Izrada PC kucista

poruka: 161
|
čitano: 60.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Izrada PC kucista
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Evo par slike na brzinu,jer mi se žuri.Dimenzije su V:700 D:620 Š:230 Komentirajte i dajte neke savjete.

Sve je super, samo ova tri venttilatora od ispred trebaju upuhivat zrak. Koliko ja vidim teško će doć do zraka, moraš napravit prozračnu prvu stranicu a ne od stakla ili čega je već napravljena.

Kruger
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Tu sam smislio jedan,ajmo reci mehanizam koji moram isprobati u praksi,nacrtat cu poslije skicu pa stavim ovdje da.Kakav prijedog mozda?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Izrada PC kucista

Evo savjet-ovo što ti je žuto baci u crveno da ti se poklopi boja sa ventovima.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

U žuto sam bacio da kada crtam lakse vidim linije.Problem mi je posto to radim od lima a rubovi tog lima nisu ravni,pitanje je kako da to ocrtam ravno jer sve mora biti precizno do u milimetar ili dva.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Daj mi reci u kojem programu to radiš ta kucista ja ima par projekata svojih na PC ekspert forumu vecinom sam sve radio na papiru  pa me zanima neki jednostavni program  u kojem bi mogao  projektirati kučišta?

DexterPC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sketchup?
2.289 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ja koristim sketchup jer je meni najbolji za ovakvu vrstu projekta.Imam jedan problem pa da ga podjelim sa vama,da pokušamo naći riješenje.Evo o čemu se radi da bih spojio kostur kučišta moram napraviti nešto tipa ovoga na slici,e sada moje je pitanje dali sva novija napajanja imaju jednaku širinu i ako nemaju kako da odredim širinu rupe koju moram izrezati.Ako netko ima riješenje neka kaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
covjece kolko si ti potrosio vremena u skecupu... O.o
2.289 Posts! And counting...
16 godina
odjavljen
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ja koristim sketchup jer je meni najbolji za ovakvu vrstu projekta.Imam jedan problem pa da ga podjelim sa vama,da pokušamo naći riješenje.Evo o čemu se radi da bih spojio kostur kučišta moram napraviti nešto tipa ovoga na slici,e sada moje je pitanje dali sva novija napajanja imaju jednaku širinu i ako nemaju kako da odredim širinu rupe koju moram izrezati.Ako netko ima riješenje neka kaže.

Većin napajanja su ATX specifikacije. Znači, standardno napajanje-postoje varijacije na duljinu i debljinu napajanja ali rupe za šarafe su im na istom mjestu i sva su jednako široka tako da tu ne možeš fulati.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Probaj ti pustit mjesto za dva napajanja ako je moguće jer ipak se ne radi takvo kućište svaki dan. Napajanja su uglavnom ATX. 

8ax kaže... 
covjece kolko si ti potrosio vremena u skecupu... O.o

Bolje da vrijeme potroši u pravljenju projekta nego poslije u plaču što je ovo meni trebalo {#}

Kruger
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

frajeru ti si car

Neću žvaku oću kusur

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Jucer sam oznacio prednju stranu na limu.Sat vremena sam oznacavao jednu stranu,ali je precizno oznaceno.Danas cu pokusati oznaciti jos barem 3 ako ne i sve strane.Dali je tko savijao plexi?Pa da svoje iskustvo podjeli ovdje na forumu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Evo u drugoj boji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

svake pohvale za trud.jos ce kuciste uci u serijsku proizvodnju{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Evo nesto malo za inspiraciju:

Million-Dollar-PC

Sta reci....savrsenstvo. Moze vam biti ok inspiracija da se poigrate oko sadasnjih kucista i uredenja istih.

Osobno mi je dojadio Obsidian pa njuskam okolo za nekim drugim kucistem no nenalazim mu kod nas dostojnu zamjenu tj. nema je. Jedino kuciste koje mi je bilo ok je Cosmos, ali sam ga imao i razocarao me sto nisam mogao poslozit kablovinje u njemu kako treba. No Cosmos je daleko tisi od Obsidiana pa mozda opet uzmem jednoga (unatoc losem cable m.) no ovaj puta u crnoj boji.

Da imam mogucnosti i sam bih isao na neku samogradnju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 16:05 (win32).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ima li itko od vas iskustva u oblikovanju lima?Imam jedan problem sa prednjom stranom pa da mi netko sa iskustvom da savjet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 18:15 (GARGOYLZTKS1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ima li itko od vas iskustva u oblikovanju lima?Imam jedan problem sa prednjom stranom pa da mi netko sa iskustvom da savjet.

kakav problem

Neću žvaku oću kusur
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Kako napraviti ovaj prednji dio koji je zaobljen.To sam trebao raditi kod prijatelja u radioni ali on ne moze  smotati lim debljine 0.8mm.Sada je pitanje kako to napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

A da vidis koji on moze motati, pa da napravis samo prednji dio od tog lima...msm te debljine.

He who dares, wins
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

To sam i ja mislio.No jucer sam saznao da bi jedna firma koja je recimo blizu mene mogla imati stroj koji savija lim te debljine.Vidjet cemo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
čitao sam temu i dok sam jučer gledao utakmicu crtao sam kućišta kakva bi sebi napravio da si radim i došao sam na jednu ideju
oblik američkih autobusa. jedini je problem(osim cijene i teškoće posla) je taj da stanu samo male matične. te bih volio da sada
stavite slike i širine i mjere matičnih ploča danas ili sutra dobijete slike
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Netko je pitao za tri ventilatora sprijeda koji nemaju zraka.Evo palo mi je nesto na pamet,moram to isprobati u praksi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ima li tko ideju za gornji dio sto staviti?Vec sam to pitao ali mozda netko ima nesto novo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Nemoj frendos crvenu boju...eeeejjj... {#}

Moj sasvjet ti je da udaris crnu boju na kuciste i u kuciste te sve to crnilo "osvjezis" sa nekim plavim LED 120 mm ventovima i plavim svjetlom unutar kucista....to bi bio pun pogodak.

Kada vec radis sve sam, da ne napravis neki kirvaj od toga vec da bude uistinu lijepo.

No o ukusima se ne raspravlja naravno pa ako je tebi crvena ok, onda sve 5+! {#}

Svaka cast na ideji i na trudu, samo nemoj sada odustat!

{#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ici ce crna,sada je tako da mi je lakse crtati u sketchup-u.Upravo pokusavam osmisliti gornji dio koji dolazi na ventove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Gledao sam cijene led ventova i sve su preko 60 kn,to mi je puno jer ovo radim bez budzeta,pa cu na obicne 120mm ventove staviti plexi koji imam od prije,izrezat cu ga  u nekom obliku i sa strane staviti jednu ili dvije led diode i mislim da ce to dati bolji efekt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Netko je rekao da bi trebala stati dva napajanja,pa evo slika sa tom verzijom

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Izrada PC kucista

Odlično ti izgleda, svaka čast. Ako budeš planira koristit dva napajanja trebat će ti ovo.

Premda to možeš i ručno napravit tako da neke žice spojiš, samo da drugo napajanje dobije signal i da se pali skupa sa ostatkom računala.

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ma necu stavljati dva napajanja bar za sada.Netko je spominjao dva napajanja pa sam nacrtao da pokazem da nema problema.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ma necu stavljati dva napajanja bar za sada.Netko je spominjao dva napajanja pa sam nacrtao da pokazem da nema problema.

Ja sam spominjao i dobro si to napravio.

Ja bih još samo napravio pomičnu stranicu ovu di je matična ploča, od napajanja i od grafičkih kartica. Ako slučajno dođu nove matične, napajanja koji nebi bili ATX veličine pa da moraš mjenjat cjelo kućište nego samo izradiš nove stranice i jednostavno ih zamjeniš s ovima. 

Pusti i malo više mjesta za napajanja sa oba dvije strane ako slučajanjo nova napajanja budu nešto veća od ovih sad (što ne vjerujem).

Kruger
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice