IOS vs Android (AOSP , Sense, TW...) - Stock

poruka: 5
|
čitano: 2.233
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

U svakoj temi  u kojoj se spominje Apple ( iOS) ili Google ( Android) uvijek, ali uvijek započinje flame, bilo s jedne ili druge strane.

Pa sam mislio otvorit ovu temu u kojoj bi u miru raspravljali, te našli razlike ili sličnosti između  dva OS-a.

Uspoređivali bi se samo stock uređaji, dakle bez mogućnosti koje dolaze uz Root ili JB.

Mogu se uključit i oni koji imaju Rootane ili JB uređaje ali uspoređivati se mogu samo osnovne opcije Out of box.

Ne zanimaju me nikakvi benchmarci ni drop testovi ni slične gluposti, te će takav svaki komentar biti prijavljen ko spam, isto tako će biti prijavljen svaki komentar tipa: iphone je najbolji !!, android je najbolji!!...  tu smo ne da dokažemo koji je najbolji nego da se usporede mogućnosti jednog i drugog kako bi ljudima olakšali kupnju uređaja.

Ali postoji jedna stvar a to je instalacija Stock alpha i beta romova, a samim time dobiva se nova verzija OS-a čime su oni stock tj. službeni ali ipak rootani, pa ne znam dal da uspoređujemo i njihove mogućnosti ili da samo uspoređujemo službene nadogradnje?

Dakle uspoređujemo mogućnosti poput kamere, dijeljenja datoteka, kopiranja sadržaja,dijeljenje na društvene mreže, navigacija... i slične stvari. 

Samo da malo provjerim mobitel pa krenem s prvim postom, ako me netko ne pretekne :)

hobi:moj-android.net

0 0 hvala 0
16 godina
Re: IOS vs Android (AOSP , Sense, TW...) - Stock

Android nudi više:

16 godina
neaktivan
Re: IOS vs Android (AOSP , Sense, TW...) - Stock
dejo6 kaže...

Android nudi više:

Da to znam, a to znaju i iphone korisnici, iako neki ti nikad ne bi priznali, zato sam i otvorio ovu temu, da vidimo razlike i sličnosti između njih, jer sad je tu iOS 6 koji ima više mogućosto od starijih verzija. E sad dali je to dovoljno..

16 godina
neaktivan

One x 

Android 4.0 

Sense 4.1

Kopiranje sadržaja s i na uređaj

Ne postoji način prijenosa podataka između računala i mobitela bez neke aplikacije, dakle preostaje nam USB. Nkon spajanja mobitela na računalo, pojavi se ekran:

Na kojem mogu odabrati dal hoću samo puniti, dijeliti internet, ili ga hoću samo spojiti ko disk.

Nakon spajanja računalo ga prepozna ko usb stick i mogu kopirat , brisat ili stvarati nove mape.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 8:30 (nsoul).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

One x 

Android 4.0 

Sense 4.1

Upravljanje kontaktima

Dakle, kao i iOS i mi na Androidu možemo spremat kontakte na uređaj :P

Kontakti se unose ručno, ili nakon poziva ako broj nije spremljen automatski se dobije opcija spremanja kontakta kao novog ili pridruživanja postojećem kontaktu, a možemo ga spremiti na Telefon, SIM, Google, ili neki drugi servis ako je instaliran:

Nakon spremanja kontakt izgleda ovako:

Kad je kontakt spremljen uređaj potraži sličan kontakt među ostalim aplikacijama, npr. Skype, Viber, Facebook, WhatsApp... te ponudi spajanje.  A pojedini kontakt možemo spojiti i ručno, nakon čega se u kontaktu pojave i mogućnosti kontaktiranja Facebookom ili Skypom:

Uz sve to, tu su i standardne opcije poput poretka u imeniku, poretka po imenu ili prezimenu, moguće je ljude koje imamo u imeniku tražiti po društvenim mrežama, može se isključiti automatsko povezivanje kontakata...

Kod upravljanja kontaktima možemo ih kopirati, vraćati kopije, uređaj može pretražiti imenik i naći duple kontakte ...te možemo vidjeti koje sve kontakte imamo spojene:

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice