Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.622
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Meni je najbolji ovaj od Gongya!!!

Tomislav Troha

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
djigibao kaže...

Pitanje za ekipu koja je isprobala ROM-ove s prve stranice (slika).

Koji je po vama najbrzi, najlaksi i ima dobro trajanje baerije?

Ja imam ICS GONGY ROM ( http://www.mediafire.com/download/99madwdcbr8o9pt/CM7.2_ICS_Style.zip ) i poprilično sam zadovoljan od svih kojih sam probao ovaj mi se čini najbolji, niti jednom mi nije zaštekao, poruke dolaze i baterija mi drži po dva dana što je u odnosu7 na druge romove puno više, jer na svakom drugom mi je trajala po dan, tako da sam poprilično zadovoljan{#}

12 godina
neaktivan
Prema onome sto sam ja vidio najbolji rom bi bio verzije 2.3.7 jer mozes lockati sms app u ram,
Drugo jest da skidas rom koji developer sam odrzava, a ne koji je izmjenjen od drugih, bez uvrede gongiju ali s vremenom developeri ubace one skripte u sistem os-a pa cesti se dobiju dvostruke ili trostruke iste naredbe sto opet pocme dolaziti do zafrkavanja roma,
Zadnje jest da ce najnoviji od developer nakon toliko vremena izbacivati nepotrebne stvari podrske i takve gluposti sto ovaj mob nema ili nepodrzava oslobadajuci vise prostora i optimizirajuci bolje rom
12 godina
neaktivan
Killua kaže...
Prema onome sto sam ja vidio najbolji rom bi bio verzije 2.3.7 jer mozes lockati sms app u ram,
Drugo jest da skidas rom koji developer sam odrzava, a ne koji je izmjenjen od drugih, bez uvrede gongiju ali s vremenom developeri ubace one skripte u sistem os-a pa cesti se dobiju dvostruke ili trostruke iste naredbe sto opet pocme dolaziti do zafrkavanja roma,
Zadnje jest da ce najnoviji od developer nakon toliko vremena izbacivati nepotrebne stvari podrske i takve gluposti sto ovaj mob nema ili nepodrzava oslobadajuci vise prostora i optimizirajuci bolje rom

nisam neki strucnjak za mobitele, ali za sad nisam naisao na niti jednu gresku, cak mi mobitel nijebniti jednom zastekal a imam memorijsku 2gb punu do cepa, zadovoljan sam jer zelim imati mob u 100 posto izdanju, ako pocne stekat ili nesto slicno mjenjam ga ima jos puno romova za isprobat ugl ovog imam vise od mjesec dana i preprezadovoljan sam, hvala gongy

13 godina
neaktivan

op,op :D u godinu i pola korištenja, prvi malo veci problem :) uređaj ide na prodaju i htio sam stock ROM gore, ali sada kad sam napravio instalaciju ne želi se više bootati :/ izbaci pocetni Huawei logo, stoji neko vrijeme i reboota se i tako u krug. Ima netko rješenje?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
i ja prodajem svoj u8650 zbog prelaska na huawei y300, mob je ispravan i bez oštećenja, jedino je natpis Huawei na poleđini izlizan.
kupljena je nova baterija prije 2 tjedna.
gore su cwm 6 i benru v4 rom.

mob se nalazi u rijeci gdje ga je moguće isprobati ali šaljem i poštom, original punjač uključen.

cijena 350kn
info na pp
TD za glupost
12 godina
neaktivan
moraš full wipe i format prije installa,znaci wipe data,wipe cache,u mount and storage format svega (osim SD card naravno) i pod advance dalvik i battery!!!!
Tomislav Troha
13 godina
neaktivan

pokušao mislim da 10-ak puta :) ništa od toga

12 godina
neaktivan
APW kaže...

op,op :D u godinu i pola korištenja, prvi malo veci problem :) uređaj ide na prodaju i htio sam stock ROM gore, ali sada kad sam napravio instalaciju ne želi se više bootati :/ izbaci pocetni Huawei logo, stoji neko vrijeme i reboota se i tako u krug. Ima netko rješenje?

1. Rom koji ste skinuli stavljate direktno na SD karticu, tj. u njen root direktorij, npr. G:\CustomRom.zip
02. Pokrenete custom recovery, ukoliko vam je mobitel rootan, možete koristiti aplikaciju QuickBoot , ukoliko vam mobitel nije rootan, u custom recovery ulazite tako što ugasite mobitel, izvadite bateriju van na 5 sekundi, vratite bateriju natrag, stisnete zajedno tipke Volume Up tj. Volume + i Power tipku, te ih držite stisnute zajedno dok vam se ne pojavi ekran sličan BIOS-u sa svjetlo plavim slovima, na vrhu mora pisati CWM-based Recovery v5.0.2.6 (verzija može varirati ovisno o tome koju ste stavili)
03. Prije stavljanja drugoga roma morate pobrisat stari rom, to radite na slijedeći način:

a. WIPE DATA/FACTORY RESET - YESb. WIPE CACHE PARTITION - YESc. Uđete u MOUNTS AND STORAGE meni te tamo:i. FORMAT /BOOT - YESii. FORMAT /SYSTEM - YESiii. Vratite se nazad u glavni menid. Uđete u ADVANCED meni i tamo WIPE DALVIK CACHE – YESe. Sada ste pobrisali stari rom, te idete na INSTALL ZIP FROM SDCARD > CHOOSE ZIP FROM SDCARD > odaberete rom koji ste prethodno stavili na sd karticu > YES

04. Nakon instalacije se vratite nazad u glavni meni te odaberite REBOOT SYSTEM NOW
05. Pričekajte da vam se učita novi rom, prvo pokretanje novoga roma će potrajati malo duže nego inače, nemojte se brinuti zbog toga! 

Napravi tako i neće biti problema

13 godina
neaktivan
mario6n kaže...
APW kaže...

1. Rom koji ste skinuli stavljate direktno na SD karticu, tj. u njen root direktorij, npr. G:\CustomRom.zip
02. Pokrenete custom recovery, ukoliko vam je mobitel rootan, možete koristiti aplikaciju QuickBoot , ukoliko vam mobitel nije rootan, u custom recovery ulazite tako što ugasite mobitel, izvadite bateriju van na 5 sekundi, vratite bateriju natrag, stisnete zajedno tipke Volume Up tj. Volume + i Power tipku, te ih držite stisnute zajedno dok vam se ne pojavi ekran sličan BIOS-u sa svjetlo plavim slovima, na vrhu mora pisati CWM-based Recovery v5.0.2.6 (verzija može varirati ovisno o tome koju ste stavili)
03. Prije stavljanja drugoga roma morate pobrisat stari rom, to radite na slijedeći način:

a. WIPE DATA/FACTORY RESET - YESb. WIPE CACHE PARTITION - YESc. Uđete u MOUNTS AND STORAGE meni te tamo:i. FORMAT /BOOT - YESii. FORMAT /SYSTEM - YESiii. Vratite se nazad u glavni menid. Uđete u ADVANCED meni i tamo WIPE DALVIK CACHE – YESe. Sada ste pobrisali stari rom, te idete na INSTALL ZIP FROM SDCARD > CHOOSE ZIP FROM SDCARD > odaberete rom koji ste prethodno stavili na sd karticu > YES

04. Nakon instalacije se vratite nazad u glavni meni te odaberite REBOOT SYSTEM NOW
05. Pričekajte da vam se učita novi rom, prvo pokretanje novoga roma će potrajati malo duže nego inače, nemojte se brinuti zbog toga! 

Napravi tako i neće biti problema

još i dalje ne :/ šta god pokušao, šta god napravio, opet isto.. Huawei logo, i reboot :D mislim da sam ga spržio totalno :(

12 godina
neaktivan
Skini druge romove, da si ga brickao nebi se ni palio... barem mislim?
Opet daj mu vremena bar 5-10min(ako nisi)

O da i vazno za ostale nemojte format sd iz ocitog razloga(prijasnji postovi)
17 godina
neaktivan
APW kaže...

još i dalje ne :/ šta god pokušao, šta god napravio, opet isto.. Huawei logo, i reboot :D mislim da sam ga spržio totalno :(

Koji CWM imaš gore?

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
13 godina
neaktivan

pokušao sam mislim da 15-ak ROM-ova, rebootao se po 15ak min cak za redom, ali ništa od kompletnog boota... zbrickan mislim da nije, jer kako si napisao onda se ili nebi palio ili nebi pokazivao ni taj boot logo nit išta.. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas sam dobio unlock key od Tele 2, e sada problem je zato što mi neće da izbaci unlock key zaslon kada stavim karticu drugog operatera i upalim mobilni.

Rom je 7.2 Ultimate Edition. Pretpostavljam da trebam staviti stock rom pa ako neko ima link neka postavi.

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Milan AS kaže...

Danas sam dobio unlock key od Tele 2, e sada problem je zato što mi neće da izbaci unlock key zaslon kada stavim karticu drugog operatera i upalim mobilni.

Rom je 7.2 Ultimate Edition. Pretpostavljam da trebam staviti stock rom pa ako neko ima link neka postavi.

Da, moras imat stock rom.

Autoclimb kills more people than AIDS
15 godina
neaktivan

Stavio sam stock rom, unijeo sam unlock key ali sada imam drugi problem, izbaci mi ekran "otključaj SIM BLOCK" i sada mi neće ni Tele2 kartica da radi a mobilni je bio kodiran na Tele 2.

Šta da radim, dali bi drugi rom riješio situaciju?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
APW kaže...

pokušao sam mislim da 15-ak ROM-ova, rebootao se po 15ak min cak za redom, ali ništa od kompletnog boota... zbrickan mislim da nije, jer kako si napisao onda se ili nebi palio ili nebi pokazivao ni taj boot logo nit išta.. 

Ne znam jesi pokusavao sa ovim http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads  ovo je official stranica za onu Gremany 2.3.6 verziju,skini rom na SOFTWARE UPGRADE imas tamo mislim i uputstvo u PDF ali je na njemackom pa malo google translate,a meni je licno pravilo problem EXT particija,isto tako sam zapinjao ali kada sam obrisao ext particiju i formatirao SD (FAT 32 OBAVEZNO STAVI) install mi je prosao bez problema!Pokusaj nista ne kosta i sretno!

Gongy
13 godina
neaktivan
Gongy kaže...
APW kaže...

Ne znam jesi pokusavao sa ovim http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads  ovo je official stranica za onu Gremany 2.3.6 verziju,skini rom na SOFTWARE UPGRADE imas tamo mislim i uputstvo u PDF ali je na njemackom pa malo google translate,a meni je licno pravilo problem EXT particija,isto tako sam zapinjao ali kada sam obrisao ext particiju i formatirao SD (FAT 32 OBAVEZNO STAVI) install mi je prosao bez problema!Pokusaj nista ne kosta i sretno!

pokušavao sam prije sa raznim stock romovima, ali eto, probao sam i ovaj... napravio sam update samo roma, nece, napravio sam update roma s vendorom, nece.. cak sam i pokušao formatirati karticu u FAT32 i ponovno, nece.. imam osjecaj da je on odradio svoje :D

12 godina
neaktivan
Format i wipe sve opcije osim sd znaci cache data boot system i ako ima jos koji i to ma bas sve ostale...
A mozda nisi srece pa ti je soft brick nesto otislo na em kako ono kazu na softverskom djelu ,uglavnom nesto izbrisalo nestalo greska itd(mozda od upgrade na bolju verziju ili prijasnju od stock roma)
Uglavnom ima negdje link kako low level format da se rijesi soft brick (greske softvera) morati ce netko napisat link jer neznam gdje sam to vidio ili potraziti na netu
14 godina
neaktivan
ili ti prodam ja svoj u8650 za samo 300kn i vozi, imas oglas u oglasniku :-)
TD za glupost
14 godina

Ekipa imam probem, prije 3 tjedna mi je pa i puka mi je ekran i radila je gornja polovica ekrana koja nije nacikla. Od tad mob nisam koristia do danas kad mi je stiga novi ekran s ebaya i prominim ga. Mob se upali i sve al nereagira ekran, tako da nemogu nista sa snjim. Ikoji savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda ovo gore...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan

imam jedno pitanje.. promijenil sam hrpu romova, i zadnje sam stavio official german 2.3.6 ROM sve isponova...

tad sam napravil backup sa CWM6 i išao isprobati ovaj gongyjev CM based rom... nije mi se sviđal pa sam vratio nazad ovaj backup, ali sad mi ostaje onaj gongy ICS logo odmah na početku...

da razjasnim, ovo se ne događa samo s njegovim Romom, nego sa svim CM romovima... poslje svakog CM roma moram ubacit official rom da se makne taj početni logo...

dok kad stavljam druge romove, toga nema...

i sad, normalno, imam official german 2.3.6 stock rom, rutan i sa 780mhz OC kernelom, i to šljakaa sve 5, samo me bode taj CM ICS logo početni a neda mi se ispočetka sve radit..

vidim da je tamo gongy objasnio dodavanje svojeg custom loga, ali ja ne mogu nać na mogu gdje se to nalazi, jer nema tih foldera koje si napisao...

:/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kad bi i uzima novi mob iša bi na nešto drugo, malo da prominim..

13 godina
neaktivan
Killua kaže...
Format i wipe sve opcije osim sd znaci cache data boot system i ako ima jos koji i to ma bas sve ostale...
A mozda nisi srece pa ti je soft brick nesto otislo na em kako ono kazu na softverskom djelu ,uglavnom nesto izbrisalo nestalo greska itd(mozda od upgrade na bolju verziju ili prijasnju od stock roma)
Uglavnom ima negdje link kako low level format da se rijesi soft brick (greske softvera) morati ce netko napisat link jer neznam gdje sam to vidio ili potraziti na netu

budem pokušao pronaći nešto oko tog soft bricka, jer mi ostalo više ništa ne preostaje...

15 godina

Koji ROM staviti? Najvažnije mi je da ne ubije memoriju i bateriju (pošto nije viiše u punoj snazi da izdrži barem dan-dan i pol)

Probao sam ih nekoliko, ali ili mi se baterija brzo prazni ili mi dok sfali memorije 

gasi app za SMS i ne dobivam poruku (poruku ne dobijem, a izvješće da sam primio ode...)

Inače imam dojam da s tim mobom nije nešt dobro s memorijom. 

Imam instalirano samo par programa još k tome link2sd i svako malo ostajem bez memorije. Jedina zahtjevnija app je endomondo i dok je taj upaljen SMS poruke se redovito gube...

Ono, ko da pojede svu slobodnu memoriju. Trenutno prikazuje da je slobodno 43mb za aplikacije i 52 RAM-a. Jel moguće da endomondo pojede 30-40mb?

Dal da probam s nekim programom za upravljanje ramom? probao sam par kom, ali nemaju uglavnom opcije da lockam app u memoriju. Na prošlom romu sam imao tu opciju, ali on je pojeo batt za pol dana, dok je na ovom nema...

Inače trenutno je gore "SUPER 2.3.6 bx gongy", dok je prije bio mislim fundovski 2.3.7...

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Stavi neki s CyanogenMod (Gongy 2.3.7) i u postavkama imas da ti aplikaciju za poruke zakljuca u memoriju tj. da je nikad ne gasi.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan
vlovrec kaže...

Koji ROM staviti? Najvažnije mi je da ne ubije memoriju i bateriju (pošto nije viiše u punoj snazi da izdrži barem dan-dan i pol)

Probao sam ih nekoliko, ali ili mi se baterija brzo prazni ili mi dok sfali memorije 

gasi app za SMS i ne dobivam poruku (poruku ne dobijem, a izvješće da sam primio ode...)

Imam instalirano samo par programa još k tome link2sd i svako malo ostajem bez memorije. Jedina zahtjevnija app je endomondo i dok je taj upaljen SMS poruke se redovito gube...

Ono, ko da pojede svu slobodnu memoriju. Trenutno prikazuje da je slobodno 43mb za aplikacije i 52 RAM-a. Jel moguće da endomondo pojede 30-40mb?

Dal da probam s nekim programom za upravljanje ramom? probao sam par kom, ali nemaju uglavnom opcije da lockam app u memoriju. Na prošlom romu sam imao tu opciju, ali on je pojeo batt za pol dana, dok je na ovom nema...

Inače trenutno je gore "SUPER 2.3.6 bx gongy", dok je prije bio mislim fundovski 2.3.7...

hvala

Definitivno ti predlažem ICS GONGY  http://www.mediafire.com/download/99madwdcbr8o9pt/CM7.2_ICS_Style.zip sms radi uredno baterija mi drži po 2 dana i imam brdo aplikacija{#}

15 godina
mario6n kaže...
vlovrec kaže...

hvala

Definitivno ti predlažem ICS GONGY  http://www.mediafire.com/download/99madwdcbr8o9pt/CM7.2_ICS_Style.zip sms radi uredno baterija mi drži po 2 dana i imam brdo aplikacija{#}

A jel znaš možda dal podržava Swap? To svakako mislim složiti. 

Nigdje ne nailazim na opis ROM-a

13 godina
neaktivan
T0mB1ll kaže...

imam jedno pitanje.. promijenil sam hrpu romova, i zadnje sam stavio official german 2.3.6 ROM sve isponova...

tad sam napravil backup sa CWM6 i išao isprobati ovaj gongyjev CM based rom... nije mi se sviđal pa sam vratio nazad ovaj backup, ali sad mi ostaje onaj gongy ICS logo odmah na početku...

da razjasnim, ovo se ne događa samo s njegovim Romom, nego sa svim CM romovima... poslje svakog CM roma moram ubacit official rom da se makne taj početni logo...

dok kad stavljam druge romove, toga nema...

i sad, normalno, imam official german 2.3.6 stock rom, rutan i sa 780mhz OC kernelom, i to šljakaa sve 5, samo me bode taj CM ICS logo početni a neda mi se ispočetka sve radit..

vidim da je tamo gongy objasnio dodavanje svojeg custom loga, ali ja ne mogu nać na mogu gdje se to nalazi, jer nema tih foldera koje si napisao...

:/

Hajde drugara da pokusamo nesto uraditi...posto nemam mob moraces sam da pronadjes logo i to pogledaj root explorerom u folderu data i cust tamo treba da nadjes folder logo i u njemu ovo oemlogo.mbn,kada to nadjes,ako nadjes,a ako ne nastavi prevrtati po folderima dok ne nadjes ali cini mi se po sjecanju da bi tu trebao biti,najprije u onom cust folderu (POGLEDAJ SVE FOLDERE U CUST),e kada ga pronadjes skini ovo http://www.mediafire.com/download/etgm53pet7cly40/LOGO.zip i RASPAKUJ.Iz ovog raspakovanog zipa oemlogo.mbn prebaci na SD,a zatim root explorerom ga copy\paste tamo gdje si nasao u svom romu ovu fajlu i OBAVEZNO promijeni permission u rw-r-r,kada to uradis onda idi u system\bin i tamo pogledaj da li imas ovu fajlu load_oemlogo,mislim da bi MORALA biti ali ako nema kopiraj onu sto sam ti spakovao u onaj LOGO.zip i promjeni permission KAO DOLE NA SLICI ZAOKRUZENO CRVENIM (postavicu sliku na kraju teksta) kada to uradis onda instaliraj terminal,i njega sam ti spakovao u onaj zip (folder install),pokreni ga i utipkaj komandu su i stisni enter,kada ti zatrazi root dozvolu odobri i potom utipkaj sledece system\bin\load_oemlogo i stisni enter (obavezno utipkaj sve kao sto sam napisao i kose crte),sada mozes zatvoriti terminal i uraditi reboot moba i nadam se da ces pri pokretanju vidjeti onaj stari bootlogo Huawei lepezu,ne znam da li radi 100% jer nemam mob i pisem ti sve napamet onako po sjecanju ali mislim da bi trebalo biti ok...javi jesi sredio i POZZ

permission for loadoemlogo permission for loadoemlogo
Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 11:29 (Gongy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice