iPhone 4 - zaražen virusom?

poruka: 1
|
čitano: 1.504
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
iPhone 4 - zaražen virusom?

Pozdrav svima... {#}

Ispričavam se ako je pitanje postavljeno u krivom podforumu pa molim moderatore da premjeste temu u onaj odgovarajući...

Zanima me može li se iPhone 4 zaraziti virusom, malwareom, rootkitom ili nekakvim trojanom te tako spajati na internet bez vlasnikovog znanja?

Ja ne posjedujem dotični mobitel nego moja prijateljica kojoj se to u zadnje vrijeme događa... Primjetila sam to zbog chata na Facebooku...
Naime, svako malo bi joj se chat iz statusa mirovanja ( znak mobitela ) prebacivao u aktivno ( zelena točka ) i nakon nekoliko sekundi opet u status mirovanja i tako po nekoliko puta, kao da netko jako brzo pali i gasi svijetlo...
Pitala sam ju spaja li se možda namjerno na internet dok nije kući i rekla je da ne...

Nedavno je na Facebooku napravila onaj Ask.fm i netko joj je u jednom od pitanja poslao ovo: http://www.facebook.com/, pa je možda tako pokupila nešto... Ne znam kud vodi taj link, nisam htjela otvarati jer mi je bilo sumnjivo da netko šalje samo to u pitanju...

Ima li se zbog čega brinuti, ako je u pitanju neki virus ili nešto slično može li se nešto napraviti i što?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pomoći... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice