon64 kaže...

Više vrijedi 22'' bilo koji IPS nego taj TN, iako su ti IPS-ovi em nešto manji em i ljepši ali kvaliteta slika je ipak nemjreljivo na strani IPS-a.

Osim loseg vidljivog kuta, mene na TN-ovima najvise ljuti ergonomija - to sto ga ne mozes dizati-spustati, a u pravilu ni propisno naginjati (zapravo, mnogo novih TN-ova se uopce ne moze ni naginjati!). Cak sam si tijekom godina u vise navrata razmisljao da si kupim posten stalak za monitor, da stavim svoj TN monitor na njega, ali skoro nigdje ih nije bilo za kupiti, a i uvijek sam si nalazio opravdanje da se ne isplati za monitor koji sam platio 3000 kn jos placati oko 400 kuna za stalak, samo za to da ga mogu nagnuti za jos tih nekoliko stupnjeva koliko bi bilo optimalno (za visinu je dobro posluzio debeli Hrvatski enciklopedijski rjecnik).

A sad, kad za neveliku cijenu dobis IPS monitor kojem zbilja nemas sto previse za zamjeriti (dobre do odlicne boje, vrlo dobar do odlican kut vidljivosti, potpuna upravljivost), isplati se dati malo vise - pa monitor ionako ne kupujes svakih sest mjeseci ili svakih godinu dana (konkretno, ja 17" LCD koristim vec nekih posljednjih 8 godina, a 22" neke 3 godine). Usudio bih se reci da je upravo monitor najvaznija komponenta!  Ako nije dobar i ergonomican, moze ti uzrokovati zdravstvene probleme, a i moze ti smanjiti produktivnost i kvaltetu rada (ako boje nisu kakve bi trebale biti ili nisu pod svim kutevima onakve kakve bi trebale biti - oni koji se bave obradom fotografija ili digitalnog videa dobro znaju o cemu govorim).

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Neke možeš, neke ne.

Moj Samsung možeš i vertikalno i horizontalno zakretati, kao i podešavati po visini.

Nešto minimalno, nešto poprilično kao recimo prema gore zakretati, monitor ide gotovo 40 stupnjeva. Prema dolje je slab, kao i horizontalno.

Navodno ima neka caka da ga se okrene u obliku A4 stranice, ali ne znam kako.

EDIT :

http://img155.imageshack.us/g/17012011075.jpg/

Ide i kat u visinu.

http://img220.imageshack.us/img220/3165/17012011077.jpg

EDIT 2 :

Srećom, koristi isto postolje kao i 245T model sa SPVA matricom, tako da se da pivotirati ali uz male mehaničke intervencije.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-samsung-245b-part4.html

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 17:26 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
thedream kaže...

Neke možeš, neke ne. Moj Samsung možeš i vertikalno i horizontalno zakretati, kao i podešavati po visini. Nešto minimalno, nešto poprilično kao recimo prema gore zakretati, monitor ide gotovo 40 stupnjeva. Prema dolje je slab, kao i horizontalno.

Iznimka koja potvrdjuje pravilo. Drago mi je cuti da postoje i takvi monitori. Ja sam se pred pola godine-godinu zabezeknuo kad sam prvi put vidio potpuno fiksni Samsungov monitor, a razocarao se situacijom na trzistu kad sam uocio da je takvih pola monitora na trzistu (karikiram, nisam brojio, ali shvacas o cemu govorim)!

thedream kaže...

Navodno ima neka caka da ga se okrene u obliku A4 stranice, ali ne znam kako.

Pivotiranje... Pogledaj u uputama od monitora. Ako nema nikakav prekidac ili osigurac, onda ga treba samo zakrenuti, obicno u smjeru kazaljke na sati. Naravno, ako ti je postavljen nisko, prije zakretanja trebat ces ga nagnuti unatrag - u suprotnom ga neces moci zarotirati (pivotirati).

EDIT: LOL za mehanicku intervenciju. Ovo sad izgleda kao da Samsung u trenutku objave tog monitora nije imao adekvatan jeftini stalak za velik 24"-ni monitor (ili im se nije isplatilo raditi ga samo za taj model) pa su uzeli ovaj od 245T i oklajstrili ga. Svasta. A eto - tvoj monitor je zaista iznimka koja potvrdjuje pravilo, a iz price o stalku mozemo pretpostaviti zasto je iznimka.  {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 17:33 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Mogli su slučajno podmetnuti i koji 245T SPVA panel kao kinder jaje u kutiju od mojeg. {#}{#}{#}

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A sad, kad za neveliku cijenu dobis IPS monitor kojem zbilja nemas sto previse za zamjeriti (dobre do odlicne boje, vrlo dobar do odlican kut vidljivosti, potpuna upravljivost), isplati se dati malo vise - pa monitor ionako ne kupujes svakih sest mjeseci ili svakih godinu dana (konkretno, ja 17" LCD koristim vec nekih posljednjih 8 godina, a 22" neke 3 godine). Usudio bih se reci da je upravo monitor najvaznija komponenta!  Ako nije dobar i ergonomican, moze ti uzrokovati zdravstvene probleme, a i moze ti smanjiti produktivnost i kvaltetu rada (ako boje nisu kakve bi trebale biti ili nisu pod svim kutevima onakve kakve bi trebale biti - oni koji se bave obradom fotografija ili digitalnog videa dobro znaju o cemu govorim).

Istina, između ostalog, kakav god imao komp, proc 7ghz, 20gb mem, 10tb hdd, 5 grafičkih u sli/crossfire i neznam ja još kakve nebuloze (sve opise komponenti sam naveo bezveze, samo kao prikaz stanja kak mnogi razmišljaju), što ti to vrijedi ako imaš neki 19" monitor ili neki 22" monitor koji je bio jeftin i uzeo si ga samo zbog veličine a ne kvalitete slike.

Ja imam već nekih 3 godine Asus 22" ekran i nije loš ali nije ni baš izvrstan, no svako ko dođe k meni, samo veli >>vauuu, kak ti je super ekran, kak je veliki<<

Nije bitna kvaliteta, marka ili kaj ja znam kaj još. Ja sam skroz nadogradio komp i to nitko ne vidi, jer je ekran isti već 3 godine, ali planiram tokom ove godine izdvojiti lovu i kupiti ili Dell U2410i ili U2711i, ali sam čuo da se ne dobije nešto na veličini jer je 24 16:10 a 27 16:9, pa realno dobiješ možda par centimetara a platiš oko 1200kn više.

Počeo sam ko političari, mnogo rijeći a na kraju ništa nisam rekao, zapravo sam samo htio reći ako dajeo 6-10 000 kn za komp koji ćemo mijenjati ili nadograđivati za 1-3 godine, nebi trebao biti problem dati između 2-3 500 kn za kvalitetan monitor koji će se najčešće koristiti oko >5 god

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Monitor je naprosto prozor ili vrata za ulaz u digitalni svijet, bez njega nema neposredne komunikacije.

Neki se i nasmiju kad to kažem, ali ja ozbiljno smatram kupovinu monitora ulaganjem u zdravlje, posebno

u zdravlje ociju. Tako i kupnju laganog laptopa smatram korišcu svojoj kralježnici, a dobru tipkovnicu i miša

korist svojim rukama. Kvalitetan OS cuvanjem živaca itd... {#}Ma i da imam neznam koliko jezgri ili

GB rama ili TB diska, ovo je ipak nekako važnije. 

A znamo da se zdravlje nemože kupiti novcem i da nema cijene.

Zato prevencija ljudi, prevencija {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 18:45 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Monitor, tastatura i mis moraju bit dobar komad softvera hardvera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 19:08 (tnakir).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Softversku tastaturu i mogu zamisliti ali monitor vec malo teze ;)

:)
17 godina
logic kaže...

Softversku tastaturu i mogu zamisliti ali monitor vec malo teze ;)

Danas definitivno nisam vise za multitasking. 

17 godina
neaktivan

Sta je reci? Umor?

17 godina
logic kaže...

Sta je reci? Umor?

Ma od 8 do sada sam radija 3 posla odjedanput. Nemogu vise. System breakdown...

17 godina
neaktivan

Uh. Ajd odmaraj.

15 godina
23'' LED ili IPS LCD

ma da, sve je to u redu sta vi kazete , znam koliko je ips bolji ali nije problem u tome , della neema nigdje ? nikako da dode , neznam stvarno koja ce cijeena bit kad dode , ja nemogu puno vise para izdvajat , ovaj acer ima veliki kontrast , kazu da ima odlicnu kvalitetu slike , ne vidim koliko bi ips mogao biti bolji od toga , stvarno navaljujete da uzmem taj dell po svaku cijenu , da ga cekam koliko treba , neznam sad sta cu , narucio bi ujutro acera i bio miran , kazu da je najbolji tn oko te cijene i da je odlican ekran , svi ga hvale , sta je vise s tim dellovima , kad ce to doc , istina da ako sam mogao vec 5 godina na tn 17-ci mogu i jos koji dan pa vidit posto ce bit dell ali mi se ne ceka vise i tako hebem covjeka koji mi kupuje 17-ku, neznam sta da radim , prijatelj je uzeo bx2431 i ekran je perverzija , bio sam i radio na njemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
2343nw

nisam baš u temi 100% ali pošto vidim da ima puno forumaša koji se razumiju u monitore nisam mogao odoljeti...imam več godinu dana monitor samsung 2343nw, u uputama piše da je nativna rezolucija 2048x1152 ali ga nisam nikako mogao natjerati preko 1920x1080, nije ni to mala rezolucija ali ako može više zašto ne....ako netko ima slučajno ovakav monitor molio bi da mi pomogne...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma da, sve je to u redu sta vi kazete , znam koliko je ips bolji ali nije problem u tome , della neema nigdje ? nikako da dode , neznam stvarno koja ce cijeena bit kad dode , ja nemogu puno vise para izdvajat , ovaj acer ima veliki kontrast , kazu da ima odlicnu kvalitetu slike , ne vidim koliko bi ips mogao biti bolji od toga , stvarno navaljujete da uzmem taj dell po svaku cijenu , da ga cekam koliko treba , neznam sad sta cu , narucio bi ujutro acera i bio miran , kazu da je najbolji tn oko te cijene i da je odlican ekran , svi ga hvale , sta je vise s tim dellovima , kad ce to doc , istina da ako sam mogao vec 5 godina na tn 17-ci mogu i jos koji dan pa vidit posto ce bit dell ali mi se ne ceka vise i tako hebem covjeka koji mi kupuje 17-ku, neznam sta da radim , prijatelj je uzeo bx2431 i ekran je perverzija , bio sam i radio na njemu.

Daj molim te ako moš opet reci z što točno ti treba monuitor. Ako je grafika ili obrada fotografija u igri obavezno ajde na IPS pa makar i 22'', ako budeš uspoređiva neku fotografiju na TN-u i IPS-u side-by-side sve će ti bit jasno.

15 godina
Bara kaže...
athlon64 kaže...

Daj molim te ako moš opet reci z što točno ti treba monuitor. Ako je grafika ili obrada fotografija u igri obavezno ajde na IPS pa makar i 22'', ako budeš uspoređiva neku fotografiju na TN-u i IPS-u side-by-side sve će ti bit jasno.

gaming , multimaedija , filmovi , i eto programiranjem se bavim ali inace nista specijalno , nije grafička obrada , ali nije u tome caka nego bi ja stvarno volio na prvom mjestu ekran ugodan za oči , da mi ne nabija dioptriju , imam oko -1 sad , 16 godina , nemora bit da je to radi ekrana ali jesan 6h dnevno ispred njega 2. bilo bi lijepo da ima kvalitetu slike ai ovi tn-ovi sta sam ih vidio svi imaju prelijepu sliku.

17 godina
moderator
athlon64 kaže...

gaming , multimaedija , filmovi , i eto programiranjem se bavim ali inace nista specijalno , nije grafička obrada , ali nije u tome caka nego bi ja stvarno volio na prvom mjestu ekran ugodan za oči , da mi ne nabija dioptriju , imam oko -1 sad , 16 godina , nemora bit da je to radi ekrana ali jesan 6h dnevno ispred njega 2. bilo bi lijepo da ima kvalitetu slike ai ovi tn-ovi sta sam ih vidio svi imaju prelijepu sliku.

Ne znam sto onda uopce imas razmisljati - kupi LG 2220P - nece ti nabijati dioptriju jer ima dovoljno veliku tocku, ima velik vidljiv kut pa ce ti opcenito biti ugodnije raditi na njemu i neces se ti morati izvijati da bi u danom trenutku pogodio kut odakle ce ti se boje najmanje mijenjati, fotografije su dobre (iako bi na ovim skupljim IPS-ovima trebale biti bolje, mozda cak i znacajno bolje), ima DVI/HDMI/VGA konektore, u potpunosti je upravljiv i dobro je vidljiv na dnevnom svjetlu, a kosta nevelikih 1650 kuna.

Kao sto je vec bilo rijeci na temi, jedini kvalitativni problem mu je ogranicen gamut, medjutim i takav kakav jest, dat ce ukupno gledano preizniju sliku nego vecina (ili svi?) TN-ovi, s obzirom da iz perspektive osobe koja gledan ekran na TN-ovima ISTA boja na razlicitim dijelovima ekrana ima u najmanju ruku razlicitu svjetlinu, a moguce i ton - sto je posljedica slabog kuta vidljivosti. Badava ti kolorimetar kaze da je to tocno ta boja na sredini ekrana koja mora biti, ako je deset centimetara iznad ta "ista" boja vidljivo svjetlija (kad je ti gledas to vise nije ta ista boja!), a deset centimetara ispod vidljivo tamnija - kolorimetar boju uvijek "gleda" iz istog kuta.

15 godina

a neznam  ljudi , izludio sam , toliko preporucatee taj ips , pa dobro onda , cekat cu u2311h i uzet ga po kojij god cijeni , lg od 22 mi je ipak premalen , necu 22 uzimat , iako stvarno neznam sta fali ovome aceru i koliko losij od della moze bit , pa svi ga hvale prvenstveno radi kvalitete prikaza.

17 godina
neaktivan

Kupi della pa ces ti nama reci ;)

15 godina
logic kaže...

Kupi della pa ces ti nama reci ;)

haha dobra dobra , a joj stvarno mi se svidio acer , al dobor  , cekam della.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Ne znam sto onda uopce imas razmisljati - kupi LG 2220P - nece ti nabijati dioptriju jer ima dovoljno veliku tocku, ima velik vidljiv kut pa ce ti opcenito biti ugodnije raditi na njemu i neces se ti morati izvijati da bi u danom trenutku pogodio kut odakle ce ti se boje najmanje mijenjati, fotografije su dobre (iako bi na ovim skupljim IPS-ovima trebale biti bolje, mozda cak i znacajno bolje), ima DVI/HDMI/VGA konektore, u potpunosti je upravljiv i dobro je vidljiv na dnevnom svjetlu, a kosta nevelikih 1650 kuna.

Kao sto je vec bilo rijeci na temi, jedini kvalitativni problem mu je ogranicen gamut, medjutim i takav kakav jest, dat ce ukupno gledano preizniju sliku nego vecina (ili svi?) TN-ovi, s obzirom da iz perspektive osobe koja gledan ekran na TN-ovima ISTA boja na razlicitim dijelovima ekrana ima u najmanju ruku razlicitu svjetlinu, a moguce i ton - sto je posljedica slabog kuta vidljivosti. Badava ti kolorimetar kaze da je to tocno ta boja na sredini ekrana koja mora biti, ako je deset centimetara iznad ta "ista" boja vidljivo svjetlija (kad je ti gledas to vise nije ta ista boja!), a deset centimetara ispod vidljivo tamnija - kolorimetar boju uvijek "gleda" iz istog kuta.

Ma to je prva liga monitor, gledao sam ga nema dugo u Vemilu tj. Unusmediji, taman kad sam imao GTX460, prije kakvih 2mj.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ja također planiram uzeti Dell-a i kutiju (http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/konfiguracija-do-5000kn/75152.aspx), provjerite. 

Kao što je kolega Athlon64 naveo barem za ADM, dolazi pri kraju mjeseca, također mi je rečeno iz ADM-a da cijena još nije sigurna, no u Telebitu stoji ponuda i to za 1845kn, nadajmo se da će ADM pratit ili još bolje snizit cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice