a ono sucelje sta je slicno iPhonu, dal se to moze maknut i stavit android defoult?
i btw, koliko ti traje baterija, koliko npr mozes u komadu slusat glazbu, pitam jer iPhone 4 s tim nema uopce problema...
Moze se na njega staviti Launcher pro besplatna verzija sa marketa i launcher pro plus verzija koja se placa (lahko je naci krekanu), ali ja nisam, meni je ovo prvi android uređaj i ja sam prezadovoljan ovim samsugovim touchwizom.
A ne znam sto ti to smeta ako vec razmisljas između iphonea i galaxya, razumio bi te da si jedan od onih koji ne vole iphone...
Nisam bateriju sad bas detaljno testirao, ali sa live wallpapersima i internetom trosi se stvarno brzo, mislim da se manje trosi sa igrama i muzikom...
Po mome misljenju ovo je trenutno najjaci uređaj, mislio sam da ce ga Desire HD dotuci, ali ipak 164g tezina, nedostatak kamere za videopozive (nekima je to nedostatak) i baterija Li-Ion 1230 mAh je stvarno prelose...
šta se tiče multimedije samsung ne prikazuje .flv klipove (streaming). imam na njemu youtube aplikaciju, pa ipak ˝nije moguće reproducirati video˝. to bi trebalo biti ispravljeno sa 2.2 androidom koji je u najavi, kazu da ce biti 2-5 puta brzi OS, i sada je jako brz. imaš na youtube 4 filimića, galaxy VS iphone 4. pogledaj malo. postoji aplikacija RockPlayer koja navodno prikazuje i titlove,meni to još nije uspjelo.
Probaj mvideoplayer, 100% prikazuje i prevode, samo moraju ti prevod i film biti odvojeni u zasebni folder i moraju imat isto ime, sa time da prevod na kraju treba imat .srt
Imaju posebni programi koji konvertuju filmove, tako da ne prebacujes film od 1 gige, nego ga smanjis na podnosljivih 300-400 mb
Pozdrav.
Evo ovako moj SE c510 je otišao. Mislim radi još ali zvučnik ne radi, crvena slušalica slabo reagira, poklopac od kamere zapinje itd. Uglavnom mobitel je pretrpio razne fizičke nelagode kao što je pad s 1.kata kuće, dva puta opran u veš mašini i da ne nabrajam jer ima toga puno. To me poučilo da s novim mobovima moram bit oprezniji.
Znači tema mog teksta je ujedno i naslov. Otac je u firmi dobio ponudu mobitela i može uzet 2, jedan meni jedan njemu. Malo sam prolistao ponudu i naletio na dva modela koji su jeftini.
Samsun Galaxy s i9000
HTC Desire
Obadva koštaju simboličnu 1kn.
Školarac sam, 1. srednje. Znači ne trebam mobitel za poslovne potrebe.
Par smjerova koje mislim koristit.
1. Gledanje filmova
2. Web Browsing(YouTube - najviše)
3. Slušanje muzike(zanima na kojem je bolji zvučnik)
4. Igranje igara (kad je dosadno preko sata. Vidio sam da na HTCu trzaju igre.
5. Slikavanje i snimanje. Galaxy nema bljeskalicu ali i to mi ne igra ulogu jer na c510 bljeskalica nije nešto ekstra tako da je nisam ni koristio za ništa osim osvjetljavanje knjige dok sa učio u krevetu.
6. Organizator znam koristit u njega bih upisivao važne datume poput testova ispitivanja itd.
Raspišite se.
Kakva je baterija u galaxya. Što ce sve bit pobojlšano S Androidom 2.2. Iphone 4 nema u ponudi tako da me ne zanima.
Uzmi galaxy ako ti nije problem veličina uređaja jer ima 4,0'' ekran. Mada nije puno više naspram desire 3,7, možda ti može predstavljati problem. Ja sam držao HD2 u ruci koji ima 4,2'' i to je za mene preveliko, nemogu pol ekrana koristiti ako ga samo jednom rukom koristim... ali više-manje galaxy je bolji od desire-a po pitanju ekrana, grafike i sl...
Ok. Hvala vam puno. Pa i nije neki bed punit bateriju svaki dan. Jer imam običaj inače punit mob svaku večer. Ako ću gledat filmove imat ću punjač sa sobom uvijek da ga prištekam. Navikao sam već na to sve jer na C510 baterija ode brzo ako slusam muziku. Sad otkad ne slusam muziku jer ne radi zvucnik potraje mi 3 dana. A i koristim ga samo za najvažnije stvari.
P.S Postoji li kakva zaštita za mob ili neka torbica, brat mi na cookieu ima kao silikonsku gumu.
EDIT: Gledam po njuškalu vidim da ima svakojakih pomagala za zaštitu
EDIT2: Pronašao video o trajanju baterije, pa prilično dobro traje, 3G cucla najviše
Ja nisam baš kod nas našao neke OK folije i futrole za Galaxy, pa sam naručio iz vana: http://www.exportprive.com/cases-pouches-galaxy-i9000-c-1164_1224_1233_1250.html
Konkretno, uzeo sam ovo kučište: http://www.exportprive.com/ultra-slider-pastel-series-hard-case-samsung-galaxy-i9000-infinity-p-13255.html
Sa njime dobiješ i Steinheil Ultra crystal foliju koja je odlična!
Evo i video kak se montira kučište:
meni signala je uvijek bilo bil ja u nekoj vukoje*ini ili bil u gradu.
Pozz ekipo,mene zanima kako galaxy s funkcionira s mem.karticom...čuo sam da pregledavanje sadržaja na mem.kartici je puno sporiji a snimke koje su spremljene na kartici dosta trzaju...govorim o osrednjoj brzini micro sd-a...pa me zanima kako se vama to sve čini?
Pozz ekipo,mene zanima kako galaxy s funkcionira s mem.karticom...čuo sam da pregledavanje sadržaja na mem.kartici je puno sporiji a snimke koje su spremljene na kartici dosta trzaju...govorim o osrednjoj brzini micro sd-a...pa me zanima kako se vama to sve čini?
Pa kaj ja znam; nisam primjetion nikakvo štekanje isl. tj. ništa što bi mi zapelo za oko; a gledao sam i HD filmove, slušao muziku isl. Mislim, govorimo o class 2 kartici (osrednja; valjda :D )
@chingy-os; nisam imao nikakvih problema sa signalom u smislu da bi imao slabiji signal nego ostali; tamo di nitko nije imao signala, nisam ga imao ni ja; di je ostalima bila 1-2 crtice, isto je bilo i meni; di je bio full, full je i meni. Nisam doduše išao provjeravat stvarne brojke vezane za jačinu signala. Ako primjetim kakve probleme, javim ;)
Pa kaj ja znam; nisam primjetion nikakvo štekanje isl. tj. ništa što bi mi zapelo za oko; a gledao sam i HD filmove, slušao muziku isl. Mislim, govorimo o class 2 kartici (osrednja; valjda :D )
@chingy-os; nisam imao nikakvih problema sa signalom u smislu da bi imao slabiji signal nego ostali; tamo di nitko nije imao signala, nisam ga imao ni ja; di je ostalima bila 1-2 crtice, isto je bilo i meni; di je bio full, full je i meni. Nisam doduše išao provjeravat stvarne brojke vezane za jačinu signala. Ako primjetim kakve probleme, javim ;)
Jesi probao video snimat na karticu?
Hm... vidiš... idem to baš probat na Galaxy.... javim za par min
Edit: Evo isprobano; snimanje HD videa (720p) na internu memoriju ili vanjsku SD karticu (c2); ista stvar; i jedan i drugi video jednako izgledaju, bez ikakvog trzanja. Sutra ću uplodati video kad snimim nešto drugo osim mojih dlakavih nogu
Hm... vidiš... idem to baš probat na Galaxy.... javim za par min
Edit: Evo isprobano; snimanje HD videa (720p) na internu memoriju ili vanjsku SD karticu (c2); ista stvar; i jedan i drugi video jednako izgledaju, bez ikakvog trzanja. Sutra ću uplodati video kad snimim nešto drugo osim mojih dlakavih nogu
Mozda je moja C2 kartica losija od te tvoje... Jer Class oznacava ionako minimum, a kartica moze biti i bolja
daj samo reci koja marka je kartica i ti sefe isto...
zanimala me stara...
i kod mene je Sandisk koju san dobia s mobom
vjerojatno je i tvoja
Znači sa micro sd class 4 mogu biti siguran da če biti sve kako treba?
E, ova sa kojom sam testirao, to je stara (isto Sandisk) 2GB C2 kartica.
Ali, ako bi sa Galaxy i bilo problema sa snimanjem na kartice slabije klase, uvijek možete snimati na internu memoriju (8 GB), pa poslje samo prebaciti na karticu. Ja trenutno imam u Galaxy-u 16Gb C2 karticu i na njoj držim većinom filmove, muziku, slike i PSX igre (koje se jako brzo učitaju), a na internoj memoriji imam samo sistem, aplikacije i eventualno koji video koji snimim.
Ma tesko je na to odgovorit, imam galaxy S preko 10 dana i potpuno sam zadovoljan sa njime, pogotovo sto se tice multymedije, sve je jednostavno vrh ponude, jedino baterija ne zadovoljava, ali to je problem kod svih mobitela izgleda...
Uglavnom siguran sam da nisam pogrjesio, jednostavno 4" ekran SAmoled je prava stvar, posebno kod gledanja filmova ili igranja NFs shifta ili Asphalt 5.
PS: ako ti je nocno slikanje vazno galaxy S zaobiđi u sirokom luku, jednostavno nocne slike su neupotrebljive, pusti one price "ma nije to tako lose", treba biti realan... Ali zato slikanje po danu, a pogotovo snimanje je jednostavno perfektno, tu mu malo ko moze prici, mozda ova nova nokia N8, ali ona ce kociti u drugim stvarima...
Kakva su ti iskustva sa njegovim GPS-om? Navodno ima problema... ne može naći satelite, ne prikazuje točnu poziciju i sl.
i ja sam od jucer ponosni vlasnik galaksije. mob je nevjerovatan a bome i android sam po sebi... iako ga jos moram skuzit malo jer sam navikao na wm6,1... nego reci mi kakav je taj hard case, pretpostavljam da je vec stigao odkad?
Pozdrav ljudi....nov sam na forumu pa nemojte zamjerit na nestručnosti....zanima me za galaxy s...zasto svi pljuju po tom samsungovom Touchwiz UI (iskreno neznam ni sta je to tocno) i dali postoje neke hrvatske aplikacije na tom android marketu (npr. večernji list i sl.)?
Pozdrav ljudi....nov sam na forumu pa nemojte zamjerit na nestručnosti....zanima me za galaxy s...zasto svi pljuju po tom samsungovom Touchwiz UI (iskreno neznam ni sta je to tocno) i dali postoje neke hrvatske aplikacije na tom android marketu (npr. večernji list i sl.)?
Probao sam 'port' tog TouchWiza na svom Desireu i ne svidja mi se nimalo jer je neka losa kopija iOSa...
Na Marketu imas dosta hrvatskih aplikacija (parking, vijesti, igre,...)
Požuda prije Galaksije, nema priče dalje!