WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.043.897
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
WP8 - Općenito

O kojem modelu pricas? I dobra ti je prica, svakako sad wp nije los kao sto je nekad bio. Iako je meni uvijek bio prvi izbor.

a sto se tice podatkovnog u izboru. Nema ga, nemam pojma zasto. Ali na veliko se spominje da ga ljudi zele pa mozda i stave.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: WP8 - Općenito
MSN kaže...

...

Evo jos jedno brzo pitanje, dali se da kod notifikacija staviti umjesto jednog od 4 pocetka widgeta, staviti ukljucivanje/iskljucivanje podatkovne veze?

nazalost to pametni M$ jos nije dodao. Nadam se da ce i to dodati, a ne da svaki put moram u settings ici..

edit: kolega je brzi bio :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 17:46 (Gam3r).
14 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

O kojem modelu pricas? I dobra ti je prica, svakako sad wp nije los kao sto je nekad bio. Iako je meni uvijek bio prvi izbor.

a sto se tice podatkovnog u izboru. Nema ga, nemam pojma zasto. Ali na veliko se spominje da ga ljudi zele pa mozda i stave.

o lumii 930

14 godina
WP8 - Općenito

eh sad ovaj Cyan dosadio, valja cekati Debian Red {#}

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MSN kaže...

Evo jos jedno brzo pitanje, dali se da kod notifikacija staviti umjesto jednog od 4 pocetka widgeta, staviti ukljucivanje/iskljucivanje podatkovne veze?

ne, navodno je operaterima to bilo mrsko pa onda ovi to nisu stavili...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
WP8 - Općenito

ja pri kupnji svoje lumije 1520 dobio i sluške i 3para rezervnih čepića, sve što se može dobiti uz nju i treba.

wireless charger nisam kupio zasebno, možda bi bilo zgodno imat pri putovanjima itd, al meni ionako drži baterija par dana pa nebitno.

zagrije se dosta pri punjenju kod leće kamere al ništa strašno.

od jučer imam wp.8.1. i jako zadovoljan viđenim. zgodni prečaci, lijepo sve ušminkano, izmjene pogođene po meni u odnosu na 8.0.

puno zgodnije pisat poruke, smanjili font svemu pa mi sve još preglednije, ja iskreno prezadovoljan i nebi mjenjao platformu nit mob nizašto.

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

pod koju državu ti spada mobitel kad si dobio cyan?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
WP8 - Općenito

@MSN, pricekaj par dana, da dojmovi slegnu...

Javi kak ti se baterija ponasa u normalnom radu i to pregrijavanje...

Mada ovo potonje nis ne mjenja na stvar al nadamo se da bu neki fix izbacili za to...

Najvise me smeta, posto znam odigrat koju igru, slabi izbor igri i neoptimiziranost istih...

Dost ljudi veli da na androidu neke igre bolje rade neg na winsima..

A ovaj s800 u 930tki mora gutat igre, oces neces...

Uglavnom treba proc odredjeno vrijeme pa se onda donese zakljucak, pros-cons...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 18:24 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WP8 - Općenito

baterija mi banana na 920, je da sam ga koristio malo jace nesto sam pregledavao po netu. Ali bas da je ovako slaba. Ne znam jel bi pomoglo da si kupim novu pa zamjenim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MSN kaže...

evo sad sam instalirao sve aplikacije i malo se poigrao mobom i evo na prvu :

1. nokia previse skrtari s dodatnom opremom, iskreno ne sjecam se kada nisam dobil slusalice s mobom, citam na netu da u nekim drzavama cak i daju wireless punjac, a u vipu dobijes s njim punjac, usb kabel i par papirica (ajde ako nista drugo daju neku lijepu papirnatu ukrasnu vrecicu s njime {#} )

ja sa svojom lumiom 1020 dobio slušalice, valjda ovisi od modela do modela što dođe u pakiranju

17 godina
Franjo15 kaže...

baterija mi banana na 920, je da sam ga koristio malo jace nesto sam pregledavao po netu. Ali bas da je ovako slaba. Ne znam jel bi pomoglo da si kupim novu pa zamjenim.

Mozda da napravis hard reset i instaliras samo aplikacije koje ti bas trebaju. Trebalo bi se popraviti..

Windows Phone FTW
12 godina
protjeran
<p>baterija mi banana na 920, je da sam ga koristio malo jace nesto sam pregledavao po netu. Ali bas da je ovako slaba. Ne znam jel bi pomoglo da si kupim novu pa zamjenim.</p> <p>&nbsp;</p> <p>IE 11 ždere nenormalno bateriju,po tom pitanju je gori i od chromea... I meni na L925 ide nizbrdo cim se koristi IE...&lt;/p&gt;</p>
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 20:49 (MasterPeace).
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

sto se tice slusalica koje su dolazile prije u pakiranju, nemoj zaliti previse, kvaliteta zvuka je ravna no-name jeftinjacima po 50ak kn, nista bolje od tog...

pri koristenju internet explorera sam i ja primijetio povecanu potrosnju i grijanje uređaja (L820), tako da primarno koristim UC browser, osim kad mi je mobilni internet pri kraju, onda surfam preko IE jer ima data sense savings koji puno pomaze s ustedom prometa (ima slicna opcija i u UC browseru, ali ona izoblici stranice skroz, neupotrebljivo)... steta sto se ne mogu postaviti defaultnim neke third party aplikacije, kako za internet, tako i za camera tipku...

kamera, nebitno iz koje aplikacije, nema mogucnost AE zakljucavanja, sto je ogroman problem za nokiju/microsoft obzirom dosta modela grade upravo oko foto mogucnosti...

face beta lijepo izgleda, ali i dalje ima manjkavosti... news feed jako slabo prikazuje objave prijatelja, tek nesto malo, a vecinom su objave fan stranica koje sam lajkao... prikaz news feeda na desktopu i u aplikaciji se po tome jako puno razlikuje... drugi veliki problem je sto se u aplikaciji ne vide objave iz nekih aplikacija, kao npr endomondo: objavim trip koji sam prosao, na desktopu se normalno vidi objava, u aplikaciji je nema... zato radije koristim najbolju alternativu: JDB for facebook, svakako probajte... istina, malo je bugovita i ne izgleda tako lijepo kao sluzbena, medju objavama u feedu se pojave reklame izdavaca, cesto ak ne uhvati vezu prebaci se na IE (u tom slucaju back tipka, i pritisnem home u aplikaciji), ali zato prikazuje SVE objave normalno i ima tonu, ako ne i sve opcije koje imam i na desktopu, a odlican feature je i mogucnost prebacivanja na tamnu pozadinu :)

i dalje stoji resuming problem kod vracanja u aplikacije (facebook, viber, whatsapp...), nikako da to poprave... znaci, udjem u aplikaciju, ucita se, i ne izadjem iz nje zatvaranjem preko back tipke, nego samo kliknem home... u prvih minutu dvije ponovno startanje aplikacije ide brzo, znaci klik na viber i odmah ga otvara bez onog ucitavanja koje traje i po desetak sekundi ak ne i vise... ali kad ju pokrecem malo kasnije, opet startanje aplikacije iznova, ucitavanje, koje traje i traje, a nisam ju ugasio zapravo... to nekad frustrira, na viberu najvise, ali isto tako i na faceu, whatsappu... ne kazem da je krivnja iskljucivo MS-ova, vise je mozda do developera aplikacija...

kaos u settingsima su vec odavno trebali rijesiti, tamo apsolutno nikakvog logicnog reda nema...

sto se tice punjaca, jaci punjac (2mA) ce brze napuniti bateriju... npr moju L820 originalni punjac napuni za malo vise od dva sata... probao sam jedan punjac od 2mA i napunio je bateriju za oko sat vremena, dakle duplo brze... koje su posljedice, ne znam, ali navodno se skracuje sveukupni vijek trajanja baterije kod takvog brzeg punjenja... isto tako, treba izbjegavati puniti bateriju preko noci jer ostavljanje mobitela na punjacu nakon sto je baterija puna, isto tako joj skracuje vijek... to je barem ono sto sam vecinom procitao po raznim forumima, da li je istina, ne znam :)

ali sve u svemu WP 8.1 je fenomenalan sustav i nemam ga namjeru napustati jer svakim updateom znacajno napreduje... i stvarno sam iznenadjen kak dobro funkcioniraju ovi live folderi, svaka cast MS-u na tome :)

WP 8.1 GDR1 DP @ Lumia 820
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 22:51 (horchata).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Meni IE11 troši duplo(ako ne i više) baterije, u odnosu na UC Broswer... Trebao bi MS malo normalizirati to, a ne da mi nakon pet minuta poždere više od 10% baterije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Meni na S-u kao da i ne troši

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Koju aplikaciju koristite za Gtalk?

0 0 hvala 0
16 godina
WP8 - Općenito

Evo drustvo i ja sam vam se napokon prikljucio, ali sa Nokiom Lumiom 925. Sto reci, kupio sam ju i bila je skroz ugasena, baterija prazna do ibera, spojio na punjac, kad se upalila, spojio se na wifi i odma isao na azuriranja.

Jedno 4x su mi se azuriranja instalirala, zadnji put je najdulje trajalo, ali to je CYAN bio u pitanju. Iz vipa je dosla sa AMBER verzijom, ali osjetno bolje radi sa wp8.1.

Sve u svemu, ja sam poprilicno zadovoljan, notifikacije za whatsapp stizu odma, ima one najosnovnije stvari u store-u sta mi trebaju, a i vise od toga.

Sad ce mi bit potrebno malo privikavanje za prelazak sa androida na WP, iako sam vec 2x imo WP uredaje ali sa WP7.5 i 7.8 sto je razlika nebo i zemlja u radu mobitela.

Sto se kamere tice, po noci me stvarno odusevila, odusevila me svakako naspram trenutnog/bivseg Samsung Galaxy Xcover2, a za bateriju nemogu nista rec jer je tek jucer tj sinoc oko 23:20 skinut s punjaca.

Kratki osvrt, to je preporod nakon prelaska s androida na WP sto se tice fluidnosti, ekrana u vezi prikaza, vidljivosti i svega ostaloga.{#}{#}

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
Nocio kaže...

Kratki osvrt, to je preporod nakon prelaska s androida na WP sto se tice fluidnosti, ekrana u vezi prikaza, vidljivosti i svega ostaloga.{#}{#}

Ovdje vec uspoređuješ konja i magarca, što ne bi trebao nazvat usporedbom androida i wp-a.

Ne možeš u isti koš svrstavat uređaje poput galaxy Xcovera 2 i lumie 925.

Jednostavno ne spadaju u istu klasu mobilnih uređaja.

16 godina

Onda da ti to ovako srocim, imao sam LG 4x, Tronsmart TS7, Galaxy Sll i Slll ali i dalje stojim da je preporod nakon androida. {#}

16 godina
DommY kaže...
Franjo15 kaže...

Mozda da napravis hard reset i instaliras samo aplikacije koje ti bas trebaju. Trebalo bi se popraviti..

Ma hard reset sam imao prije 2 tjedna, kad sam potpuno sve novo stavio. 

MasterPeace kaže...

Meni IE11 troši duplo(ako ne i više) baterije, u odnosu na UC Broswer... Trebao bi MS malo normalizirati to, a ne da mi nakon pet minuta poždere više od 10% baterije...

Ma koristim najviše IE, pa UC, i još explora, koja mi je onako da otvorim par puta nešto na dan. 

I što je uvijek mi je IE gornji na potrošnji baterije.

FB, ne koristim baš često, 2,3 puta da dan malo upalim. Opalim koju sliku po noći, par po danu, jer sam na moru pa slika se.

Lokacija uvijek ugašena, wifi rijetko jer ga nemam tu, i samo preko moba idem na net.

Ne igram igre.

Imam instaliran zadnji update koji je došao s PfD. 

Uglavnom bateriju punim pa recimo 2 puta na dan.

Ako se ulovim surfanja u komadu, baterija je gotova recimo za 4 sata. Prazni se ko lud.  

16 godina
Nocio kaže...

Onda da ti to ovako srocim, imao sam LG 4x, Tronsmart TS7, Galaxy Sll i Slll ali i dalje stojim da je preporod nakon androida. {#}

Da si koristio nekakve android uređaja iz vrha ponude, onda bi vjerovatno bio zadovoljniji.

Jedan Optimus G radi puno bolje od svih koje si naveo, a radi se o uređaju koji je izašao 2012. godine.

Da se razumijemo, ne kažem da ti ne bi razmišljao isto.

Činjenica je, da wp funkcionira bolje sa manjim hardverskim zahtjevima.

Ali kažem, uspoređuješ različite klase uređaja.

14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

HM...malo sam u dilemi...Imam 1520 jedno 3 mjeseca i prezadovoljan sam, osim što me zna zasmetati pretjerano zagrijavanje gornjeg dijela pozadine...Sada bi ga možda zamjenio sa 930, ali ne znam da li mi je to uoće pametan potez?...U biti to su isti uređaji, samo 930 ima amoled ekran manji za 1 inch, ili?

Da li 930 ima koju veću prednost, da bi bilo isplativo mjenjati sadašnji uređaj?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Ne, nema potrebe

Ovo za grijanje ti je normalno, samo nemoj ništa tamo držat(ruku ili sl)... Bolje da ti je zagrijana plastika nego samp CPU :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 17:52 (Dex.pwn).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

evo taman došao iz zadra gdje sam pokupio svoju novu L930 i surface RT. mijenjao L1520 za taj tablet + 100E. slike kasnije stavim

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
skank666 kaže...

evo taman došao iz zadra gdje sam pokupio svoju novu L930 i surface RT. mijenjao L1520 za taj tablet + 100E. slike kasnije stavim

Javi dojmove u vezi 930..

17 godina
skank666 kaže...

Zakon, svaka cast :)

Daj mi reci ovo je prvi surface? Sto je ovo RT u nazivu? Ne kuzim se bas u te tablete jer me ne zanimaju previse. Zanima me za sta ga mislis koristiti?

Windows Phone FTW
14 godina
Ekipa, je li se netko uspio spojiti na eduroam veze na sveučilištima? Imao sam L1520 i jedino radi toga sam ju prodao.
17 godina
odjavljen

da, prva generacija a RT označava koja je verzija windowsa unutra... winRT ti je isto ono što i u win8 na PC-u... I koliko god to tamo smetalo na tabletu je to u biti jako dobra stvar... dobio sam i ovu touch tipkovnicu (malo se treba naviknuti ali jako dobro radi )

http://www.engadget.com/products/microsoft/surface/windows-rt/

dojmovi u vezi l930, ekran je OK ali pošto dolazim sa l1520 malo mi je neobičan taj amoled. blješti bog te... nisam još vidio kakav je na suncu ali nadam se da je barem isti ko na 1520 (a na njoj je ekran bio nenadje8iv)... neko pretjerano grijanje nisam iskusio. odlično mi leži u ruci (a kako i nebi :D)i to je to za sada... kroz koji dan korištenja napišem loše stvari (dobre nema smisla izlistavat kad ih znamo)

e, imam purple hue jer sam zaboravio da ne smijem apdejtat display :/

16 godina
protjeran
skank666 kaže...

da, prva generacija a RT označava koja je verzija windowsa unutra... winRT ti je isto ono što i u win8 na PC-u... I koliko god to tamo smetalo na tabletu je to u biti jako dobra stvar... dobio sam i ovu touch tipkovnicu (malo se treba naviknuti ali jako dobro radi )

http://www.engadget.com/products/microsoft/surface/windows-rt/

dojmovi u vezi l930, ekran je OK ali pošto dolazim sa l1520 malo mi je neobičan taj amoled. blješti bog te... nisam još vidio kakav je na suncu ali nadam se da je barem isti ko na 1520 (a na njoj je ekran bio nenadje8iv)... neko pretjerano grijanje nisam iskusio. odlično mi leži u ruci (a kako i nebi :D)i to je to za sada... kroz koji dan korištenja napišem loše stvari (dobre nema smisla izlistavat kad ih znamo)

e, imam purple hue jer sam zaboravio da ne smijem apdejtat display :/

Nop, velika je razlika između RT i full windowsa, na RT ne možeš instalirati nikakve programe sa desktop win-a jedino appove.

Ja također planiram ga uzeti :P

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
17 godina
odjavljen

ma krivo sam se izrazio... mislio sam na ono modern/metro sučelje na pcu-u.... taj dio je isti :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice