23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 201.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

Ljudi imamo komad problema : upravo sam zvao adm , rekli su mi da stvarno neznaju kad ce u2311h doci ali da je ono bila božična akcija i da neće biti po istoj cijeni , dakle ono je bila akcija sad ce biti po normalnoj cijeni , s obzirom da ja stvarno nemogu ici povise 1800 moram poćeti traziti alternativu , a mislim da ce to takoder raditi i neki koji su ga cekali , onda ljudi sta mislite ? sta je oko 1800kn najbolje za kupit , vidio sam neki dan uzivo onoga acera sto je u bugu starome dobio preporuku kao najbolji tn , jako lijep ekran fizički , pa sta kazete , njega ili nekoga samsunga , btw bas mi je zao della , htio sam ga uzet -.- .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Mislim da smo jako puno vovdje pričali o povoljnim IPS monitorima i svim tim monitorima je cijena cca 2000kn, aipak je najpovoljniji ovaj LG. Inače ima istu LG.Display matricu kao Dell 2209wa.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 23'' LED ili IPS LCD
athlon64 kaže...

Ljudi imamo komad problema : upravo sam zvao adm , rekli su mi da stvarno neznaju kad ce u2311h doci ali da je ono bila božična akcija i da neće biti po istoj cijeni , dakle ono je bila akcija sad ce biti po normalnoj cijeni , s obzirom da ja stvarno nemogu ici povise 1800 moram poćeti traziti alternativu , a mislim da ce to takoder raditi i neki koji su ga cekali , onda ljudi sta mislite ? sta je oko 1800kn najbolje za kupit , vidio sam neki dan uzivo onoga acera sto je u bugu starome dobio preporuku kao najbolji tn , jako lijep ekran fizički , pa sta kazete , njega ili nekoga samsunga , btw bas mi je zao della , htio sam ga uzet -.- .

Probaj onda naći ViewSonic VP2365wb koji koristi istu matricu kao i taj Dell U2311.

Callidus

nabava.net

A ako ti je 1800 vrh onda LG w2220p no to je 22'' 16:10 1680x1050 e-ips

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
Wolverine_pce kaže...
athlon64 kaže...

Probaj onda naći ViewSonic VP2365wb koji koristi istu matricu kao i taj Dell U2311.

Callidus

nabava.net

A ako ti je 1800 vrh onda LG w2220p no to je 22'' 16:10 1680x1050 e-ips

wiewsonic preskup , lg premal , sad trazim della na ebay-u , ima ga al neznam kako narucit , mozda se snadem ali neznam bas , a sta je s tn-ovima ? nisu toliko losiji od ips-ova.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ljudi imamo komad problema : upravo sam zvao adm , rekli su mi da stvarno neznaju kad ce u2311h doci ali da je ono bila božična akcija i da neće biti po istoj cijeni , dakle ono je bila akcija sad ce biti po normalnoj cijeni (...)

Navodno dolaze sredinom mjeseca. Strpi se jos malo pa vidi kakve će biti cijene.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

a sta je s tn-ovima ? nisu toliko losiji od ips-ova.

Ne da su loši nego su preloši kada se uspoređje sa IPS-om, jednostavno je to tako. Inače relano ovaj LG od 22'' nije ništa manji od ovih 23'' jer je on 16:10 monitor, a ne 16:9, problem bi nasta sa 21,5'' 16:9 monitorima.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
17 godina
athlon64 kaže...
wiewsonic preskup , lg premal , sad trazim della na ebay-u , ima ga al neznam kako narucit , mozda se snadem ali neznam bas , a sta je s tn-ovima ? nisu toliko losiji od ips-ova.

Bez namjere da zvučim bezobrazno - za što ti je točno LG premalen? Radi se o jednom, možda jednom i pol inču, razlika je dosta veća od 17" koje trenutno imaš do 22", nego od 22" do 23". Kada uzmeš u obzir format, 22" ti je sasvim OK za rad, obzirom da ti je broj linija gotovo isti, razlika je primjetna jedino ako planiraš puno konzumirati filmove. A u tom slučaju bi po meni opet bila bitnija kvaliteta slike od dijagonale.

No, na kraju moraš odlučiti gdje ćeš popustiti - cijena, vrijeme ili performanse. Kada se odlučiš što ti je najviše, a što najmanje bitno, znati ćeš što moraš napraviti. Alen je iz svojih vlastitih razloga odabrao Cinemu i odlučio izdvojiti 3300 kn. Ako si ograničen cijenom, a veličina ti je bitna (nisam mogao odoliti :), onda znaš što ti je napraviti.

Gledam te!
15 godina
Veliki Brat kaže...
athlon64 kaže...

Bez namjere da zvučim bezobrazno - za što ti je točno LG premalen? Radi se o jednom, možda jednom i pol inču, razlika je dosta veća od 17" koje trenutno imaš do 22", nego od 22" do 23". Kada uzmeš u obzir format, 22" ti je sasvim OK za rad, obzirom da ti je broj linija gotovo isti, razlika je primjetna jedino ako planiraš puno konzumirati filmove. A u tom slučaju bi po meni opet bila bitnija kvaliteta slike od dijagonale.

No, na kraju moraš odlučiti gdje ćeš popustiti - cijena, vrijeme ili performanse. Kada se odlučiš što ti je najviše, a što najmanje bitno, znati ćeš što moraš napraviti. Alen je iz svojih vlastitih razloga odabrao Cinemu i odlučio izdvojiti 3300 kn. Ako si ograničen cijenom, a veličina ti je bitna (nisam mogao odoliti :), onda znaš što ti je napraviti.

pazi moj prvobitni cil je bio 24-26 , spustio sam se na 23 , e pa na 22 nema teoretske sanse da se spustim , najbitnija mi je cijena i preformanse , najmanje vrijeme , nabavit cu ovoga della pa makar peko ebaya , i bit ce ispod 1900 jer ga drukcije nemogu.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pazi moj prvobitni cil je bio 24-26 , spustio sam se na 23 , e pa na 22 nema teoretske sanse da se spustim , najbitnija mi je cijena i preformanse , najmanje vrijeme , nabavit cu ovoga della pa makar peko ebaya , i bit ce ispod 1900 jer ga drukcije nemogu.

Hmm, neznam gdje si ti vidio na ebayu da bi te izaslo ispod 1900kn..... znaci cijene koje su tamo istaknute nisu konacne, na to jos ide shipping i kad dodje u HR, 23% PDV-a na ukupnu cijenu proizvoda (monitor+shipping), jedan jedini novi U2311H kojeg sam tamo vidio izadje oko 2400kn+PDV (ako te rebnu, a mislim da ce im monitor vrlo lako upast u oci)

Google is your friend
15 godina
Jurky kaže...
athlon64 kaže...

Hmm, neznam gdje si ti vidio na ebayu da bi te izaslo ispod 1900kn..... znaci cijene koje su tamo istaknute nisu konacne, na to jos ide shipping i kad dodje u HR, 23% PDV-a na ukupnu cijenu proizvoda (monitor+shipping), jedan jedini novi U2311H kojeg sam tamo vidio izadje oko 2400kn+PDV (ako te rebnu, a mislim da ce im monitor vrlo lako upast u oci)

a ako ga ne uspijem nabavit ja nemam izbora nego uzet ili ovoga acera ili samsung p2470h , nije tn toliko loš ako vec nemogu nabavit ips , nemogu više gledat u 17-ku xd.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Pa sad koliko je to premali? Uzmi u obzir da se radi o 16:10 monitoru.

Evo usporedbe tek toliko da vidiš omjere.

Dell 2209wa (ista stvar ko i LG w2220p) i Dell U2311H

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 21:55 (Wolverine_pce).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ekipa evo da vam javim ishod višetjednog traženja monitora.. Nakon skoro mjesec dana kupio sam

na kraju ipak Appleov 24" LED Cinema monitor. Evo upravo ga koristim dok pišem ovaj post.

Kupljen je prije par sati. Evo sad i neki dojmovi:

1. kad sam ga donio u sobu i stavio na stol, skužio sam da ne da je velik, nego da je ogroman.

Jednostavno u velikim ducanima svi ti monitori izgledaju nekako manje, a kad ih stavite doma

nekako kao da promjene dimenziju {#} Da se razumjemo, ne žalim se,  ali ocekivao sam manji

ekran. Bio sam prije toga na 13.3" na laptopu i ocito da ce mi trebati neko vrijeme da se priviknem na 24"

2. Boje su izvrsne gledano sa svih strana/kuteva. Baš žive, žarke. Tek sam sad vidio koliko su neke 

slike bolje, nego kad sam prije gledao.

3. Glossy mi za sad nije zasmetao, nadam se da nece ni ubuduce

4. Osvjetljenje je super, brightness mi je prejak cak na 60 prejak. Sad ga držima na nekih 25%.

Što mi je najvažnije osvjetljenje je ravnomjerno i nema nekih dijelova slike da bi izgledali tamnij,

a neki svjetliji.

5. Bijela je bijela {#} Jednostavno je cista i nema nikakvih žuckastih nijansi koje sam mogao uociti na

nekim drugim monitorima

6. Zvucnici su super, taman meni po mjeri. 30-50% volumena mi je taman za neko normalno slušanje.

Sve više je za filmove :) Pogotovo mi je zanimljivo kako je bas dobar s obzirom da je u monitoru.

Jednostavno zvuk je cist i meni po mjeri.

7. Uparivanje sa laptopom je rekao bi savršeno. spojiš samo 2 kabla (napajanje laptopa i video/audio izlaz i to je to)

8. Dizajn je po meni skoro savršen, monitor zaista izgleda impresivno, jednostavno i odlicno. Cista petica!

Eto to su neki prvi dojmovi. možda kasnije dopišem s vremenom koji novi komentar {#}
Iznenadilo me koliko je monitor težak kad sam ga vadio, jednostavno ta masivnost, aluminij i sve mi nekako 

djeluju stvarno kvalitetno kao i slika. Svjestan sam da se za lovu po kojoj se prodaje (7000-8000kn) može 

nabaviti mnogo kvalitetniji i profesionalniji monitor, ali meni to nit je potrebno a nit sam platio trecinu njegove 

cijene pa smatram to odlicnom kupnjom. Kako god okrenem, ja sam na kraju zadovoljan. Ako nebude nekih

tehnickih problema onda je to tek pun pogodak.

I dalje sam mišljenja da je Dell u2311h izvrsna kupnja i izvrstan monitor. Do zadnjeg  trena sam dvojio koji cu.

Ovaj mi je bolje došao jer se super slaže s laptopom. Nadam se da ce ostalima koji su se odlucili za Dell uskoro

stici njihov monitor i da ce biti zadovoljni kupnjom. Sretno! {#}

I za kraj još jednom svima hvala za svaki savjet i komentar!!! Kad se sjetim da sam na pocetku post poceo

s 3 TN monitora i 1 IPS i pitao se jel bolje zbog LEDa uzet TN, pitam se di mi je pamet bila {#}
A i zanimljiv je put bio ova kupovina, svašta sam naucio  ali bome i potrošio više para neg sam na pocetku mislio, 

skoro pa duplo. Al eto ipak se monitor ne kupuje svaki dan {#}

Pozdrav!!!

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
moderator
Wolverine_pce kaže...
athlon64 kaže...

LOL! 22"-ni monitor je visi od 23"-nog (iako marginalno nize vertikalne rezolucije)! Ima i jos jedna caka - 23"-ni ima manju velicinu tocke (manji dot pitch), dakle pikseli su sitniji. Nisam razmisljao prije o tome, ali sad kad ovo vidim, osobno ne bih kupio 23"-ni monitor, jer bi mi slova vjerojatno bila presitna (za udaljenost na kojoj sjedim od monitora) - na 22"-nom pri 1680x1050 su mi idealna. A Full HD rezolucija mi u ovom trenutku ne znaci mnogo - mozda jednog dana ako cu montirati Full HD video. 1920x1080 je idealna rezolucija za 24"-ni (ili 25"-ni, ali nisam vidio da takvih ima) monitor.

Dakle, treba jako pripaziti na te stvari. 23"-ni monitoru su li-la, ni vrti ni mimo. Isforsirana Full HD rezolucija, previsoka za tu dijagonalu za neke ljude. {#} Ja radije imam veca slova i gledam monitor s vece daljine da si ne mucim oci. Idealno bi monitor trebao biti udaljen barem 70 cm, a 1680x1050 na 22"-nom monitoru je idealno za to.

Uglavnom, nekome kome Full HD rezoucija nije presudna, 22"-ni IPS je najisplativije rjesenje. Zapravo, iz perspektive isplativnosti, ako pogledas da za prakticki istu cijenu mozes kupiti dva 22"-na LG-a umjesto jednog 24"-nog IPS monitora, ispada da se za 3300 kn mozes izvrsno opremiti - rad na dva 22"-na IPS monitora bio bi milina. A ja sam pred tri godine (ili sad vec pred cetiri? ne sjecam se vise) kupio 22"-ni Samsungov TN monitor za 3000 kn! Kamo ovaj svijet ide... {#}

Dakle, sve ovisi o tome treba li nekome Full HD rezolucija ili ne.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Vjeruj mi 26" ti netreba ni u ludilu. Meni cak ovih 24" sad izgleda možda cak preveliko. Valjda cu se naviknuti {#}
Ugl.sad kad gledam 22" cak uopce nije loše. Neznam, najbolje bi bilo kad bi se mogao s nekim frendom koji ima 22"

mogao mjenjati na tj.dana za svoj. Cisto da vidiš jel ti paše. Jer brojke su 1 a stvarnost 2.

A i pazi jer dio proizvođaca prodaje svoje modele pod 22" a zapravo su 21.5" ili pod 23" a 22.6" i slicne gluposti..

Ugl.želim reci da:

1. ne gledaš kako monitor izgleda u golemom ducanu, nego kako bi izgledao za tvojim stolom

2. da brojke i realnost nemaju baš toliko veliku povezanost, veca važnost od dijagonale je možda omjer

3. sve više od 23-24" je previše bar po meni ako nisi neki profesionalac..

Pricekaj malo da vidiš kako ce se razvijati stvari sa cijenom i dostupnošcu u2311h.

Kad si do sad cekao, još tjedan/2 valjda još možeš..(znam da je teško al izdrži {#})

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Ako nemaš prozor iza leđa ili odmah pored monitora neće jako smetati. U protivnom ćeš stalno vidjeti refleksiju.

Meni osobno to jako smeta no to ovisi od osobe do osobe.

alen-c kaže...
4. Osvjetljenje je super, brightness mi je prejak cak na 60 prejak. Sad ga držima na nekih 25%.

Što mi je najvažnije osvjetljenje je ravnomjerno i nema nekih dijelova slike da bi izgledali tamnij,

a neki svjetliji.

Ovdje imašICC profil za Apple 24'' Cinema LED pa probaj.

Ovdje je database profila

mbaksa kaže...
Wolverine_pce kaže...
athlon64 kaže...

LOL! 22"-ni monitor je visi od 23"-nog (iako marginalno nize vertikalne rezolucije)! Ima i jos jedna caka - 23"-ni ima manju velicinu tocke (manji dot pitch), dakle pikseli su sitniji. Nisam razmisljao prije o tome, ali sad kad ovo vidim, osobno ne bih kupio 23"-ni monitor, jer bi mi slova vjerojatno bila presitna (za udaljenost na kojoj sjedim od monitora) - na 22"-nom pri 1680x1050 su mi idealna. A Full HD rezolucija mi u ovom trenutku ne znaci mnogo - mozda jednog dana ako cu montirati Full HD video. 1920x1080 je idealna rezolucija za 24"-ni (ili 25"-ni, ali nisam vidio da takvih ima) monitor.

24'' monitor ima 1920x1200 rezoluciju jer se radi o 16:10 monitorima.

Meni osobno 1920x1080 na 23'' nije presitno ali mi je monitor malo previše izdužen. No opet ja sam radio i na Lenovu L220x 22'' 16:10 1920x1200 za kojeg velče da ima premali dot pitch, mada je meni nakon kratkog privikavanja bio sasvim u redu.

btw ovdje je se može vidjeti Dell U2311H i Dell U2410.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 23:59 (Wolverine_pce).
17 godina
alen-c kaže...

2. Boje su izvrsne gledano sa svih strana/kuteva. Baš žive, žarke. Tek sam sad vidio koliko su neke 

slike bolje, nego kad sam prije gledao.

a neki svjetliji.

5. Bijela je bijela {#} Jednostavno je cista i nema nikakvih žuckastih nijansi koje sam mogao uociti na

nekim drugim monitorima

8. Dizajn je po meni skoro savršen, monitor zaista izgleda impresivno, jednostavno i odlicno. Cista petica!

I za kraj još jednom svima hvala za svaki savjet i komentar!!! Kad se sjetim da sam na pocetku post poceo

s 3 TN monitora i 1 IPS i pitao se jel bolje zbog LEDa uzet TN, pitam se di mi je pamet bila {#}
A i zanimljiv je put bio ova kupovina, svašta sam naucio  ali bome i potrošio više para neg sam na pocetku mislio, 

skoro pa duplo. Al eto ipak se monitor ne kupuje svaki dan {#}

Pozdrav!!!

2. to sam i ja primjetio prelaskom na IPS - boje su dosta zivlje i neke fotke izgledaju puno bolje na IPS-u u odnosu na TN matricu

3. Ako ti svjetlo ne tuce pod kutem da se odbija direktno u tebe onda ok. Iako taj gloss malo previse "nabrijava" boje, ali ako tebi ne smeta onda je ok. 

4. Ja osobno brightnes drzim na 30%, sve vise mi je previse

5. Stvarno bi bilo previse da nakon serija i serija koje su isporucene jos isporucuju panele sa greskom. Odavno su oni to rijesili, ne brini!

8. Mozes li ista drugo ocekivati od applea?

I na kraju... cestitke na novom monitoru. Bas kako si reko, monitor se ne kupuje svaki dan. Ja zahvaljujem Bari sto me izveo na pravi put :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
moderator
alen-c kaže...

Heretik! {#} Brzine procesora, kolicine memorije ili velicine dijagonale monitora - nikad previse. Dijagonala ekrana je stvar navike - meni je bio shok kad sam prelazio sa 17"-nog na 22"-ni ekran na kojem radim sad vec nekoliko godina. I meni je dijagonala od 22"-a normalna - cudno mi je vidjeti monitor manje dijagonale. I ako bih kupovao monitor, isao bih na veci i sumnjam da bih imao ikakvih problema s njim - covjek se vrlo brzo privikne. {#} Na kraju krajeva, vec dugo vremena uvijek imam ukljucena dva monitora - 22" i 17". A to je, ukupno gledano, prilicno velik ekranski prostor. Ali ne bih imao nista protiv da imam 2x22". Mozda bih onda jednog pivotirao i koristio za kuckanje teksta.

Wolverine_pce kaže...
24'' monitor ima 1920x1200 rezoluciju jer se radi o 16:10 monitorima.

Meni osobno 1920x1080 na 23'' nije presitno ali mi je monitor malo previše izdužen.

Hm... Da, istina. Svejedno, 1920x1200 na 24" daje veći dot pitch nego 1920x1080 na 23". Meni osobno je dot pitch na (pra)starom 17"-nom Samsungu rezolucije 1280x1024 prenizak i mislim da je on bio kriv za slabljenje mog vida - ispocetka sam se naprezao, a kasnije sam se priblizio monitoru i gledao u ekran iz manje udaljenosti. A dot pitch je u tom slucaju prakticki identican rezoluciji 1920x1080 na 23"-na (0,264 na 17" naspram 0,265 na 23") - tako da je za mene osobno stvar jasna - preskocit cu 23" Full HD monitore.

Iako moram napomenuti da je sad situacija sa sadrzajem drugacija nego prije - valjda najvise citamo tekst na webu, a svi browseri podrzavaju bezbolno zumiranje, sto nekad nije bio slucaj, barem kod IE-a. Iako su fontovi u programima druga prica - treba ih povecati u samim Windowsima, a onda se svasta moze dogoditi (da iscuri dio teksta iz prozora, da gumbici izadju iz prozora), tako da od toga zazirem.

Wolverine_pce kaže...
Meni osobno 1920x1080 na 23'' nije presitno ali mi je monitor malo previše izdužen. No opet ja sam radio i na Lenovu L220x 22'' 16:10 1920x1200 za kojeg velče da ima premali dot pitch, mada je meni nakon kratkog privikavanja bio sasvim u redu.

Da, o samom korisniku ovisi koliki dot-pitch podnosi. BTW jesi monitore s tim rezolucijama/dijagonalama gledao s udaljenosti od 70 cm ili si bio blize? To je isto vazan faktor. S udaljenosti od 50 cm ni ja nemam problema a dot pitchom na 23"-nom monitoru rezolucije 1920x1080. No tu udaljenost smatram premalom. Ne znam kakve su ergonomske preporuke - na jednoj stranici sam pronasao minimalnu preporucenu udaljenost 25", tj. 63,5 cm. Na drugoj stranici pise idealna udaljenost 60 cm, ali slova moraju biti velicine minimalno 3 mm - a kod spornog dot pitcha (1920x1080 na 23" ili 1280x1024 na 17") veliko slovo je visine samo 2 mm! Ali, kako rekoh, vjerojatno vecini najbitnijeg sadrzaja lako mozemo povecati velicinu slova (web, PDF dokumenti).

Slazem se za izduzenost - iritantni su mi 16:9 monitori - kome treba 16:9 monitor, tome zapravo ne treba monitor nego televizor. 16:10 je optimum za vecinu primjena.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Čestitam od srca korisniku Cineme.{#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

evo slika trailinga kocke pomoću jednog monitor testa,dobro se drži t220,najvišu brzinu sam postavio na 400

inače trailing boja:stepenasto je ali ne baš jako pretjerano

Moj PC  
1 2 hvala 2
17 godina
neaktivan

I ?

Sta pokazujes tim testom i u poredjenju sa cim?

:)
17 godina
moderator
M4X kaže...

evo slika trailinga kocke pomoću jednog monitor testa,dobro se drži t220,najvišu brzinu sam postavio na 400

S kojim foticem si to slikao da imas tako savrsenu geometriju prilikom slikanja? Ili si nakon fotografiranja rucno ravnao fotku?

17 godina
neaktivan

Znam an sta ciljas ;)

SS ;)

17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Fotic se zove screenshot. To ti je nova marka. I super prikazuje kako ekran prikazuje sliku :)

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
M4X kaže...

S kojim foticem si to slikao da imas tako savrsenu geometriju prilikom slikanja? Ili si nakon fotografiranja rucno ravnao fotku?

print screen opcija i onda sam to ubacio u paint net

da slikam sa mobitelom?

17 godina
neaktivan

Brisi to dok nije vidio ;) Da nam on to kaze ;)

EDIT: Dzaba ga vaditi ;)

Uvijek se uvali jos vise ;)

Decko stvarno ne zna kad treba ucutati ;)

Jaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 13:14 (logic).
17 godina
M4X kaže...
mbaksa kaže...
M4X kaže...

da slikam sa mobitelom?

ROFLMAO... e hvala ti na ovome. Stvarno san se pokida od smijeha!

17 godina
moderator
M4X kaže...
mbaksa kaže...
M4X kaže...

da slikam sa mobitelom?

Znas sto? Nemoj se vise sramotiti na ovom forumu, OK? Fakat radis budalu sam od sebe. Vec jednom si napravio istu glupost - covjek bi mislio da netko s imalo mozga u glavi to isto nece napraviti jos jednom. A kad ono... Covjece, radije se primi knjige, nabavi si stare brojeve Entera, citaj savjetodavne rubrike u Bugu pa ces mozda jednog dana steci kompetencije da normalno sudjelujes u raspravama na jednom informatickom forumu. Molim te da odsad pa nadalje tri puta razmislis o onome sto planiras postati na forum - ako nisi siguran, pitaj nekog prijatelja, OK? {#} Da ti se ljudi na forumu ne bi smijali. Mi se tu trudimo educirati ljude, a ti zagadjujes temu i djelujes antiedukativno.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Hebem ti i forum i zvjezdice..{#}{#}{#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
alen-c kaže...
athlon64 kaže...

Vjeruj mi 26" ti netreba ni u ludilu. Meni cak ovih 24" sad izgleda možda cak preveliko. Valjda cu se naviknuti {#}
Ugl.sad kad gledam 22" cak uopce nije loše. Neznam, najbolje bi bilo kad bi se mogao s nekim frendom koji ima 22"

mogao mjenjati na tj.dana za svoj. Cisto da vidiš jel ti paše. Jer brojke su 1 a stvarnost 2.

A i pazi jer dio proizvođaca prodaje svoje modele pod 22" a zapravo su 21.5" ili pod 23" a 22.6" i slicne gluposti..

Ugl.želim reci da:

1. ne gledaš kako monitor izgleda u golemom ducanu, nego kako bi izgledao za tvojim stolom

2. da brojke i realnost nemaju baš toliko veliku povezanost, veca važnost od dijagonale je možda omjer

Pricekaj malo da vidiš kako ce se razvijati stvari sa cijenom i dostupnošcu u2311h.

Kad si do sad cekao, još tjedan/2 valjda još možeš..(znam da je teško al izdrži {#})

a jeli pametnjakoviću , tako je bilo i kad sam prije 5 godina uzimao ekran  - " nemoj uzet 19 , bolit če te oči koliko je to veliko , neces vidit s jednog na drugi kraj " e pa ako te baš zanima bio sam u onoj novoj igraoni u stobreču , cyber simphony i igrao na lg-ovim "27" na udaljenosti od metra i bilo je savršeno , puno bolje nego na prijateljevom 24 samsungu cisto zato sta je veci , i ako te bas zanima da imam para odma bi 30 uzea , nije ekran nesto sta namjeravam minjat kroz bar 3 godine.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

(23.6)24 i 27  često imaju iste reze pogotovo ovi 16:9 sa 1920x1080, za 30tku bi ipak iziskivalo više prilagodbe, zbog reze, ne toliko dijagonale. I ja sam prešao sa 19 Flatrona F900P na 24 Samsunga ovog kojeg imam i dan danas, pa mi je trebalo par mjeseci da se naviknem, pogotovo na tekst. Sa 1280x1024 i 100hz na 1920x1200 i 60hz plus razlike CRT i LCD, velika razlika..svaka sa manama i prednostima.

Osobno ne bi kupovao 30tku osim ako nemam adekvatan prostor za nju, gledati u takvo što sa pola metra,do metar udaljenosti je prilično pogibeljno za moj vid. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice