OnePlus 3

poruka: 1.964
|
čitano: 402.572
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: OnePlus 3
buby021 kaže...

Konačno je stigao.

Naručen 8.8. pisalo da dolazi 25.9, danas ga pokupio u DHL (da ne moram cekati ponedjeljak :D)

Na prvu moram reći da sam oduševljen, iako se nisam stigao baš igrati s njim. Ima gro stvari za customiziranje koje treba proučiti.

Okinuo sam par fotki i snimio neke videe i sve je super. Nikakvi problemi sa fokusom ili bluranjem. Za sad :)

Jedino što me smeta je ona defaultna Music app. Nema nikakav setings menu niti Folder view :S

Ima netko prijedlog neke Music app, ali da ima Folder view/browsing. Nikakvi ostali napredni featurei mi ne trebaju

I dal to znači da one geste ne mogu koristiti sa ne stock playerom?

Ja sam isto narucio 8.8 i DHL mi je javio da ce mi ga dostaviti 01.09.

Kako si ti otisao po svoj prije, di si ga pokupio u Zg?

17 godina
neaktivan
Probaj Pulsar aplikaciju za muziku, meni je odlična.
8 godina
neaktivan
Toxx kaže...
buby021 kaže...

Konačno je stigao.

Naručen 8.8. pisalo da dolazi 25.9, danas ga pokupio u DHL (da ne moram cekati ponedjeljak :D)

Na prvu moram reći da sam oduševljen, iako se nisam stigao baš igrati s njim. Ima gro stvari za customiziranje koje treba proučiti.

Okinuo sam par fotki i snimio neke videe i sve je super. Nikakvi problemi sa fokusom ili bluranjem. Za sad :)

Jedino što me smeta je ona defaultna Music app. Nema nikakav setings menu niti Folder view :S

Ima netko prijedlog neke Music app, ali da ima Folder view/browsing. Nikakvi ostali napredni featurei mi ne trebaju

Pisalo je i meni 30.8 da dolazi, ali sam pogledao na netu tracking i vidio da je ujutro krenuo iz ljubljane pa sam nazvao dhl sluzbu za korisnike i rekli da provjerim poslije 15-16h da ce biti u zg.

Provjerio i rekli da mogu doci osobno ili čekati ponedjeljak dostavu. Reko, tko će to dočekati :)

Ugl adresa je Utinjska ul. 40, to je na negdje prema Remetincu od Rotora

11 godina
OnePlus 3

Evo jedan mali photo session moga OP3 i zeninog S7. 

Bas sam veceras malo usporedjivao kamere i rezultat je da S7 jednostavno nema kameru na razini OP3, kako u manualnom modu tako i u automatskom.

OP3 ima znatno vise detalja vjerovatno zbog vece rezolucije, a Samsung ima izuzetno agresivan post-processing u kojemu jako izostrava sliku sto izgleda dobro samo ako se gleda 1:1,a  kada se krene uvecavati strahovito se gube detalji da to grozno izgleda.

Nemojte vjerovati svemu sto pisu u recenzijama, a kasnije cu staviti i neke uzorke pa vidite sami.

Sto se videa tice tu je Samsung nesto bolji.

4 0 hvala 2
11 godina
OnePlus 3

Evo jedna kratka usporedba u slabijim svjetlosnim uvjetima, a imate i exif obje slike...uglavnom prva je fotkana na full automatici i tu je OP3 izabrao ISO 640 sto je poprilicno visok ISO, a razlog je manji otvor blende f/2...znaci manje svjetla pada na senzor i normalno je da u takvim uvjetima automatika dize ISO da nadomjesti na umjetan nacin manjak svjetla...druga opcija je smanjenje brzine zatvaraca sto moze rezultirati mutnijom fotkom ako nemamo mirnu ruku...rezultat za mene neocekivan...da sam vidio samo EXIF rekao bih nema sanse da OP3 dobije bolji rezultat, a upravo to se dogodilo.

Iznenadio me visi ISO na OP3...vrlo malo šuma do ISO 800...cak je i na toj prvoj slika na OP3 sa vise detalja.

Druga fotka su manualne postavke, namjestio sam oba na ISO 100 s tim da sam kod OS3 morao koristiti manju brzinu zatvaraca da nadomjestim manjak otvora blende...na ISO 100 ga je OP3 potpuno nadmasio...mislim da se ovdje nema sto komentirati...i onda citam recenzije gdje kazu kako je OP3 solidan mob za cijenu koju kosta, da je kamera dobra, ali ipak ne na razini "najboljih"...citaj Samsunga S7 i sl...

3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
OnePlus 3

Za ekipu koja je isprobala, na testnim videima izgleda da je lošija stabilizacija, jesu radili šta po tom pitanju sa ažuriranjima i ima li napretka? I Ima li OP3 kakve manualne opcije za snimanje video?

0 0 hvala 0
11 godina
Nema manualno za video, a stabilizacija se kod mene cini OK.
17 godina
ocean77 kaže...

Samsung ima izuzetno agresivan post-processing u kojemu jako izostrava sliku sto izgleda dobro samo ako se gleda 1:1,a  kada se krene uvecavati strahovito se gube detalji da to grozno izgleda.

Nemojte vjerovati svemu sto pisu u recenzijama, a kasnije cu staviti i neke uzorke pa vidite sami.

Točno i to je ono kaj me smeta, dođe ko šaka u oko..

Iznenađen sam s kamerom na OP3, onak na prvu, fotke od S7 izgledaju jako dobro, sve do onda...

Mada kolko god hvalili kameru na OP3, svaka čast napravili su dobar posao, al i dalje mi je 6P vodeći ovdje od većine smartfona, po pitanju fotografije...

Da li si zadovoljan općenito sa OP3?

Zapravo, slobodno napiši svoje dojmove.

11 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Samsung ima izuzetno agresivan post-processing u kojemu jako izostrava sliku sto izgleda dobro samo ako se gleda 1:1,a  kada se krene uvecavati strahovito se gube detalji da to grozno izgleda.

Točno i to je ono kaj me smeta, dođe ko šaka u oko..

Iznenađen sam s kamerom na OP3, onak na prvu, fotke od S7 izgledaju jako dobro, sve do onda...

Mada kolko god hvalili kameru na OP3, svaka čast napravili su dobar posao, al i dalje mi je 6P vodeći ovdje od većine smartfona, po pitanju fotografije...

Da li si zadovoljan općenito sa OP3?

Zapravo, slobodno napiši svoje dojmove.

Slazem se, Nexus 6P je i dalje vjerovatno najbolji, ali nikada nisam probavio njegov dizajn pa mi je uvijek bio izvan interesa.

OP3 je vrhunski izradjen mob, od vrhunskih materijala, meni osobno i vrlo lijep, ima odlican ekran iako nisam neki pretjerani ljubitelj Amoleda zbog prenaglasenih boja, ovdje to nije slucaj, a zadrzane su neke druge prednosti Amoleda...meni osobno najkorisnije je mogucnost gledanja ekrana kroz polarizirane lece na suncanim naocalama...IPS ekrani tu imaju problem.

Sto se brzine tice, nema se tu sta previse reci...sve leti, cini se odlicno optimizirano, baterija bez problema izdrzi preko 4 sata SOT (slicno kao i na S7), a DASH charge je najbrze punjenje koje sam do sada imao...Samsung S7 se ne puni tako brzo.

Citac otiska prsta je isto brzi nego Samsungov, kamera je isto bolja...realno jedina prednost Samsunga je lakse ostvarivanje jamstva ako se nesto dogodi i bolja korisnicka podrska, a po vecini ostalih stvari OP3 je nesto bolji mob...imao sam S7 Edge od 3 mjeseca do 7 mjeseca pa ne pisem napamet, a zena ima trenutno S7 pa ih imam prilike direktno usporedjivati.

Sto se same kamere tice ona je odlicna, ali ima par sitnica koje smetaju...recimo stabilizacija videa je bolja na Samsungu dok je sama ostrina i kvalitet vrlo slican.

OP3 ima i nekakav cudan post-processing koji u odredjenim situacijama naocigled napravi neku svoju korekciju koja "blura" malo fotku...zbilja cudno i nepotrebno...trebali bi to ukloniti u nekoj buducoj nadogradnji...stavio sam obicnu Google kameru i nema tog ..anja, slike svaki puta ispadnu idealno, a koristim i manual kamera app i tamo isto sve radi kako treba bez tog nepotrebnog post-processing-a...uglavnom kamera definitivno ima veci potencijal od one na S7.

Po meni je Samsung napravio "downgrade" kamere u odnosu na S6...na nju nije bilo nikakve zamjerke i da su ostavili IMX240 S7 bi bio savrsen mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 9:51 (ocean77).
15 godina
OnePlus 3

i naravno sve to ovisi o stock kameri,uvijek se može flashati bolja kamera.Nedavno sam stavio na moj 1+1 color os cameru koja daleko bolji koristi HW nego stock vulgaris app.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
buby021 kaže...
Toxx kaže...
buby021 kaže...

Konačno je stigao.

Pisalo je i meni 30.8 da dolazi, ali sam pogledao na netu tracking i vidio da je ujutro krenuo iz ljubljane pa sam nazvao dhl sluzbu za korisnike i rekli da provjerim poslije 15-16h da ce biti u zg.

Provjerio i rekli da mogu doci osobno ili čekati ponedjeljak dostavu. Reko, tko će to dočekati :)

Ugl adresa je Utinjska ul. 40, to je na negdje prema Remetincu od Rotora

Aha, ja sam na dhl-ovoj stranici stavio da cu sam pokupiti paket u Utinjskoj 40. 

Jesu tvoj mob selili u Poljskoj na 3 lokacije ? 

11 godina
OnePlus 3

Malo sam isprobavao alternativne app za kameru i do sada mi se jedino Z Kamera pokazala potpuno pouzdanom.

Manual Camera je najbolja to nema dileme, ali na OP3 iz nekog razloga ne sprema fotke u galeriju, a i Google Camera je isto vrlo nepouzdana na OP3.

Ako imate problem sa agresivnim post-processingom onda vam je rjesenje neka alternativna app.

Taj post-processing se manifestira tako da SW kamere naocigled kod pregledavanja netom uslikane fotke ispegla fine detalje i fotku ucini plasticnom...to se ne dogadja svaki put vec samo ponekad...totalno debilno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 13:38 (ocean77).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Toxx kaže...
...

Aha, ja sam na dhl-ovoj stranici stavio da cu sam pokupiti paket u Utinjskoj 40. 

Tracking summary

13 godina
neaktivan
buby021 kaže...
Toxx kaže...
...

Tracking summary

Mene totalno zeznuše :(

Dali mi tracking number i pratim ja tako svako malo di je mobitel i odjednom piše preuzet!!! ... da ne duljim, umjesto meni u Zagreb Hrvatska mobitel je došao u Zagreb Švicarska i tamo ga preuzeo neki NoName :( I eto, sad se natežem s DHL-om OnePlusom , strašno.

13 godina
neaktivan
OnePlus 3

@Toxx druže,Sretno!

Nemam ti šta drugo reći,taj DHL nije normalan majke mi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OnePlus 3

Ja sam srećom dobio svoj oneplus 3, ali prilikom preuzimanja dogovorio sam se sa dhl-om da se nađemo na jednom raskrižju jer nisam bio doma. I kad su došli samo daje uređaj, i pita potpis, uopće ne provjerava nekakav dokument ili sl. To je strava, mogao je tako bilo tko uzeti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maniak kaže...

Ja sam srećom dobio svoj oneplus 3, ali prilikom preuzimanja dogovorio sam se sa dhl-om da se nađemo na jednom raskrižju jer nisam bio doma. I kad su došli samo daje uređaj, i pita potpis, uopće ne provjerava nekakav dokument ili sl. To je strava, mogao je tako bilo tko uzeti.

Ta ekipa iz DHL-a je za očevid.

Jucer me pokušali 2 puta uvjeriti da nije kod njih greška nego do pošiljatelja iako na DHL-ovoj stranici piše primatelj  "JA" ,a dostavljeno "NekiŠvicarac". Poludio sam na taj odgovor i otvorio slučaj kod OnePlusa i MBB Logistica (posrednik između DHL-a i OnePlusa) i taj slučaj proslijedio i u DHL. Danaas DHL priznaje da ne znaju što je sa mojom pošiljkom, da su zaprimili prijavu i da je traže di je moj uređaj, a OnePlus mi šalje mail da je paket s mojim mobitelom isporučen i da pogledam da ga nije slučajno preuzeo susjed ili da nije vraćen u poštanski ured.

Sve u svemu komedija :) Ako danas ne lociraju moj mobitel i ne jamče mi neki normalni dostavni rok otvaram slučaj na PayPalu i tražim povrat novaca,  DHL-u u sjedište u Njemačkoj šaljem što se dešava u Hrvatskoj i kako se ruši njihov ugled, a i OnePlus će me čuti.

11 godina
OnePlus 3

Evo jedna fotka u zatvorenom (losiji svjetlosni uvjeti) gdje sam isprobao kako mu radi OIS...uglavnom brzinu zatvaraca sam stavio na 1/6 sec gdje i najmanje pomicanje ruke moze rezultirati mutnom fotkom...opalio sam tri fotke i sve tri su ovako ostre sto znaci da mu OIS ocito dobro funkcionira.

https://flic.kr/p/KLs7qi

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Evo jedna fotka u zatvorenom (losiji svjetlosni uvjeti) gdje sam isprobao kako mu radi OIS...uglavnom brzinu zatvaraca sam stavio na 1/6 sec gdje i najmanje pomicanje ruke moze rezultirati mutnom fotkom...opalio sam tri fotke i sve tri su ovako ostre sto znaci da mu OIS ocito dobro funkcionira.

Ovo je jaako dobro, izgleda da je OIS dobar na OP3..

Daj napravi usporedbe OISa, OP3 vs S7..

I dalje sam skeptičan za kameru na OP3

Nisam mislio da bu si dali truda i napravili relativno dobar posao..

https://m.flickr.com/?.gg_invalid=true#/photos/131028439@N03/sets/72157673040161845/

neke fotke sa OP3

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 0:37 (zvonac).
11 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Ovo je jaako dobro, izgleda da je OIS dobar na OP3..

Daj napravi usporedbe OISa, OP3 vs S7..

I dalje sam skeptičan za kameru na OP3

Nisam mislio da bu si dali truda i napravili relativno dobar posao..

https://m.flickr.com/?.gg_invalid=true#/photos/131028439@N03/sets/72157673040161845/

neke fotke sa OP3

Kako sam vec negdje spomenuo, kamera na OP3 nije idealna i sve zamjerke su vise sw prirode nego samog ogranicenja senzora i optike i ako ce to ispeglati nekim buducim update-om imat ce lijepo zaokruzen smartphone.

Sam senzor i optika, a cini mi se i algoritam su odlicni, ali onaj cudni post-processing na defaultnoj kamera app u auto mode uzasno nervira jer nikada ne znam kada ce on odluciti fotku napraviti plasticnom...tj. napravi od lica ono sto radi front kamera na S7 kada odaberes onaj beauty mode...srecom pa alternativne app rade dobro, a meni se Z Kamera pokazala odlicna na OP3...ima cak i manualni mode za video koji funkcionira pa barem mogu obuzdati ISO vrijednost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 8:25 (ocean77).
11 godina
Zanima me ima li op3 60fps video snimanje? Imam mi5 i nervira me sto nema 60fps pa njuskam sve nacine da ga osposobim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
OnePlus 3

Nema.

0 0 hvala 0
14 godina
OnePlus 3

Pozdrav društvo, isprike što upadam ovako kao padobranac u temu, nadam se da mi nećete zamjeriti. Gledam uzeti neki od mobitela iz One Plus firme, pa me zanima kakvo je stanje sa garancijom? Šalje li se o vlastitom trošku na servis ili je sve to organizirano već od strane OnePlusa? Svaka informacija je korisna, pogotovo ako je netko već slao uređaj na servis. Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav društvo, isprike što upadam ovako kao padobranac u temu, nadam se da mi nećete zamjeriti. Gledam uzeti neki od mobitela iz One Plus firme, pa me zanima kakvo je stanje sa garancijom? Šalje li se o vlastitom trošku na servis ili je sve to organizirano već od strane OnePlusa? Svaka informacija je korisna, pogotovo ako je netko već slao uređaj na servis. Unaprijed hvala :)

nisam slao ništa na servis kod njih još, nisam morao (da pokucam u drvo), ali znam kako je bilo dok su drugi sa foruma ovdje i na službenom slali i davali info

slanje ne plačaš ti ništa ako mob ide na servis kod njih

nakon što si preko supporta i ticketa utvrdio kvar i da mob ide njima na servis, nakon što si im dao adresu na kojoj će bit slanje paketa prema njima, 1+ radi nalog dhl-u da ima preuzimanje paketa na adresi  koju si im dao (ajmo reć kod tebe doma) i onda je na tebi da spakiraš uređaj i čekaš da da dhl ili tko već (ovisno od države do države tko je partner dhl-u za dostavu, ukoliko oni nisu zastupljeni u državi) dođe pokupit uređaj

dakle nakon što si im dao podatke, na tebi je samo da čekaš poštara da dođe po paket i to je to

ako sam u krivu oko nečega, neka me netko ispravi

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
15 godina
neaktivan
OnePlus 3

Ima li kakvih glasina kad će u prodaju?

Tražio sam na nekim stranicama da ga kupim ali izgleda da su dostupni samo modeli A3000 (ako se ne varam) ne bih baš išao na toga (svjestan sam razlike).

Da li je netko koristio flip cover, kakav je za korištenje?

Thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ja imam A3000 i sve je savrseno...u gradovima imam 4G i to mi je jedino bitno, a van gradova je ionako uglavnom 3G pa zapravo ne gubim nista bitno.
13 godina
neaktivan
OnePlus 3

Evo, dobio i ja napokon svoj OP3.

Uređaj je odličan, došao je na verzici 3.2.2. i nema ni jedan od navedenih bugova  na raznim forumima.

Kamera je ok ali očekivao sam možda malo više (nemam baš dojam da je bolja od one na LG g2 koji sam dugo koristio), baterija je odlična, a AMOLED i senzor otiska prsta su nešto fenomenalno :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 8:50 (Toxx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OnePlus 3

Meni su dostavili telefon, al pošto nije bilo mene, preuzela sestra i sad sestra zapalila na more a telefon kod nje u stanu...sad čekati još sedam dana :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
malina22 kaže...

Meni su dostavili telefon, al pošto nije bilo mene, preuzela sestra i sad sestra zapalila na more a telefon kod nje u stanu...sad čekati još sedam dana :D

provali u stan :D

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
15 godina
neaktivan
Toxx kaže...

Evo, dobio i ja napokon svoj OP3.

Uređaj je odličan, došao je na verzici 3.2.2. i nema ni jedan od navedenih bugova  na raznim forumima.

Kamera je ok ali očekivao sam možda malo više (nemam baš dojam da je bolja od one na LG g2 koji sam dugo koristio), baterija je odlična, a AMOLED i senzor otiska prsta su nešto fenomenalno :) 

Kakva je baterija u odnosu na G2?, ja isto imam G2 i ramišljam o ovom urđaju?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice