Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.503
|
čitano: 13.011.239
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zabranjeniples kaže...

Evo, nakon nekog vremena isprobavanja WP8, vračam se nazad na android.

Zadnji android koji sam koristio, bio je Galaxy S3. S2 sam imao, pa bi možda volio probat šta drugo.

Al opet, neču ako je stvar očigledno lošija i manje fluidna.

BTW. valja napomenut, da 99% ide root, pa i to valja ubacit u izbor.

Trenutno mislim da neču ić iznad 4,3'' ekrana, pa vas molim za pokoji savjet.

Postoji neka mala šansica, da se odlučim na veći ekran, pa će u tom slučaju ić ili One X+ ili S3 LTE.

Uzmite u obzir i isplativostšto se tiče sam cijene.

Zasad je izbor među ovima:

Kao prvo, ja sam glasao za mini, sigurno je bolji od ova dva ostala.

Ad1; nema te namjer uvrijediti, ali kod mene kažu kako magarac misli, čovjek razmišlja, a ja ti kažem da od viška glava ne boli, osim kada su batine u pitanju, ili ako imaš rukicu malog djeteta, ali to je onda tehnički razlog, inače, ne vidim zašto ne bi išao iznad 4.3 dijagonale, niti jedan realan razlog!!!!

Ad2; koliko god meni bio nekada ljepši HOX+, SGS III LTE je jači, samo tako,

Ad3; isplativost, pa ja ti kažem samo jednu; "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari", a dugoročno imati LTE, što nemaju ona tri koja si prije naveo, ali to je samo moje glasno razmišljanje!

ATJ Lučko
17 godina
Staedtler kaže...

Ima li tko kakva iskustva sa galaxy s3 mini? Jel se isplati uzimat taj mobitel?

ja sam ga uzeo i prezadovljan sam s njim

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
ATJLučko kaže...

Ad1; nema te namjer uvrijediti, ali kod mene kažu kako magarac misli, čovjek razmišlja, a ja ti kažem da od viška glava ne boli, osim kada su batine u pitanju, ili ako imaš rukicu malog djeteta, ali to je onda tehnički razlog, inače, ne vidim zašto ne bi išao iznad 4.3 dijagonale, niti jedan realan razlog!!!!

Ad3; isplativost, pa ja ti kažem samo jednu; "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari", a dugoročno imati LTE, što nemaju ona tri koja si prije naveo, ali to je samo moje glasno razmišljanje!

Aj da se i ja nadovežem.

Da si malo bolje pročitao, vidio bi da sam naveo, da sam imao S3.

Tako da znam kolko koja veličina znači.

Isto sam naveo, da u ovom trenutku mislim, da mi više od 4,3 nije potrebno (to sam rekao, jer sam već koristio 4,8).

Da želim što veće, strpao bi televiziju u đep.

Ovo za HOX+ i S3 LTE uvažavam, ali opet je vjerovatno i cjenovno na višoj razini.

Kažem, mislim da mi mobitel od 2000kn itekako može koristit za ono što mi treba.

Na isplativost sam mislio između ona 3 modela. 

Znači primjer, dali je s3 mini isplativ pored ona dva.

I zar je moguče da nitko nije odabrao xperiu, šta je tako lošija (veća rezolucija, veća memorija, bolja kamera).

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 10:45 (zabranjeniples).
13 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
zabranjeniples kaže...

Zadnji android koji sam koristio, bio je Galaxy S3. S2 sam imao, pa bi možda volio probat šta drugo.

Postoji neka mala šansica, da se odlučim na veći ekran, pa će u tom slučaju ić ili One X+ ili S3 LTE.

reci mi po cemu je sgs3mini bolji od sgs2 a kamoli od xperie s...jednu jedinu stvar mi reci...

13 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Aj da se i ja nadovežem.

Da si malo bolje pročitao, vidio bi da sam naveo, da sam imao S3.

Tako da znam kolko koja veličina znači.

Isto sam naveo, da u ovom trenutku mislim, da mi više od 4,3 nije potrebno (to sam rekao, jer sam već koristio 4,8).

Da želim što veće, strpao bi televiziju u đep.

Ovo za HOX+ i S3 LTE uvažavam, ali opet je vjerovatno i cjenovno na višoj razini.

Kažem, mislim da mi mobitel od 2000kn itekako može koristit za ono što mi treba.

Na isplativost sam mislio između ona 3 modela. 

Znači primjer, dali je s3 mini isplativ pored ona dva.

I zar je moguče da nitko nije odabrao xperiu, šta je tako lošija (veća rezolucija, veća memorija, bolja kamera).

ja sam nedavnu kupio novu xperiu sl...to je isti model kao s samo sto ima malo brzi procesor (isti ali sa povisenim MHz), i kasnije proizveden...meni je mobitel odlican...S3mini, po meni se ne moze mjeriti sa tim mobitelom...kao prvo sto je 4.0 ekran i vec tu otpada...i kad pogledas karakteristike, u svemu gubi...a da ne pricam o osjecaju kad drzis s3 mini ili xperiu...xperia je dosta teza, i to se meni vise svidja nego da imam listic plastike...a sgs2 je naravno bolji od minia, ali i tu ja ne vidim gdje on moze biti bolji od xperie...godinu dana je stariji i takodjer ima slabiju hradwersku konfiguraciju...xperia za mj dana dobiva jellybean tako da i sa te strane nece biti problema...jedina stvar je sto ti se moze ne svidjati launcher sonya...meni osobno je najljepsi, ali to je naravno subjektivni dojam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:17 (Matijasever).
14 godina
Matijasever kaže...
ATJLučko kaže...
zabranjeniples kaže...

reci mi po cemu je sgs3 mini ( po mojem skromnom viđenju ) bolji od sgs2 a kamoli od xperie s...jednu jedinu stvar mi reci...

D I Z A J N samo za početak, a kao drugo, bolji i kvalitetniji D I S P LA Y, evo dvije, sadofoljna, a kontra SONY, ovi imaju T O U C H  W I Z Z {#} !!!!    

ATJ Lučko
13 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

Design je subjektivni faktor...iskreno, meni se vise sviđa Sony...ovaj jajasti s3 je pomalo svakome dosadio...vecina kaze kako je Xperia S bas posebna po izgledu, ali ponavljam...subjektivna stvar...za ekran mi ne mozes reci da je bolji...svi znamo da jedina prednost amoled ekrana je kvaliteta crne boje. amoled ekrani imaju piksele koji pri prikazu crne boje su ugaseni, tako da je crna skoro pa savrsena, ali ostale boje su previse blistave i izrazene...ali, dosta je pogledati specifikacije...4 incha rez od 800x480 ili 4.3 rez 1280x720...xperia ima skoro 120ppi vise od samsunga...jednostavno neusporedivo i svako to moze potvrdit...touchwiz mogu instalirati i na xperiu ako bi htio, ali meni osobno, nije nista posebno...dapace sviđa mi se vise sony sucelje...tako da tvoja poruka pada u vodu. Procesor je daleko bolji, a da ne spominjem kameru...12 mpx sa eximor-r senzorom protiv standardne 5 mpx...ja bi cak rekao da je xperia P, znaci model manji i losiji od xperie S/SL,  bolji i kvalitetnije izradjeni od s3 mini...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:16 (Matijasever).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
protjeran

S3 mini ima jedino najispoliraniji AOS, neki kazu da bolje radi nego na S3.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 14:55 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gospodo treba mi savjet,
Koristim iphone vec godinama i polako mi je iOS dosadio. Najvise me zivcira syncanje i toga se zelim rjesiti pod mus.
Istekla mi je ugovorna obveza i uzeo bi najjaci dostupni model, a otvoren sam za sve proizvodace.
Zanima me
1.koliko varira android (iste razine) kod razlicitih proizvodaca, mislim na varijante poput htc sense i ciji je najbolji?
2. Da li postoji ikakva prednost wp8 prema androidu?
3. Da li su cijene aplikacija slicne onima na iosu?
4. Sta kazu oni koju su presli s iosa na android, jel bolje ili losije?

Tx.
14 godina

Evo skupio sam nešto para, pa imam nedoumica oko odabira mobitela.

3 Nokia Lumia 800
16 Sony Xperia P
4 Samsung Galaxy S Advance
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bih pomoc , pregledao sam sve mobilne operatere i primjetio sam da sve manje ima tj cak i u potpunosti nema preklopnih mobitela , prvenstveno mislim na motorolu kao da su u zemlju probali. Meni treba jedan takav mobitel da ima dobru bateriju da je izdržljiv i da nema neke svemirske opcije tj da je pouzdan i jeftin.

0 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

Trebao bih pomoc , pregledao sam sve mobilne operatere i primjetio sam da sve manje ima tj cak i u potpunosti nema preklopnih mobitela , prvenstveno mislim na motorolu kao da su u zemlju probali. Meni treba jedan takav mobitel da ima dobru bateriju da je izdržljiv i da nema neke svemirske opcije tj da je pouzdan i jeftin.

eh moj forumski kolega..... ja sam na nokiji 6650 fold. Nema više takvih mobitela. Pojeli ih mobilni televizori.

magistar prava
14 godina
protjeran

Nokia 6300 po meni najbolji mob svih vremena. Ako mozes bez preklopnog, uzmi njega.

daniel
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Nokia 6300 po meni najbolji mob svih vremena. Ako mozes bez preklopnog, uzmi njega.

Oko najboljeg bi se dalo razglabati naveliko i naširoko, a ja imam dva kandidata!

No1; SONY&ERICSSON T28/T39

Kada samo pomislim na onu vanvremensku elrganciju, pa da je spojiti malo veći ekran modela 39 i tankoću 28, doduše, ne u onim tamno plavim bojama sa sivom antenom, recimo čisto bijel, mhhh ahhhhhh, {#} !!!! 

No2; SONY Z5

Makar sam imao Z1, ovaj Z5 nisam stigao ubosti, a kako je bio Vrhunski mob, kako dizajnom, tako i mogućnostima, pa onaj gumb sa strane, nekoliko funkcija u jednom detalju, a kompaktan, čak i odlično pogođenih boja kućišta i ekrana, vauuuuuuuuuu {#} !!!!

Još da nemam problema sa sedmicom i kako staviti sliku u post, ahmmm {#} ! 

Ovakav je bio mog frenda! Ovakav je bio mog frenda!
Ovakav je bio moj! Ovakav je bio moj!
A ovog nisam uspio šćapiti! A ovog nisam uspio šćapiti!
ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 21:11 (ATJLučko).
14 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Vec sam ti jedan put objasnik kak stavis sliku, al eto.

Kupoval sa T28, T39, 8210, 8310, 8850 i nikome to ne bi preporucil, jer je kvaliteta izrade u banani, a o pisanju poruka na tim mobovima da ne govorim. Jedino donekle valja 8850, ali to košta. Zato ne bacajte pare, kolko god to bili kultni modeli.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 20:55 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
zeroname kaže...

Nokia E52, drug je kupio polovnu za 60€, tip top stanje, ako želiš nešto novo a jeftino onda pogledaj Nokia C5 .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 21:00 (micr0).
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
ATJLučko kaže...

Vec sam ti jedan put objasnik kak stavis sliku, al eto.

Kupoval sa T28, T39, 8210, 8310, 8850 i nikome to ne bi preporučil, jer je kvaliteta izrade u banani, a o pisanju poruka na tim mobovima da ne govorim. Jedino donekle valja 8850, ali to košta. Zato ne bacajte pare, kolko god to bili kultni modeli.

Ad1; ja sam govorio za vrijeme kada su to bili NOVI gadgeti na tržištu, za sada NE NIKAKO {#} !!!!

Ad2; Nokia 8850 ( 8810, 8890, 8910 ) aka ZIPPO, opaka makina, ma niti oni 8800 serija, samo taki pa verzije Sirocco, pa Arte, Arte Saphire, e to su bila doba i kvalitetni i za popi*dit skupi mobovi {#} !!

BTW; ovo sa slikama, ha, je8iga kada ne stavljam svaki dan, jednom u nekoliko mjeseci, no, morati ću se popraviti, pa ondak ne ću toliko zaboravljati, godina proizvodnje, nekoliko teških oštećenja hardwer-a tijekom 90-ih godina i to ti je to {#} !!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
BIPS kaže...
Gospodo treba mi savjet,
Koristim iphone vec godinama i polako mi je iOS dosadio. Najvise me zivcira syncanje i toga se zelim rjesiti pod mus.
Istekla mi je ugovorna obveza i uzeo bi najjaci dostupni model, a otvoren sam za sve proizvodace.
Zanima me
1.koliko varira android (iste razine) kod razlicitih proizvodaca, mislim na varijante poput htc sense i ciji je najbolji?

Tx.

Definitivno pređi na android. Na wp8 nemoj ni pomisljati! Ja sam se zeznuo sa HTC 8S koji ima wp8 i totalno sam se razocarao. Dosta je kompliciran i jos ako ides sa androida na wp8. Aplikacija ima jako malo besplatnih i skoro da ih nema i jos te ponuđene su totalni suKCs!

Razmisli o HTC One X ili pricekaj da dođe HTC ONE ili Samsung Galaxy S3. WP8 nema nikakvu prednost prema androidu. Totalno su ga bezveze napravili. Cijene androdia i iOS-a su podjednake skoro, a dok su na WP8 skupe, koliko sam primjetio, srednja cijena aplikacija je oko 15-20kn.

Imao sam iPhone 4 i kasnije sam presao na android i nisam zazalio. Na androidu mozes sto god zelis, a sta mozes na iOS-u ? Nista!

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
neaktivan

Trazim mobitel do 4 incha. Ima li tko sta za preporucit. Cijena max 2400 kn

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Crofarmer kaže...

Xperia P ili Galaxy Mini 3...Xperia je kvalitetnija, ima bolju kameru i ekran.

13 godina
neaktivan
iphone 4/4s(po meni s najboljim ekranima),sony xperia p,sony xperia u,htc 8s,nokia lumia 800,ako ima jos tko nek doda ovo je onako..

2 0 hvala 0
17 godina

Ma xperija S je best buy dok ovi novi xperija Z, samsung s4, htc one i ostali prijatelji ne smanje cijene novijih modela.

magistar prava
16 godina
BIPS kaže...
Gospodo treba mi savjet,
Zanima me

Tx.

Ako ne želiš syncanje, Android je way to go(ali IMHO, baš to syncanje mi je najveći + kod iOSa)

1. Više manje su samo estetske razlike, ali to je sve biranje najmanje lošeg GUIa. Najbolje ti je staviti neki ROM sa čistim Androidom(Cyanogenmod i sl.) jer je to najbrže, najjednostavnije i (IMO) najljepše

2. Zavisi što tražiš, WP8 je drugačiji, nije loš, ali nije za svakoga. Ja bih se držao Androida

3. Dobar dio je jeftiniji ili čak besplatan(ali onda ima reklame), ostatak je više-manje isti

4. Nisam nikada u potpunosti prešao, ali imam dosta iskustva s Androidom i na kraju se sve svede na isto. Sve te razlike ćeš uočiti prvih 2-3 dana dok se privikavaš, a kasnije će ti biti u potpunosti svejedno. Koritiš iste aplikacije, surfaš istim stranicama, pričaš sa istm ljudima, u svakodnevnom radu razlike su zbilja minimalne.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
zanimatelj kaže...
iphone 4/4s(po meni s najboljim ekranima),sony xperia p,sony xperia u,htc 8s,nokia lumia 800,ako ima jos tko nek doda ovo je onako..

Savresno poredno. Jedino ako mu ne smeta wp8 na htc 8s-u ili na lumii.

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
15 godina
neaktivan
Crofarmer kaže...

Uzmi si iPhone 4s

De gustibus non est disputandum.
12 godina
protjeran

Ovdje možeš provjeriti koje sve mobitele T-Mobile, VIP i Tele2 imaju u ponudi, te usporedbe cijena (pretplata i na bonove)

http://cijenemobitela.net/

14 godina
neaktivan

Ovo mi se čini kao dobra ponuda. Jel se isplati uzeti?

Vidim dosta vas je glasalo za ne, jel možete reći zašto? 

3 Uzeti
15 Ne uzeti
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 17:17 (laux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
laux kaže...

Slabašan je to uređaj kojeg je vrijeme definitivno pregazilo, kod ovoga nema niti papira tako da može "crknuti" i idući dan.

13 godina
laux kaže...

ja ga imam.. i mobitel sigurno nije pregazilo vrijeme.. mislim ima i boljih mobitela da budemo jasni ali za ono kaj mob nudi cijena je super..  ne znam bas za ovaj na oglasu kakav je i jel se bas isplati kupit tog ali inace kupi ako mozes.. ali mob je sam po sebi dosta dobar.. ovdje pogledaj kaj kazu na njegovom forumu o tom mobu.. meni jedino kaj nije na nivou na njemu je kamera.. nije neka kvaliteta slike.. ali posto meni kamera nije toliko vazna mob mi je super.. specifikacije ovdje..

13 godina
neaktivan

Što mislite o Prestigiu PAP5000?Jel vrijedi tih 1800kn?

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice