U svakoj temi u kojoj se spominje Apple ( iOS) ili Google ( Android) uvijek, ali uvijek započinje flame, bilo s jedne ili druge strane.
Pa sam mislio otvorit ovu temu u kojoj bi u miru raspravljali, te našli razlike ili sličnosti između dva OS-a.
Uspoređivali bi se samo stock uređaji, dakle bez mogućnosti koje dolaze uz Root ili JB.
Mogu se uključit i oni koji imaju Rootane ili JB uređaje ali uspoređivati se mogu samo osnovne opcije Out of box.
Ne zanimaju me nikakvi benchmarci ni drop testovi ni slične gluposti, te će takav svaki komentar biti prijavljen ko spam, isto tako će biti prijavljen svaki komentar tipa: iphone je najbolji !!, android je najbolji!!... tu smo ne da dokažemo koji je najbolji nego da se usporede mogućnosti jednog i drugog kako bi ljudima olakšali kupnju uređaja.
Ali postoji jedna stvar a to je instalacija Stock alpha i beta romova, a samim time dobiva se nova verzija OS-a čime su oni stock tj. službeni ali ipak rootani, pa ne znam dal da uspoređujemo i njihove mogućnosti ili da samo uspoređujemo službene nadogradnje?
Dakle uspoređujemo mogućnosti poput kamere, dijeljenja datoteka, kopiranja sadržaja,dijeljenje na društvene mreže, navigacija... i slične stvari.
Samo da malo provjerim mobitel pa krenem s prvim postom, ako me netko ne pretekne :)