- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još meni čudno kak paket nije stigao, naručeno 15.11. a s gearbesta mi obično sve dolazi u roku 10-15 dana. I imam kaj vidjet, 30. stiglo u hr, do mene još nije...radi se o flip caseu za Samsung S4. Katastrofa
Ja sam dosad najvlše čekao 30 dana na pakdt iz kine (ebay).

Da li Gearbest isporucuje robu s R1 racunom, odnosno invoice s PDV brojem? Ima ko iskustvo?
na fejsu sam vidio reklamu za majicu preko njih pa sam naručio da vidim kaj je to... bila je oko 80kn, dovoljno je reci da se trebala dva put prati u vešmašin da se smrad ispere, a kvaliteta materijala je tek priča za sebe :D :D
iskreno, bilo bi me začudilo da sam dobio nešto kvalitetno :D
na fejsu sam vidio reklamu za majicu preko njih pa sam naručio da vidim kaj je to... bila je oko 80kn, dovoljno je reci da se trebala dva put prati u vešmašin da se smrad ispere, a kvaliteta materijala je tek priča za sebe :D :D
iskreno, bilo bi me začudilo da sam dobio nešto kvalitetno :D
A ta majica na njihovoj stranici ima skoro pet zvijezdica i nitko se ne žali na smrad, ne?
Nije pametno direkt iz Kine naručivati išta tekstilno, jer nemaju sve sigurnosne standarde koje imamo mi, a i za one koje imaju ne može se garantirati da ih poštuju. Tako da bih rekao da je vjerojatno da su u tvom slučaju koristili kod nas zabranjene boje u izradi odjeće. Sigurno si primijetio da kod nas u normalnim dućanima odjeća nikad nema takav miris (smrad) - to je zato jer bi nadrapali da tako nešto stave na naše tržište. Dakle, radi jeftinije proizvodnje koriste zabranjene boje, no onda takvu odjeću ne mogu regularnim putem plasirati na strana tržišta, pa lijepo to ovako rade preko Interneta.
Ja sam jednom prilikom bio naručio crnu torbicu za kameru. Smrdjela je nevjerojatno jako, čak bih rekao da i malo peče za nos, i to nakon što je bila oprana u vešmašini i luftala se mjesec dana! A slične torbice kupljene kod nas, jedna od Sonyja, druga od Loweproa - nisu nimalo smrdjele. A materijal u svim slučajevima neka sintetika, valjda najlon. A ova iz kine nepodnošljivo smrdjela.
ma nisam ni gledao review, htel sam samo videti kaj bude doslo za 80kn... eto cura je dobila krpu za prasinu ako nist drugo :D
Ako roba nije ušla u EU i nije ocarinjena, onda ima carinjenja u Hrvatskoj - ako tu robu skuže na granici. U zadnje vrijeme neki vele da im nisu carinili kad im je roba išla kroz Mađarsku. Samo što ne znaš kojim putem će roba do nas. Dakle, ne naručuj iz EU skladišta računajući da ti to neće cariniti. Brijem da bi ti carinili ako bi išla preko Nizozemske pošte - eto prekjučer sam baš primio paket iz GearBesta poslan preko Nizozemske pošte i na njemu je bila žuta naljepnica koja je našim carinicima govorila da ta roba nije ocarinjena u EU. Naravno, nisam dobio poziv za carinjenje jer je u paketu bila memorijska kartica, no da je bio mobitel kladim se da bih dobio poziv za dostavu računa za carinjenje.
znam da nije tema to, ali što se tiče žutih naljepnica, reko mi je momak iz pošte da ne znači to ništa što se tiče carine, da je to naljepnica koja pokazuje da je paket u ili iz dijela carinskog područja gdje se ne primjenjuje neka Direktiva..
rekao je da ima detaljnije objašnjeno na slobodna-zona.hr u ispravama nakon ulaska u EU..
da ne bude offtopic meni stize teblet (Chuwi), narucen sa eu skladista 8.12. poslan i trebao bi stici od 7 do 15 dana. sad sam dobio mail "Gearbest Notice: Shipping method change for your Order".
jel se itko susretao već sa ovim, i koliki vam je delay bio?
znam da nije tema to, ali što se tiče žutih naljepnica, reko mi je momak iz pošte da ne znači to ništa što se tiče carine, da je to naljepnica koja pokazuje da je paket u ili iz dijela carinskog područja gdje se ne primjenjuje neka Direktiva..
rekao je da ima detaljnije objašnjeno na slobodna-zona.hr u ispravama nakon ulaska u EU..
da ne bude offtopic meni stize teblet (Chuwi), narucen sa eu skladista 8.12. poslan i trebao bi stici od 7 do 15 dana. sad sam dobio mail "Gearbest Notice: Shipping method change for your Order".
7" ili 10"?
Vec netko vrijeme tražim neki jeftinjak... A nikako da pronađem nešto pametno

7" ili 10"?
Vec netko vrijeme tražim neki jeftinjak... A nikako da pronađem nešto pametno
10", bio na popustu na eu skladistu za kojih 160$ prije kojih tjedan dana, imas sad jumper-e na popustima pa ako ti 160$ nije puno, sve unutra je isto Z8300 1,44GHz 4gb ram 64 rom pa vidi
ako zelis manje i jeftinije ima Onda v80 plus (isti proc 2 gb rama 32 storage) 8" 1920x1200 (95$ u eu skladistu ima)
Najsigurnije ti je nadoplatiti DHL jer ćeš ga onda dobiti najvjerojatnije iz UK skladišta bez dodatnih davanja. Za ostale opcije ne možeš biti siguran oko PDV-a, bez obzira pošalju li ga iz EU bescarinske zone...
Ding-ding-ding.
Neka direktiva... Direktiva koja se odnosi na slobodno kretanje robe unutar članica EU (tj. unutar carinske unije)!
Tu ti piše čemu služi žuta naljepnica - više čitanja, manje dezinformiranja forumaša: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Nisam nikad nista narucivao sa gearbesta. Sta mislite jel bolje odmah nesto porucit ili cekat da prodju praznici?
Nisam nikad nista narucivao sa gearbesta. Sta mislite jel bolje odmah nesto porucit ili cekat da prodju praznici?
Ja sam naručio za black friday, i došlo za oko tri tjedna iz kine, što je normalno. Tako da nema problema
Zavisi od poste ali zavisi i kakve ste srece. Evo konkretno kod mene, narucio 2 posiljke, obe singapurskom postom:
Jedna shippana 17.11 a stigla dana (19.12)
Druga shippana 25.11. a stigla juce (18.12)
Naručen Android Box uz jos neke sitnice,i sada trebam poslati carini dokaz o vrijednosti robe (znam proceduru,već sam je prolazio nekoliko puta).
Ali mene zanima slijedeće,mogu li carini poslati Invoice od Gearbesta na kojem su točni podaci o pošiljatelju,primatelju,navedeni predmeti ali sa cijenom koja je povoljnija za mene i sa kojom nebi potpao pod carinski postupak? Jel probao tko,prolazi li to?
da li se placa carina na kameru: http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_263278.html
i dron:http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_312258.html?wid=21
nisam nikada kupovao sa gearbesta tako da ne znam :/
S obzirom da se nisi potrudio napisati odakle si ni u postu ni na profilu, pretpostavit ću da si iz HR.
U tom slučaju se plaća 25% PDV i još oko 50kn carinskog postupka i ostalih gluposti.
da li se placa carina na kameru: http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_263278.html
i dron:http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_312258.html?wid=21
nisam nikada kupovao sa gearbesta tako da ne znam :/
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
hvala,dron ajde isplati se uzeti,ali kamera i ne bas :)
kolko treba da dođe paket iz eu skladišta?
Još meni čudno kak paket nije stigao, naručeno 15.11. a s gearbesta mi obično sve dolazi u roku 10-15 dana. I imam kaj vidjet, 30. stiglo u hr, do mene još nije...radi se o flip caseu za Samsung S4. Katastrofa
Identicna stvar kao i sa mnom shipping date: 15-11-2016 i jos nije nista doslo...narucio sam slusalice i isto je doslo u hr i tad se gubi svaki trag.
Zvao postu sve niko nema pojma a iz gearbesta kazu da sacekam 15.01 kao krajnji rok za refund :S
Identicna stvar kao i sa mnom shipping date: 15-11-2016 i jos nije nista doslo...narucio sam slusalice i isto je doslo u hr i tad se gubi svaki trag.
Zvao postu sve niko nema pojma a iz gearbesta kazu da sacekam 15.01 kao krajnji rok za refund :S
Ja sam naručio jedan paket preko AliExpressa 2.10., a stigao mi jučer!