Izrada PC kucista

poruka: 161
|
čitano: 60.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Stvarno lijepo izgleda,samo sto to nije radeno sa malim budzetom.I ja nemam vodeno hladenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ima li tko kakvu ideju sta da stavim preko gornjih ventilatora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Izrada PC kucista
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ima li tko kakvu ideju sta da stavim preko gornjih ventilatora.

Mrežicu protiv prašine.

Kruger
17 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ja ću stavit ovo

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Mislio sam izrezati neki oblik i stavuti mrezicu,ali nemam ideju kakavo oblik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Moze li netko staviti sliku njemu najboljeg plexi prozora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ako već ideš raditi kućište ja bi ti preporučio da praviš nešto ovako:

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 17:56 (expert man).
Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
Izrada PC kucista

evo konacno sam vise manje dovrsio open air kuciste

jos treba napraviti par sitnica,ali je gotovo 90% toga pa pogledajte i kritizirajte :)

polica na kojoj je maticna se moze nakon sto se svi kablovi sa nje izvade izvuci i odvojiti od ostatka tako da se moze npr promijeniti cooler na maticnoj i slicno.

ploca koja ce drzati maticnu sa sarafima ploca koja ce drzati maticnu sa sarafima
ploca sa maticnom sa donje strane ploca sa maticnom sa donje strane
vise manje gotovo sklapanje vise manje gotovo sklapanje
ova dva ventilatora su samo za primjer,na njihovo mjesto cu staviti dva 140mm ventilatora na 800 rpm ova dva ventilatora su samo za primjer,na njihovo mjesto cu staviti dva 140mm ventilatora na 800 rpm
ovdje ce stajati ispod stola,samo sutra moram iskasapiti sa ubodnom pilom zadnju stranicu od stola jer mi smeta kablu od graficke :) ovdje ce stajati ispod stola,samo sutra moram iskasapiti sa ubodnom pilom zadnju stranicu od stola jer mi smeta kablu od graficke :)
-=PiS=- CROZOKI
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 21:26 (crozoki).
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Izrada PC kucista

Vec sam ovdje uploadao slike moga home-made uradka,ali ne mogu ih naci pa evo opet+jos malih dorada.

Nove dorade su mali prekidac sa starog napajanja,koji prekida prednji vent i 2 straznja mala iz razloga,sto

sam navukao prehladu upravo zbog ventova koji su mi non-stop hladili noge.

Plexiglas je jos jedna novotarija na mome kucistu,ljepljen je na lim uz pomoc Neostik ljepila.

Staro kuciste Staro kuciste
Rastavljeno Rastavljeno
Svjeze ofarbana prednja strana od sperploce Svjeze ofarbana prednja strana od sperploce
Novi look Novi look
Plexiglas sa bocne strane Plexiglas sa bocne strane
"Turbo" prekidac na gornjoj strani kucista "Turbo" prekidac na gornjoj strani kucista
DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 22:06 (Godfahter).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izrezi si iz tankog lima ili plastike neku anime djevojcicu... ili neku hukericu... takoder, unutra crveno, vani crno... i unutra na dno par crvenih/plavih neona... imas u linksa jeftino

15 godina
odjavljen
Godfahter kaže...

......Daljni razvoj moga kucista biti ce farbanje u kombinaciju crne+crvene i žute boje,te jos trebam skontati kako

napraviti da ledica od harda osvjetljava cjelu unutrasnjost kucista,tj.treperi kako se hard opterecuje!

za ledicu od HDD-a nemaš kaj skontat, sve ti je ful jednostavno. Ja ti recimo imam spojene 2 ledice  u lancu na prednjoj strani kućišta. A ti bi trebao samo jednu okrenuti prema unutra i to je to. I normalno uzmi neku 10mm za osvjetljenje unutrašnjosti jer ti ove vulgaris od 3mm baš i neće neš osvijetlit.

15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Vidim da je ova tema zamrla,pa da je osvježimo,stavljajte ovdje svoja pc kucista ili neke kucne projekte vezane za njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Evo, planiram za lito napravit jedno kućište...

napravio sam model u sketchup-u i stavio komponente za predodžbu(sve je po pitanju dimenzija isto kao i stavarnost).

E sad, pravio sam kućište koje bi meni bilo savršeno i jako liči na antec 1200.

sad me zanima gdje bi mogao kupiti materijal za izradu (limovi do max 600mm*600mm debljine 1-10mm, ili neka čvrsta plastika istih dimenzija)?

kućište ima prozor na stranici, dimenzije su mu 580X210X595, ventilatori: 3x120mm s prijeda (usisni)(filtrirani),1x120mm (usisni)(filtrirani)+usisni od napajanja, 2x120mm s traga (ispuh)+1x200mm i 1x120mm (ispuh) na krovu.

ove crne mrežice na ventilatorima na modelu predstavljaju filtere...

u nosače stane 12 diskova i 3 optička pogona, i stanu u njega sve grafičke definitivno...

ovo je sve slikano sa stavljenom prozirnom stranicom, nije otvoreno...

EDIT: evo vam za download sketchup model, neće na 3d warehouse jer je pre velik http://hotfile.com/dl/114432577/a201b7f/IRebics_H1E.rar.html

a sad, sviđa li vam se?

33 Da
7 Ne
2 Neutralan(a)
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 19:30 (IRebic).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Obsidian!

Ovo je super samo bi ja ubacio jedan upuh naprijed koji bi puhao direktno preko graficke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Izrada PC kucista
Kad se radi kuciste iz "temelja" onda po meni treba napraviti nesto sto nema nitko,nesto spektakularno.ovo kuciste kakvo si ti nacrtao je bezveze.moze se kupiti u svakom boljem IT ducanu.nekazem da ovo nece, nakon, zavrsetka biti dobro,vjerovatno ce biti odlicno ali bi ja isao na nesto posebniji izgled.inace si lijepo ovo nacrtao,svaka cast.lim mozes kupiti u svakoj zeljezariji
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Izrada PC kucista

Pa lim kupis kod limara nek ti ga izreze i savine po tvojim nacrtima.

Kupis plexiglas za prozirnu stranicu (Pevec,Bauhaus)

Kupis zakovice kojima ces spojit kuciste .Bas me zanima kak ce ispast{#}

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IRebic kaže...
...

Meni sve izgleda ok ali bi ubacio još bar 2 ladice za cd-romove gore.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Razmisli o stavljanju stakla!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Kad se radi kuciste iz "temelja" onda po meni treba napraviti nesto sto nema nitko,nesto spektakularno.ovo kuciste kakvo si ti nacrtao je bezveze.moze se kupiti u svakom boljem IT ducanu.nekazem da ovo nece, nakon, zavrsetka biti dobro,vjerovatno ce biti odlicno ali bi ja isao na nesto posebniji izgled.inace si lijepo ovo nacrtao,svaka cast.lim mozes kupiti u svakoj zeljezariji

ovo bi mi bio 1. rad, trebam se malo naučit na ovakvim "jednostavnim" stvarima a onda kasnije na komplicirane oblike...

IRebic
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
IRebic kaže...
...

ma ja koristim samo jedan optički uređaj, a 3 sam stavio samo radi estetike, 5 bi bilo preeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeviše

IRebic
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Super ti je ideja. Ja bih napravio baš za svoje potrebe znači u prvom planu odličan cable managment jedno 5 cm bih pustio s lijeve bočne stranice samo za cablove od napajanja. {#}

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Ako dobro napravis mogu ga kupiti! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
IRebic kaže...
xxxxx kaže...
IRebic kaže...
...

ma ja koristim samo jedan optički uređaj, a 3 sam stavio samo radi estetike, 5 bi bilo preeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeviše

Možda jest previše ali meni bi tako bolje izgledalo :)

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Ako dobro napravis mogu ga kupiti! :)

ako ovo dobro ispadne, pravit ću po narudžbi cijelo ljeto...

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 19:30 (IRebic).
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

I ja sam zainteresiran za kupnju. Moji zahtjevi su:

1. Izrada od metala, mora biti kvaitetno kućište

2. trebalo bi imati i izolaciju protiv buke, ventilatori trebaju biti kvalitetni i nečujni.

3. Probaj ubacit još koji CD nosač 

4. Volio bi da ima pregradu između napajanja i matične ...

5. Jesi razmišljao da mjesta za SSD i hard diskove napraviš lijevo od napajanja? ispod te pregrade

6. dalo bi se naći još toga

Kruger
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Trebali bi biti prozorčići za kablove, staklo, malo bolji raspored ventilatora...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Trebali bi biti prozorčići za kablove, staklo, malo bolji raspored ventilatora...

tako je prozorčići trebaju biti uzduž i poprijeko {#} hehe znači treba imat barem 5-6 prozorčića samo oko matične.

Svi kablovi od napajanja odamh trebaju ići na drugu stranu kućišta znači u onih 5 cm {#}

Pošto to ima dosta ventilatora predlažem posebne prostore za kablove od ventilatora, možda i cijevi i kutija {#}

Kruger
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Tako je treba biti mjesta sa druge strane mjesta za kablove ( da se stranica moze zatvoriti)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

I ja sam zainteresiran za kupnju. Moji zahtjevi su:

1. Izrada od metala, mora biti kvaitetno kućište

2. trebalo bi imati i izolaciju protiv buke, ventilatori trebaju biti kvalitetni i nečujni.

3. Probaj ubacit još koji CD nosač 

4. Volio bi da ima pregradu između napajanja i matične ...

5. Jesi razmišljao da mjesta za SSD i hard diskove napraviš lijevo od napajanja? ispod te pregrade

6. dalo bi se naći još toga

hehe, nakon 28.6. ću početi s izradnjom ovog, kada ga dovršim onda ćemo detaljnije o popisu...

IRebic
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Tako je treba biti mjesta sa druge strane mjesta za kablove ( da se stranica moze zatvoriti)

hehe kad malo gledam neće nas biti lako zadovoljiti, a i to će dosta koštati (zakon je što nam valjda nećeš naplaćivat PDV  {#}) Mene samo zanima da li imaš ti sve što ti treba za to napravit? Kako misliš to radit, što se baviš obradom metala?

Kruger
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice